Şimdi Ara

sınırsız internet niye yok (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
4.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Technical.assistance kullanıcısına yanıt
    Ne var bunda bunu herkes biiyor sınırsız sonuçta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Dediğin şey 5G ile çözülecek. Ancak o zamanda bu şekilde gidecek asıl problem o değil çünkü. Baz istasyonları 1800 mhz ile yayın yaparsa taşıyabiliyor ancak düşük frekansta yayın yapılırsa taşıyamaz çünkü çok fazla kişi bağlanıyor 800-900 mhz frekanslarına yükseklere ise bağlı olan sayı az. Ek olarak baz istasyonlarına 450 mbps gibi düşük hızlar ulaşmıyor. Daha yüksek hızlar geliyor.

• bahran B kullanıcısına yanıt
    Ne kadar yüksek hızlar geliyor ki?

Baz istasyonuna gelen hız terabit de olsa istasyonun RRU'sundan çıkıp antenden yayılıp cep telefonu tarafından alınan sinyalin kapasitesi düşük kaldığı için sıkıntı oluyor. 5G ile bu kanalın 20 Gbit'e kadar ulaşması konuşuluyordu. Bu muazzam bir şey. Turkcell şuan zaten 1800 kullanıyor kırsal kesimler hariç çoğu yerde, 2600 de devreye sokuldu çoğu merkezde. Ama sınırsız vermek için yeterli değil. Kullanıcıların karasal altyapıda çok iyi hızlar alması gerekli ki, çok az kişi mobil sınırsıza yönelerek şebekeyi sürekli meşgul etmesin.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Turkcell GBPS bağlantılar sağlıyor 1800 MHz verdiği yerler dar ve çok fazla yoğun olan bölgeler zaten bu bölgelerde internet hızı 800 MHz ile yayın yaptığı yerden daha düşük. Çünkü insanların yaşamadığı gezmeye gittiği yerlere bunu koyuyorlar ki koymak zorundalar. 1800 yavaş yavaş geçiş yapılıyor Turkcell bazında ki daha oturmadı. Çünkü Turkcellin önceliği 800 MHz ile 4G kapsamı alanına almak çoğu yeri.

• bahran B kullanıcısına yanıt
    4G'nin devreye girdiği yılın Haziran ayında Şemdinli'den Tekirdağ'a kadar otobüsle yolculuk yapmıştım. Şemdinli'den itibaren geçtiğimiz tüm ilçe merkezlerinde 800 ve 1800 MHz hizmetleri vardı. Ancak Tekirdağ'ın Muratlı ilçesine geldiğimde sadece 800 MHz gördüm. Hatta Trakya'daki başka ilçelerde de sadece 800 MHz vardı. Sonrasında geçtiğimiz Eylül ayında 1800 devreye girdi buralarda. Kapaklı Çerkezköy taraflarında zaten etkindi 1800 ama 2600 frekansını devreye almaya başladılar kışın. Her yerde 1800 yoktur hala tabii ki ama birçok yerde devreye alıyorlar artık. Az kullanılan kırsal yerlerde uzun bir süre de 1800 gelmeyebilir tabi, tamamen ihtiyaç meselesi. Bir de bir yerde devreye alsalar da tüm istasyonlarda almayabilirler henüz de. Ama Trakya iin söyleyeyim, çoğu yerde 1800 + 800 vardır sanırım artık. Anadolu'da zaten iki yıl önce deha geçtiğim çoğu yerde 1800 vardı. Az istasyondan olsa da...

• Sınırsız internet paketlerini full sınırsız olarak getirmeleri zaten mümkün değil. Full sınırsız olsaydı baz istasyonları çökebilirdi. Fakat en azından 8 GB'a kadar AKK seçeneği olan ve paket bitimi sonrası 256/512 Kbps hızla devam eden bir paket çıkarılabilirken, bu operatörler neden sınırsız paketlerin yanına bile yaklaşmıyor onu anlayamadım. Ses hatlarında eskiden (3G zamanlarında) sınırsız paketler sunuluyordu (Bimcell gibi küçük operatörlerden bahsetmiyorum, Turkcell-Vodafone-TürkTelekom dan bahsediyorum). Fakat artık o paketleri abone alımına kapattılar. Üstüne üstlük yeni sınırsız paket de çıkarmıyorlar
    Geçenlerde paket fiyatlarından ve "bu paket hattınıza uygun değildir" paradoksundan dolayı şikayet talepleri açmıştım, sonra da talepler tamamlanmıştı. Turkcell'liyim fakat Turkcell'i meşgul etmemek için şimdilik şikayet talebi açmayacağım çünkü dediğim gibi yakın zamanda zaten başka konularda şikayet açmıştım. 1-7 Nisan arasında bir gün bu konu ve faturalı ek mobil internet paketlerinin çok az sayıda olması hakkında şikayet talebi bir ihtimal açabilirim fakat şimdilik düşünmüyorum. Belki açabilirim. Fakat şikayet talebi açmak isteyen varsa onlar açabilir, ben bilemem.
    Çünkü, artık 5 GB internet paketimin maksimum 2-3 GB'ını kullanıyorum. Zaten evde de internet var, evde iken ev internetini kullanıyorum. Dışarıda da sürekli telefonla internete girme gibi bir hevesim de yok. O yüzden şimdilik şikayet talebi açmayı düşünmüyorum (ses hatlarına sınırsız internet paketi yapılması konusunda). Fakat data hatlarındaki sınırsız paketlerin en büyük handikapı olan AKK sonrası 128 Kbps internet hızına düşmesi ve interneti doğru düzgün kullanamama sorunu için isteyen şikayet talebi açabilir. Dediğim gibi 1-7 Nisan arasına kadar hiç şikayet talebi açmayacağım.

