Şimdi Ara

Dışarıda kalmış salam bozulur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
10.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3 ay önce aldığım hiç açmadığım bir maret salam var buzdolabımda. Şimdi toplasan bu buzdolabı 3 aylık süre içinde 5-6 gün kapalı kalmıştır. Ara sıra dolabın fişini takmayı unutuyorum başka bir fiş için çıkardığımda, o bakımdan. Son kullanma tarihine 1 ay var. Bunu yesem zehirlenme gibi bir durum olur mu yoksa çöpe mi atayım?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dışarıda Kalan Salam Bozulur Mu?

Salam, soğukta muhafaza edilmesi gereken bir yiyecektir. Oda sıcaklığında veya dışarıda bırakıldığında bozulma riski taşır.

Salam Oda Sıcaklığında Bozulur Mu?

Evet, salam oda sıcaklığında bozulur. Oda sıcaklığında bakteri üremesi için uygun koşullar oluşur ve bu da salamın bozulmasına neden olabilir.

Salam Dışarıda Bozulur Mu?

Evet, salam dışarıda bozulur. Dışarıdaki sıcaklık, oda sıcaklığından daha yüksektir ve bu da salamın daha hızlı bozulmasına neden olur.

Salam Dışarıda Kaç Saatte Bozulur?

Salamın dışarıda bozulma süresi, sıcaklığa ve salamın türüne bağlıdır. Genellikle, salam oda sıcaklığında 2-3 saat, dışarıda ise 1-2 saat içinde bozulur.

Hindi Füme Dışarıda Bozulur Mu?

Evet, hindi füme de diğer salam türleri gibi dışarıda bozulur.

Sosis Oda Sıcaklığında Bozulur Mu?

Evet, sosis de oda sıcaklığında bozulur.

Sosis Dışarıda Bozulur Mu?

Evet, sosis de dışarıda bozulur.

Salam ve sosis gibi şarküteri ürünlerini bozulma riskini azaltmak için buzdolabında saklamanızı öneririz. Bozulma belirtileri arasında kötü koku, sümüksü yapı ve renk değişikliği bulunur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bozulmuştur tavsiyem yememen çünkü mezofil bakteriler çoktan üremiştir
  • aynı salamdan satın al marketten, kapının önüne çık 2 adım yürüdükten sonra elinde salamla geri dön tarihi geçmiş de değiştir yada iade et.
  • Hiç açmadım ama hava almadı hiç
  • kokla bi içine sinerse yersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

Hiç açmadım ama hava almadı hiç

benim düşüncem bu yönde sıcak ortamda kalmış zaten 5-6 gün uzun süre şöyle düşün etin ağzını tamamen kapat oksijen almasın buzdolabına koyma bozulmaz mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce bu ton balığı bozuk mu
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZeroSystem

aynı salamdan satın al marketten, kapının önüne çık 2 adım yürüdükten sonra elinde salamla geri dön tarihi geçmiş de değiştir yada iade et.

e ama tarihi geçmemiş ki. 1 ay var daha. sadece 2 hafta filan dışarda kaldı diye düşünebiliriz açılmadan.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ZeroSystem

aynı salamdan satın al marketten, kapının önüne çık 2 adım yürüdükten sonra elinde salamla geri dön tarihi geçmiş de değiştir yada iade et.

e ama tarihi geçmemiş ki. 1 ay var daha. sadece 2 hafta filan dışarda kaldı diye düşünebiliriz açılmadan.

yeni salamı al marketten, 2 dk sonra geri dön eksik alınacak varmış gibi, yeni aldıgın salam dışarıda yada çantanda dursun, market poşetinede eski salamı koy, sonra onu raftan değiştir ekstradan yoğurt falan al onu öde, soran olursa faturanı gösterirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dexlab

quote:

Hiç açmadım ama hava almadı hiç

benim düşüncem bu yönde sıcak ortamda kalmış zaten 5-6 gün uzun süre şöyle düşün etin ağzını tamamen kapat oksijen almasın buzdolabına koyma bozulmaz mı?

Sıcak ortamdan ziyade soğuk olmayan ortam diyelim. Direk olarak ışık görmedi hiç, bilmiyorum. 1-2 saat daha bekleyim olumlu cevap gelmezse atarım çöpe.
  • Kokla, kokuda sorun yoksa iyice pişirip ye.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.