Şimdi Ara

SIRBİSTAN'A GİTMELİ MİYİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sırbistan'dan vatandaşlık alabiliyorum daha 19 yaşındayım, orada hayat nasıl giden varmı yaşabilir mi, ekonomisi nasıl, iş olanakları nasıl? araba fiyatları nasıl, insanlar nasıl, bir süre asgarî ücret ile yaşanabilir mi? Bilgilendirirseniz sevinirim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aveixiae -- 28 Ağustos 2024; 4:18:20 >

• İmkanın varsa tabii ki gidilir, yeni bi ülke ve insanlarını tanımak güzel olur, hem mesafe yakın, baktın hayat zor döner gelirsin.
  • sırbistan türkiye standartında bi ülke ancak ileride avrupa birliğine girebilir. geleceğe yatırım yapmak istiyosan vatandaşlık al. balkanlarda iyi ülkeler belli yunanistan hırvatistan romanya. gerisi türkiye gibi ülkeler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabakara61 -- 28 Ağustos 2024; 8:30:52 >
  • vatandaşlığı al, cepte dursun. sıkılırsan gelirsin.
  • Sırplar Müslümanlardan ve özellikle Türkler'den ölesiye nefret ederler; ama AB vatandaşlığın olacaksa al derim, sonuçta Sırbistan'da yaşamak zorunda değilsin, istediğin AB ülkesinde yaşayabilirsin.

• Kaç
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

Buna vatandaslık veriyorlarsa bunu zaten sırp sayıyorlardır oraya gidince ben Türk ve müslümanım diyecek hali yok herhalde yani ben sırbistan vatandası olmalı mıyım? diye soran bir Türk'ün ben müslümanım demesini bekliyor musun? buna neden düsmanlık etsinler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 28 Ağustos 2024; 9:49:53 >
  • Balkanlarda devletlerin hepsi Türkiye benzeri 3 aşağı, 3 yukarı, Hırvatistan bir gıdım Türkiye'den iyi Sırbistan daha çok Rus yanlısı ab yakın zamanda girme gibi bir umudu yok, Sırp vatandaşlığı fazla masraf olmayacaksa al at kenara.
    Gideceğin ülkede rezil mi, vezir mi olacağın kazanacağınız paraya bakar 3-5 bin Euro aylık kazanabilecek sen istersen Arabistan Afrika'ya git 2 bin Euro civarı kazanacaksan otur Türkiye'de keyfine bak
  • fixriterzi F kullanıcısına yanıt

Tamam ama oradakiler müslüman degil.. Bu cok fark yaratıyor..

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Yaratır tabi Makedonya'da bile müslümanlarla diğer halk pek gecinemiyor orda gördük iyi şeyler söylemiyorlar bir biri hakkında.
    Sırbistan pasaportu Türkiye'de yeşil pasaport almaya benzer aynı avantajı sağlıyor İngiltere ve ABD hariç her yere vizesiz gidiyorlar.
  • Sirp vatandasligi alma hakkini sosyal medyada tartismaya acan umutsuza mi balkan ulkelerinin tamamini turkiye ile kiyaslayan cahile mi sovelim.
    Bilemedim.
  • Ekonomisi iyi değil, iş olanakları zayıf, genç nüfusunu kaybediyor. Emeklilerin üçte birinden fazlası Almanya ve diğer AB ülkerinden emekli, oradan maaş alıyor. Ekonomi de onlarla dönüyor. Devlet bu yüzden vergilendirmenin üzerine de gidemiyor yoksa emeklileri de kaçıracaklar. Türk ekonomi rejiminin 80'lerdeki haline benziyor, yönetmelikte olup ödenmeyen vergiler var. Enayi olamamak için hangi vergi ne zaman ödenir bilmek gerekiyor. Devlet dairelerinde biraz kayırma falan da vardır, adamın varsa işler daha kolay olur. Buraya kadar orta yaşlı bir Türk yabancılık çekmez.

Ama, eğitim, eşitlik ve hukuk, şehircilik, bayındırlık, mülkiyet hakları, seyahat özgürlüğü, trafik Türkiye ile mukayese edilmez. Türkiye gibi sınıflı toplum değil. Türklerden çok nefret etseler sana vatandaşlık vermezler, yokuşa sürerler zaten. Bir Hollanda değil, biraz gergin toplum ama bence Türk toplumu kadar gergin değil yine. Hassasiyet noktaları var, yakın zamanda berbat savaş yaşadılar, nerede dikkatli olunacağnı bilirseniz problem yok.

Vatandaşlık alınmalı mı... Olabilir ama alırsanız üçüncü ülkeden ikinci vatndaşlığı almanız zorlaşabilir. Ülkelerin çoğu çifte vatandaşlara çifte vatandaşlık vermez. Dolayısıyla değer mi, düşünmek lazım.

• Yukardaki balkanları cok seviyor galiba baksanıza balkanları türkiye ile kıyaslayana söverim diyor..  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 28 Ağustos 2024; 13:6:48 >
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Bu balkan ülkelerini vize serbestisi bitirdi. ( Sırbistan Schengen'e dahil değilmiş ama bilmiyorum ,yine de göç kolay herhalde) Gençler sürekli büyük Avrupa ülkelerine kaçıyor, ülkede genç kalmıyor, ülke çöküyor. Türkiye'ye vize serbestisi gelse gençler ( ben de dahil ) anında göç eder, ülke diye bir şey kalmaz.
  • komünist esintili yer orası ab ye ayak bastığında cennete girdiğini sananlar doluşmuş yine.

arnavutluk mekodonya sırbıstan gibi yerlere göre türkiye uzay çağında kalır.

köy kasaba hayatından hoşlanıyorsan burda,büyük şehirdede yaşamıyorsan belki hoşuna gidebilir.

mekodonya göçmeniyim,daha düne kadar sıprlar buraya kaçıyordu çalışmaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 29 Ağustos 2024; 1:4:22 >
  • Bir almanya italya vermez ama Refah babında buradan daha rahat edersin. Burada ytü mezunu olup lcw de çalışmak istiyorsan ayrı
  • kararsızadam123 K kullanıcısına yanıt

Yugoslavya, pasaportu en güçlü ülkelerden biriydi. Sadece ABD için vize alıyorlardı, bugünkü Japon pasaportu gibi. Slovenya'da endüstri vardı, Adriyatik'te tatil, Belgrad'da tahsil yapılabilen sevimli bir ülkeydi. İtalya kadar göç vermiyordu.

Balkan ülkerini birbirlerine düşmek bitirdi, ABD ve Almanya da arkadan desteklemiş -yeni anlaşılıyor. Bizimkilerin şimdi yaptıklarının aynılarını 90'larda yaptılar. 90'ların başında vekiller, valiler, belediye başkanları televizyonlara çıkıp birbirlerine hakaret ediyorlardı. Bir süre sonra iç savaş çıkınca dışardan bakanlar çok şaşırmıştı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.