Şimdi Ara

Sistem Gereksinimleri Yetmesine Rağmen Oyunlar Kasıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Oynadığım çoğu oyunda sistem gereksinimlerim yettiği halde kasma sorunu yaşıyorum. Asıl sorun şurada The Witcher 3, Genshin Impact, Valorant gibi oyunlarda sorunsuz ve yüksek fps oynarken, eski AC serisi, The Evil Within 1 ve League of Legens gibi oyunlarda sistemi zorlamaması gereken oyunlarda 10-30 fps arası alıyorum.

Şuan Kullandığım Sistem Özellikleri:

İşlemci : Intel(R) Core(TM) i7-7700HQ CPU @ 2.80 Ghz

Yüklü Bellek (RAM) : 16,0 GB

Sistem Türü : 64 bit işletim sistemi

Ekran Kartı : NVIDIA 1050TI ve Intel(R) HD Graphics 630

(Laptop)

Kullandığım Windows Sürümü Windows 10

Vereceğiniz Bilgiler İçin Şimdiden Teşekkür Ederim . . . 

• Bence laptop olduğu için
  • Grafik kartı sürücüsünü nasıl kurdunuz? Windows'un aygıt yöneticisinden mi yoksa harici olarak websitesine girip mi indirdiniz?

Kardeşime birkaç ay önce yeni dizüstü pc almıştık tabii 4060'lı sistem. Windows'un sürücü güncellemesine güvenmiştik. Yeni nesil sayılan birkaç oyunda sorun çıkarmazken eski bir oyunda (Tomb Raider Legends) kasıyordu. Sims 4'te de ekran kartı yok veya sisteminiz bu oyun için zayıf diye uyarı vermişti. Aylarca PC böyle kullanılmış. Dizüstü modelini öğrendip doğru sürücüyü indirip kurdum yeniden başlattım. Makine şimdi fişek gibi.
  • Oyunların nvidia ile çalıştığına eminseniz
    Sıcaklıklara bakın derim
  • Bahsettiğiniz oyunlar yüksek ihtimal intel ekran kartını kullanıyor. 1050'yi ana ekran kartınız olarak seçin sistem üzerinden.

• run...rabbt kullanıcısına yanıt

Extra soğutucu satın aldım, kullanıyorum ama sorun aynı.

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

2. El almıştım yaklaşık yarım yıl önce, hiçbir şeyini ellemedim, sürücü falan kurmadım ve nasıl yapılıyor bilmiyorum.

Şimdi araştırmaya başlıyorum.

Cevabın için teşekkür ederim :)

• Kutuput kullanıcısına yanıt

Sürücü kurmadıysan sorunun kaynağı belli gibi. Ama sistem de çok eskiymiş. 1050Ti eski bir orta sınıf kart hatta orta bile değil sanırım.

• Kartın gtx değilse kasma normal.

• TORU-NAGA kullanıcısına yanıt

Eksik bilgi vermişim, kartım GTX

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.