Şimdi Ara

sıralı sistem lpg conta yakma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

arabam 2001 model palio s 1.2.aşırı artan benzin artışı sonucu bizde çözümü lpg'de bulduk.başta çok iyi gidiyorduk.fakat sonra conta yandı ve bi türlü ayar tutmadı.motor tekrardan toplandı ve lambda sensörü değiştirildi.ama aynı sorunu tekrar yaptı ve bir tanıdık tamirci vasıtasıyla yeniden toplandı motor ama değişien hiç birşeyar yok malesef.5 dakika kalabalık trafiğe giriyorum hemen hararet yarının üstüne cıkıyor.ve hararet düzenli olarak gidildiğinde hep ilk seviyede duruyor arabamda.köprü trafiğine filan kesinlikle giremez.şimdi 4-5 günde bir su koyuyorum nedendir bilmiyorum ama suyuda bitmeye başladı.sizce neler yapmalıyız nasıl bir yol izlemeliyiz?tamirci akrabam var motoru bi indirmek lazım diyor ama artık oda bence tam olarak çözüm değil.nedenini bilmediğimiz bişeyden dolayı hep aynı sorunu veriyor ama kimsede çözemedi bu durumu malesef.

Yardımlarınızı bekliyorum,şimdiden teşekkürler.

• Teğmen'im çok doğru söyledin, ben de de Corsa var 2000 model, kusursuz gidiyordu 100k üzeri KM'de. Sonra LPG taktırdım, iki hafta geçmeden conta yandı. 1000 lira gibi bir masraf çıkardı, anımsamıyorum. Tesadüftür LPG'yle alakası yoktur dediler, şimdi yine yandı araba, 10 km gittim mi yaklaşıyor 100'e hararet, durdurup soğutuyorum. Arabada pet şişeler dolusu suyla geziyorum. Su kaybediyor bir de... En son Speedy'den usta bunu rektifiye edersen LPG'yi sök at dedi. Dürüst bir adama rastladığıma sevindim. Bir iki mühendis çıkıp da açıklamadı olayı, yüksek hararette çalışır LPG, sıcaklıkla ilgili başınıza kötü şeyler gelebilir dikkat edin vs. diye...

İstanbul kartal sanayi'de çok meşhur bir LPG'cide Atiker taktırdım, 21 kuruş yakıyor km'de derken, benzin parasını toptan vermek zorunda kalıyorum böyle... Artık yaptırıp elden çıkartacağım aracı, dizel en iyisi...

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_altunel

merhaba arkadaşlar ustalar,

arabam 2001 model palio s 1.2.aşırı artan benzin artışı sonucu bizde çözümü lpg'de bulduk.başta çok iyi gidiyorduk.fakat sonra conta yandı ve bi türlü ayar tutmadı.motor tekrardan toplandı ve lambda sensörü değiştirildi.ama aynı sorunu tekrar yaptı ve bir tanıdık tamirci vasıtasıyla yeniden toplandı motor ama değişien hiç birşeyar yok malesef.5 dakika kalabalık trafiğe giriyorum hemen hararet yarının üstüne cıkıyor.ve hararet düzenli olarak gidildiğinde hep ilk seviyede duruyor arabamda.köprü trafiğine filan kesinlikle giremez.şimdi 4-5 günde bir su koyuyorum nedendir bilmiyorum ama suyuda bitmeye başladı.sizce neler yapmalıyız nasıl bir yol izlemeliyiz?tamirci akrabam var motoru bi indirmek lazım diyor ama artık oda bence tam olarak çözüm değil.nedenini bilmediğimiz bişeyden dolayı hep aynı sorunu veriyor ama kimsede çözemedi bu durumu malesef.

Yardımlarınızı bekliyorum,şimdiden teşekkürler.

Conta değiştikten sonra kapak taşlandımı?

• kusura bakma gec farketttim ama evet taslanmıstı.
  • Aracin sogutma sistemi kapali sistemdir.Bir yerlerde sizinti ve kacak var muhtemelen.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.