Şimdi Ara

Otomobille Hastaneye Acil hasta yetiştirtirirken ne yapmalı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
0
Favori
3.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kornayla uyarmak kesinlikle gerekli. Bazı insanlar dörtlüden sellektörden falan anlamaz. İllaki rahatsız edeceksiniz hatta sıkıştırıp taciz edeceksiniz ki aciliyetinizi kavrayabilsin. Ayrıca böyle bir rahatsızlık için yaşadığınız yer çok uzakmış hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acil sürüşün normal sürüşten pek farkı yok aslında. Sadece biraz daha seri ama frene olan bağımlılığımızı artırmayacak şekilde. Mesafeler yine aynı önemde.

Otoyolda, veya yüksek süratlerde kornaya katiyen güvenmeyin, duyulmaz. İki defa böyle kullndım, ama gecenin bir vaktiydi ikisi de. Yollar zaten boştu ve kavşaklarıdaki bir iki araba da durup yol vermişllerdi.

Otomobil silahtan daha tehlikledir. Soğukkanlı karar vermek önemli, riskleri önceden tartmış olmak lazım. Gündüz olsa kavşaktaki araçlar aciliyeti farketmezlerdi eminim. Bunlara hazırlıklı olmak lazım. Biz normalde trafikte sistemli hareket edemiyoruz, bir ambulans yaklaşınca tren gibi birbirinin içlerine girmiş arabalar sadece korna çalıyorlar, çalıyorlar ki ilerde kavşaktakiler de ambulansın ne taraftan geldiğini duyamasın. Açık yolda da uyarı 20-30 metre mesafeye kadar farkedildi farkedildi. Farkedilmediyse mesafeyi kapatmak doğru değil. Bildiğimiz konular. Çok durumda ambulansı beklemek gerçekten de daha akıllıca olabilir.

İki polis eğitim videosu gönderiyorum. Risklerin farkedilmesi bakımından belki faydası olabilir. İkincisi sadece takiple ilgili ama yine risklerle ilgili ipuçları veriyor.

• Acil hastan varsa hastaneye 28 km ötede oturmayacaksın arkadaşım.5 km, 10 km yi geçmemeli mesafen.28 kmden hasta yetiştirilmez.kendine eşine çocuğuna,millete yazık.

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk343458

çok acil ise en yakın hastaneye panik yapmadan ulaşılmalı.dötlüleri yakmak bence doğru değil hangi yöne döneceğiniz anlasılmıyor, korna çalarak gitmek daha iyi

Yeni araçlarda dörtlü flaşör açıkken sinyal verildiğinde flaşör o an iptal olup sinyale geçiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Ek olarak kornayla uyarın. Ayrıca 112'ye şehrin girişine geleceğinizi söylerseniz sanırım gerisini onlar halleder. Geçmiş olsun, Rabbim şifa versin.

• quote:

Orijinalden alıntı: iniyesta

Acil hastan varsa hastaneye 28 km ötede oturmayacaksın arkadaşım.5 km, 10 km yi geçmemeli mesafen.28 kmden hasta yetiştirilmez.kendine eşine çocuğuna,millete yazık.

arkadaşım görevim köyde , keyfiyet yapmıyoruz heralde . Ayrıca dogumdan sonra heyet raporu cıkartıp görev yerimi merkeze almaya çalışacagım .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exitus112

Hocam kendim 112'de Acil Tıp Teknisyeni olarak çalışıyorum genellikle böyle oluyor. Hem vakitten de kazanılmış oluyor. Köye gelip gidilse boş yere vakit kaybı. Yarı vaktinde hasta hastaneye nakil edilir. İnşallah hiçbir sağlık sorunu olmadan her şey yolunda gider.

aynen öyle hocam , 112 yi arasam gelmesi yarım saati bulur gitmeside öyle ve 1 saat olur . Fakat benim hemen götürmem yarım saat sürer ki , bir yarım saatte kazanmış oluyoruz . Allah kimseye yaşatmasın ama zamanla yarışmak çok zor gercekten .
  • quote:

Orijinalden alıntı: DOMIX

eşinize ve size geçmiş olsun.

kornasız dörtlü arabada arıza ya da acemi şoför var algısına yol açar, o yüzden korna dörtlü ve sellektör kullanın bu duruma göre önünüze kavgalık hanzo çıkarsa sürün gitsin o an hanzo değil eşiniz önemli.

+madem böyle bir durumunuz var ilk yardım hasta taşıma ve eşinizin rahatsızlığına özel ilk müdahale ile ilgili bilgi ve pratik sahibi olun, varsa imkanınız en azından doğuma kadar daha merkezi bir yere geçebilirseniz daha iyi olur.

Teşekkür ederim , şuan doguma 2 ay kaldı şuana kadar 3 defa yaşadım maalesef , birinde gece olmuştu uyarıların daha dikkate alınıyor dörtlüler sellektör falan işe yarıyor gibi . fakat gündüz çok zor gercekten .
    ayrıca ilk müdahaleyi hemen yapıyorum mesela ilk olarak ilac veriyor sonrada belirti masaj ve hareketler var onları uyguluyorum sonrada hemen hastaneye yetiştirilmesi gerekiyor . zaten doktor bana böyle bir durumda hemen ilacı ver zaman kaybetmeden acile getir demişti. Şuanda merkeze gecme durumum mümkün degil görevim geregi. Fakat dogumdan sonra gecme fırsatım olacak inşallah.

• Geçmiş olsun hocam.Allah şifalar versin.

• 2010'da komşumun karnına ayna düşmüştü. 5 km'lik yolda yetiştirene kadar canım çıktı. İstanbul'da hem daha zor hem de inandırıcı olmuyor bazen. 2 defa araçtan inip elimdeki kanları gösterdim yoldan çekilsinler diye hesap edin rezilliği yani.

