Şimdi Ara

Sinüzit+Grip=ÖLÜM (Dikkat) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
13.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sinüzit bendede çıktı hasta olunca bır baş ağrısı yapıyor kafamı kesip atmak geliyor içimden + SÜREKLİ YILIN HER MEVSİMİ burnum akıyor
  • Ben ne yapayım o zaman ? Bugün doktor amipli dizanteri teşhisi koydu.Moralim çok bozuk.Öyle bir ağrı giriyor ki karnıma hayattan soğuyorum.
  • Ben daha sinüzite yakalanıpta tamamen kurtulan göremedim.Hele burun tıkanıklığıyla gelen baş ağrısı var ya öyle bir ağrı olamaz tarifi yok.Kendimi yumruklayasım geliyor

• Bilmeyenler için şöyle tarif edelim , sinüzitim azdığı zaman grip olmuştum bi kere , yatağımın yanına 2-3 büyük bardak su , yanıma bi ton mendil yere de poşetleri diziyodum , burnumdan %10 hava bile geçtiğini sanmıyorum o zamanlar , ağzımdan nefes aldığım için sık sık su içmem gerekiyor , gece ağzım kuruduğundan ağzım acıyarak uyanıyodum bikaç kere su içip yine uyumaya çalışıyodum , sabaha kadar aralıksız uyumayı başarırsam sabah kalkınca ağzıma kum dökmüşler gibi kupkuru oluyordu , öyleyken su içmesi bi ayrı sarıyo tek iyi yönü bu illetin , çok fena bişey çeken bilir bunu.
  • Herkese Allah'tan acil şifalar diliyorum arkadaşlar.Gerçekten sağlık,dünyadaki en önemli şey şüphesiz.Ne çok hasta adam varmış forumda.Bir çoğumuzun yakasına yapışan sünizit özellikle.Şu illetin ağrısız,sızısız bi ilacı falan cıksa ya.

Buna gelince araştıracağım.Gerçi gerçekten işe yarayan bi ürün olsa idi 2008 yılında ortaya çıkan bi ilac günümüzde çoktan TR'de meşhur olurdu sanki ama.Bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: DarkSmellMan

O acıyı, eziyeti çok iyi bilirim. 20 saate kadar uzayan uykular, sürekli burun akıntısı, halsizlik ve yüksek ateş…… Hatırladıkça fena oldum. 2 yıla kadar bende her kış en az 2 ay o durumdaydım. Haftalarca ne okula ne hastaneye gitmeye halim olmazdı. En sonunda burundan 6 saat süren bir ameliyat oldum. Bilen bilir doktor ameliyat sonrası burnu bir makine ile temizler. Benimkini ne zaman temizlese 16 yıldır doktorum en sümüklü hastam sensin derdi. Artık nasıl bir stok yapmışsa vücut temizle temizle sonu gelmezdi. Neyse ki 2 yıldır bir kez grip oldum o da hafifti. Gecmis olsun bir kbb doktoruna görünmenizi öneririm.

Bende de var maalesef bu aralar. Bisiklete bindik, terledim öyle oldu sanırım. Harbi yav, uyku süreleri çok uzuyor.

• Ben sürekli başımı aşağıya doğru eğdiğim zaman sanki tüm vücudum başıma yükleniyormuş gibi bir değişik oluyor o neyden kaynaklanıyor acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lcn(R)

Ben sürekli başımı aşağıya doğru eğdiğim zaman sanki tüm vücudum başıma yükleniyormuş gibi bir değişik oluyor o neyden kaynaklanıyor acaba

Sinüzitler baş aşağı duramaz..Baş ağrısı olur
  • Aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum. Birde bunun üstüne alerjim var. Sinüzit ile birlikte hayatım kayıyor 1 günlüğüne. Ertesi gün sapasağlam oluyorum. O gün hap içmezsem ertesi gün yine aynı halt oluyor.
  • @raadadam

