Şimdi Ara

Sinyal Takılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
19.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar, aracım 2000 Seat Toledo. son günlerde sinyalim takılıyor sebebini anlayamadım.
    olay şöyle gerçekleşiyor; Sinyali veriyorum. yaklaşık 15 saniye normal çalışıyor. sonra göstergede yanıp sönen sinyal simgesi sönüyor. aynı anda sinyal lambasıda sönüyor tabii. kolu normal konumuna elimle getiriyorum.

araca sonradan eklenen iki aparat var. bunlar; geri vitese bağlı park sensörü ve xenon kit. park sensörünü devre dışı bıraktım fakat sonuç değişmedi onu eledim. xenon kablosunu çıkardım yine sonuç değişmedi.

sizin aklınıza farklı birşey gelirse yazmadan çıkmayın lütfen :)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sinyal Takılması: Nedenleri ve Çözümleri

Günümüzde akıllı telefonlar ve mobil cihazlar hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Ancak bazen bu cihazlarla sorunlar yaşayabiliriz, en yaygın sorunlardan biri de sinyal takılmasıdır.

Sinyal takılması, cihazının hücresel şebekeye bağlanamaması veya zayıf bir bağlantı nedeniyle oluşur. Bu, arama yapmana, mesaj göndermene veya internette gezinmene engel olabilir.

Sinyalin Takılı Kalmasının Nedenleri

• Zayıf Kapsama Alanı: Bulunduğun bölgede hücresel şebeke kapsama alanı zayıf olabilir.
    • Aşırı Yoğunluk: Hücresel şebeke, çok sayıda kişinin aynı anda kullandığı yoğun saatlerde aşırı yüklenebilir, bu da sinyallerin takılmasına neden olabilir.
    • Engeller: Binalar, ağaçlar veya diğer engeller, cihazının hücresel kulelerle olan sinyalini engelleyebilir.
    • Cihaz Sorunları: Cihazının anteni veya diğer bileşenlerinde bir sorun olabilir.

Sinyal Takılmasını Çözme Yöntemleri

• Farklı Bir Konuma Git: Hücresel sinyalin daha güçlü olduğu bir yere gitmeyi dene.
    • Uçak Modunu Açıp Kapat: Bu, cihazının hücresel şebekeyle yeniden bağlantı kurmasına yardımcı olabilir.
    • Cihazını Yeniden Başlat: Bu, cihazındaki geçici hataları gidermeye yardımcı olabilir.
    • Ağ Ayarlarını Sıfırla: Bu, cihazındaki ağ ayarlarını fabrika varsayılanlarına sıfırlar.
    • Operatörünle İletişime Geç: Operatörün, bölgedeki herhangi bir kesinti veya bakım çalışması hakkında bilgiye sahip olabilir.

Çoğu durumda, bu çözümler sinyal takılması sorununu çözecektir. Ancak sorun devam ediyorsa, cihazında daha ciddi bir sorun olabilir ve profesyonel bir teknisyene başvurman gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam tam olarak olayı anlayamadım ama belki kol bozulmuştur, daha doğrusu mekanizması.
  • sinyali açtığımda normal çalışıyor. 15-20 saniye sonra kapanıyor. arasıra düzeliyor. araç hareket halinde olsun olmasın bu şekilde oluyor.

biraz araştırdı aynı sorunu başkası da yaşamış. cevap olarak rolenizi değiştirin demişler. olabilir mi acaba
  • Röleye baktırın ya da kolda temassızlık olabilir.
  • e değiştirin bir, olmazsa başka yol ararız.
  • sinyal rolesi nin yeri nerede olabilir? yarın yenisini takıp deneyim
  • Broadway aracımda buna benzer sorun yaşamıştım. Sinyal kolu komple değişti. Sorun bitti. Orijinal kol için 60 TL vermiştim. takılması dahil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hdmi sinyal yok
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bycapslock

sinyal rolesi nin yeri nerede olabilir? yarın yenisini takıp deneyim

Röleler aracın sigorta kutusunun içerisindedir.
  • => PM
  • @topaz42 insallah koldon değildir, elektronik bir sorun gibi geliyor bana
    @Dominic Toretto teşekkürler.
    @SeKSandDoRT pm gelmedi hocam.

