''Ben hacettepe ing tıp alayım''diyeceğim galiba < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
SIRALAMANIZ 740 OLSAYDI TERCİH LİSTENİZ NASIL OLURDU? (4. sayfa)
-
-
Hocam ben tıp okuyorum lakin ilk 1000 e girmiş olsam kesinlikle tıp yazmazdım.
Usmle süreci gözüktüğü kadar kolay bir süreç değil.
6 sene eğitim+5 sene residency
usmle nin yüksek masrafları
Usmle ye uğraşıp kazanamayıp Türkiye'de kalma ihtimalin.
Türkiye'de kalırsan karşılaşacağın kötü çalışma şartları tusa hazırlansan gene burada karşılaşacağın ciddi mobbingler.
Tıp ciddi anlamda zor bir bölüm hele kafan daha matematiksel olarak çalışıyorsa bitmek bilmeyen ezberlerden bıkacaksın.
Dersen ki ben tıpı seviyorum sadece maddi açıdan yapmıyorum Türkiye'de olsam dahi şikayet etmem 10-15 k para bana yeter insanlarımızın bazıları sıkıntılı olsa da günlük 50-100 hasta bakmak beni rahatsız etmez. Buyurun yazın derim. Tabi yurt dışına kendinizi atabilirseniz şikayet ettiğim hiç bir durum önemli olmayacak çünkü kazandığınız ücret ve gördüğünüz muamele sizi fazlasıyla tatmin edecek.
-
İTÜ ceng akar
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben buna çok yakın bir sıralama yapmıştım ve tıp yazmıştım ama şimdiki aklım olsa yazmam. Doktorluk dünyanın her yerinde yoğun çalışma gerektiriyor. Google, Amazon, Microsoft'ta mühendis olmak daha mantıklı bence. Parayı harcayacak zaman da lazım :) TR'de doktorluk mesleğini halk ve devlet el ele verdi bitirdi. Ben olsam mühendislik yazardım sonra YL, doktora vs Avrupa'ya tek yön uçak bileti.
-
Tıp istiyorsan;
Cerrahpaşa
Hacettepe
Tıp istemiyorsan ki bu sıralama bende olsa istemezdim
Boun ee
Odtu ceng
Odtu ee
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: schrodinger26
Bu mesaj silindi.
Alıntıları GösterOdtüyü bitirdiği anda burslu yüksek lisansa başlayacak öyle mi :D hocam sen kafayı yemişsin ankara tıplı ile bu yüzden dediğin şeyin ne kadar saçma olduğunu göremiyorsun.
Boğaziçinden 3.3 civarı ortalama ile mezun olacak olan arkadaşım yüksek lisanslara burslu olarak yerleşemeyeceği için ailesi evlerini satıp para ile yollayacak.
Ne zannediyorsunuz mühendisliği ya :D aynen kardeşim tıpta yurt dışı inanılmaz zor ama mühendisliğe gelince 28 yaşında amazon hissedarı olmayanlar meslekten atılıyor.
Bende söyledim zaten ilk 1000 ilk 5000 yaptıysan mühendislik seç tıp zor. Çekilecek dert değil ama mesleği seviyorsan gir bir türlü istediğin yerlere gelirsin dedim.
-
O kadar cahilce yazmışsın ki hangisini düzeltsem bilemedim. ABD’de 5 yıllık asistanlık ortopedi, plastik ve beyin cerrahisinde var. Asistanlıkların çoğu 3 yıllık ve TRdeki gibi zorunlu hizmet saçmalığı yok. Asistanlıkta kazandığın parayla da yıllık tatilini yaparsın, arabanı alırsın, her yıl elektronik aletlerini yenilersin. Bunları TRde artık yapamazsın. Non-US IMG için match oranı ilk başvurduğu yılda %50, 5 yılda %90 civarında. Yani hemen pes etmez her yıl CVni geliştirip başvurursan çok büyük ihtimal yerleşiyorsun. ABD’de doktorluk sadece para için de yapılmaz, toplumdaki saygınlığın da üst düzeyde. İnsanlara yalan yanlış bilgi verip bilmiş bilmiş konuşma. O tıpçı bebe neyse sen de mühendislik öğrencisi cahil bir çocuksun. Ortamı boş bulmuşsunuz sallıyorsunuz.
Öyle bir anlatmışsın ki sanırsın amerikayı kötüledim yazdığım şeylerden hangisi yanlış :D. Amerika süreci ile ilgili neyi yanlış söylemişim? 5 sene sürüyor gene süreç ve o süreçte 3-5 k maaşa çalışıyorsun ki ben bu maaş kötü demedim gayet de güzel bir maaş bana niye salyalarını akıttın sen?
-
Bu da soru mu, tabiki gtü ne girerdim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam adam bana yazmış özelden İstediğin programı bitir ister md phd ister hacettepe cerrahpaşa mezunu ol TR gibi bir orta doğu ülkesinden çıkıp yurt dışında adam gibi bi kabul alamzsın odtülü yaşıtların amazonda silikon vadisinde para basacak sen b*k gibi sürüneceksin demeye getirmiş.Anlamıyorum arkadaş bi hocamın da yazdığı gibi amazonda silicon valleyde para basmayanı mühendis saymıyorlar mı? Bu kadar mı kolay odtü boundan çıkıp para basmak.Sermaye desen lazım çok yüksek ortalama desen lazım girişimcilik desen lazım.Bunlar sanki çok mu kolay awk.Ne diyorsunuz hocam haksız mıyım sizce?Hacettepede md-phd yapıp sürünmem değil mi yurt dışında nxmxkkömdcş
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leonard07 -- 3 Ağustos 2021; 3:35:7 >
Koç Endüstri
Odtü Bilgisayar
Boğaziçi Endüstri
Sabancı Müh Prog.
