Şimdi Ara

Şirket Gitserver'ına evden nasıl bağlanırım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Malum korona virüsü sebebiyle biz yazılımcı arkadaşlar evden çalışıyoruz. Fakat yeni işe girdiğim için sisteme hakim değilim, uzaktaki ofisteki bir bilgisayarı bana tahsis ettiler uzaktan anydesk ile bağlanıp çalışıyoruz.
    İşletim sistemi windows 10
    Visual Studio ve sql server kullayoruz.

Projemiz asp.net ile yapılmış bir web projesi. Yerel ağda bir git serverı var 192.168.1.200 ip adresine sahip bir pcde, onu kullanarak projeyi şirketteki bilgisayara clone ettim, bu şekilde anydesk ile bağlanarak çalışıyorum. Malum bir çok kişi aynı anda commit yaptığı için sürekli güncel halini almam gerekiyor. Fakat bu şekilde çok yavaş iş yapıyorum, bunu hızlandırmak için bir çözüm düşünüyorum. Bu yüzden size soruyorum, uzaktaki yerel ağdaki bir git sunucusuna evdeki bilgisayarımdan nasıl bağlanırım?
    Vpn kurup o vpn'i yerel ip ye göre ayarlamak vs lazım, 1.si konuya hakim değilim(oradaki sistem biraz karışık firewallar değişik routerlar var), yetkim dahilinde kendi işimi hızlandıracak bir çözüm arıyorum. Veya şirket üzerinde güvenli bir şekilde vpn kurabilirsek şirket yetkilisi ile görüşebilirim, bu konuda değerli önerilerinizi bekliyorum, teşekkür ederim şimdiden.

Sizlere şunu sorayım, şirkette vpn için hangi yazılım ve konfigürasyonlar kullanılıyor?
    Örneğin:OpenVpn+SSL Tunneling.

• yok mu sizin dükkan sistem yöneticisi falan,

Gerçi olsa ne, developer adama çözüm diye anydesk veren şirketten ne olur.

Yetkin yoksa uğraşma diyeceğim de.

Şirketteki bilgisayara bi oracle virtual box kur. Üzerine bir linux çak.

Açık portların varsa. Evden oraya oradan da sql serverine yürürsün.
  • Vmbox ile vpn configurasyonuju nasıl yapmalıyım peki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aklıma takılan bir şey var neden sürekli güncel halini alman gerekiyor? üstünde çalıştıktan sonra güncel halini kendi üstüne alıp birleştirsen sonra hepsini beraber çıksan olmuyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DA02D78F4

aklıma takılan bir şey var neden sürekli güncel halini alman gerekiyor? üstünde çalıştıktan sonra güncel halini kendi üstüne alıp birleştirsen sonra hepsini beraber çıksan olmuyor?
    1.si o şekilde copy paste yaparken hata yapma olasılığım yüksek(bazen rdp copy paste almıyor).
    2.si bizde bazı durumlarda commitleri yapmadan önce güncel halini pull etmek gerekiyor, dolayısıyla olası çakışmaları falan düzenlemek gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mk148a

1.si o şekilde copy paste yaparken hata yapma olasılığım yüksek(bazen rdp copy paste almıyor).
    2.si bizde bazı durumlarda commitleri yapmadan önce güncel halini pull etmek gerekiyor, dolayısıyla olası çakışmaları falan düzenlemek gerekiyor.

Alıntıları Göster
    çakışmaları düzenlemek sürekli güncelini almaktan daha kolay zaten ben onu demek istemiştim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşyerindeki server'a erişmek için port yönlendirmesi gerekir.
    Bizde uzaktan çalışıyoruz. En temizi rdp ile ofisdeki bilgisayar üzerinden çalışmak.
  • Rdp çok yavaş çalışıyor, bir sürü insan bağlandığı için.
  • Hocam vpnsiz olmaz o iş. Biz WatchGuard ssl vpn kullanıyoruz. Anydesk ne abi. Vpn ile bağlanacaksın, hop ofistesin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.