Şimdi Ara

Sıralama kaymalarından etkilenmeyek kesim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
2.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Black4blue

Bu sıralama dahilindekilerde hiç hiç mi kayma olmuyor. Tam sınırda olduğumdan beni en küçük bi kayma bile etkiler ondan soruyorum. 50 kişi bile önemli

matematiksel olarak hesaplarsak kayma olması imkansız,

örneğin mf de türkiye birincisi bir kişi edebiyat sınavına girmeden, tm2 den en fazla 18700. olabilir.
    bu sıralamanın dahilindeysen mf birincisi bir kişi dahi seni geçemez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SivasSpor58

quote:

Orijinalden alıntı: Black4blue

Bu sıralama dahilindekilerde hiç hiç mi kayma olmuyor. Tam sınırda olduğumdan beni en küçük bi kayma bile etkiler ondan soruyorum. 50 kişi bile önemli

matematiksel olarak hesaplarsak kayma olması imkansız,

örneğin mf de türkiye birincisi bir kişi edebiyat sınavına girmeden, tm2 den en fazla 18700. olabilir.
    bu sıralamanın dahilindeysen mf birincisi bir kişi dahi seni geçemez.

Anladım teşekkürler içim rahatladı

•  Sıralama kaymalarından etkilenmeyek kesim

bu tm puanlarına 60 puan okul puanı eklersek.

mesela tm-3 te 415 yapar.bu 415 geçen yıla göre.ilk 30-35 bini etkilemez bu durumda.mantıklı değil mi?

cevap yazarsanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: okansss

quote:

yaptığım hesaplamalara göre, bu sene şu sıralama dahilindekiler geçen senenin verilerine tam anlamıyla güvenebilir. bunlar için kayma (sıralama değişimi) yoktur.

mf1 20800
    mf2 49000
    mf3 61000
    mf4 28800

tm1 10400
    tm2 18700
    tm3 9300

ts1 7900
    ts2 3800

bunlardan daha düşük derecelerdekiler ise, sıralamada biraz kaymaya maruz kalabilirler.

mf4 55k ne kadar geriler?

tm3 9300?
    burda bir mantık hatası var bence.tm3 edebiyat oranı yüksek tutulan puan türüdür.tm2 nin 18 binlerde olup tm3 ün 9300 olması zor.zaten mf ci edebiyat sınavına girmeyenler eksik hesaplandı.edebiyatları yok nasıl tm3, tm2 den ya da tm1 den daha çok etkilenmiş olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: pelin_melin

quote:

Orijinalden alıntı: okansss

quote:

yaptığım hesaplamalara göre, bu sene şu sıralama dahilindekiler geçen senenin verilerine tam anlamıyla güvenebilir. bunlar için kayma (sıralama değişimi) yoktur.

mf1 20800
    mf2 49000
    mf3 61000
    mf4 28800

tm1 10400
    tm2 18700
    tm3 9300

ts1 7900
    ts2 3800

bunlardan daha düşük derecelerdekiler ise, sıralamada biraz kaymaya maruz kalabilirler.

mf4 55k ne kadar geriler?

tm3 9300?
    burda bir mantık hatası var bence.tm3 edebiyat oranı yüksek tutulan puan türüdür.tm2 nin 18 binlerde olup tm3 ün 9300 olması zor.zaten mf ci edebiyat sınavına girmeyenler eksik hesaplandı.edebiyatları yok nasıl tm3, tm2 den ya da tm1 den daha çok etkilenmiş olabilir

Alıntıları Göster
    tm3 9300?

+1 arkadasa katılıyorum edeb-coğ sınavına girmeyen bir sayısalcı diğerlerı full olsa bile TM3 te ilk 20k ya giremez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Obsesif Psi Danisman -- 24 Temmuz 2012; 0:58:56 >

• Orijinalden alıntı: ertuş

tm3 9300?

+1 arkadasa katılıyorum edeb-coğ sınavına girmeyen bir sayısalcı diğerlerı full olsa bile TM3 te ilk 20k ya giremez

geçen yıla göre tm3 te 415 hangi sıraya denk geliyor bilemiyorum(tahminen 35 40 bin)onlardan sonrasını anca etkiler
  • tm3te 50 kya gıren en fazla 5 k sayısal vardır cunku matı pek takan bi bölüm değil
  • tm2 79 k ne kadar etkilenir 105 klık bölüm gelme şansı kesine yakın mıdır
  • quote:

Sıralama kaymalarından etkilenmeyek kesim

bu tm puanlarına 60 puan okul puanı eklersek.

mesela tm-3 te 415 yapar.bu 415 geçen yıla göre.ilk 30-35 bini etkilemez bu durumda.mantıklı değil mi?

cevap yazarsanız sevinirim.

güzel noktaya parmak basmış.bende cevap bekliyorum arkadaşlar
  • ama bu yinede sıralamayı fazla etkiler çünkü çoğu sayısalcı edebiyat sınavına girdi ve tmlerin önüne geçti. yani yinede tmlerin önünde edebiyat sınavına giren bir sürü mf vardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gsemjw

ama bu yinede sıralamayı fazla etkiler çünkü çoğu sayısalcı edebiyat sınavına girdi ve tmlerin önüne geçti. yani yinede tmlerin önünde edebiyat sınavına giren bir sürü mf vardır