Bilkent Endüstri
-
Bence senin okuma ve anlamanda sorun var, ayrıca kendini ifade etmende de eksikliklerin var. Bunları yapıcı eleştiriler olarak algıla ve kendini geliştirmeye bak.
5 yıl asistanlık demişsin, asistanlıkların süresini buraya yazıyorum. Tekrar tekrar oku bak bakalım kaç tanesi 5 yıl sürüyormuş.
Specialty and Length of Training*
Anesthesiology3 years plus PGY-1 Transitional/Preliminary
Dermatology3 years plus PGY-1 Transitional/Preliminary
Emergency Medicine3-4 yearsFamily Practice3 years
General Surgery5 years
Internal Medicine3 years
Neurology3 years plus PGY-1 Transitional/Preliminary
Neurosurgery7 yearsObstetrics/Gynecology4 years
Ophthalmology3 years plus PGY-1 Transitional/Preliminary
Orthopedic Surgery5 years (includes one year of general surgery)
Otolaryngology5 years
Pathology4 years
Pediatrics3 years
Physical Medicine3-4 years
Plastic Surgery6 years
Psychiatry4 years
Radiation Oncology4 years plus PGY-1 Transitional/Preliminary
Radiology, Diagnostic4 years plus PGY-1 Transitional/PreliminaryTransitional/Preliminary1 year
Urology5 years (includes one year of general surgery)
*Minimum number of years of postgraduate training for eligibility for board certification
Patoloji için 3-4 yıl research yapman lazım demişsin. Hangi veriye dayanarak böyle konuşuyorsun? Hiç research yapmadan Patoloji'ye, Internal Medicine'e, Pediatriye girmek mümkün. 1-2 yıl research ile anestezi, genel cerrahi, radyoloji, nöroloji, emergency medicine, kadın doğuma, psikiyatriye girmek mümkün. 3-4 yıl research ile çok daha yarışmalı olan radyasyon onkolojisi, göz, girişimsel radyoloji gibi bölümlere de girmek mümkün. Merak eden açsın NRMP verilerine baksın. Her yıl MATCH verileri açıklanıyor. Dermatoloji dahil her bölümde IMG alınıyor. MATCH sürecinde vize en son bakılan şey, iki aday arasında her şey aynı ise vizeye bakılıyor.
-
Ben olsam itü cenge giderdim 4000 lira bursumu alırdım yurdumu alırdım daha ne istiyim?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Leonard07Hocam adam bana yazmış özelden İstediğin programı bitir ister md phd ister hacettepe cerrahpaşa mezunu ol TR gibi bir orta doğu ülkesinden çıkıp yurt dışında adam gibi bi kabul alamzsın odtülü yaşıtların amazonda silikon vadisinde para basacak sen b*k gibi sürüneceksin demeye getirmiş.Anlamıyorum arkadaş bi hocamın da yazdığı gibi amazonda silicon valleyde para basmayanı mühendis saymıyorlar mı? Bu kadar mı kolay odtü boundan çıkıp para basmak.Sermaye desen lazım çok yüksek ortalama desen lazım girişimcilik desen lazım.Bunlar sanki çok mu kolay awk.Ne diyorsunuz hocam haksız mıyım sizce?Hacettepede md-phd yapıp sürünmem değil mi yurt dışında nxmxkkömdcş
arkadaş saçmalamış
yurtdışına son 5yıldır çıkışlar çok azaldı
bunların hepsi tıp düşmanı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 3 Ağustos 2021; 16:52:1 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Leonard07Hocam adam bana yazmış özelden İstediğin programı bitir ister md phd ister hacettepe cerrahpaşa mezunu ol TR gibi bir orta doğu ülkesinden çıkıp yurt dışında adam gibi bi kabul alamzsın odtülü yaşıtların amazonda silikon vadisinde para basacak sen b*k gibi sürüneceksin demeye getirmiş.Anlamıyorum arkadaş bi hocamın da yazdığı gibi amazonda silicon valleyde para basmayanı mühendis saymıyorlar mı? Bu kadar mı kolay odtü boundan çıkıp para basmak.Sermaye desen lazım çok yüksek ortalama desen lazım girişimcilik desen lazım.Bunlar sanki çok mu kolay awk.Ne diyorsunuz hocam haksız mıyım sizce?Hacettepede md-phd yapıp sürünmem değil mi yurt dışında nxmxkkömdcş
ağlasınlar böyle tıpı kazanamamış içinde ukte olanlar tabi ki tıpa karşı gelirler
https://forum.donanimhaber.com/tip-fakultesinden-yurtdisina-cikmak--149836763
bana da yazıyorlar bazıları bu kişiden mesaj aldıklarını söylüyorlar herkesi özelden elemeye çalışıyor adam
-
Birader senin gözlerinde cidden sorun var çünkü 3-4 sene research yapman lazım diyen ben değilim :D hasta gibi bana sallıyorsun hala. benim dediğim 6 sene tıp eğitimi artı 5 sene residency bu söylediğimin nesi yanlış anlamadım ki :D bende tıp okuyorum bana niye saldırıyorsun sen hala
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X