Şimdi Ara

Sinyal Gidip Geliyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
18.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Normal apartmanda oturuyorum 10 dairelik. Çatıda 1 adet anten var bütün apartman ona bağlı. Kimsede sorun yok. Benim uyduya sinyal 1 dakika geliyor 1 dakika gidiyor . Kanallar gösterip göstermiyor. Kabloyu değiştirdim yine aynı. sinyal 60 larda. trt 1 hd gram çekmiyor full sıfır. Ne yapmalıyım? Next minix black 2 uydu alıcısı

Yani tam sorunum Normal izlerken Sinyal var 80 e kadar çıkıyor. Sonra tamamen 0 a düşüyor bazı kanallar gidiyor bazıları gitmiyor. Sonra diğerleri geliyor bunlar gidiyor. Ne yapmam gerek?

EDİT:

Çatıdaki santral arızalanmış kabloların bağlı olduğu. onu değiştirince sorun çözüldü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedFone -- 18 Eylül 2017; 2:58:23 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Uydu Sinyal Gidip Gelmesi: Nedenleri ve Çözümleri

Uydu yayınlarında sinyal sorunları yaşamakta mısın? Sinyalin sürekli gidip gelmesi, yayınların gelip gitmesi gibi problemlerle karşı karşıyaysan, bunun çeşitli nedenleri olabilir.

Nedenleri:

1. Anten Sorunları: Antenin yanlış yönlendirilmesi, hasar görmesi veya konumunun uygun olmaması sinyal sorunlarına yol açabilir.
    2. Kablo Sorunları: Uyduna giden kabloda gevşek bağlantılar, hasarlar veya bozulmalar sinyal kaybına neden olabilir.
    3. Hava Koşulları: Şiddetli yağmur, kar veya rüzgar gibi hava koşulları uydu sinyalini etkileyebilir.
    4. Ağaçlar veya Diğer Engeller: Antenin önündeki ağaçlar veya binalar gibi engeller uydu sinyalini engelleyebilir.
    5. Uydu Uydusundaki Sorunlar: Nadiren de olsa uydu uydusunda meydana gelen teknik arızalar sinyal sorunlarına neden olabilir.

Çözümleri:

1. Anteni Kontrol Edin: Antenin doğru yönlendirilmiş, hasarsız ve uygun bir konumda olduğundan emin olun.
    2. Kabloları İnceleyin: Uyduya giden tüm kabloları gevşek bağlantılar, hasarlar veya bozulmalar açısından kontrol edin. Gerekirse onarın veya değiştirin.
    3. Hava Koşullarını Gözlemleyin: Kötü hava koşullarında sinyal sorunları yaşanıyorsa, hava durumunun düzelmesini bekleyin.
    4. Engelleri Kaldırın: Antenin önündeki ağaçları kesin veya başka engelleri kaldırın.
    5. Servisi Çağırın: Diğer tüm çözümleri denedikten sonra sinyal sorunları devam ediyorsa, profesyonel bir uydu servisini çağırın.

Yukarıdaki adımları izleyerek uydu sinyal gidip gelmesi sorununu çözebilir ve sorunsuz bir yayın deneyimi yaşayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 2. adım:acaba sıkıntı uydu alıcısında mı ?
    3. adım.acaba priz topraklı mı,toprak devre dışı bırakılınca ne olabilir acaba?
  • Sen kacıncı katta oturuyosun bodrum katta falan oturuyorsan normaldir kablo uzadıkça sinyal seviyeside düşer.

Bence sen f konnektorun ucunu kontrol et saç kılıgibi teller var onlar değmesin bakır tele.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abtani A kullanıcısına yanıt
    Sorun uydu alıcısında zannedip yeni uydu alıcısı aldım hocam. Yine aynı sorun devam ediyor. Uzatma kullanıyorum prize bağlı. TV falan hepsi ona bağlı
  • NewSphere kullanıcısına yanıt
    En üstün bir altında oturuyorum. 20 Metre kablo tam yetti. Bugün hatta çatıya çıkıp kablomun o santraldeki yerinide değiştim yine değişmedi sorun ? neyden olabilir yardım gerek
  • Topraklı priz ise topraklama devre dışı bırakıldığında sinyalin düzelebildiğini bu forumlarda 3-5 kere okudum.
  • abtani A kullanıcısına yanıt
    Hocam onu nasıl devre dışı bırakıcam azıcık açarmısınız yani fişi neye takayım direk duvardaki prizemi
    ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ses gidip geliyor
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende aynı sorunu yaşıyorum müstakil bir evdeyiz kablo değişti uydu alıcısı değişti fakat kanal degistirdigimde sinyal 70-80 arası oluyor 2.5 dk sonra sinyal gidiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi °°?BERAT?°° -- 18 Mayıs 2020; 21:12:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.