Şimdi Ara

Sinüzit+Grip=ÖLÜM (Dikkat)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
13.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Böyle bi eziyet yok.Sular kesileydi de o gün saçımı ıslatıp dışarı çıkamasaydım.Evet arkadaşlar,sinüzit olanlar bilir.Grip olmak korkulu rüyanızdır.Sizi hayattan bezdirir,intiharı bile düşünürsünüz.
    Sinüzit denen illete yakalanmadan grip benim için çok basit bi hastalıktı.En gec 1 gün sonra sapa sağlam gezebiliyodum.Ama şimdi hayat bana zindan arkadaşlar.O boğazın gıcıklanmasıyla geleceğini belirten grip,size öyle bi baş ağrısı veriyor ki kafayı eğmeye kalkarsanız b.ku yediniz beyniniz çekiliyor resmen böyle bi acı yok.Sadece bu kadarla kalsa yine iyi,yaklaşık 2 gün boyunca burun öyle bi akıyor ki durdurabilene aşk olsun.Şelale gibi maşallah.Bi de kesinlikle normal bi akıntı değil iltihap tarzında bir şey geliyor ve 10-15 dakikada bi sümkürmek zorundasınız.Akıntı ve ölümcül baş ağrısından sonra bende genelde öksürük başlıyor.Bazen grip sonrası öksürük 1 ay gibi korkunç bi zaman dilimine yayılabiliyor.Şuan ateşim var,yanıyorum 1 poşet dolusu peçete birikti.Uyku tutmadı ben de böyle bi konu açayım dedim.

Özet:
    Sakın ama sakın ıslak saçla dışarı çıkmayın arkadaşlar.Bi güzel kurulayın saçınızı.Yoksa pişman olmanın fayda vermeyeceği tedavisiz bi hastalığa yakalanıyorsunuz...

ben çekiyorum,başkaları çekmesin diye düşündüm.

Saygılar ,iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ducard -- 5 Ekim 2012; 2:52:32 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sinüzit ve Grip Birlikteliği: Tehlikeli Bir İkili

Sinüzit ve grip, iki yaygın solunum yolu enfeksiyonudur. Her biri farklı semptomlara neden olsa da, birlikte ortaya çıktıklarında daha ciddi sağlık sorunlarına yol açabilirler.

Sinüzit, sinüslerin iltihaplanmasıdır. Grip ise burun, boğaz ve akciğerleri etkileyen viral bir enfeksiyondur.

Hem sinüzit hem de grip, burnun tıkanması, burun akıntısı ve baş ağrısı gibi benzer semptomlara neden olabilir. Ancak sinüzit ayrıca yüz ağrısı, diş ağrısı ve burun tıkanıklığına neden olabilir. Grip ise ateş, kas ağrıları ve halsizlik gibi ek semptomlarla kendini gösterebilir.

Sinüzit ve Grip Birlikteliği Tehlikeli Olabilir

Sinüzit ve grip birlikte ortaya çıktığında, semptomlar daha şiddetli olabilir ve komplikasyon riski artar. Grip virüsü, sinüslerin iltihaplanmasını daha da kötüleştirebilir ve bakteriyel sinüzit geliştirme riskini artırabilir.

Sinüzit ve Grip Tedavisi

Sinüzit ve grip için tedavi semptomlara bağlı olarak değişir. Doktorlar genellikle ağrı kesiciler, dekonjestanlar ve antibiyotikler gibi ilaçlar reçete edebilir.

Grip için antiviral ilaçlar semptomları hafifletebilir ve komplikasyon riskini azaltabilir. Ancak bu ilaçların etkili olabilmesi için enfeksiyonun erken evrelerinde alınması gerekir.

Sinüziti Önlemek İçin İpuçları

• Aferin sinüs gibi burun spreyleri, sinüsleri açmaya ve iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir.
    • Bol sıvı tüketmek, sinüslerin nemli kalmasına ve mukusun incelmesine yardımcı olur.
    • Alerjilerden ve tetikleyicilerden kaçınmak, sinüzit ataklarını önlemeye yardımcı olabilir.
    • Sigarayı bırakmak, sinüs sağlığını iyileştirir ve sinüzit riskini azaltır.
    • Düzenli egzersiz yapmak, bağışıklık sistemini güçlendirir ve enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olur.

Sinüzit ve grip birlikte ortaya çıkarsa, doktora görünmek önemlidir. Tedavi edilmediğinde bu enfeksiyonlar ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İbret başarıyla alındı.
  • çok çok iyi anlıyorum seni bir diş ağrısı çekmiştim kafama vuruodum diş ağrısını bastırsın diye o gerçekten çok kötüydü başedemiyordum , birde bu sinüzit + grip kombosuyla başedemezdim , tabi birde üstüne bende burun eğriliği vardı burnum akmazdı kolay kolay grip gibi durumlarda direk tıkanırdı çık işin içinden çıkabilirsen ...

