Şimdi Ara

SIRALI SİSTEMLERDE YAŞANAN SORUNLAR (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
5.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Teşekkürler. Olmadı tartarani genel merkeziyle bir görüşeyim kendi kendini ayarlama diye birşey varmı diye ?

quote:

Orjinalden alıntı: dayıcım

BEN BİR DEPO GAZLA 55 LT GAZLA 350/360 KM ARASI GİDİYORUM BU İLK DEPODADA BÖYLE İDİ HEP AYNI BAZEN BİR DEPODO 5/10 KM FARK EDİYOR AMA SEN YİNEDE BİR KAÇ DEPO BİTİR BAKTIN HALA AYNI DÜZELMİYOR SİSTEMİ İADE EDERSİN BAŞKA BİR MARKA DENERSİN.SELAMLAR...
    quote:

Orjinalden alıntı: TILSIMTR

Merhaba;
    2004 Hyundai Elantra
    Geçen hafta taktırdım depoyu fulledim. Işıklar hızla düştü 70 km yarım depo 130 km'de kırmızı ışığa geçti.
    70 km servise gittim ışığa bakma 300-350 km. gidersin dedi 130 km gittim 2,3 depodan sonra o kendini ayarlar 1000 biz bir ayar yapacağız dedi. şuan benzinden çok yakıyor. Acaba servis doğrumu söylüyor gerçekten yakıt düşecekmi. Yoksa Benim için lpgli araca benzin taktırmış gibi oldu :)

• ARKADFASLAR SORUN YASANMAZ DEGIL MUTLAKA YASANIR. CUNKU NEDE OLSA BUNLARDA INSAN YAPISI AMA ARACA GORE UYUM SAGLAYIP SAGLAMAYACAGIDA COK ONEMLI BIR NOKTA. MESELA BENIM ARACIM 2.0 MAREA HLX. 5 SILINDIRLI BIR ARAC. BENDE BRS TAKILI 2.5 YIL OLDU VE 32000 KM YOL YAPTIM. SU ANA KADAR COK SUKUR HERHANGI BIR SORUN YASAMADIM. BAZI ARKADASLARIN YAZDIGI GIBI BAYI VE ISCILIK COK ONEMLI BIR KONU SIRADAN BIRYERE YAPTIRMAKLA UZMAN ELLERE YAPTIRMAK ARASINDA COK FARK VAR. HER MARKA HER ARACA UYMADIGI GIBI HER ARACADA LPG UYUM SAGLAMAYABILIYOR. ONUN ICIN ARASTIRMALARIMIZI TAM YAPALIMKI SORUN CIKIPTA BURALARDA CARE ARAMAK YERINE KEYIFLE KULLANMANIN TADINA BAKALIM. ILK BASLARDA BENDE COK CEKINMISTIM. USTELIK 5 SILINDIR OLDUGU ICINDE BAYAGI ENDISE ETMISTIM. IYIKI TAKTIRMISIM DIYORUM. CUNKU HEM EKONOMI OLARAK MENFAATIM VAR HEMDE PERFORMANS OLARAK HICBIR HAYBIM YOK

• quote:

Orjinalden alıntı: marea8875

ARKADFASLAR SORUN YASANMAZ DEGIL MUTLAKA YASANIR. CUNKU NEDE OLSA BUNLARDA INSAN YAPISI AMA ARACA GORE UYUM SAGLAYIP SAGLAMAYACAGIDA COK ONEMLI BIR NOKTA. MESELA BENIM ARACIM 2.0 MAREA HLX. 5 SILINDIRLI BIR ARAC. BENDE BRS TAKILI 2.5 YIL OLDU VE 32000 KM YOL YAPTIM. SU ANA KADAR COK SUKUR HERHANGI BIR SORUN YASAMADIM. BAZI ARKADASLARIN YAZDIGI GIBI BAYI VE ISCILIK COK ONEMLI BIR KONU SIRADAN BIRYERE YAPTIRMAKLA UZMAN ELLERE YAPTIRMAK ARASINDA COK FARK VAR. HER MARKA HER ARACA UYMADIGI GIBI HER ARACADA LPG UYUM SAGLAMAYABILIYOR. ONUN ICIN ARASTIRMALARIMIZI TAM YAPALIMKI SORUN CIKIPTA BURALARDA CARE ARAMAK YERINE KEYIFLE KULLANMANIN TADINA BAKALIM. ILK BASLARDA BENDE COK CEKINMISTIM. USTELIK 5 SILINDIR OLDUGU ICINDE BAYAGI ENDISE ETMISTIM. IYIKI TAKTIRMISIM DIYORUM. CUNKU HEM EKONOMI OLARAK MENFAATIM VAR HEMDE PERFORMANS OLARAK HICBIR HAYBIM YOK