Saçların uzun muydu? Saçını ne şekilde ıslattın da dışarı çıktın.Banyo sonrası ıslaklık mı yoksa dışarı çıkarken saça şekil vermek için mi ıslattın?Ben saçlara şekil vermek için ıslatırım genelde ve ıslak çıkarım.Bugüne kadar birşey olmadı çok şükür.Bu hastalık sonradan çıkabiliyor mu?Yoksa etkisini hemen mi gösteriyor?
  • Sinüzitle baş eden biri olarak tavsiyelerim:

-Burun spreylerinden uzak durun.
    -Başlangıç aşamasında ise doktora danışarak Aferin Sinüs A hapı alın.
    -Eğer gece rahatsızlanırsanız su kaynatın, kaynar suyu bir leğen/kovaya dökün ve lavobaya gidin. Buharı yüzünüze tutun ve hafifçe burnunuzdan nefes almaya çalışın. Bu yöntemle burnumdan 4-5 bardak su boşalmıştı neredeyse. Kötü yanı burnunuz ve yüzünüzün pek çok yeri tahriş olabilir.
    -Grip ile birleşir ve burnunuzdan iltihap çıkmaya başladıysa(bildiğimiz yeşil koyu sümük) doktora gidin ve rica edin, burnunuza bir boru sokarak dipteki iltihapları alsın. Bu sayede 3-4 saat rahat nefes alırsınız, tekrar akmaya başlasa dahi normal sıvı olarak akacaktır.
    -Her ne durumda olursanız olun sümkürmeyin.

3 yıl öncesine kadar şiddetli geçirirdim kışları, yazın denize giderken dahi en az 2 paket selpak bulunurdu cebimde. Her yöntemi denedim neredeyse. Artık ilacım şu; her sabah saçımı yıkarım ve hemen kuruturum. Soğuk suyla dahi yıkasam sıcak havayla kuruturum. Saç kurutma makinesi sinüzite neden olur derler, ben kullanmaya başladıktan sonra sinüzitim azaldı. Kışın bere kullanımı, çok sert rüzgarlarda atkı ile yüzü örtme çok etkilidir. En etkilisi ise, sürekli selpak taşımayın. Psikolojik olarak burun silme isteğine neden olur ve rahatsızlığınız artık psikolojiktir. Bunu engelleyin. Ben nedense yanıma selpak almadığım zamanlar aklıma gelene kadar burnum akmazdı, buradan yola çıktım. Ve Aferin Sinüs A. Burnumda az biraz tıkanma olsun, ertesi sabah sabah ve akşam olmak üzere tok karnına 1er tane içerim, geçer. İçmezsem ki önceden içmezdim, devamında içsem de yaramazdı. Rahatlatırdı ama geçirmezdi.

Not olarak, önerdiğim ilaç doktora danışarak alınmalı. Kimi insanlara ağır gelebilir, eczaneler reçetesiz veriyorlar. Ama ilk sefer rica ediyorum doktor kontrolünde alın. Ve sürekli kullanmayın, her ilaç gibi bağımlılık yapacaktır.

• degerli arkadaslar;

eczaci olmanin verdigi yetkiyle biraz ukalalik edecegim..

ayni zamanda sinuzitten de muzdaribim..

temel olarak burun akintisini ikiye ayiriyoruz.. eger cesme gibi sivi ve şiril şiril akan bir burnunuz varsa virus enfeksiyonu (nezle de denir) veya durum uzun sure seyrediyorsa allerjik rinit olmussunuz demektir..

eger burnunuzdan kalin, yogun bir mukus cikiyorsa bakteri enfeksiyonunuz var demektir.. sinuzit de boyle olur..

burun tikanmasina gelince;

bunun da nedenleri ayrilir..