çok şükür artık grip olmamayı öğrendim , olsamda hafif atlatabiliyorum vücumudu tanıdım diyelim , ayrıca burun ameliyatı oldum burun akıntısı düzeldi ağır sinüzit olmuyorum , grip olunca burnum tıkanmıyor , ne kadar şükretsem azdır bu dertten kurtulduğum için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakup13 -- 5 Ekim 2012; 2:39:31 >
  • Hocam aktardan kurutulmuş papatya alıp kaynatın . . Buharında bekleyin ciddi anlamda çok yardımcı oluyor en azından 1 2 saatlik bir rahatlama veriyor insana . .
  • quote:

Orijinalden alıntı: TwinExist

Hocam aktardan kurutulmuş papatya alıp kaynatın . . Buharında bekleyin ciddi anlamda çok yardımcı oluyor en azından 1 2 saatlik bir rahatlama veriyor insana . .

Papatyayı henüz denemedim.Bir sonraki sefer deneyeceğim.Ben buğu yapıyorum birazcık açsın burnu diye ama çekiyorum 10 dk bi ferahlık sonra pat tekrar tıkanıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: yakup13

çok çok iyi anlıyorum seni bir diş ağrısı çekmiştim kafama vuruodum diş ağrısını bastırsın diye o gerçekten çok kötüydü başedemiyordum , birde bu sinüzit + grip kombosuyla başedemezdim , tabi birde üstüne bende burun eğriliği vardı burnum akmazdı kolay kolay grip gibi durumlarda direk tıkanırdı çık işin içinden çıkabilirsen ...

çok şükür artık grip olmamayı öğrendim , olsamda hafif atlatabiliyorum vücumudu tanıdım diyelim , ayrıca burun ameliyatı oldum burun akıntısı düzeldi ağır sinüzit olmuyorum , grip olunca burnum tıkanmıyor , ne kadar şükretsem azdır bu dertten kurtulduğum için

O burun ameliyatını ben de oldum.Değişen bir şey olmadı.Tek taraf yine tıkanıyor arada.Bazen ikisi de açık oluyor.Sünizit de zerre kadar iyileşmedi ameliyattan sonra.Gerçekten anlamadım anlamaya çalışmayı da bıraktım.Alışmaya çalışıyorum artık.Arkadaş oldum hastalıklarla.
    Ha bi de benim vücut dirençsiz midir nedir bi gripli adamın yanında 5 dk dursam ertesi gün hastayım.Valla nabıcaz bilmiyorum,kafama sıkıcam en son o olucak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ducard -- 5 Ekim 2012; 2:47:37 >

• Merhaba en az 1 hafta vücudumda bulunacak tıkalı burun , yaşlı gözler (+ miyop ve astigmat ) , halsizlik .

Geceleri nefes alamamaktan uyanıp durmak , sınava denk gelirse kafayı eğmekten dolayı daha da rahatsız eden tıkanıklık ve burun akıntısı , burundan nefes alamamaktan dolayı hayat kalitesinde düşüş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonArtikBuİsim -- 5 Ekim 2012; 2:47:18 >
  • Benzer sorunu özellikle geçen gün yoğun bir şekilde yaşadım
    Gerçekten -bana bir şey olmuyor, bir kereden bir şey olmaz- deyip ihmal etmeyin. Saçlarınızı kesinlikle tamamen kurutmadan yatmayın veya dışarıya çıkmayın. İnsan beyninde yarım kiloluk bir şey varmışcasına bir ağırlık ve bu acının gözlere vurmuş hali. Siz bilirsiniz

Bu aralar ıhlamura dadandım resmen rahatsızlığı bulunanlara geçmiş olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tamam kardeşim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ducard

Böyle bi eziyet yok.Sular kesileydi de o gün saçımı ıslatıp dışarı çıkamasaydım.Evet arkadaşlar,sinüzit olanlar bilir.Grip olmak korkulu rüyanızdır.Sizi hayattan bezdirir,intiharı bile düşünürsünüz.
    Sinüzit denen illete yakalanmadan grip benim için çok basit bi hastalıktı.En gec 1 gün sonra sapa sağlam gezebiliyodum.Ama şimdi hayat bana zindan arkadaşlar.O boğazın gıcıklanmasıyla geleceğini belirten grip,size öyle bi baş ağrısı veriyor ki kafayı eğmeye kalkarsanız b.ku yediniz beyniniz çekiliyor resmen böyle bi acı yok.Sadece bu kadarla kalsa yine iyi,yaklaşık 2 gün boyunca burun öyle bi akıyor ki durdurabilene aşk olsun.Şelale gibi maşallah.Bi de kesinlikle normal bi akıntı değil iltihap tarzında bir şey geliyor ve 10-15 dakikada bi sümkürmek zorundasınız.Akıntı ve ölümcül baş ağrısından sonra bende genelde öksürük başlıyor.Bazen grip sonrası öksürük 1 ay gibi korkunç bi zaman dilimine yayılabiliyor.Şuan ateşim var,yanıyorum 1 poşet dolusu peçete birikti.Uyku tutmadı ben de böyle bi konu açayım dedim.

