Şimdi Ara

Otomobille Hastaneye Acil hasta yetiştirtirirken ne yapmalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
3.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eşim kalp rahatsızı ayrıca hamile de , şuanda köyle ikamet ediyorum . Ani ritim bozuklugu cıktıgında hastaneye yetiştirmem gerekiyor , ayrıca şehir merkezinede 28 km falan uzaklıkta bulundugum yer. 2 Gün önce aniden rahatsızlandı bende hemen araca bindirip cıktım yola , hemen dörtlüleri yaktım , farları yaktım Sınırları zorlamamak kaydı ile 130, 140 arası hızla hastaneye yetiştirmeye çalıştım . Fakat şehir içine geldigimde Dörtlüler ve sellektörüme ragmen bana yol vermeyen sürücüler oldu üstelik o kadar acil hastam olmasına ragmen . Korna çalmadım cünkü biliyorum ki korna çalsam Morun herifin biriyle mutlaka dalaşırım .
    Tam hastane girişine geldim derken tek şeritli yolda bir arac aheste aheste gidiyor , dörtlülerimi yakmışım zaten sellektör yaparak geliyorum eşim arkada nefes dahi alamayacak duruma gelmiş , ayrıca eşimde hamile kii bizi en çok tedirgin eden durum bu . Fakat beyefendi hic aldırmadı bile emin olur 40 km ile hastaneye girdim . Sinirden delirecektim iner inmez tepesine çökesim geldi.
    Diyeceksiniz ki nereden bilsin sürücüler o kadar acil hastan oldugunu , dörtlüler yanmış sellektör atıyorum daha ne yapayım ?
    Evet arkadaşlar ne yapıla bilir böyle acil durumlarda , sürücülerin hemen ayıkıp bunun acil hastası var deyip yol versin yada acsın ?

• Ek olarak kornayla uyarın. Ayrıca 112'ye şehrin girişine geleceğinizi söylerseniz sanırım gerisini onlar halleder. Geçmiş olsun, Rabbim şifa versin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun. Zaten yapman gerekeni yapmışsın. Bir üst yorumda arkadaş ek olarak ambulans çağır şehir girişinde beklesin demiş.
  • çok acil ise en yakın hastaneye panik yapmadan ulaşılmalı.dötlüleri yakmak bence doğru değil hangi yöne döneceğiniz anlasılmıyor, korna çalarak gitmek daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk-34JD58 -- 4 Kasım 2014; 7:33:13 >
  • Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim , Allah kimseye yaşatmasın çok zor bir durum gercekten . Korna yapacaktım fakat çok rehavetliyim bunun üzerine birde korna yaptıgım için bir sürücü bana tepki verirse işte orada film kopar düşüncesi ile yapmadım . Ama bundan sonra tekrar olursa ara ara korna yapacagım , birde şehrin girişine ambulansı düşünmüştüm fakat uygulayamamıştım o esnada bundan sonra çagırırım artık.
    Gecenlerde karşılaşmıştım , ambulans geliyor fakat bir tanesi yol vermemiş sanırım durdu arabanın yanına ambulans söförü hararetli şekilde kızıyordu adama.
    Sonra dedim ki kendi kendime , bu ülkede ambulansa saygı yok , üstelik ambulansı kullanıp kacamak yapmak isteyen sürücüler yada umarsamayan sürücüler var ken kaldı ki beni kim tınlar trafikte .. yazık çok yazıık ..
  • Hocam geçmiş olsun, siz zaten yapilmasi gerekenleri yapmissiniz. Size yol vermeyenler konusunda ise daha gecen hafta şahit olduğum olayi anlatayim. Ambulans sol şeritten aci aci siren çalarak geliyor ambulansi gören doğal olarak yol veriyor. Biraz sonra hafif ticari bir araç sürücüde 50 yaşlarında tekte değil araçta ambulansin defalarca yol istemesine, siren calmasina. korna calmasina,tampona yapismasina ve orta serriteki araçlarin uyarmasina
    rağmen yol vermedi. Diğer şeritlerde ambulansa
    yol verdiği için doluydu uzunca bir sure tampon tampona gittiler. Sonunda ne oldu bilmiyorum yolum bitmişti ama yol vermeyen adam o an yolda yaninda olsa ambulanslik ederdim

