Şimdi Ara

Sınıf Geçme Kalmaya Bakılırken 2 Döneminde mi Ortalaması Alınır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
41.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ortalamam 55.00 olursa geçerim biliyorum da , aklıma bir soru takıldı . Bu ortalamanın ilk dönem ve ikinci dönem ortalamasında mı 55 olması gerek . Yoksa sadece 2. dönem mi baz alınıyor ??

• Yapay Zekanın Yanıtı

Lisede İki Dönemin Ortalaması mı Alınır?

Lisede sınıf geçme notu, genellikle iki dönemin ortalamasına göre belirlenir. Bu nedenle, iki dönemin ortalaması büyük önem taşır.

Eğer ilk döneminizde düşük bir not aldıysanız, ikinci dönemde daha yüksek bir not alarak genel ortalamanızı yükseltmeniz mümkündür. Ancak, iki dönemin ortalamasının sınıf geçmek için yeterli olup olmayacağını kesin olarak söylemek zordur.

Bazı liselerde, sınıf geçmek için yalnızca iki dönemin ortalaması dikkate alınırken, bazı liselerde yıl sonu sınavının da ortalamaya dahil edildiği bilinmektedir. Ayrıca, okulun yönetmeliğine veya öğretmeninizin takdirine bağlı olarak, yıl sonu sınavının ortalamada belirleyici bir rol oynaması da mümkündür.

Bu nedenle, sınıf geçmek için gerekli not ortalaması hakkında kesin bilgi almak için okulunuzun yönetmeliğini incelemeniz veya öğretmeninizle görüşmeniz gerekmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sene sonu, yani 2'sinin ortalaması...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barış Can

Sene sonu, yani 2'sinin ortalaması...

Yani birinci dönem ortalamam 60 , 2. dönem ortalamam 50 ise , 1'im olsa bile sorumluluğa kalmadan geçerim öyle mi ?
  • Ama o zaman 1. dönem karnesinde 1 olmayan biri 2. dönem karnesinde 1 aldığı zaman kalmaması lazım sınıfta ? Çünkü 1 alsa bile ortalaması iyidir ilk dönemden kurtarmıştır.Ben başka bir yolu vardır diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kamikaze57

Ama o zaman 1. dönem karnesinde 1 olmayan biri 2. dönem karnesinde 1 aldığı zaman kalmaması lazım sınıfta ? Çünkü 1 alsa bile ortalaması iyidir ilk dönemden kurtarmıştır.Ben başka bir yolu vardır diye düşünüyorum.

Tamam da bu söylediğmiz ortalama . onla ilgisi yokki .
  • bak dostum ortalamaya falan bakmicaksın.yıl sonu notu ortalamasında bütün derslerin notunu toplicaksın(4-5-3 gibi) sonra ders sayısına bölüceksin işte düz liseysen 2.50 yi geçersen sınıfı geçiyorsun. ben geçen sene bunu çok sordum soruşturdum kendimden biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENÇFIRAT -- 5 Nisan 2010; 18:59:30 >
  • Krediler hesaplanırken yıl sonu ortalamasına bakılıyor diye biliyorum
  • birinci dönem ne olursa olsun ikinci dönem hepsi 2 üzeri olursa geçersin he arada bir tane bir gelirse ortalamana bakarlar ortalaman tutarsa yine geçersin tutmazsa o dersten sorumlu geçersin yada ortalama yükseltme sınavına girersin tabi birde zorunlu derslerin mutlaka 2 ve üzeri gelmesi lazım zorunlu derslerinden ortalama ile geçemezsin mutlaka 2 gelmesi lazım en az
  • İşime yarayabilir mesajım bulunsun..
  • Abi anlamamışsınız beni . Biliyorum ilk dönem 5 ikinci dönem 1 olunca kalınacağını . Diyorum ki ; 1 ve 2. dönem ortalaması mı 55 olması gerek . sadece 2. dönem ortalaması mı 55 olması gerek ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarah1538

2.dönemin 55 olması gerek

İlk dönem hiçbir işe yaramıyor mu ?
  • sınıf geçme işlemleri puan(100 lük sistem) üzerinden yapılmaz. not(5 lik sistem) üzerinden yapılır. ve bir dersten geçmiş sayılmak için birinci ve ikinci dönem ortalamasının en az ki, ikinci dönem notunun da en az 2 olması gerek.
  • Yıl sonu ağırlık notuna bakılır.
    İlk dönem 2 ikinci dönem 1 alırsan 1 gelir
    İlk dönem 1 ikinci dönem 2 alırsan 2 gelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_point

sınıf geçme işlemleri puan(100 lük sistem) üzerinden yapılmaz. not(5 lik sistem) üzerinden yapılır. ve bir dersten geçmiş sayılmak için birinci ve ikinci dönem ortalamasının en az ki, ikinci dönem notunun da en az 2 olması gerek.

Hmm dediğiniz mantıklı gibi hocam peki ben fen lisesinde okuyorum ilk dönem 100 lük sistem üzerinden 66 geldi.Ve matematik dersim 1 düştü.Fen liselerinde ortalama 3.5 istiyor.Ben bu dönem kaç yaparsam ortalama ile geçerim.2. olarakta ortalamamı gene 65 aldım gene matematik 1 yada 2 yaptım.O zaman sorumlu olarak geçiyorum demi 2 dersten sorumlu geçme hakkım var ?
  • Mesela ilk dönem ortalamam 3.30 İkinci dönem 2.70 . 2. dönem 1 tane 1 ' im var . Bu dersten sorumluluğa girmek zorunda mıyım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cris..

Mesela ilk dönem ortalamam 3.30 İkinci dönem 2.70 . 2. dönem 1 tane 1 ' im var . Bu dersten sorumluluğa girmek zorunda mıyım ?

Hangi lisedesin onada bağlı.Eğer anadolu lisesindeysen ortalama ile geçersin.Yada ortalaman tutmuyorsa bildiğim kadarıyla en fazla 2 dersten sorumlu geçebiliyorsun.İstersen ortalama yükseltme sınavlarına girip o 1 lerini düzeltebiliyorsun
  • BeyLer Benim meseLa ilk dönem ingilizce 5 2.dönem 3 düşerse ortalamadan 4 mü düşer ???????????
  • İlk dönemde aldığımız notlar hala işe yaramıyor mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.