Şimdi Ara

Sistem alınmak üzere yorumlarınız nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    g3258 alın yanınada titan x daha iyi olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcalpha

g3258 bir safsataydı.İnsanlara anlattık anlamadılar..O işlemci 1 çekirdekli..Bu i3 farklı bir işlemci.Çıktıgı zaman görürsünüz..i5 e kafa tutucak.. i5 4440 sahipleri üzülmeyin iyimi i3 6100 sizi geçecek.i3 6100 diger i3 lere göre 2 kat daha performanslı...Şeye benzemez g3258 e.
    Benim için önemli olan 380 beslemek.i3 6100 2 tane 380 besler..msi bord casting canlı yayını üstlenir..530hd boşta kalır onada fizik hesaplatırım artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DETROID -- 23 Ekim 2015; 22:16:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DETROID

İyide i3 6100 de 530 var diye biliyorum fiyatları aynı ne gerek var yenisi varken eskisine.İleride i7 ucuzlayınca i7 6790k alıcam.o yüzden 1151 soketi seçtim.Bu i3 de abime toplucam.

ikisi i5 olsa tamam da i3 ün performansı 6000 serisi olsa da 4000 serisi i5 e göre çok düşük. 2 çekirdekli bir kere ordan gitti %50 performans.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spacelife

quote:

İyide i3 6100 de 530 var diye biliyorum fiyatları aynı ne gerek var yenisi varken eskisine.İleride i7 ucuzlayınca i7 6790k alıcam.o yüzden 1151 soketi seçtim.Bu i3 de abime toplucam.

ikisi i5 olsa tamam da i3 ün performansı 6000 serisi olsa da 4000 serisi i5 e göre çok düşük. 2 çekirdekli bir kere ordan gitti %50 performans.

Abi intel daha açıklmasını yaptımı dinledin mi.Yok.yeni nesil i3 bu.Sen bana güven..i5 den kalır yanı yok.Bundan öncekilere olur demedim.Çünkü eziktiler.Bu i3 çok güçlü.Adınıda söyledim 4 ay önce..i3 6100diye..
    i5 den farkı 2 çekirdek.Ama i5 de ht yok i3 dede ht var.4 çekirdek sonuçta i3 de.Sahte mahte.4 çekirdek.Bende i7 2635qm var 8 çekirdek degil 4ht 4 gerçek.ben hep 8 çekirdekli dedim.Çünkü öyle işliyor.Hızlı.Yeni nesil ht teknolojisi var. i3 de.
    Windows 10 la birlikte işlemciye düşen yük azalıyor.Yeni nesil i3 bile artık yeterli gelir oyunlarda.Ha yine fps düşüsü olurmu.Oyununa göre olacak tabi.Yine işlemciye ihtiyaç duyacaz.AMa 3 sene götürür.Bu işlemci.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DETROID -- 23 Ekim 2015; 22:24:16 >

• quote:

quote:

Daha işlemci yeni çıktı nerde test ettiler.ne anandteckte var test nede yutubede.Nerden biliyorsun eski nesille arasında az performans farkı var..Gitmem gerek yarın cevaplarım hayırlı geceler.
  • quote:

quote:

quote:

Abi intel daha açıklmasını yaptımı dinledin mi.Yok.yeni nesil i3 bu.Sen bana güven..i5 den kalır yanı yok.Bundan öncekilere olur demedim.Çünkü eziktiler.Bu i3 çok güçlü.Adınıda söyledim 4 ay önce..i3 6100diye..
    i5 den farkı 2 çekirdek.Ama i5 de ht yok i3 dede ht var.4 çekirdek sonuçta i3 de.Sahte mahte.4 çekirdek.Bende i7 2635qm var 8 çekirdek degil 4ht 4 gerçek.ben hep 8 çekirdekli dedim.Çünkü öyle işliyor.Hızlı.Yeni nesil ht teknolojisi var. i3 de.
    Windows 10 la birlikte işlemciye düşen yük azalıyor.Yeni nesil i3 bile artık yeterli gelir oyunlarda.Ha yine fps düşüsü olurmu.Oyununa göre olacak tabi.Yine işlemciye ihtiyaç duyacaz.AMa 3 sene götürür.Bu işlemci.

hacı okumuş etmiş bilgisayar mühendisi adamım. silikon vadisinde merkezi olan bir şirkette çalışıyorum. yalan bu dediklerin. fiziksel çekirdekle ht den geldi denilen çekirdek bir değil.

