Şimdi Ara

>>Sınırlı Bağlantı yada Bağlantı Yok<< Yardım !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ...............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................İki PC arasında tek bir ethernet kablosu yardımıyla bağlantı kuruyorum
    bu bağlantıyı Windows XPde SP falan yüklü değilken rahat sağlayabiliyordum
    Ama PC lere SP2 kurduktan sonra bağlantı kesildi
    ve bağlantıların üzerinde ünlem işareti çıkarak "SINIRLI BAĞLANTI veya BAĞLANTI YOK" diyor.
    Hiçbir şekilde PC ler arasında bağlantı kuramıyorum.
    Sebebi ne olabilir sizce ben güvenlik duvarından dolayıdır diye düşünüyorum
    ama hiçbirşey yapamıyorum acil yardım!!!

• YAZMAYI UNUTTUM 2 PC ARASINDA SADECE TEK KABLOYLA BAĞLANTI KURUYORDUM
  • ip çakışması var.ip yapılandırmasını gözden geçir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: jorkayef

ip çakışması var.ip yapılandırmasını gözden geçir.

Hocam SP ler yüklü değilken böyle bir sorun yoktu ama SP2 yükledikten sonra sorun ortaya çıktı.

IP yapılandırmasını da nasıl gözden geçiririm yada nasıl ayarlarım açıklarsanız iyi olur (tşk)
  • bu hata dhcp nin otomatik olarak ip alamamasından kaynaklanıyor. iki makinayada statik ip verirsen sorun ortadan kalkacaktır
  • Nasıl IP veriyoruz nasıl gözden geçiriyoruz biraz açıklarsanız iyi olur ,pls

daha önce dediğim gibi sp yüklü değilken hiç birşey yapmıyordum sadece kabloyu takıp kullanıyorduk
  • window ağ yapılandırması yaptıktan sonra,her iki makine de
    denetim masası->ağ bağlantıları->yerel ağ bağlantısı(üstüne çift tıklıyosun)->özellikler(sol altta)->internet iletişim kuralları(tcp/ip)(sayfanın ortasında) ordan ip'leri vericeksin.
    birisine 192.168.0.1 diğerine 192.168.0.2 ipsini ver.
  • .

Start - Settings - Network Connections a geliyoruz

Local Area Connection ın üzerine sağ tuşla tıklayıp properties diyoruz

listeden TCP/IP yi seçip properties tuşuna basıyoruz

bir makina için kırmızı ile yazdığım ip adresini giriceksin. diğer makinaya ip adresi olarak 192.168.1.2 ipsini verirsen bağlantı kurulmuş olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theshiver -- 8 Mart 2007; 23:30:48 >

• quote:

Peki bu verilen rakamlar XXX.YYY.Z.Q şeklinde değişik sayılar da olabilir mi ? Yani herhangi bir rakam versem ikisine farklı olacak şekilde olur mu yoksa bu rakamlar standart mı ? (tşk)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cªn -- 8 Mart 2007; 23:30:02 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: hisset

quote:

Peki bu verdiğin rakamlar XXX.YYY.Z.Q şeklinde değişik sayılar da olabilir mi ? Yani herhangi bir rakam versem ikisine farklı olacak şekilde olur mu yoksa bu rakamlar standart mı ? (tşk)

istediğin ip yi verebilirsin istersen 10.0.0.1 10.0.0.2 şeklindede olabilir 10.0.0.254 şeklinde de olabilir
  • bak herkes senin için seferber oldu...hallet artık şunu.
  • Arkadaşlar dediklerinizi yaptım ve ünlem işareti gitti ayrıca "Sınırlı Bağlantı yada Bağlantı Yok" yazısı da ortadan kalktı yani normal bir bağlantı oluştu
    yardım eden ve etmek isteyen herkese teşekkürler sizi seviyorum

Yalnız bu birinci adımdı sorun çözüldü . şimdi bir sorun daha var
    yarım saattir uğraşıyorum ama 2 PC birbirini görmüyor.
    Sizden isteğim bu konu hakkında ne biliyorsanız az yada çok yardımcı olmanız.

• bazen böyle durumlar olabiliyor. şimdi diğer bilgisayar bağlanmak için şu adımı izleyebilirsin.
    Start - > Run 'a gel ve kutucuğa şunu yaz

\\ip

ip yazan kısıma bağlanmak istediğin bilgisayarın ip numarasını yazıcaksın. benim resimli örnekte verdiğim ip leri yazdığını düşünürsek 1. bilgisayardan ikinci bilgisayar bağlanmak için şunu yazıcaksın \\192.168.1.2
  • quote:

Orjinalden alıntı: theshiver

bazen böyle durumlar olabiliyor. şimdi diğer bilgisayar bağlanmak için şu adımı izleyebilirsin.
    Start - > Run 'a gel ve kutucuğa şunu yaz

\\ip

ip yazan kısıma bağlanmak istediğin bilgisayarın ip numarasını yazıcaksın. benim resimli örnekte verdiğim ip leri yazdığını düşünürsek 1. bilgisayardan ikinci bilgisayar bağlanmak için şunu yazıcaksın \\192.168.1.2

dediğini yaptım böyle bir ağ bağlantısı yok diyor ne yaptıysam da olmadı artık yarın devam edeceğim sabahtan beri uğraşıyorum
    Yardımın için teşekkürler saolun
  • güvenlik duvarı engellemiş olabilir her iki bilgisayardada kapat. eğer hala çözümlüyorsa tekrar açmayı unutma!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: funnel

güvenlik duvarı engellemiş olabilir her iki bilgisayardada kapat. eğer hala çözümlüyorsa tekrar açmayı unutma!!

güvenlik duvarlarını kapatıyorum ama bişeyleri unutuyormuyum bilmiyorum tekrar deniyeceğim hataa internet security yazılımlarını da kapatıyorum ama bir türlü PC leri birbirlerine gösteremedim.Artık yarına kadar bekliyecem.Saat bayağı bir geç oldu
    Teşekkürler
  • başlat->çalıştır(run)->services.msc(yaz ve enter)(hizmetler klasürü) şimdi ordaki hizmetlerden
    "uzaktan erişim bağlantı yöneticisi" ve "yönlendirme ve uzaktan erişim" sekmelerinin üstüne çift tıklayarak onları "otomatik" hale getir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.