sigortayı değiştirip oto elektrikçiden role almaya gideceğim birazdan. bakalım ne olacak.
  • quote:

@topaz42 insallah koldon değildir, elektronik bir sorun gibi geliyor bana
    @Dominic Toretto teşekkürler.
    @SeKSandDoRT pm gelmedi hocam.

sigortayı değiştirip oto elektrikçiden role almaya gideceğim birazdan. bakalım ne olacak.

Pm'yi yanlışlıkla bana göndermiş. Kendisime pm'den geri döndüm. Hala göndermediyse size forward edebilirim. Pm'den resim nasıl gönderilir. Bilmiyorum. Resmi de buraya ekleyebilirim.
  • Resim şu:

Sinyal Takılıyor
  • Orta konsolda bulunan flaşör düğmesi de sorunun kaynağı olabilir. Bildiğim kadarıyla iç denetimli pasif alarm ve sinyallerle ilgili devre orada. sizin probleminizin o devrenin üzerindeki transformatörlerin (iki tane) ömürlerini doldurmuş olmasıdır diye düşünüyorum. oto elektrikçilerde çıkma alarm devreleri bulunuyor. onlardan bir tane alıp o entegrenin üzerindeki transformatörlerle değişirse sorununuz büyük ihtimal düzelir. oto elektrikçi onların değerini ölçüp bozulup bozulmadığı konusunda bilgi verebilir. gerisi havya lehim falan.
    unutmadan oradaki flaşörün sökülmesi için teyp çevresini de saran konsolun (kapağın) çıkması gerekiyor. iyi işçilik olmazsa kapak deforme oluyor. bu görüntü sizin pek hoşunuza gitmeyebilir. hediyesi 20-30 tl falandır.
    Kolun değişmesi gerekiyorsa dikkat et. fiyatları standart golf-bora sinyal kolu olduğu için 40-150 arasında değişir.

düzeltme: afedersiniz, yanlış anlamışım. olsun gene de dursun, belki birine lazım olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meybahane -- 24 Mayıs 2011; 20:28:56 >

• sinyal kolunun içerisinde metal kontrol bacakları var çok fazla kullanıma bağlı bir temassızlık olabilir.
  • @myanyu
    sayenizde sorunu buldum hocam. sinyal düğmesini yerinden çıkardım. arkasında kabloların girdiği bir soket var. sinyalin takıldığı anda buna hafif şekilde vurdum. takılan sinyal yanıp sönmeye devam etti. fakat her takıldığında bu sinyal düğmesinin arkasındaki şeye tıklatmak gerekiyor. yenisini takmak gerekiyor sanırım. parçanın adı ne diye geçiyor acaba ?
  • quote:

@myanyu
    sayenizde sorunu buldum hocam. sinyal düğmesini yerinden çıkardım. arkasında kabloların girdiği bir soket var. sinyalin takıldığı anda buna hafif şekilde vurdum. takılan sinyal yanıp sönmeye devam etti. fakat her takıldığında bu sinyal düğmesinin arkasındaki şeye tıklatmak gerekiyor. yenisini takmak gerekiyor sanırım. parçanın adı ne diye geçiyor acaba ?

Bulduğunuza sevindim. Parçanın adı Flaşör düğmesi. Büyük ihtimalle transformatör sorunu. Flaşör düğmesini bulabilirsin ama pahalı bir parça, alarm da dahil olmak üzere ona bağlı. Daha ucuz yöntem denemek elinizde. Parçayı alın ve bir herhangi elektronikçiye (Tv, Uydu, Müzik sistemleri tamircisi vs.) gidin. arızayı bulup yapabilir.