Bide işin bu yonü var sayısalda edebiyat sınavına girenler de var.Tm de de fene giren elbette vardır nekadar az olsa da.Kesin bişey soylemek çok çok zor en iyisi tercih listesini hayli geniş tutmak.
  • Tm1 30000
    Tm2 30000
    Tm3 35000 etkilenmez diye hesaplamıştım.
    girin hesaplama sitelerine edebiyat hariç full çekin, çıkan puana geçen sene sırlaması tahmin edin.
    Karşılaştıralım
  • tm1 50bini ne kadar etkiler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gsemjw

ama bu yinede sıralamayı fazla etkiler çünkü çoğu sayısalcı edebiyat sınavına girdi ve tmlerin önüne geçti. yani yinede tmlerin önünde edebiyat sınavına giren bir sürü mf vardır

edebiyat sınavına giren sayısalcılarım tm puanları zaten hesaplandı onlar sıralamada varlar.sorun edebiyata girmeyen sayısalcılar ve tarih sınavına girmeyen tm ciler
  • quote:

Orijinalden alıntı: behcet98

Tm1 30000
    Tm2 30000
    Tm3 35000 etkilenmez diye hesaplamıştım.
    girin hesaplama sitelerine edebiyat hariç full çekin, çıkan puana geçen sene sırlaması tahmin edin.
    Karşılaştıralım

kesinlikle katılıyorum + edebiyat sınavına giren ama tercih yapmayacak olanları da sıralamadan atarsak açılan kontenjanlarla birlikte daha üst sıralara yerleşebilirsiniz.( yukarıda yazan aralıktaysanız)
  • quote:

mf1 20800
    mf2 49000
    mf3 61000
    mf4 28800

tm1 10400
    tm2 18700
    tm3 9300

ts1 7900
    ts2 3800

düzeltme: sıralamadaki kaymayı tahmin etmek zor, mesela mf4 den 80.bininci olan kendini 85. bininci görsün .
    ama mf4 de 300 bininci olanda gerçekte 400 bininci olabilir. bunu hesaplamak şu an imkansız gibi.
    ama mf puan türünde kaymanın daha az olacağı kesin gibi
    örnek vermek gerekirse;
    mf de 100 bininci gerçekte 110 bininci ise;
    tm de 100 binnici gerçekte 120 bininci gibi.

fakat şöyle birşey var siz onları normal sitelerden hesaplıyorsunuz ama bu sene puanlar sistem herşey değişti düşük puanlara daha iyi sıralamalar geldi bunuda hesaba katmak gerekir

• arkadaşlar acaba geçen sene kaç kişi bölüm dışı tercih yaptı bunu bir düşünün birde en az 15-20 bin bence kafa kafaya denk gelecekler..max oynama 10.000 olur varmı bu tezimi çürütebilecek olan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lanetygs

quote:

mf1 20800
    mf2 49000
    mf3 61000
    mf4 28800

tm1 10400
    tm2 18700
    tm3 9300

ts1 7900
    ts2 3800

düzeltme: sıralamadaki kaymayı tahmin etmek zor, mesela mf4 den 80.bininci olan kendini 85. bininci görsün .
    ama mf4 de 300 bininci olanda gerçekte 400 bininci olabilir. bunu hesaplamak şu an imkansız gibi.
    ama mf puan türünde kaymanın daha az olacağı kesin gibi
    örnek vermek gerekirse;
    mf de 100 bininci gerçekte 110 bininci ise;
    tm de 100 binnici gerçekte 120 bininci gibi.

fakat şöyle birşey var siz onları normal sitelerden hesaplıyorsunuz ama bu sene puanlar sistem herşey değişti düşük puanlara daha iyi sıralamalar geldi bunuda hesaba katmak gerekir

puanın düşük sıralamanın yüksek olma sebebi zaten edebiyat sınavına girmeyen sayısalcılar falan.biz o aralıktaki kişileri hesap etmeye çalışıyoruz.her şey değişmedi.tek bu değişti.ve aobp tabi.

• Orijinalden alıntı: pelin_melin

Orijinalden alıntı: ertuş

tm3 9300?

geçen yıla göre tm3 te 415 hangi sıraya denk geliyor bilemiyorum(tahminen 35 40 bin)onlardan sonrasını anca etkiler

ben onu bir sözlecinin full çekmesine göre hesapladım, eğer sözelci full çekerse tm3 sırası 9300 olabiliyor.
  • Orijinalden alıntı: SivasSpor58

Orijinalden alıntı: ertuş

tm3 9300?

ben onu bir sözlecinin full çekmesine göre hesapladım, eğer sözelci full çekerse tm3 sırası 9300 olabiliyor.

sözelcinin full çekme ihtimali pek gerçekçi gelmiyor bana.çünkü ygs de full zor özellikle

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.