• Bizde ambulansa yol verilmez ama ambulansın peşinden dibine girip gidilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yanlış anlamayın ama eşinizin aurekli hasta oolduğunu bilip de mi çocuk yaptiniz?
    Şimdi doğan çocukta esinizdeki hastalıklardan çıkarsa bunun vebalini nasil vereceksiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: net w

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim , Allah kimseye yaşatmasın çok zor bir durum gercekten . Korna yapacaktım fakat çok rehavetliyim bunun üzerine birde korna yaptıgım için bir sürücü bana tepki verirse işte orada film kopar düşüncesi ile yapmadım . Ama bundan sonra tekrar olursa ara ara korna yapacagım , birde şehrin girişine ambulansı düşünmüştüm fakat uygulayamamıştım o esnada bundan sonra çagırırım artık.
    Gecenlerde karşılaşmıştım , ambulans geliyor fakat bir tanesi yol vermemiş sanırım durdu arabanın yanına ambulans söförü hararetli şekilde kızıyordu adama.
    Sonra dedim ki kendi kendime , bu ülkede ambulansa saygı yok , üstelik ambulansı kullanıp kacamak yapmak isteyen sürücüler yada umarsamayan sürücüler var ken kaldı ki beni kim tınlar trafikte .. yazık çok yazıık ..

Dörtlüleri yakmak genelde uyarı anlamı taşıdıgı için yaktım hocam , ayrıca sadece korna çalmak trafikte amacsız gibi algılanır diye düşünüyorum sürücüler nezdinde . Dörtlüler en azından sellektörle beraber oldugu zaman her sürücü olmasa anlıyan sürücü cıkıyor . Üstelik dönüş yapacagım zaman hemen dörtlüleri kapatır sinyalimi verir dönüş tamamlandıktan sonra tekrar acarım . Sade korna bela getirir bizim trafigimizde maalesef algı bu şekilde. Kornayıda trafikte kullanmak ara ara daha iyidir bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: batkent

Yanlış anlamayın ama eşinizin aurekli hasta oolduğunu bilip de mi çocuk yaptiniz?
    Şimdi doğan çocukta esinizdeki hastalıklardan çıkarsa bunun vebalini nasil vereceksiniz.

daha önceden rahatsızlıgı vardı fakat doktorlar gebelikte problem olacagını söylememişlerdi , şimdi ise hicbir şekilde müdahele yapamıyorlar . Düzenli ilac verdiler, yoksa biz rahatsızlık giderildikten sonra çocuk düşünürdük mutlaka .
  • Hocam köyden çıkmadan 112'yi arayın ve vakayı verin. Getireceğiniz aracın özelliklerini söyleyin ve dörtlü flaşörlerinizi yakın. Ambulans karşı taraftan gelirken sizde hastanızı köyden çıkarıp araçla gelin. Yolda elbet karşılaşırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exitus112

Hocam köyden çıkmadan 112'yi arayın ve vakayı verin. Getireceğiniz aracın özelliklerini söyleyin ve dörtlü flaşörlerinizi yakın. Ambulans karşı taraftan gelirken sizde hastanızı köyden çıkarıp araçla gelin. Yolda elbet karşılaşırsınız.

buda güzel bir fikirdi teşekkürler kardeşim . Dediginiz gibi yolda elbet bir yerde karşılaşılır ve hasta ambulansa nakil edilir.
  • Böyle durumlarda 2 araba gideceksiniz, bir araba ile siz giderken diğer araçta o kadar korna selektöre rağmen yol vermeyen öküzleri dövmek için ekip olucak. Geçmiş olsun hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: calamityeas

Böyle durumlarda 2 araba gideceksiniz, bir araba ile siz giderken diğer araçta o kadar korna selektöre rağmen yol vermeyen öküzleri dövmek için ekip olucak. Geçmiş olsun hocam.