1- burun duvarinizda dogustan bir defekt vardir.. bunu ilacla falan duzeltemezsiniz..el mecbur ameliyat olacaksiniz..
    2- burun duvarinizda polip denen tepecikler olusur, hava yolunu tikar.. bende bu vardir mesela.. hep burnumun bir deligiyle nefes alirim, yatarken sagdan sola donunce acik delik de degisir.. bunun icin de nasal steroid kullanacaksiniz.. nasal steroidler uzun sure kullanimda guvenli, istediginiz kadar uzun sure kullanabileceginiz urunlerdir.. nasonex, risonel, mometix, flixonase vb..
    3- bir de nezle olursunuz, yine siser ve tikanir.. burada da sadece kisa sureli (5 gun) kullanacaginiz urunler devreye giriyor.. otrivine, iliadin boyle urunlerdir.. bunlar burun damarlarini buzerler, kisa sure kullanimda cok iyiler saniyeler icinde burun acarlar, ancak bir haftadan fazla kullanamazsiniz.. burun duvarinizi tahris ederler, burun mukozasini mahvederler.. bunu tadinda birakacaksiniz.. zaten uzun sureli burun tikaniyorsa mutlaka yukaridaki iki sebepten veya asagida yazacagim bir sebepten biridir..o yuzden bunu surekli kullanmak yok..
    4- mevsimsel allerjik rinit de burun tikanikligi ve sipir sipir akma yapar.. bunun icin de madde 2 deki nasal steroid kullanilir, burun acilir.. ayrica takviye anti allerjik baska ilaclar da var..

sinuzite yogunlasalim..

kafada ici havayla dolu, dengenizi saglamaya falan yaradigi soylenen 4 bosluk vardir.. 2'si yanaklarda, 2 si alinda.. burun yapiniz duzgun degilse, ne yaparsaniz yapin sinuzit olursunuz arkadas.. kacis yok.. oralar tikanir ve bakteriler o kalin mukusla o bosluklari doldurur.. o yuzden tikaninca basiniz agrir..

sinuzit olunca ne yapmak lazim;
    - bir kere antibiyotik kullanacaksiniz.. bakteri var cunku isin icinde..
    - drenaji yani bosaltimi saglamak icin otrivine kullanacaksiniz, 5 gun sadece..
    - polipleri engellemek icin streoid kullanacaksiniz risonel nasonex gibi.. nasil olsa zarari yok, ben cok faydasini goruyorum..
    - bir de hastaligi kaynaginda bogazlamak icin sonradan mukus olarak basimiza bela olabilecek salgilari kurutan ayni zamanda guzel de kafa yapan pseudoephedrine (clarinase) kullanacaksiniz..
    - bakteri enfeksiyonu oldugu icin belki bir miktar ates ve agriniz da olacak.. herkes bunun icin parol minoset gibi parasetamol verir ancak ben ibuprofen tavsiye ediyorum.. hem daha iyi ates dusuruyor, hem daha iyi agri kesiyor.. ingiltereden amcamlar klinik olarak da kanitlamis.. arastirma nerde diye sormayin agziniza kurekle vururum.. ben de literatur tararken denk geldim..

burnunuz sipir sipir akiyorsa ve atesiniz varsa kirginlikla ne yapmak lazim;
    - hemen antibiyotike atlamayin.. bu simdilik bir virus enfeksiyonudur.. bakteri tanksa, virus ucaktir.. tanka ucaksavar mermisi sikmayin bosuna..
    - theraflu gibi, nurofen cold gibi bir grip ilaci alin.. yine salgilari kurutmak ve kafa yapmak icin clarinase alabilirsiniz.. gece uyuyamiyorsaniz gaitasini cikarmadan 3-4 gun otrivine isinizi gorur.. (gaita=necaset=bok)

burnunuz sipir sipir akiyor ama atesiniz yoksa;
    - ya atesiniz sonra cikacaktir yani gripsiniz :))) veya uzun suredir devam ediyorsa allerjik rinitsiniz.. buna otrivine ile saldirmayin.. gecici cozumle isimiz yok.. buna rupafin veya xyzal, onceair, ve nasonex veya risonel lazim.. bunlar pahali tedavilerdir.. mecbur doktora gideceksiniz..