Benim taktırdığım yer tartarinin servisi tüm hyundailere bunlar takıyor hatta hyundai servisi buraya gönderiyor oyüzden sordum ilk takışta böylemi oluyor diye.

• ARAÇLARDA SIRALI SİSTEMDEN KAYNAKLANAN SORUNLAR OLUYOR DİYE SIRALI SİSTEMLERE KARŞI OLMAK YADA HATALI DEMEK,MUTLAKA SONUNDA SORUN YAŞANIR DEMEK ÇOK YANLIŞ.AMAÇ SORUN YAŞAYANLARA ÇARE BULABİLMEK.BU GÜN PM DEN MESAJ ALDIM 2A MÜHENDİSLİK BENİM ARACIMDAKİ SORUNLA İLGİLENMEK İSTİYORMUŞANCAK BENİM ARACIMDA LANDİ RENZO TAKILI OLDUĞUNU BİLDİRDİM.ÇOK HOŞUMA GİTTİ YAKLAŞIMLARI, DİĞER MARKALARADA ÖRNEK OLUR UMARIM 2A MÜHENDİSLİK.
    SELAMLAR...
  • Konya'da Genç Otogaz belki 10 defa gittim. aracım için fakat tek ve standart cevap aldım. ne yazıkki biz takmadığımız için bakamayız. 2A mühendisliğe'de mesaj attım ama dönen olmadı.
    ilginiz için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akbulak1 -- 24 Eylül 2007; 7:43:27 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: akbulak1

Konya'da Genç Otogaz belki 10 defa gittim. aracım için fakat tek ve standart cevap aldım. ne yazıkki biz takmadığımız için bakamayız. 2A mühendisliğe'de mesaj attım ama dönen olmadı.
    ilginiz için teşekkürler

Biraz önce BRC yetkili bayilerine baktım. Konyada sadece "Genç Otogaz" (Fahri Byükateş) BRC nin yetkili bayisi olarak gözüküyor.. Kısacası sizin araca yetkisiz bir bayi BRC takmış.. Bu şekilde olunca yetkili bayiler korsan takılan BRC lere bakmıyorlar..
  • Sn akbulak siz lpg montajın hangi ilde kime yaptırdınız.Saygılar
    quote:

Konya'da Genç Otogaz belki 10 defa gittim. aracım için fakat tek ve standart cevap aldım. ne yazıkki biz takmadığımız için bakamayız. 2A mühendisliğe'de mesaj attım ama dönen olmadı.
    ilginiz için teşekkürler
  • Aracın tüpü aldığımda takılıydı. İstanbul'da takılmış. taktıranlara ulaşamıyorum. Ve aksi gibi Konya'da başka hiçbir otogazcı bakmıyor (BRC'den anlamıyorlar) hepsi Genç Otogaz'a yönlendiriyor. ben şimdi bu aracın tüpünü nereye gösterebilirim??? ilginiz için teşekkürler.