Hatta E-5'te ambulansa yol vermeyen gerizekalılar bile var.

Allah yardımcınız olsun. Ama sakın hızlı gideyim derken panik yapıp hem kendi hem de ailenizin canını da tehlikeye atmayın.
  • Arkadaş trafiğin genel bir sorunundan bahsetmiş ve derdine çare aramaya çalışmış ama niye çocuk yaptın diyenden tutta 28km uzakta niye oturuyorsun diyene kadar her türlü cins mevcut konuda. İnsanların özel hayatlarını ve yaşama şartlarını biliyormusunuzda böyle rahatça yargılama hakkını kendinizde buluyorsunuz?
  • allah şifa versin.
    Arkadaşlar sağolsunlar mantıklışeyler söylemişler.

• Hocam allah acil şifa versin. Aynı drum geçtiğimiz hafta başımızdan geçti. Kalp rahatsızlığı ciddi ise ağzınızla kuş tutsanız araçla olacak işdeğil 112 yi arasınız ambulans gelmesi 30 dakika, allah yardımcınız olsun. Babam hastaneye soğuk algınlığı ile gitti fakat hastanden 4 damara by-pass yapılarak taburcu oldu.
  • Araçla hastaneye hasta yetiştirilmez, AMBULANS çağırmalı.

Ben sertifikalı ilk yardım eğitimi uzmanıyım, kalbiniz dursa yolda hayata bağlarım; beni dinleyin, eğer hastanızı kendi imkanlarınızla götürmeye kalkarsanız;

1. Hastanın yolda kalbi durursa, kaybedeceğiniz zaman yüzünden hastayı kaybedersiniz. Ambulans'ta hastanın kalbi dursa da, tekrar çalıştırılabilir.

2. Telaşla bir kaza yapıp, hem hastaya , hem kendinize zarar verebilir; daha kötüsü başkalarına zarar verebilirsiniz, hem hapis, hem maddi kayıp hem de vicdan azabı yaşarsınız.

En temizi ambulans
  • batkent B kullanıcısına yanıt
    Senin ailen böyle bir ök.zü niye yaptiysa

• http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/modacar-mavi-miknatisli-tepe-lambasi-591106m-126329920

bilmiyorum ne kadar mantıklı ben olsam tepe lambası alırdım durum acil saniyeler bile önemli
  • Hocam yaptıklarınızın hepsi doğru ama bi şey daha önericem. Dörtlüleri yakıp hiç durmadan aralıksız korna çalarsanız çok dikkat çekersiniz ve çok etkili olur insanlar bir terslik olduğunu anlayabilir. Tabi bu sadece benim önerim

• Eksi basilacagindan eminim bu mesajima ama esiniz dogum yapana dek cakar lamba taktirin bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: derememo

hasta öyle taşınmaz.
    hastayı yetiştireyim diye hem hastanın, hem kendinin hem de başkalarının hayatına maal olan insanlar var.
    hasta ise ambulans ararsın, gelir,
    ambulansın geçiş üstünlüğü var,
    sizden daha hızlı yetiştirir, stelik yol da da müdahele edebilirler.
    yaralı ve hastaları hususi aracınızla değil, ambulansla taşıyınız lütfen.

arkadaşım doğru demişsin de
    işin bi de bu yüzü var. senin canparen çocuğun evde hastalandı ve bi köyde oturuyosun 28 km. birden sara nöbeti başladı. sen durabilirmisin öyle. hiç acil bir durumda ambulans istedin mi? allah kimseye vermesin ama ambulans 5 dkda gelse bile sen yarım saat sanarsın. insanlık hali. 112 de çalışmış doktor olmama rağmen benim de başıma benzer olay geldi ve o osikolojide 4 dkyı 40 dk hissediyosun. 150 km/h üzerinde seyreden aracın şöförüne niye çok yavaş gittiğini soruyorsun bi bakıyosun ki hız 150 sen 30-40 sanıyosun.
    ayrıca ambulans 28km köye gitti diyelim 15 dk bu 15 dk boyunca hastaya hiçbir tıbbi müdehale yapılmayacak. onun yerine vatandaş 112 yi arayıp ambulans istese ve bilgi verip yola çıksa. ivedi ancak tedbirli bir şekilde gitse 7-8 dk sonra ambulansla karşılaşır ve hastaya 5-6 dk kazandırmış olur. bence çok mantıklı. hem ambulans ile hızlı seyehat etmek otomobille hızlı seyehat etmekten çok daha riskli.
    konu sahibine acizhane tavsiyem burada bir başka 112 ci arkadaşımın tavsiye ettiği gibi 112 yi arayın aracınızı ve gideceğiniz yolu tarif eetikten sonra yola çıkın 4lüleri yakın (4lü flaşörün en büyük amacı bu zaten; siste yakmak, uygunsuz yere park edince felan yakmak değil.) size yol vermeyenlere asla bulaşmayın sadece sizin için çok kıymetli zamandan kaybedersiniz. gözünüz ve aklınız mutlaka yolda olsun. ambulans la karşılaştığınızda hastanızı nakledebilirsiniz.

• Öncelikle geçmiş olsun acil bir durumda milleti tehlikeye atmayarak her yolu denerim hatta geçen yaz dedem durduk yere bayıldı kafasını vurdu bende atladım arabaya iç kanama vardır diye(niye ambulansı aramadın demeyin onlar gelene kadar ...) açtım dörtlüleri kornaya basa basa ara bulduğum yerden geçiyorum hatta kaldırımdan falan atladım başlarım milletin yol vermemesine hastaneye gittiğimde iyi ki erken getirdiniz demişti kalp rahatsızlığı varmış o zaman öğrendik ama sizlere ömür
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.