Teşekkürler kardeş , toplulumumuz da trafik ahlakı yerleşmesi lazım .
  • net w kullanıcısına yanıt
    Hocam kendim 112'de Acil Tıp Teknisyeni olarak çalışıyorum genellikle böyle oluyor. Hem vakitten de kazanılmış oluyor. Köye gelip gidilse boş yere vakit kaybı. Yarı vaktinde hasta hastaneye nakil edilir. İnşallah hiçbir sağlık sorunu olmadan her şey yolunda gider.
  • hasta öyle taşınmaz.
    hastayı yetiştireyim diye hem hastanın, hem kendinin hem de başkalarının hayatına maal olan insanlar var.
    hasta ise ambulans ararsın, gelir,
    ambulansın geçiş üstünlüğü var,
    sizden daha hızlı yetiştirir, stelik yol da da müdahele edebilirler.
    yaralı ve hastaları hususi aracınızla değil, ambulansla taşıyınız lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: net w

Eşim kalp rahatsızı ayrıca hamile de , şuanda köyle ikamet ediyorum . Ani ritim bozuklugu cıktıgında hastaneye yetiştirmem gerekiyor , ayrıca şehir merkezinede 28 km falan uzaklıkta bulundugum yer. 2 Gün önce aniden rahatsızlandı bende hemen araca bindirip cıktım yola , hemen dörtlüleri yaktım , farları yaktım Sınırları zorlamamak kaydı ile 130, 140 arası hızla hastaneye yetiştirmeye çalıştım . Fakat şehir içine geldigimde Dörtlüler ve sellektörüme ragmen bana yol vermeyen sürücüler oldu üstelik o kadar acil hastam olmasına ragmen . Korna çalmadım cünkü biliyorum ki korna çalsam Morun herifin biriyle mutlaka dalaşırım .
    Tam hastane girişine geldim derken tek şeritli yolda bir arac aheste aheste gidiyor , dörtlülerimi yakmışım zaten sellektör yaparak geliyorum eşim arkada nefes dahi alamayacak duruma gelmiş , ayrıca eşimde hamile kii bizi en çok tedirgin eden durum bu . Fakat beyefendi hic aldırmadı bile emin olur 40 km ile hastaneye girdim . Sinirden delirecektim iner inmez tepesine çökesim geldi.
    Diyeceksiniz ki nereden bilsin sürücüler o kadar acil hastan oldugunu , dörtlüler yanmış sellektör atıyorum daha ne yapayım ?
    Evet arkadaşlar ne yapıla bilir böyle acil durumlarda , sürücülerin hemen ayıkıp bunun acil hastası var deyip yol versin yada acsın ?

bunu ben de yaşadım sol şeritte dörtlü ve sellektöre rağmen çoğu araç sahibinin umrunda değildi

• eşinize ve size geçmiş olsun.

kornasız dörtlü arabada arıza ya da acemi şoför var algısına yol açar, o yüzden korna dörtlü ve sellektör kullanın bu duruma göre önünüze kavgalık hanzo çıkarsa sürün gitsin o an hanzo değil eşiniz önemli.

+madem böyle bir durumunuz var ilk yardım hasta taşıma ve eşinizin rahatsızlığına özel ilk müdahale ile ilgili bilgi ve pratik sahibi olun, varsa imkanınız en azından doğuma kadar daha merkezi bir yere geçebilirseniz daha iyi olur.
  • Kornayı periyodik olarak kesik kesik basın. Aracın dibindeyken basmaya başladığınızda sizi serseri sanabilir. O yüzden yol boyunca kesik kesik basark ve 4 lüler sürekli açık gidin.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.