Şimdi Ara

Sıralama kaymalarından etkilenmeyek kesim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
2.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pelin_melin

Sıralama kaymalarından etkilenmeyek kesim

bu tm puanlarına 60 puan okul puanı eklersek.

mesela tm-3 te 415 yapar.bu 415 geçen yıla göre.ilk 30-35 bini etkilemez bu durumda.mantıklı değil mi?

cevap yazarsanız sevinirim.

hesaplamaları ben full çekmelere ve okul puanının 75 (max) gelmesine göre hesaplamıştım; ama bir ayrıntıyı gözden kaçırmışız.
    geçen sene alan içi alan dışı kavramı vardı. yani alan dışı tercihlerde okul puanı 75 gelse dahi en fazla 60 etki ediyordu.
    bu yüzden 75 yerine 60 ekleyip tabloyu güncelliyorum.

• 20k daki tmci neye dayanarak kendini 21 de saysın ben anlamıyorum ki? edb sınavına girmeyen sayısalcı zaten tm den tercih yapmayı aklının ucunundan bile geçirmiyor demektir. hesaplanmayan puanı ilk 21k da olsa ne çıkar yani?

bana bunu açıklayın lütfen arkadaşlar. ben diyorum ki aksine tm ve ts ler sıralamada biraz daha rahat olsun üst sıralardan yazmaya başlasın. ben tm2 2080deyim 1650 ve 1910 luk yerleri yazıcam ilk 2 tercihe. en kötü ihtimalle 1910 olanın geleceğine neredeyse eminim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SivasSpor58

quote:

mesela tm-3 te 415 yapar.bu 415 geçen yıla göre.ilk 30-35 bini etkilemez bu durumda.mantıklı değil mi?

hesaplamaları ben full çekmelere ve okul puanının 75 (max) gelmesine göre hesaplamıştım; ama bir ayrıntıyı gözden kaçırmışız.
    geçen sene alan içi alan dışı kavramı vardı. yani alan dışı tercihlerde okul puanı 75 gelse dahi en fazla 60 etki ediyordu.

Tm-3 9300 nasıl çıkıyor ki ?
    355 ham puan ile 35k olması lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: Domino12

20k daki tmci neye dayanarak kendini 21 de saysın ben anlamıyorum ki? edb sınavına girmeyen sayısalcı zaten tm den tercih yapmayı aklının ucunundan bile geçirmiyor demektir. hesaplanmayan puanı ilk 21k da olsa ne çıkar yani?

bana bunu açıklayın lütfen arkadaşlar. ben diyorum ki aksine tm ve ts ler sıralamada biraz daha rahat olsun üst sıralardan yazmaya başlasın. ben tm2 2080deyim 1650 ve 1910 luk yerleri yazıcam ilk 2 tercihe. en kötü ihtimalle 1910 olanın geleceğine neredeyse eminim.

tercih yapıp yapmaması önemli değilki, geçen sene de tercih yapmıyolarlardı ama sıralamada yer alıyorlardı.
    atıyorum tm için geçen sene 100bininci isen, bunların içinde bu dediğimiz adamlarda vardı.
    şu an 100 bininci isen bu adamlar yok. o adamların olduğunu varsaymak mecburiyetindeyiz . çünkü geçen senenin verilerine göre kıyaslayacağız.
    eğer onları da eklersek sıralamamız biraz geriler, ama ne kadar olacağını kestirmek güç.

ayrıca alan dışı faktörünün kalkmasıyla özellikle tm ve ts lerinde önünde farklı alanlardan daha fazla insan olabilir. bunlar tekrar kendi alanlarına yönelirse
    tm ve ts ci arkadaşlar için avantaj olabilir.ayrıca kontenjanların artmasıda senin dediğin gibi daha önlere yerleşmelerini sağlayabilir.

• quote:

20k daki tmci neye dayanarak kendini 21 de saysın ben anlamıyorum ki? edb sınavına girmeyen sayısalcı zaten tm den tercih yapmayı aklının ucunundan bile geçirmiyor demektir. hesaplanmayan puanı ilk 21k da olsa ne çıkar yani?

tamam, tabiki öyle yapacaksın. Ancak altlarada 3k ları yaz deniliyor...
    Herkes de bunda hem fikir.
    biraz üstlerinizden başlayın, 5. falan sıranıza karşılık gelen yer olsun, fakat altlarada biraz düşükleri yazın.
    Ancak yine de hepsi okumak isteyeceğiniz yerler olsun.

