Şimdi Ara

Sınıfta öğretmen varken müdür veya yardımcısı gelince ayağa kalkmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
10.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.Öğretmenlerimiz bize sürekli "Sınıfta öğretmen varken müdür bile gelse ayağa kalkılmaz,çünkü o dersteki öğretmene saygısızlık olur." derlerdi.Liseye kadar bu alışkanlığımız hep devam etti.Herneyse,bugün sınıfa müdür geldi,ben oturuyordum.Ayağa kalksam ayrı,kalkmasam ayrı.Çünkü daha önce ayağa kalktığımızda bizi uyarırlardı "Çocuklar oturun bakın sınıfınızda öğretmen var zaten.".Ben oturmaya karar vermiştim.Ancak baktım ki sınıf birden heyecan yapıp ayağa kalktı.Ben de kalkmak durumunda kaldım dolayısıyla.Tabi diğerlerinden sonra kalkmış oldum.Müdür de "Zahmet mi verdik evladım?" dedi.Ki ben,bu lafın söylenebileceği en son insanım.Öğretmenlerime ve büyüklerime saygım sonsuzdur.Bu durumda doğru olan hangisidir?Sınıfta öğretmen varken başkası için kalkılmalı mıdır?Nedir bu işin aslı?

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sınıfta Öğretmen Varken Müdür Gelince Ayağa Kalkmak

Sınıfta öğretmen varken müdürün veya yardımcısının içeri girmesi halinde, öğrencilerin ayağa kalkıp kalkmaması konusunda farklı görüşler bulunmaktadır.

Öğretmen Varken Ayağa Kalkma Zorunluluğu

Türkiye'de ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında öğrencilerin öğretmen geldiğinde ayağa kalkması zorunludur. Ancak müdür veya yardımcısı geldiğinde ayağa kalkma zorunluluğu bulunmamaktadır.

Saygı ve Gelenek

Bazı okullarda, öğretmene ve okul yönetimine duyulan saygı ve gelenek gereği, müdür veya yardımcısı sınıfa girdiğinde öğrencilerin ayağa kalkması beklenir. Bu uygulama özellikle resmi ziyaretler veya toplantılar sırasında daha belirgindir.

Öğretmenin İsteğine Bırakma

Diğer okullarda ise bu konu tamamen öğretmenin inisiyatifine bırakılır. Öğretmen, sınıftaki disiplini sağlamak ve öğrencilerde saygı duygusu geliştirmek amacıyla müdür veya yardımcısı geldiğinde ayağa kalkılmasını isteyebilir.

Sonuç

Sınıfta öğretmen varken müdür veya yardımcısı geldiğinde ayağa kalkıp kalkmama kararı, okulun kurallarına, öğretmenin tercihine ve öğrencilerin saygı anlayışına bağlı olarak değişebilir. Ancak bu davranışın zorunlu olmadığını ve her okulun kendi uygulamalarının olabileceğini unutmamak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sende deseydin sürü psikolojisi.

Ben hayatta kalkmam.Eğer giren kişi beni görür tek ben oturuyorsam bütün sınıf ayaktaysa gelip laf söylerse lafını alır oturur aşağı.Böyle durumlarda atak olmalısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :Fatih: -- 8 Nisan 2008; 19:10:42 >
  • bu işin aslı size daha önce alıştırdıkları.sınıfta öğretmen varken geç müdürü cumhurbaşkanı gelse ayağa kalkmamanız lazım.sizin müdürünüz dangalakmış.bizimkiler de öyle zatentakma sen müdürü kafaya
  • quote:

Orjinalden alıntı: Goku Raku

bu işin aslı size daha önce alıştırdıkları.sınıfta öğretmen varken geç müdürü cumhurbaşkanı gelse ayağa kalkmamanız lazım.sizin müdürünüz dangalakmış.bizimkiler de öyle zatentakma sen müdürü kafaya

Hocam aman diyeyim ben sana.Müdürümüze laf ettirmem.Çok iyi ve düzgün bir insandır.Ancak şu var;sınıfa çok önemli bir konu için gelmişti.Bazı arkadaşların disiplin suçları vardı ve o konu hakkında birşeyler söylemek için gelmişti sınıfa.Ayrıca sinirli bir şekilde söylemedi ama,ben de hangisinin doğru olduğunu şaşırdım.O bana soruyu sorduğunda "Hocam öğretmen var diye...." diyebildim sonra oturun çocuklar dedi ve ben arada kaynadım.Yoksa herkes bilir benim aklımın en uzak köşesinden bile öyle bir şeyin geçmeyeceğini.

• biz öğretmen gelse bile kalkmazdık.hatta öğretmenler biz istemediğimiz sürece sınıfa giremezlerdi.önce kapıyı çalarlardı...biz açarsak girerlerdi...

hey gidi günler hey...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.