mühendislik istiyorum mf-4 sıralamam 3900 bilkent %50 elektrik elektronik, itü elektronik ve haberleşme arasında kaldım. bir de boğaziçi inşaat var ama inşaat istemediğim için geri planda o. bilkente para vermeye değer mi? eğer itüyle çok bi fark yoksa aralarında itü yazacağım. ama onun da sıralaması 6500lerde kafamı karıştırıyor. puan boşa gidermiş gibi hissediyorum. itüdeki bölümün ingilizce olmaması da ayrı bir konu. evet tavsiyeleriniz neler.
itü elektronik haberleşmedeyim, nelerle ilgilendiğini söylersen daha rahat yardımcı olurum. boğaziçi diye inşaata gitmeye gerek yok, neyi sevdiğine karar vermen lazım. %30 türkçeyle ilgili şunu söyleyeyim, boşuna telaş yapma. istersen %100 e kadar alabiliyorsun bütün dersleri ingilizce. İngilizcem iyi etiket olarak diyorsan zaten her şekilde advanced ingilizce biliyorum diye yazman gerekiyor cvne. o şekilde yazdıktan sonra istiyosan ilkokuldan beri %100 ing görüyorum de bi farkı yok.
quote:
Orijinalden alıntı: Sayh@
Birazdan gyte ve lyte ciler dolusur buraya
ahmet//
kullanıcısına yanıt
Robotics ve yapay zeka ilgi alanlarım bu yüzden elektronik okumak istiyorum aslında. İngilizcem ileri düzeyde, özel bir lisede burslu okudum. İngilizce konusunda merak ettiğim örneğin lisansüstü için yurt dışı başvurularında %30 ingilizce bir dezavantaj yaratır mı? ayrıca Bilkentteki hocaların çoğu Stanford, Yale gibi üniversitelerde doktora yapmışlar. ancak İTÜ nün hocalarının çoğu İTÜ doktoralı. bu durum yurt dışı başvurularında referans açısında İTÜ için ciddi bir dezavantaj mıdır?
quote:
Orijinalden alıntı: la coccinelle
Robotics ve yapay zeka ilgi alanlarım bu yüzden elektronik okumak istiyorum aslında. İngilizcem ileri düzeyde, özel bir lisede burslu okudum. İngilizce konusunda merak ettiğim örneğin lisansüstü için yurt dışı başvurularında %30 ingilizce bir dezavantaj yaratır mı? ayrıca Bilkentteki hocaların çoğu Stanford, Yale gibi üniversitelerde doktora yapmışlar. ancak İTÜ nün hocalarının çoğu İTÜ doktoralı. bu durum yurt dışı başvurularında referans açısında İTÜ için ciddi bir dezavantaj mıdır?
Yapay zeka ve robotikle ilgiliysen doğru bölümdesin, bikaç eleman var makine yapıyo onu aslında diye gelirse sallama hiç İngilizcen iyiyse hiçbir fark yaratmaz. Sonuçta advanced biliyosun yani istersen başvurudan 1 ay önce öğrenmiş ol kimsenin umrunda olmaz Yurt dışı başvurularında kişisel çaba daha ön planda, not ortalamanı yüksek tutup proje ve araştırmalarda aktif rol alman lazım. Bunları yapıp referans kısmına gelince bilkent bi tık yukarda olabilir dediğin sebeplerden ötürü ama çok etkileyeceğini düşünmüyorum çünkü itüdeki hocalar da gayet tanınmış makaleleriyle vs. malzeme 201 dersimize giren hoca MIT de profluk yapmıştı mesela, 3.99 la bitirmişti üniversiteyi efsaneydi aam
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme