Şimdi Ara

SIRF Instant Fix II

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • SIRF Instant Fix II Teknolojisi hakkında elinde somut bilgi/veri olan var mı acaba? Bazı GPS cihazlarının tanıtımında 5 kat hızlı diye yazılmış, ayrıca bazı İngilizce kaynaklarda da çok daha hızlı falan denmiş ama şöyle bir PC - İşlemci yada PC-Ekran kartı Performans karşılaştırmalarınki gibi somut bir karşılaştırma tablosu bulamadım. Bu teknolojiye sahip GPS cihazlarının yaygınlaşmasını beklemeye değer mi? Yoksa arada pek fark yok mu ?

• Bu teknolojinin en son versiyonu şu an Next cihazlarında mevcut olan SIF v2.1...Sanırım dünyada sadece Nextlerde mevcut şu an hala.... Gerçekten de çok farkediyor....SIF 2 olan ve olmayan cihaz kullanmış biri olarak söyleyebilirimki fazlasıyla buna değer....Gps.Navigation bu konularda daha fazla teknik bilgiye sahip...kendisinden açıklama bekleyebiliriz sanırım...Saygılarımla...
  • Tşk djdigy5. Bazı MIO MOOV modellerinde de bu teknoloji mevcut ama benim merak ettiğim aradaki fiyat farkına rağmen almaya değer bir özellik mi? Yani yanlızca cihazın açılışını mı hızlandırıyor? 5 Kat hızlandırdığı doğru mu? Başka avantajları da var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EMRE2008 -- 8 Kasım 2008; 1:34:13 >
  • http://www.sirf.com/products/SiRFInstantFixIIProductInsert.pdf

Buradaki dökumana bakarsanız hangi şartlarda ne oranda fark olduğunu anlayabilirsiniz.Döküman ingilizce çünki henüz çevirisi yapılmadı,o kda kısa sürede hazırlanacak bildiğim kadarı ile Next tarafından.

Değermi....meselesi biraz can alıcı nokta.Bu şuna benziyor,bir aracınız var 100km hıza 18sn. ulaşıyorsunuz,diğerinin aracı var aynı hıza 6sn de ulaşıyor.Yani değermi cümlesi biraz afaki,ancak burada cihazı genel olarak yorumlamanız lazım.

Hem 6sn de 100km hıza ulaşsın,hem köy yolunda gitsin,hemde denizde yüzsün dediğinizde böyle bir araç yok.

Arada ciddi bir fark evet,ama bu kullanıcıya göre değişir.Bu denli bir fark göze alınmaz bir şey olsaydı dev üreticiler (ki şu an 4-5 firma kullanabiliyor,kullanıyor değil!) buna yönelmezdi.

Yaygınlaşmasını beklerseniz zaten her üründe olacağından pek anlamıda kalmaz,o zaman ilk çıkaranlar belki SIFIII veriyor olurlar,buna yetişmeniz imkansız

Kolay gelsin

• Döküman için teşekkürler gps.navigation. Açıklamalarda en çok üstünde durdukları konu hız artışı, sürekli bağlanmaya gerek olmaması ve yüksek binaların bulunduğu yerlerde de sorunsuz çalışması.
    Çok eskiden bir Garmin GPS cihazı almıştım, açılış süresi oldukca uzundu ve yavaş çalışıyordu. Aslına bakarsanız yeni nesil GPS cihazlarından kullanmadım ama foruma yazan diğer arkadaşlar hızdan pek şikayetçi olmadığına göre artık bu süreler o kadar da can sıkıcı değil sanırım. Yüksek binaların olduğu bölgelerde bağlantı sorunu çıktığına dair bir şikayete de rastlamadım.
    Bu durumda anladığım kadarıyla SIRF Instant Fix II'in en büyük avantajı biraz daha yüksek hız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EMRE2008 -- 8 Kasım 2008; 14:52:42 >
  • Şikayetler SIFII den sonra başladı zaten 1-2dk'lık bağlanma süreleri artık uzun süreler.Helede araca takıp genelde beklenmezse bu süre uzayabililyor.
  • Baska bir basliga aciklama yaptim oraya bir bakin isterseniz
    http://forum.donanimhaber.com/m_27773531/mpage_1/key_//tm.htm#27879222
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.