Orjinalden alıntı: oguzhannn

Sn akbulak siz lpg montajın hangi ilde kime yaptırdınız.Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akbulak1 -- 25 Eylül 2007; 7:13:17 >
  • sayın dejaay Konya'da zaten BRC takan ve ilgilenen bir servis var oda Genç Otogaz. iilginiz için teşekkürler

Orjinalden alıntı: dejaay

Biraz önce BRC yetkili bayilerine baktım. Konyada sadece "Genç Otogaz" (Fahri Byükateş) BRC nin yetkili bayisi olarak gözüküyor.. Kısacası sizin araca yetkisiz bir bayi BRC takmış.. Bu şekilde olunca yetkili bayiler korsan takılan BRC lere bakmıyorlar..
  • Eliniz de 2A Mühendisliin garanti belgesi var ise mutlaka bakarlar.Aksi durum da ücret karşılığı baktırabilrsiniz.Saygılar

Aracın tüpü aldığımda takılıydı. İstanbul'da takılmış. taktıranlara ulaşamıyorum. Ve aksi gibi Konya'da başka hiçbir otogazcı bakmıyor (BRC'den anlamıyorlar) hepsi Genç Otogaz'a yönlendiriyor. ben şimdi bu aracın tüpünü nereye gösterebilirim??? ilginiz için teşekkürler.

Orjinalden alıntı: oguzhannn

Sn akbulak siz lpg montajın hangi ilde kime yaptırdınız.Saygılar

• quote:

Orjinalden alıntı: nurialco50

böyle bir başlık açtığın için teşekkür ederim. Benim gibi sıralı sistem düşünen ancak çekinceli olan kişiler için bayağı faydalı olacaktır.

benim kafama takılan yegane soru ; acaba aracın orjinal ecu su ile uyumlu çalışabilecek ve sorun çıkarmayacak (ilerleyen zaman içinde) bir LPG sistemi (markası) var mı???

çünkü herkes kendi markasını distribütör/satıcı/montajcı veya kullanıcı olarak övmekle meşgul burada.

ayrıca niye LPG enjektörleri aracın benzin enjektörlerine paralel olarak bağlanmıyor. böyle bir durumda direkt olarak aracın orjinal beyninden komut alınacağından program, ayar, en önemlisi LPG için ECU gerekmez diye düşünüyorum . Yanlış mı???

yahu birde bu forumda hiç 1,4 motorlu seat ibiza veya cordoba veya polo suna LPG taktıran yok mu?? (ben 1 kişi buldum onunda canı epey yanmış )

arkadaşım konuyu yanlış anladın galiba. LPG den dolayı sorun yaşayanlar, karşılaştıkları sorunları anlatacaklar...

• quote:

Orjinalden alıntı: akmavera

İyi günler.Ben uzun araştırmalar sonunda 1996 model Opel vectra 2.0 cd otomatik aracıma tartarini marka sıralı sistem taktırdım.Tabiki sorunlarda başladı aracın hava debimetresi arızalandı.Parçanın fiyatıda 300-600 arasında fiyat veriyorlar ne yapıcağımı şaşırdım.LPG'yi taktırdığım yer ne malum lpg den kaynaklandığı arızanın diyor ben de anlamadım ama sorunsuz çalışan araba lpg takıldığının 2. günü bu arızayı veriyorsa benim aklıma başka birşey gelmedi.Benim yaşadığım sorunu yaşayan arkadaşlar varmı ?İyi günler....

usta bizimde 2003 yılında hava akım debimetresi bozuldu.aracım 1995accent gls idi.(2004 de saatım.)zamanın parasıyla 440 YTL verdim parçaya.Allahtan işçiliği yok.kendin bile takarsın.şimdi bazıları demesin -----tabii uzakdoğu araba parçaları pahalı---.ozaman hususi opel vw sordum500-600 dediler..ıkma bulursan oda olur.haaaa. en önemlisi benim arabada LPG yoktu.yani kötü bir tevafuk (=tesadüf)olabilir.çıkma parçaya bak.yada çok yere sor.fiyatları acayip oynuyor.