• beyler açının linkini atar mısınız?
  • ts 1 de 11612yim 9-10 binlik yerlere yerleşme olasılığım nedir mesela 45 kişi alan anadolu stv.?
  • quote:

Orijinalden alıntı: behcet98

quote:

quote:

15 bin olarak düzelttim. eğer sayısalcı full çekerse 35bin olabilir, ama bir sözelcinin de full çekme olasılığını katmamız gerekiyor. bu durumda 15 bin olur
    çünkü kesinlik arıyoruz.

• Bu arada bu hesaplamalarınızda girmediği sınavdan aldığı standart puan ekli değil
  • bence katsayının kalkması o işi dengeliyor gibi. düşük sıralamada olanlar bu söylediğiniz şeyi göz önünde bulundurabilir evet ama örneğin 30kdaki ts bir arkadaşın 25kdaki yere yerleşme ihtimali baya var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay S.

beyler açının linkini atar mısınız?

Sanırım puan robotunu istiyorsun. Buyur dostum.
    http://dl.dropbox.com/u/70704040/aci_puan.html
  • quote:

Bu arada bu hesaplamalarınızda girmediği sınavdan aldığı standart puan ekli değil

GAYET DE EKLİ.ESKKİDEN EKLENİYODU.BİZ DE EKLENENE GÖRE HESAPLIYORUZ.
  • quote:

Bu arada bu hesaplamalarınızda girmediği sınavdan aldığı standart puan ekli değil

standart puanlar ekli, ekli olmasa zaten türkiye 1.si mf ci tm de ancak 90-100 binlerde oluyor.
  • quote:

bence katsayının kalkması o işi dengeliyor gibi. düşük sıralamada olanlar bu söylediğiniz şeyi göz önünde bulundurabilir evet ama örneğin 30kdaki ts bir arkadaşın 25kdaki yere yerleşme ihtimali baya var.

katılıyorum
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: behcet98

quote:

quote:

15 bin olarak düzelttim. eğer sayısalcı full çekerse 35bin olabilir, ama bir sözelcinin de full çekme olasılığını katmamız gerekiyor. bu durumda 15 bin olur
    çünkü kesinlik arıyoruz.

haklısın.

ama ben bi sözelcinin ygs de 500 e yakın almasına pek ihtimal vermediğimden 30 bine kadar etkileyeceğini sanmıyorum.tm-3 te

• quote:

quote:

standart puanlar ekli, ekli olmasa zaten türkiye 1.si mf ci tm de ancak 90-100 binlerde oluyor.

dostum kusura bakma.bunlar bize kafayı yedirtti, kafam karıştı bir anda
    bu sene 0.12 ile çarpılıyor.sen hangi hesaplama robotunu kullandın link atar mısın?
  • mf4 te 65bnde nekadar kayma olablir ne düşünüyosunuz???
  • quote:

quote:

quote:

dostum kusura bakma.bunlar bize kafayı yedirtti, kafam karıştı bir anda
    bu sene 0.12 ile çarpılıyor.sen hangi hesaplama robotunu kullandın link atar mısın?

http://www.sorubak.com/lys.php bunu kullandım; ama 2011 verilerini dikkate alan herjangi birini de kullansan aynı sonucu verir. bu robotlarda ösym nin geçen seneki verilerini kullanıyor, biz de zaten geçen seneki sıralamaları dönüştürmeye çalışıyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: The Ugly

http://inciswf.com/1298717011.swf

Ayrıca,yaptığın hesaplardan az da olsa bahsette inandırıcı ol.

• quote:

Orijinalden alıntı: araf...

mf4 te 65bnde nekadar kayma olablir ne düşünüyosunuz???

bu şekilde tahmin etmek çok zor, ama sen kendini 70 bin gibi düşün ona göre tercih yap. daha doğrusu

65 bin isen ; 35-40 dan başla 85-90 a kadar düş.

her şey olabilir, 65 binincisin ama 55-60 binlik bir yere girme şansın da var bence.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.