Hangisi? Demir döküm ve çelik var, uzmanlar tarafından sağlıklı oldukları söyleniyor, gel gelelim bir yumurta pişiremezsin bunlarla, zira, yapışıyor. Bu hususta ufak çaplı araştırma yaptım fakat kullananların görüşlerine ihtiyaç var. Teflon ve granit sağlıksız diyorlar pnları eledim, görüşe ihtiyaç olan kısım, titanyum tavalar, bu tavalat hakikaten titanyum kaplama mı? Yoksa granitler gibi granit taşından olmayan granit tavalardan mı? Reklamlatına bakıyorsun, demir spatula falan sürüyor "çizilmez" diyorlar, alışveriş sitelerindeki yorumlar da ise "tahta kaşık kullandığım halde çizildi" ? Arada uçurum var resmen. Şimdi önerileri alalım, hangi tavayı kullansak? |
En İyi, Sağlıklı ve Yanmaz Yapışmaz Tava Önerileri
Sağlıklı ve güvenli yemek pişirmek için en iyi yanmaz yapışmaz tavayı arayışındaysan, işte senin için bazı öneriler:
1. Keramik Kaplı Tavalar:
- Çizilmeye ve aşınmaya karşı dayanıklıdır.
- PFOA ve PTFE içermez, bu nedenle sağlıklı bir seçenektir.
- Isıyı eşit şekilde dağıtır ve yapışmaz yüzeyi temizlenmesi kolaydır.
2. Hard Anodize Alüminyum Tavalar:
- Anodize işlemi alüminyumu sertleştirerek çizilmelere karşı dirençli hale getirir.
- Paslanmaz ve yapışmazdır.
- Isıyı eşit şekilde dağıtır ve dayanıklıdır.
3. Paslanmaz Çelik Kaplı Tavalar:
- Paslanmaz ve korozyona karşı dayanıklıdır.
- Düzgün pişirme sağlar ve dayanıklıdır.
- Yapışma eğilimi diğer kaplamalara göre daha fazladır.
En İyi Yanmaz Yapışmaz Tava Markaları:
- Cuisinart
- All-Clad
- Tramontina
- Lodge
- Le Creuset
En iyi tavayı seçerken, pişirme ihtiyaçlarını, bütçeni ve mutfakta geçirdiğin zamandan ödün vermek isteyip istemediğini göz önünde bulundurmalısın. Her tür tavanın kendine göre avantajları ve dezavantajları vardır ve en iyisi ihtiyaçlarına en uygun olanıdır.