• PEK SORUN YAZAN YOK UMARIM BÖYLEDE DEVAM EDER
    TATLI TATLI BİNERİZ ARAÇLARIMIZA.SELAMLAR...
  • ARKADAŞLAR ARACIM GENEL OLARAK UZUN YOLDA SABİT HIZDA PATLAMA YAPIYOR BİR HAFTADIR ANKARA KIRIKKALE ARASI YOL YAPIYORUM DÖRT KEZ PATLAMA SESİ DUYDUM.EKSOZDAN GELDİĞİNE İNANIYORUM AMA BAYAĞI SERT Bİ SES .BAŞINA BÖYLE BİR OLAY GELEN VARMI,İŞLERİM ÇOK YOĞUN SERVİSEDE GİDEMİYORUM NE YAPACAĞIMI ŞAŞIRDIM SELAMLAR...
  • quote:

ayrıca niye LPG enjektörleri aracın benzin enjektörlerine paralel olarak bağlanmıyor. böyle bir durumda direkt olarak aracın orjinal beyninden komut alınacağından program, ayar, en önemlisi LPG için ECU gerekmez diye düşünüyorum . Yanlış mı???

Yanlış. Beninin yanma kalorisi ile LPG nin yanma kalorisi farklı. Dolayısı ile patlama sonucu ortaya çıkan enerjide farklı. Eğer benzer yada yakın güç elde etmek istiyorsanız, yaklaşık %17 civarında daha fazla LPG kullanarak yanmayı sağlamalısınız. Bu da enjektörlerin benzine göre %30 daha uzun süreli olarak açık kalması demek. Mevcut benin ECU su ile bunu sağlayamayacağınız için LPG enjektörleri için ekstra bir ECU ya ihtiyaç oluyor.

quote:

3- Montaj sırasında elektrik bağlantıları usule uygun doğru yapılmadığı için ve bazı LPG kitleri, motordaki bazı kabloların kesilmesi suretiyle monte edildiği için aracın elektrik-elektronik aksamında sorun oluşuyor ve arabanın arıza lambası yanıyor. Müşterileri "Arıza ışığının yanması normal" diye kafalayıp gönderen ustalar da yok değil.

Arıza lambasının yanması değil nedne yandığı önemli. LPG benzine kıyasla daha az havayı kirletiyor. Dolayısı ile lambda sensöründe okuduğunuz değerler benzin ile LPG arasında çok farklı. Benzinde lambda 1080 olması referans alınarak karışım ayarlanırken LPG de bu değeri tuttursanız bile çıkan egzostun içindeki atık gaz oranı daha düşün olduğu için arabanızın ECU su fakir karışımda olduğunu sanabiliyor. Bir başka deyiş ile arabanızın ECU su o değerleri benzin için referans olan değere göre kontrol ettiği için LPG de fakir karışım var sanıp arıza lambasının yanmasına sebep olabiliyor. Bu gerçek bir arıza değil. Çözümü nedir? Açarsınız vaporizerden LPG basıncını, havayı daha fazla kirletir lambanın sönmesini sağlarsınız. Ama daha fazla LPG tüketirsiniz. Arıza lambanız yanıyorsa arız kodunu alın. P0171 (fakir karışım) falansa umursamanıza gerek yok.
    quote:

Bence sıralı sistemdeki en büyük sorun aracın soğukta çalışmama sorunudur.Özellikle Hyundai Accentlerde çok yaşanıyor.
    Sıralı sistem tasarruflu ama çok sorun çıkıyor.

Bence sizin kullanım şeklinizden kaynaklanan bir sorun. LPG nin gaz hale geçmesi için 32-33 derecelik ısıya ulaşması lazım. Oysa siz soğuk günlerde bu ısıyı beklemeden LPG ile çalıştırırsanız elbet arabanızda geç çalışma sorunu yaşarsınız. Bunu sıralı sisteme bağlamak hata.

"Bence" LPG deki en önemli sorun usta bulmak. Montaj yapmak için iyi elektrik bilgisi ve sistemin genel işleyişi hakkında da bilgiye sahip olmak lazım. Ama malesef henüz bizim ustalar enjektör sistemini bile çözemedikleri için LPG dönüşümü gibi ciddi bir modifikasyonu yaparken zorlanıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merruse -- 1 Kasım 2007; 14:36:07 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.