• quote:

quote:

g3258 bir safsataydı.İnsanlara anlattık anlamadılar..O işlemci 1 çekirdekli..Bu i3 farklı bir işlemci.Çıktıgı zaman görürsünüz..i5 e kafa tutucak.. i5 4440 sahipleri üzülmeyin iyimi i3 6100 sizi geçecek.i3 6100 diger i3 lere göre 2 kat daha performanslı...Şeye benzemez g3258 e.
    Benim için önemli olan 380 beslemek.i3 6100 2 tane 380 besler..msi bord casting canlı yayını üstlenir..530hd boşta kalır onada fizik hesaplatırım artık.

Dostum , bu piyasada uzattığın ekmeğin boyutu kadar köfte alırsın :)

3.nesilde de , 4.nesilde de , son nesilde de Core i3 serisi işlemciler 2 fiziksel çekirdek üzerine kurulu , performansları belli , fiyatları belli bunun yanında sunduğu oyun ve genel kullanım performansları sayesinde talep görüyorlar fakat onların da bir sınırı var. i5 serisine kafa tutacak i7 ye göz kırpacak gibi made in işkembe yorumlarla burada insanların kafasını karıştırma.

• quote:

Orijinalden alıntı: Provisioner

quote:

quote:

Dostum , bu piyasada uzattığın ekmeğin boyutu kadar köfte alırsın :)

3.nesilde de , 4.nesilde de , son nesilde de Core i3 serisi işlemciler 2 fiziksel çekirdek üzerine kurulu , performansları belli , fiyatları belli bunun yanında sunduğu oyun ve genel kullanım performansları sayesinde talep görüyorlar fakat onların da bir sınırı var. i5 serisine kafa tutacak i7 ye göz kırpacak gibi made in işkembe yorumlarla burada insanların kafasını karıştırma.

Yeni nesil veya eski nesil i7 yi geçecek demedim.Eski nesil bazı i5 leri geçer dedim.Yaw abi siz halen anlamadınızmı bu işler yazılım işi.Apple lın 2 çekirdekli telefonu 8 çekirdekli xxx den daha hızlı..Ozaman apple yalan söylüyor.Bence hızlı degil.Çünkü 8 çekirdek daha fazla.Böyle bir mantık geçen senede kaldı..Şimdi yazılım ön planda.i3 6100 yeni nesil i5 lere yakın bir performansta olucak.Eski nesil i5 leride geride bırakacak.İnsan adına bakar, geçen sene i3 ler 4000 le başlıyordu ama biz i7 de i5 de 5000 serisindeydik 1 nesil geriden geliyordu i3.Ama şimdi adları bile aynı.i7 6700 i5 6600 i3 6100 bu şu demek.İ5 ile i7 arasında fazla performans farkı yok.i5 ilede i3 arasında fazla performans farkı yok.İntel bunu vurgulamak istemiş.Ama i7 ile i3 arasında performans farkı var.Ya zaten i5 ile i7 fiyatı aynı gibi.i5 6600k 960tl i7 6700 1100tl.Zaten fiyat farkı yok gibi.E verdigi performansda bu oranda olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DETROID -- 24 Ekim 2015; 13:26:03 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

hacı okumuş etmiş bilgisayar mühendisi adamım. silikon vadisinde merkezi olan bir şirkette çalışıyorum. yalan bu dediklerin. fiziksel çekirdekle ht den geldi denilen çekirdek bir değil.

vestelde mi çalışıyorsun manisada.Onunda silikon vadisinde tam merkezinde bir şirketi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DETROID -- 24 Ekim 2015; 13:27:57 >

