Şimdi Ara

Sıradanlık, hayat boş... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
2
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: çokta nicimdeydi

Dünyayı, kendimizi kandırdığımız, egolarımızı tatmin ettiğimiz bir yer olarak görüyorum.

Ne kadar acınası bir insansın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BitliKene

quote:

Dünyayı, kendimizi kandırdığımız, egolarımızı tatmin ettiğimiz bir yer olarak görüyorum.

Ne kadar acınası bir insansın

Neden öyle dedin şimdi
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lithiium

Bunlardan şikayet mi ediyorsun
    Hiç bi arkadaşım veya ailem bana sürpriz yapıp doğumgünümü kutlamadı hiç doğru düzgün bi hediye almadım

5 dakika mutlu olacaksın sonra gene robot hayatına döneceksin. Her şey hayalde daha güzeldir.

Anılar vardır bilir misin hani geçmişe dönüp hatırlarsın tatlı bi hüzün, mutlu olursun falan seni sen yapan anılar

• quote:

quote:

quote:

Bunlardan şikayet mi ediyorsun
    Hiç bi arkadaşım veya ailem bana sürpriz yapıp doğumgünümü kutlamadı hiç doğru düzgün bi hediye almadım

5 dakika mutlu olacaksın sonra gene robot hayatına döneceksin. Her şey hayalde daha güzeldir.

Anılar vardır bilir misin hani geçmişe dönüp hatırlarsın tatlı bi hüzün, mutlu olursun falan seni sen yapan anılar

Evet yaşadım biliyorum.

• Nickindeki gibi bir moda girsen bu konuyu açmazdın bile dostum.insanların büyük bir çoğunluğu hırs,kibir,kıskançlık gibi pis duygular besliyorlar.Birilerini sevindir ama karşılık bekleme,yaptığın iyilikleri birilerine iyi görünmek için değil içinden geldiğince yap.Erdemli bir insan ol ve toplumun ne düşündüğü afedersin ama mikinde bile olmasın.O zaman hayat boş gelmez sana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sheogorath

Nickindeki gibi bir moda girsen bu konuyu açmazdın bile dostum.insanların büyük bir çoğunluğu hırs,kibir,kıskançlık gibi pis duygular besliyorlar.Birilerini sevindir ama karşılık bekleme,yaptığın iyilikleri birilerine iyi görünmek için değil içinden geldiğince yap.Erdemli bir insan ol ve toplumun ne düşündüğü afedersin ama mikinde bile olmasın.O zaman hayat boş gelmez sana.

Bundan sonra böyleyim zaten. Haklısın. Ama asıl konu tam olarak bu değil. Bu bir parçası. İyi bir yere değinmişsin. Mesaj attığın için çok teşekkür ederim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sheogorath

Nickindeki gibi bir moda girsen bu konuyu açmazdın bile dostum.insanların büyük bir çoğunluğu hırs,kibir,kıskançlık gibi pis duygular besliyorlar.Birilerini sevindir ama karşılık bekleme,yaptığın iyilikleri birilerine iyi görünmek için değil içinden geldiğince yap.Erdemli bir insan ol ve toplumun ne düşündüğü afedersin ama mikinde bile olmasın.O zaman hayat boş gelmez sana.

Bundan sonra böyleyim zaten. Haklısın. Ama asıl konu tam olarak bu değil. Bu bir parçası. İyi bir yere değinmişsin. Mesaj attığın için çok teşekkür ederim.

• YUKARI
  • Ateist ol tabulara bas kaldir ekol ol..

• quote:

Yeni yıl kutlama
    Doğum günü kutlama
    Yemek yeme
    Uyuma
    Şarkı dinleme gibi...

Doğum gününde pasta keserken resim çekme, Yeni yılda sarhoş olma.. ve son bir kaç yılda moda olan selfie denen şey

Zaman su gibi akıp gidiyor, biz sıradan bir insan gibi yaşamaya devam ediyoruz 7 milyar insanın yaşadığı gibi.
    Her olayda aynı tepkileri veriyoruz hayallerimiz bile aynı, bir araba, telefon veya güzel bir sevgili...

Hepimizin istediği bir şey var? Çok fazla para, yani zenginlik. Zengin olunca daha da fazlası...Hırs...Güçlü olma...

Şuan kendinize sorun ne için yaşıyoruz biz?

Ben cevap veremiyorum. Anlık zevkler için olabilir aslında. Seks yapma, yemek yeme.Üreme.

Sizinde cevaplarınızı bekliyorum. Arkadaşlar...

Ne için yaşıyoruz biz?

Ölümden sonra yaşama inanmak yaşama farklı bir boyut katacaktir. Yaşamanın anlamı olacaktır ahirete azik toplama gibi. Ve eğer azigini iyi toplarsan hiçbir gözün görmediği şeyler vaad ediliyor. Hz alinin dedigi gibi YA VARSA ???

• Dünya hayatı, eğlence ve oyundan başka birşey değildir. Ahiret yurdu ise Allah'tan korkanlar için daha hayırlıdır. Aklınızı kullanmaz mısınız?6:32
  • kardeş üreme amacı nedir la
  • Hayat hep böyle.her gün aynı şeyleri yapıyoruz herkes aynı.sadece biz değil.

• Hocam hiç duygularınızı yazmayı denediniz mi? Çok hoş bir şeydir yazarak rahatlayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MilanKundera

Hocam hiç duygularınızı yazmayı denediniz mi? Çok hoş bir şeydir yazarak rahatlayın.

Yazıyorum hocam. Benim gibi düşünen var mı acaba diye buraya konu açtım
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathLost

Tüm bunlar kapitalizmin etkisi. Toplum=kapitalizmdir. Eğer toplumdan ayrılıp sessiz sakin yerlere göç eder ve kendini inandığın dine,öğretiye adarsan (ki en mantıklı İslamdır hiç şüphesiz) nirvanaya ulaşır ve bu boş dünyadan soyutlanarak ermiş bir insan olursun. Tüm amaç bu olmalı. Topluma lanet olsun. Toplumsal kurallara lanet olsun. Toplumsal yargılara lanet olsun. Toplumun kölelerine lanet olsun.

Ha deyince yapamıyorsun ki ya. Ama yazdığınızın arkasındayım kesinlikle.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.