Muhtemelen sabancı ceng yazcam < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Sıralamaya göre bölüm tavsiye ediyorum (3. sayfa)
-
-
Bilgisayar , yapay zeka , yazılım vb. seviyorsan : Hacettepe BM
Bilgisayar istemiyorum diyorsan : ODTÜ EEM , HUM
Tıp? : Hacettepe , Ankara , Cerrahpaşa
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yapay zeka, machine learning, computer vision vs için odtü ee daha uygun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ODTÜ seçeneğinde işine yaramayacak bir sürü ders almak zorundasın . Bir de son yılki bilgisayar alanında özelleşme hariç ( o da kontenjandan yer bulabilirsen ) dediğin alanlarda eğitim vermiyorlar . Bölümde dereceye girip ABD PhD hedefi yoksa kendini boşa kasmış ve vakit kaybetmiş oluyorsun .
Phd yapmayacaksa o alanlardaki düzgün pozisyonlarda çalışamayacak zaten.
odtü her türlü mantıklı.
+software engineering için de ee cidden çok meşakkatli olur bizim %90 bölüm dersi olduğu halde fizik falan zorluyor , zaten her şirkette Hacettepeli çıkıyor
bilkent EE birincisi carnegie mellon'a ML üzerine phd yapmaya gidiyor, odtü'den de stanford, mit vs. giden var. Hedef illa yapay zeka falansa ODTÜ'de EE okumak çok daha mantıklı. Zira dediğim tarz profilde insan bulamadım hacettepe ceng'ten
software engineering ayrı mevzu. EE'den yürümek amelelik ama bazı alanlarda çalışan software engineerların EE'ci olması tercih ediyor. CS'ciye donanım öğretmek, EE'ciye yazılım öğretmekten daha zor.
Birbirinden çok farklı alanlar değil, kardeş bölümler ama ODTÜ etiketi ve hocaların referansı kesinlikle tercih sebebi olur.
-
Bu arada software engineering için eeden gitmek baya bir amelelik ee dersi alıp üstüne oop veri yapıları algoritmalar gibi baba dersleri ayrı görmek yerine ülkede kabul görmüş bir benzeri üniversiteye git daha iyi, tabi software için, ki zaten bizdeki hocalar da kötü değil hatta daha ilk 101 dersine giren hoca zürihte bulunmuştu, referans isteyen varsa artık, yapay zeka alanında da hocaların çalışmaları var zaten kendine öz bölümü de var, illa abd olsun diyene yetmez büyük ihtimalle ama buradan da o alanda gidilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 11 Haziran 2024; 19:12:55 >
sen hangi bölüme devam
-
Kafam karışık hala. Sabancı cs'e daha yakınım.
1-2 soruyu hatırlamıyorum bakalım gelecek mi emin de değilim şimdi. 2023'e göre ilk 400 oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C95D464A -- 11 Haziran 2024; 19:20:43 > -
25k
taşra tıp
ytü makine
gazi ee
-
her sıralamaya odtü me tavsiye ediyorum
-
13k
memleketteki tıp fakültesi
odtü ase’nin ismi falan daha havalı onu öneririm hocam
tıplar kaçtan kapatır hocam?
25-26 diye düşünüyorum
Bilkent fizik yazılır mı peki. Hedef bilkent fizik di ama bu sırlama gelince kafam karıştı şimdi
fizik okuyacaksan kesinlikle phd yapman lazım. 30 yaşına kadar bilfiil okurum ve aman aman da maddi bir beklentim olmaz, fizik aşkı ile yanıyorum diyorsan doğru adres.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X