• Provisioner kullanıcısına yanıt
    Sen kaç senedir 4 çekirdekli işlemci kullanıyorsun..İntelde biliyormusun..10 seneyi geçti.10 senedir adam sana i7 i5 i3 yazılımla optimize ederek donanımsal optmize ederek her sene en az %10 farkla diger işlemcinin üzerine performans ekleyerek ilerliyor.Sürekli aynı çekirdek sürekli aynı tempo.10 sene önce çıkan çekirdekle şimdiki çıkan çekirdek farklımıydı.Hayır aynı mantık.Peki neden bukadar fazla performans veriyor bügun.Yazılımla.Demekki intel istese i7 kafa tutacak i3 üretir.Ama istemiyordu..Taki i3 6100 çıkana kadar.Siz işlemci tek başına çalışıyor zennediyorsunuz.Hayır.530 içindeki gpu yuda hızlandırmada kullanıyor intel hatta bazı hesaplamalara o cpu yardım ediyor sonra intel amd den daha hızlı oluyor..Teknoloji gelişti.Artık gpu lar cpu gibi davranıyor.Adam sana kalkıp bunu açıklamaz ama ben açıklarım.Adam napıyor..Örnegin i3 içindeki gpu yu i3 destek versin diye %40 gpu ya gönderiyor hesaplamalarını sende diyorsun ki oha 2 çekirdek nasıl böyle hızlı olur.Ertesi sene 560hd çıkartıyor %45 gpu ya gönderiyor.Ertesi sene 680hd çıkıyor %60 gpu ya işletiyor öyle öyle neslin sonuna kadar gidecek..Ozamanda i7 8çekirdekli olurken i5 6 çekirdekli olucak i3 de 4 4ht li çekirdekli pentuim g lerde 2 çekirdekli 4 ht li olucak..
    Bugun senin HT dediginin bile hızını intel belirliyor..HT nin hızı örnegin geçen seneki i7 de ht çalışma hızı %30 sa..Bu seneki işlemcideki ht hızı %40 bu en fazla %89 kadar çıkar..İlersine geçemezler.Çünkü sahte ile gerçek arasındaki deger %89.%89.1 olmaz.
    Ht nedir..Ögreteyim..Ht olmayan işlemciyi bir ev olarak düşün.Ht olanın 1 kapısı var..Bir yerden giriyorsun eve.orda kuyruk oluyor..HT li lerde 1 kapı daha açılıyor ama bu kapı dar.İntel yavaş yavaş büyütücek kapıyı..Kapı gerçek kapıya oranla %89 max performans verebiliyor.Oda 10 yıl sonra ancak intel ulaşır o teknolojiye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DETROID -- 24 Ekim 2015; 13:48:58 >

• bugun bana kızıyorsunuz.Ama aynı şey ekran kartlarındada var sürekli geliştirme içerisindeler..Tek gpu çekirdegi var sürekli ht leri (smd vs) çogaltarak hız kazanıyorlar ekran kartları..Şuan nvidia Sanal kapıların gerçek işlemciye oranı %24 de..İntelde %11.Amd de %34.Bunlar ilerki yıllarda verimlilik olarak %89 kadar gelirler.%89 geçende olmaz.Yani gerçek işlemci düşünün sahtesi %89 yakın performans vermesi 10 yılı bulur.
    Şuan bu oranlar düşük oldugu için çekirdek artmak zorunda işlemcilerde..Zaten bu sahte çekirdeginde bir sınırı var.Bukadar sahte çekirdegin ne iş yapacagını hesaplamakta ayrı bir yük.Düşünsene 1smd bişeyle ugraşıyor 2smd bişeyler 4096 tanesi ayrı şeyle mesgul olursa hangi işlemci bunu hesaplamayla ugraşır.Zaten bunların hesaplaması olmasa hemen hesaplasalar ozaman watt oranıda düşer.Gpu larda sürekli hızlanır..4096 şuan paralel birimin son evresi..Çünkü bunları hesaplama kalkan işlemci çok fazla elektirik tüketiyor.Eşşek gibi 2 çekirdekli ekran kartları çıkacak.
    benden duymuş olmayın nvidia titan su sogutmayla çıkıyor(su sogutma benzeri bir teknik)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DETROID -- 24 Ekim 2015; 14:00:59 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

vestelde mi çalışıyorsun manisada.Onunda silikon vadisinde tam merkezinde bir şirketi var.

vestel bilmiyorum ne şirketi. benim çalıştığım şube Boston'da. tr ye gelince uzaktan vpn le çalışıyorum.

