Şimdi Ara

Sinema'da görüntü efektleri hakkında bir sorum olacak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sevgili sinemasever dostlar, ben bir film ya da dizi izlerken 1080p Bluray 4K falan yerine bu tarz görüntülerden daha çok keyif alıyorum sizce bunun sebebi eski olması veya Grain Effect ile alakalı olabilir mi? O hafif pürüz efekti olan bir şeyi izlemek beni daha çok mutlu ediyor benim gibi DVD kalitesinde izlemeyi seven var mı merak ediyorum. Ayrıca Grain Effect'i sinemada neden kullanırlar?

Sinema'da görüntü efektleri hakkında bir sorum olacak.Sinema'da görüntü efektleri hakkında bir sorum olacak.Sinema'da görüntü efektleri hakkında bir sorum olacak.

• Kumlama yapılıyor işte grain ile birlikte. Retro görünümü artırmak, izleyiciyi olağan konunun geçtiği döneme daha çok çekmek iiçin kulanılabilir daha çok. Ve graini ben de severim, aslında seven çok fazla insan var
  • Görüntü nereden bilmiyorum ama bu konu ile ilgili ayrıntılı bilgi edinmek için ISO (sensör duyarlılığı) ve kumlanma ilişkisini araştırmanız faydalı olacaktır. Kısaca; eski makinelerin görüntü algılayıcı sensörleri şimdikiler kadar gelişmediğinden, eski kameralardaki kumlanma durumu şuanki teknolojiyle üretilen kameralara göre daha fazla olur. Tabi aslında konuya diyafram vb gibi daha teknik mevzular da dahil ama kısaca böyle diyebiliriz sanırım. Bunun dışında efekt olarak da videolara kumlanma eklenebilir tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mst6e -- 3 Temmuz 2019; 2:3:44 >
  • Görüntüler Sopranos dizisinden. Cevaplar için çok teşekkür ederim. Çok faydalı oldu :))
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.