İnternetten de baktım fakat parçanın ne fiyatını ne satanı bulabildim. Sattığım eski kasa Audi a3 ile büyük ihtimalle aynıdır. Başka sorun olursa cevaplarım. Kolay gele.

düzeltme: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meybahane -- 25 Mayıs 2011; 1:09:57 >

• bora parçası ama aynı görünüyor. yan sanayisi 28 lira
    http://www.parcatreni.com/volkswagen-bora-dortlu-flasor-dugmesi-1999-2005-21088.html

buda benim çıkardığım parça.
     Sinyal Takılıyor

Sinyal Takılıyor

tamiri için uğraşmaya değermi yoksa bu yan sanayi ürünü alıp kendim takmalımıyım sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bycapslock -- 25 Mayıs 2011; 21:42:15 >

• quote:

bora parçası ama aynı görünüyor. yan sanayisi 28 lira
    http://www.parcatreni.com/volkswagen-bora-dortlu-flasor-dugmesi-1999-2005-21088.html

buda benim çıkardığım parça.
    tamiri için uğraşmaya değermi yoksa bu yan sanayi ürünü alıp kendim takmalımıyım sizce?

Soketi uymaz. Her ne kadar aynı fabrikadan çıkmışlarsa da oto elektriği konusunda çoğu parçası uyuşmaz. Benim A3'e golf ve transporter flaşörü uymamıştı. Böyle bir durumda aldığın ürünü iade etmen gerekir. Hiç böyle işlere girmeden konuyu hallederiz.
    Elinde tutmuş olduğun flaşörün tırnaklarını kırmadan içini aç. Flaşör içindeki trafolardan birisi çalışmıyor. Trafoları multimetre aleti ile ölçüp hangisinin bozuk değerler verdiğini bulman gerekiyor. Tabi o değerlere uygun trafo lazım. Günümüzde kullandığımız ya da atıl durumdaki çoğu elektronik cihazın içinde bu trafolardan mevcut. Sıcak havya dedikleri aletle trafo sökülecek sonra yerine yenisi (çıkma alarm devresi, adsl modemlerin ayırıcı -splitter- dedikleri vs.) lehimlenecek. Trafo değerleri; sarım sayısı, karşılıklı kullanılan metallerin direncine göre değişir. En yakın değeri takarsan hiç bir sorun çıkmaz.
    Temassızlık durumu soket için pek ihtimal dahilinde değil. Çünkü entegreye kazık gibi çakılılar.
    Flaşörün içini açıp yazdıklarımı yaparsan çalışır. Kolun atmaması da devrenin tamamlanmamasından dolayıdır diye tahmin ediyorum.
    Tekrar söylüyorum; Bora'nın soketi Toledo'ya uymaz.
    Buralardayım, kolay gele...

ekleme: bu arada yanmayan sinyal sağ mı, sol mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meybahane -- 25 Mayıs 2011; 22:58:20 >

• sağ ve sol sinyal için de takılmalar oluyor. bu gün fotoğrafını çekerken temassızlık olabilir diye düşündüm aslında. fakat dediğiniz gibi çok iyi sabitleniyor. taktıktan sonra yaklaşık 5 dk sinyalleri denedim takılma olmadı. arasıra düzeliyor gibi olup yine takılmaya başlar.

yarın içini açıp bakarım. 1 haftaya memlekete gideceğim büyük ihtimalle orada bir oto elektrikçiden yardım alırım.
    fakat anlamadığım bir şey var. sinyal takılmış haldeyken flaşörü tıklatınca düzeliyor. çok değil piyano tuşuna basar gibi.

bu arada teşekkür ederim uzun zamandır ilk defa mesaj yazmışsınız :)
  • Rica ederim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
    Forumu uzun zamandır guest olarak takip ediyordum. Üyeligimin oldugunu bile unutmuşum. Sorunuzu görünce fena da olmadı hani :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.