Özet:
    Sakın ama sakın ıslak saçla dışarı çıkmayın arkadaşlar.Bi güzel kurulayın saçınızı.Yoksa pişman olmanın fayda vermeyeceği tedavisiz bi hastalığa yakalanıyorsunuz...

ben çekiyorum,başkaları çekmesin diye düşündüm.

Saygılar ,iyi forumlar.
    hocam benimde burunda sorun var yamuk o yüzden grip olduğumda bronşit gibi bişey oluyom balgam oluyo hep her grip olduğumda kesiin balgam oluyo bıktım artık bu hastalıktan

• quote:

Orijinalden alıntı: Gedo Mazo

İbret başarıyla alındı.

Böyle adamları tek tek toplayıp yakacaksın.Şimdi bu mesajı attın da eline ne geçti ? Cool mu oldun espri mi yaptın daha doğrusu yaptığını sandın ?
  • Bende de sinuzitten ote migren var insani yasamdan sogutuyor... tedavisi olmayan tek hastalik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tylol hot iç burun akıntısını keser.
  • quote:

Orijinalden alıntı: raadadam

quote:

Orijinalden alıntı: Gedo Mazo

İbret başarıyla alındı.

Böyle adamları tek tek toplayıp yakacaksın.Şimdi bu mesajı attın da eline ne geçti ? Cool mu oldun espri mi yaptın daha doğrusu yaptığını sandın ?

Aynen öyle.
  • 2 gün önce sinüzit başladı sonra boğazlar şişti ve öksürük başladı. 2 günde hiç abartmıyorum tam 2 tam rulo tuvalet kağıdı bitirdim burnumu silmek için , her sildiğimde sadece 1 yaprak kullandım üstelik. Hayatımda ilk kez sinüzit bu kadar şiddetli oldu , akşamüstü damacanadan su doldurmak için eğildim o alnımdaki acı şu ana kadar yaşadığım en büyük acıyı 2'ye katlardı herhalde.
  • Ben genelde saçlarımı hep ıslatırım umarım başıma gelmez.
  • http://www.youtube.com/watch?v=8bZB3ejJLnQ

nasodren diye bir ilaç öneriyor video.
  • Geçmiş olsun hacıt. Biraz Battlefield oyna geçer
  • babamda da var. selpaksiz disariya cikmaz. gencken saclari uzunmus artislik yapcak ya islak cikarmis birsyeler filan surermis simdi geldi 50 yasina cekip duruyor sinuzit'i. hep tembihler kardesimle beni aman sacinizi kurutmadan dolasmayin diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkSmellMan

O acıyı, eziyeti çok iyi bilirim. 20 saate kadar uzayan uykular, sürekli burun akıntısı, halsizlik ve yüksek ateş…… Hatırladıkça fena oldum. 2 yıla kadar bende her kış en az 2 ay o durumdaydım. Haftalarca ne okula ne hastaneye gitmeye halim olmazdı. En sonunda burundan 6 saat süren bir ameliyat oldum. Bilen bilir doktor ameliyat sonrası burnu bir makine ile temizler. Benimkini ne zaman temizlese 16 yıldır doktorum en sümüklü hastam sensin derdi. Artık nasıl bir stok yapmışsa vücut temizle temizle sonu gelmezdi. Neyse ki 2 yıldır bir kez grip oldum o da hafifti. Gecmis olsun bir kbb doktoruna görünmenizi öneririm.

Bu gidişle gerekirse yurt dışını çıkıp güzelce bi şu sinüsleri temizlettirip geleyim diyorum ama tekrar ediyo diyolar.Sende olmadı demi öyle bişey ?

• kardeşim benimde öyle bir sorunum var ama grip mi sinüzit mi bilmiyorum yaklaşık 5-6 aydır grip gibiyim. sabahları uyanınca burnum akıyor acı acı hapşırıyorum. sağlık ocağına felan gittim antibiyotik + sprey verdi ne kadar kullansamda bir fayda etmedi. sorunum hala devam etmekte malesef.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.