Şimdi Ara

Sistem Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler sistem için kapora verdim yalnız ram vs ufak tefek şeyleri değiştirme şansım var sizce nasıl olmuş ?

i7-3770K
    Asus P8Z77 V-Pro (Deluxe alacaktım forumda aralarında fark olmadığını gördüm bir kaç bağlantı dışında)
    Seagate Barracuda 2Tb (1Tb ile arasında pek fark yok diye 2Tb aldım)
    ASUS GTX680-DC2-2GD5, 2048 MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X11, GDDR5, 256 bit, 1084/6008 Mhz
    Seasonic 1250W 80Plus Gold Modüler (Bunuda ileride lazım olur diye aldım birde aynı markanın 800W vs olanını bulamadım)
    Ocz Vertex 4 128Gb
    GSKILL RipjawsX 16GB (2x8GB) DDR3-1600Mhz CL9 DUAL (9-9-9) 1.5V F3-1600C9D-16GXM

Bunlar toplam 4.055,33 TL tutuyor.

Kasa olarakta
    AeroCool Strike-X ST, HPTX ve Çift PSU Destekli, 3 Fan Kontrolcülü, 21 Fan Yuvalı Full Tower Kasa
    Bunun fiyatıda 466,45 Tl

Aklımdaki ram olmadığı için bu rami seçtim 2x8GB almakla iyimi ettim sizce. Kısmetse salı yada en geç çarşamba almış olacağım.

• 1250w PSu biraz abartılı olmuş.
    8 GB uzunca süre işinizi görürdü. Oyun için alıyorsanız 3770k gereksiz, 3570k da olur.
  • Bence de 1250w PSU abartılı olmuş. 750w yeter diye düşünüyorum o sisteme..
    Üstelik ram'i bence 2x4 olarak alın. Sonradan bi 2x4 daha taktırabilirsiniz..
    İşlemciye gelince, 4000TL'lik bir sisteme 3770k yakışır diye düşünüyorum.
  • Hayırlı olsun bence güzel olmuş

Basit bir kaç parça değiştirilebilir ama bence uğraşma bu şekli iyi.

RAM 2133 cl9 alınabilir ve depolama için harici disk alınabilir.

Bir de işlemci için güzel bir soğutucu ve birkaç 14 cm fan iyi ilaveler olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Foxbat

1250w PSu biraz abartılı olmuş.
    8 GB uzunca süre işinizi görürdü. Oyun için alıyorsanız 3770k gereksiz, 3570k da olur.

Tavsiye için sağol baştada belirtiğim gibi Seasonic dışında içime sinmedi onunda daha az güçte modüler gold olanını bulamadım netten sipariş etmeden bulunduğum bölgeden alıyım dedim. İşlemcide 3770K düşündüm yenilik açısından zaten değiştirme şansıda yok şuan siparişi verdiğim için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sipaly

Bence de 1250w PSU abartılı olmuş. 750w yeter diye düşünüyorum o sisteme..
    Üstelik ram'i bence 2x4 olarak alın. Sonradan bi 2x4 daha taktırabilirsiniz..
    İşlemciye gelince, 4000TL'lik bir sisteme 3770k yakışır diye düşünüyorum.

Ram aslında 8Gb taksamda yeter ama bu kadar para vermişken 70 80 daha fazla verip 16GB alıyım dedim, zaten uzun süre kullanmak için kurdum sistemi. Bende işlemci konusunda biraz düşündüm yeni sisteme yeni işlemci koymak lazım dedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vefalimesut

Hayırlı olsun bence güzel olmuş

Bir de işlemci için güzel bir soğutucu ve birkaç 14 cm fan iyi ilaveler olabilir.

Saolasın daha iyisi senin olsun diyelim :) Zaten Akasa Viper 14cm 2 adet, Akasa mavi ledli 12cm fanlardanda 7-8 adet alıyorum teknobiyotik üzerinden alacağım onlarıda. Harici Seagate var 1.5 tb birde 0 2tb olanı var film arşivi yaptığım için almıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0din

quote:

Orijinalden alıntı: vefalimesut

Hayırlı olsun bence güzel olmuş

Saolasın daha iyisi senin olsun diyelim :) Zaten Akasa Viper 14cm 2 adet, Akasa mavi ledli 12cm fanlardanda 7-8 adet alıyorum teknobiyotik üzerinden alacağım onlarıda. Harici Seagate var 1.5 tb birde 0 2tb olanı var film arşivi yaptığım için almıştım.

Eyvallah sağ olasın dileklerin için.
    O zaman ne diyelim hayırlı olsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.