• http://www.pcgameshardware.de/Core-i3-6100-CPU-260945/Tests/Test-Review-1175063/
    sizde yeni görüyorsunuz bende.Hepinize benle ugraşanlara özellikle kapak gelsin..Birgünde dediklerimde şaşayım.
    yanlız i3 6100 3m önbellegi var.Dİger 6100 den sonraki i3 ler 4mb..neden 3m oldugunu biliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DETROID -- 25 Ekim 2015; 14:15:27 >
  • ekran kartı için daha ucuz bir model baksanız daha iyi olur, daha doğrusu sisteminiz biraz fazla maliyetli biraz daha ekonomik tercihlerde sizi uzun süre götürür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TITAN291 -- 25 Ekim 2015; 14:31:26 >
  • anakart olarak asus alın. msi ve gigabyte çok dandik. iyi çıkanlar olabilir ama en az ölü ürün asus un.
  • Adam tavsiye istiyor millet kalkmış yok boşa israf yok çok maliyetli bilmem ne. yav arkadaşım parasını siz mi veriyorsunuz size ne ? adam kalkmış boşa israf diyor kime göre israf ? adamın zevki bu belli ki harcar istediğini. diğeri çıkmış çok maliyetli demiş. sen adamın bütçesini ekonomik durumunu nereden bilip neye göre yorum yapıyorsun. nvdia ekran kartı almak isteyen adama ısrarla amd önerenler de ayrı bir kafada zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Captain Sword -- 25 Ekim 2015; 22:46:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Captain Sword

Adam tavsiye istiyor millet kalkmış yok boşa israf yok çok maliyetli bilmem ne. yav arkadaşım parasını siz mi veriyorsunuz size ne ? adam kalkmış boşa israf diyor kime göre israf ? adamın zevki bu belli ki harcar istediğini. diğeri çıkmış çok maliyetli demiş. sen adamın bütçesini ekonomik durumunu nereden bilip neye göre yorum yapıyorsun. nvdia ekran kartı almak isteyen adama ısrarla amd önerenler de ayrı bir kafada zaten.

ilk cümleyi okursan adam en ucuz bi siteden toplamış. topladığı sisteme göre de belli ki sistem toplamayı bilmiyor. yarısı veya 3te 1i fiyatı olan bir ekran kartı yeterli olacak ken fazlasını ödemeye ne gerek var? nvidia yerine amd öneren benim, nedeni de fiyat performans oranı en iyi olan o. adam zaten sisteme yorum istemiş, para veya model ile ilgili birşey demeyin diye yazmamış.

• Biraz kapak yapalım...Bazıları demişti eski nesil i3 lerden %5 daha hızlı olur..Bak bakalım %5 mi

intel utanmasa i3 6100 ü i5 6600k bile geçirticekti.Zaten i5 6400 6500 geçiyor bazı yerlerde i5 6600k zorluyor..aslında i3 6300 i3 6400 daha hızlı neden hızlı.Çünkü 4m önbellek var bunlarda.

düşük bütçeli ekran kartı aldıgında işlemcinin önemi kalmıyor..Yani core 4790k bile olsa sonuç aynı..Çünkü ekran kartı dandik..Ekran kartı güçlü olursa işlemci yetiştiremediginde de fps kaybı olur...

i3 alacak adam şunuda düşünmeli..Sadece oyun oynamaksa amacın al kullan...Fakat oyun oynadıgında arkada anti virüs çalışsın hatta stream de yapayım dersen veya arkada degişik uygulamalarda takılmadan açıkken ben oyun oynamak istiyorum diyorsan adres belli i7 6700k.

kapagın adresi
     Sistem alınmak üzere yorumlarınız nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DETROID -- 8 Kasım 2015; 11:51:00 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.