• Kotasız olsa ev interneti alan olmaz. :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynen, özellikle de full sınırsız mobil internet olsaydı kimse ev interneti almazdı. Asıl sıkıntı özellikle de "ben internet canavarıyım 1 haftada 3 GB kullanırım bana bol net lazım her yerde kullanırım 200-300 GB kotayla rahat gir olayı için evde kalmam ben çok dışarı çıkarım o yüzden 15 GB paket alırım hatta sınırsız alırım ki bitince yavaş da olsa internete girebileyim az idarelik" diyen müşterilerde ortaya çıkıyor. Operatörler "nasıl olsa müşterinin evinde ev interneti kesin vardır 10 GB paket yaparız 80 TL fiyat koyarız olur biter" düşüncelerinden vazgeçmiyor. Bahsettiğim müşteri kitlesinin cevabı da şu olacaktır: "Benim 200 GB AKK'li internetim var tamam ama dışarda da çok internet kullanıyorum durmadan aşım ücreti ödeyemem sınırsız bol gb lı uygun paketler çıkarın da rahat edelim artık, bunu ev internetimin tamamen yerine geçmesi için değil sadece dışardaki internet ihtiyacımı karşılaması için istiyorum, en azından şöyle 10 GB sınırsız 60-65 TL lik bir paket çıkartın yeter"
    O yüzden operatörlerin bir an önce işe koyulması lazım. Yoksa full sınırsız mobil internet olsaydı kullanım oranı ev internetinin en az 40-50 katı olurdu

• Evet ne olacak sindi mobil hatlarda sınırsız internet.. akn kalkacak mi ?

• 2019 da ümidimiz var 😂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mobil tarafında hiç bir Açıklama yok. İnşallah sıra mobil Kota tarafına da gelir..

Valla 1Mbps bile razıyım. Yeter ki sınırsız olsun..

Ek paket almaktan Faturalar şişti..

YouTube bile.. Vodafone pass paket varda oradan izliyoruz.. Allahtan..

Umarım 2019 son çeyrekte bir şeyler olur.. Yada 2020 5G ile...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lene kullanıcısına yanıt
    Hocam evinde internet yok mu? Bu kadar nasıl kullanıyorsunuz
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Yok. Gerek görmüyorum şimdilik.

İşten kalan zamanlar da Bol bol VLOG izliyorum.

Yani YouTub dan.. Yabancı Dil video - Uzay belgesel araştırma falan yani.. Televizyon açmam kesinlikle..

WiFi bulduğumda YouTube Go dan indirme yapıp izlerim. Akşam gece...Fark etmez..

Onun için Mobil tarafında Kota ile başım dertte..

Ocak ayını bekliyorum. Yeni tarifeler kampanyalar.. Falan. Sabit İnternette.

• Lene kullanıcısına yanıt
    Bende altyapı yok zannettim. Alternatif firmalar için bir şey değişmeyecektir. Telekom hem kota isimli akkli ve tam sınırsız satacak 8 mbps 60₺ ve port sıkıntısı yaşayabilirsiniz bunu da aklınızda bulundurun

• Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Binada Fiber kutu var.. TT Sol Vodafone Fibermax.

Şu Ocak ayı gelsin bakacağız artık. Neler olacak.

Göreceğiz..

• Alt yapı desteklemez diyorsunuz da o zaman turkcell superbox kullanan bircok kisi var demekki oluyor, birde mobil internet sinirsiz olsa sabit interneti herkes kapatmaz oyunlarda mobilin ping i yüksek çünki, maksat milletin cebindeki parayı şöğüşlemek

• Herkes sınırsız bekliyor şu an çıksın millet akın akın geçiş yapar

• 256KB'la bile 50GB kullanım yapanlar var, sınırsız (3-5Mbps) verseler ortalığın anasını ağlatırlar.

Doğru düzgün kullanım yapma zihniyetine sahip olsak çoktan gelirdi.

Böyle kullanım şeklimiz oldukça bize mobilde sınırsız internet kolay kolay gelmez.
  • Mobile sınırsız internet ilerleyen yıllarda gelebilir belki ama fiyatlar asla makul olmaz orası kesin, operatorlerin maksatlari hizmet olsaydı simdiye kadar alt yapılarını geliştirirlerdi, onlar minimum maliyetle maksimum para kazanma pesindeler bence olay bundan ibaret o yuzden sınırsız internet gelse bile asla ucuz olmayacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jazzalyn

256KB'la bile 50GB kullanım yapanlar var, sınırsız (3-5Mbps) verseler ortalığın anasını ağlatırlar.

Doğru düzgün kullanım yapma zihniyetine sahip olsak çoktan gelirdi.

Böyle kullanım şeklimiz oldukça bize mobilde sınırsız internet kolay kolay gelmez.
    tamam da herkes yapmıyorki onu. senin mantıkla, ev internetinde de akn kalkmamasi gerekirdi... arkadaş, sanki kendi cebinden parasını veriyon de, gelmesin istiyon

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.