Şimdi Ara

Sinirlenince oluşan baş dönmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bir sorunum var, hem çözüm aramak için hem de hangi doktora gitmem gerek öğrenmek için konuyu açıyorum.

Çok nadir olmakla beraber birine aşırı sinirlendiğimde ani bir şekilde baş dönmesi yaşıyorum. Baş dönmesi de diyemem tam: görüşüm bozuluyor, başım dönüyor ve sanki o an bilincimi kaybedeceğim gibi oluyor ama hemen kendimi toparlayınca düzeliyor. 1 saniyeyi geçmiyor tüm olay. Her sinirlendiğim anda da olmuyor, nadiren oluyor.

Bu arada ben eski ALL (Lösemi) ve şu an da kronik hepatit b hastasıyım. Tenofovir Disproksil kullanıyorum birkaç yıldır. Önceleri 3 ayda bir yaptırırken şu an ise 6 ayda bir hastanede test yaptırıyorum. İlaçları kullanmaya başladıktan sonra olan bir şey değil, şu son 1 senede ortaya çıktı. Öncesinde KPSS'ye hazırlandığım için olduğunu düşündüm ama daha fazla arkaplana atmak istemedim şu an.

İnternette baktığımda bir şey bulamadım. Acaba yanlış şekilde mi araştırma yaptım bilmiyorum. Doktor olan hocalarım varsa güzel açıklamalarını mutlaka bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sinirlenince Baş Dönmesi

Sinirlendiyseniz baş dönmesi yaşayabilirsiniz. Bu, normal bir tepkidir ve genellikle ciddi bir sağlık sorunu olmadığını gösterir. Ancak tekrarlayan veya şiddetli baş dönmesi yaşıyorsanız, altta yatan bir tıbbi durum olup olmadığını belirlemek için bir doktora görünmeniz önemlidir.

Sinirlenince Neden Baş Döner?

Sinirlendiğinizde vücudunuz, "savaş ya da kaç" tepkisi olarak adlandırılan bir dizi fizyolojik değişikliğe uğrar. Bu tepki, kan basıncını ve kalp atış hızını artırır ve kaslara daha fazla kan gönderir. Bu değişiklikler, beyninize giden kan akışını azaltarak baş dönmesine neden olabilir.

Diğer Belirtiler

Baş dönmesine ek olarak, sinirlendiğinizde aşağıdaki belirtileri de yaşayabilirsiniz:

• Hızlı veya düzensiz kalp atışı
    • Terleme
    • Titreme
    • Nefes darlığı
    • Mide bulantısı veya kusma

Ne Yapmalı?

Sinirlendiğinizde başınız döndüyse, aşağıdaki adımları izlemeyi deneyebilirsiniz:

• Oturun veya uzanın ve dinlenin.
    • Başınızı iki elinizin arasına alın ve yavaşça masaj yapın.
    • Derin nefesler alın ve yavaş yavaş verin.
    • Serin bir havluyla yüzünüzü silin.
    • Sinirlenmenize neden olan durumdan uzaklaşın.

Yardım Almak

Baş dönmesi tekrarlıyorsa, şiddetliyse veya diğer belirtilerle birlikte görülüyorsa, bir doktora görünmeniz önemlidir. Altta yatan bir tıbbi durum olup olmadığını belirlemek için testler yapabilirler.

"Sinirlenince başım dönüyor", "sinirlenince baş dönmesi", "sinirlenince baş döner mi", "sinirlenince neden baş döner" ve "sinirlenince baş dönmesi neden olur" gibi anahtar kelimeleri kullandım.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yorumlar için sağ olun arkadaşlar, öldüm ben.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sinirli insanlar hasta olabiliyor.ama nedir tam bilemeyiz norolojik bir problem olabilir.bazen asabi tansiyon kardiyolojik problemde olabilir.ilk akla gelen noroloji

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kilo kaybı baş dönmesi
    12 yıl önce açıldı
    Baş dönmesi
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.