unutmadan son bir iki not;
    - sinuzit derdi olan herkes aci kavunu bilir.. yalniz meret cok tehlikelidir ve ehil olmayan elde pimi cekilmis bombadan farksizdir.. oldugu gibi burnunuza sikarsaniz burun duvarini mukozayi mahveder ameliyat olmak zorunda kalirsiniz.. atmiyorum, kac tane gordum.. ehil ellerde, dogru konsantrasyonda ise sifadir.. amaaaa sadece elmacik kemiklerinizdeki sinuslere kadar nufuz eder.. alninizda iki taneye ulasamaz.. derdiniz oradaysa hic bosuna yorulmayin..
    - bazen sinuzit durumlarinda asetilsistein iceren suruplar verilir.. asist, oxxa vs.. bunlari bol bol su ile alacaksiniz ki, o kalin agdali mukusu cozsun.. bunu da cogu eczaci nedense soylemez..

benim lafim bu kadar, eksik yerim varsa kusura bakilmaya ve doktor eczaci hangi arkadas gorurse onun tarafindan duzeltile!!

bu arada gordugunuz gibi biz eczacilar sadece oturdugumuz yerden ilaci verip para saymiyoruz.. yapmayan yok degil tabi ama bizim isimiz aslinda boyle anlatmak, ama kim yapiyor derseniz yok iste %90'i angut bu meslegi secenlerin..

hepinize saglikli gunler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 16 yıldır kronik ve iltihapli sinüzit geçiriyorum.Geçireceğimde.Tedavisi yok çünkü ( en kötü sinüzit )

En hafif rüzgarı bile yediğinde akşam o burun akıntısı ile baş ağrısı sizi 5 dakikalığına da yatakdan kaldırmayan bir ağrı verir.Ölümden beterdir.O baş ağrısını çekmektense öleyim daha iyi dersiniz.Her insan gibi terleyip eğlenemezsiniz.Çok kötü bir illettir.allah düşmanımın başına vermesin.
  • kendimi bildim bileli sinüzitim hatta bi aralar migrenim bile vardı şükürler olsun atlattım sayısız grip olmuşumdur ama konuyu açan arkadaş kadar atıp tutanını görmedim sen hastalık görmemişsinki çok büyütüyorsun
  • Ağır vakalar için ecballium.com u tavsiye ediyorum. garanti... benim site....

sinuzitle yaşamak istemiyorsanız LİMON' La yaşayacaksınız.

Limon parçacıklı çay müptelası oldum. Kabuğuyla beraber çay içine atıyorsunuz.
    artık sade çay içemiyorum bile. Ve bunu yaptığımdan beri sinuzit şikayetim % 90 azaldı.

artık ağrı filan kalmadı. limondan önce günde 2 adet Limonlu soda içiyordum.
    Yani aslında benim limondaki C vitaminine ihtiyacım varmış.
    Limonlu çaydan sonra bu Limonlu Soda isteği azaldı. Az param gitmiyordu Sırma ya..

en riskli iş; tatlı suda yüzmek(göl, akarsu), banyo yapmak veya tıraş olmak.

Deniz suyu temizliyor sinüsleri..
    Banyomda deniz suyu var. banyo yaparken burnuma deniz suyunu çekiyorum.

Limon sayesinde makrofajlar enzimleriyle mikropları öldürüyor.

Bu esnada hafif ateşiniz çıkıyor. Sabah kalktığınızda iyileşiyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 20 Ağustos 2015; 12:13:49 >

• Nalet bişey bazen bana migrenle kombo yaptıklarında kafamı kesesim geliyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lan tamam sinuzit olursunda benim ağzımda kokuyor anlamadım gitti herhalde akan iltihap kokusu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.