Şimdi Ara

Sinyal Takılıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
19.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Tıklayınca düzeliyorsa basit bir temassızlık olabilir. Arkadaşın bahsettiği lehimlerden birisi atmış olabilir. Parça değişimine girişmeden önce lehimleri tek tek kontrol edin..
    Elektronik aletlerde yıllar içerisinde böyle sıkıntılar olabiliyor, hatta sizdeki parça araç üzerinde sürekli tireşime-sarsıntıya maruz kalan bir parça..

Bir kaç ay önce laptopun adaptörü bir çalışıyor bir çalışmıyor, voltaj gidip geliyor gibi bir arıza yaptı.. Gitti bizim 50-100 lira derken, zaten çöpe gidecek diye içini açıp sağına soluna baktım. Trafonun girişindeki lehimlerden birisi gevşemiş, oksitlenmiş.. Temizleyip yeniden lehimledim canavar gibi oldu.

Kolay gelsin..
  • Sorunu çözdünüz mü, nasıl çözdünüz bilmiyorum. Zaten eski bir konuymuş ama benzer sıkıntısı olanlar için yazıyorum.

Benim aracım 2000 PAssat. Benim de 4lüler ve sinyaller aynı sizinki gibi takılı kalıyordu. 4lü düğmesine tıklatınca düzeliyordu. Bir iki yanıp sönme sonrasında tekrar takılıyordu.

Bugün 4lü düğmesini çekerek çıkardım ve içini açtım. Basit bir bobin, sinyal yandığı anda akımı keserek yayın sinyal devresini açarak sinyalin sönmesini ve bobin devresinin kapanarak sinyalin yanmasını sağlayan parçayı çekecek manyetik alanı oluşturması mantığına dayanıyor. Zamanla, sinyal yandığı anda sinyalin bobine değen ve uzaklaşan kısmındaki yay esnekliğini kaybediyor. Tik tak sesi de zaten bobine çarpma ve uzaklaşma sesi.

Ben tornavide ile o yayı dışarıya esnettim biraz. İlkinde çok esnetmişim ki hiç yanmadı sinyaller. Bobin, anahtarı çekemedi. Biraz kapattım. Bu sefer de çok kapatmışım. Ama sonra düzelttim. Şu anda problem yok.

FLaşörü değiştirmeden önce benzer sıkıntıyı yaşayan arkadaşların flaşörün için açarak bakması boşuna masrafın önüne geçebilir.

• aynı sorun bende de var. 4lü flaşörüü nasıl tamir edebiliriz.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.