Şimdi Ara

sistem hakkında önerilerinz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • abiler oyun oynama imkanım fazla olmadığı için intel sistem tercih ettim. salı günü alıcaz, yorumlarınızı bekliyorum.
    p4 530 3.0 800 fsb 775 p- 198 USD
    ASUS P5GD1 pro I915P 16XPCI-EX SES+G.ETH-135 USD
    256 MB HIS EXC.ATI R 9600XT 8X DUAL WIEW TV&DVI-170 USD
    DDR 512X2 400 MHZ KINGSTON-103 USD
    SAMSUNG S.ATA 160 GB 7200 RPM 8 MB C.-107 USD
    PHILIPS DVDR 12625K 16X DVDRW KUTULU-74 USD
    CREATIVE INS 4400 4+1- 50 USD
    AOPEN H600B-B12 300 W- 72 USD
    17" PHILIPS CRT 107T FLAT LF- 135 USD
    MICROSOFT DA9 WIRELESS MM KLAVYWPS2+MOUSE OPTICAL- 53 USD
    AVERMEDIA+MPG4 - 56 USD

• Almanyada yaşadığım için fiyatlar hakkında birşey diyemiyorum, sistem ortalama bir sistem ama her halikârda amd tercih etmelisin özellikle yeni seri 939 chipsetlilerden..
  • işlemci konusunda önyargılı değilim. amd oyunlarda iyi fakat ofis ve internette intel üstün diye duyuyorum. ayrıca tanıdığım bütün bilgisayar firmaları intel öneriyor. bir de amd nin ikinci eli yok deniyor. sonuçta "BİLMİYOM"
  • bencede ayemdi en iyi seçim olur bu saatten sonra intele para kazandırma..
  • bencede amd dostum
  • Anakart ile ekran kartı uyumlu değil. Anakart PCi-E ama sen AGP 8X ekran kartı seçmişsin.

Oyun oynamıyor olabilirsin. Oyun haricinde hangi uygulamalar için bilgisayar alacağını yazarsan iyi olur. Word,Excel için Pentium4 almana gerek yok. Güç kaynağını 350 watt üstü tercih et. Aopen ES50A-34 veya B-27 olabilir.
  • Oyun oynamasan bile AMD tercih et arkadasım...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem hakkında yorum
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • oyun oynamaya vaktim olmuyor ama günde 6 saat kadar internet ve ofis kullanıyorum biraz da photoshop öğreniyorum. şu anki sistemi 5 yıldır kullanıyorum ve senelerdir düşük performanstan nutkum sıyrıldı. ben de artık güçlü makinam olsun istiyorum...dediğim gibi işlemci ve donanım konusunda tek bidiğim bilgisayar dükkanlarının söyledikleri. onlar da ağız birliği etmişçesine doğrudan intel diyorlar. forumlarda da habire amd propagandası yapılıyor.
  • windowsun 64 biti çıktı. illaki p4 diyorsan 64 bit işlemcili p4 ler 250-300$. onun için amd almanda fayda var. her açıdan daha performanslı.
  • Arkadaşlar fanatikliğin hiç bir alemi yok,ofis programlarında ve photoshop autocad gibi programlarda Pentium 4'lerin üstünlüğü tartışılmaz.Forumda hep amd önerdim ama ben bir taraftar değilim.64 bit Pentium 4'ler gayet iyi.Soket 775 tabanlı bir anakart seçmen lazım bunun içinse I955X çipsetli bir anakart alman lazım.Pentium 4 660 500$ civarlarında bir işlemci ama performans değeri olarak da çok yüksek.Chip'in bu ayki sayısında 2.olmuş olan bu işlemci hem soket 940 fx 53'ü hemde Amd Athlon 4000+'dan yüksek performans vermiş.Eğer ofis ve photoshop gibi uygulamalar için alıyorsan yüksek l2 önbelleği(2mb) ile seni rahat ettirecektir.Ayrıca çift kanal ddr 2 667 kombinasyonu uygularsan ram bakımındanda iyi sonuçlar alacağını tahmin ediyorum.Ayrıca önerdiğim bu anakart ile Presscott 2M çekirdeği hariç Presler ve Smithfield kod adlı çift çekirdeğe sahip Pentium 4'leri çalıştırabilir bu anakart.Ayrıca 266 mhz fsb desteği ile Extreme Edition serilerinide gayet rahat çalıştırabilirsin.Önerdiğim anakartta agp 8x desteği yok.Bunun yerine pci express var ve belirttiğin ekran kartı bu sistemde çalışmaz.9600xt performansında x600xt var ancak onunda fiyatı 6600gt seviyesinde olduğundan 6600gt öneririm.Ayrıca bu sınıftaki kartlar için 256 mb bellek gereksiz.Henüz dvd yazıcılar pek gelişmedi ve tüm formatları desteklemiyorlar.Piyasada format kargaşası hakim.Bunun yerine s-ata arabirimine sahip çift katman dvd okuyup cd yazabilen sürücüleri tercih etmek em maddi açıdan hemde format kargaşası açısından akıllıca olacaktır.Eğer tek sabit disk kullanacaksan seagate ncq serisi bir diski seçmen akıllıca.Samsung diskler raid ile daha iyi performans veriyorlar ama seagate diskler raid'de performansı düşürebiliyorlar bile.

• bu ne yaman çelişki anne... napim ben arkadaşlar onu söyleyin. veya 1,300+kdv usd ye kadar makul bir sistem söyleyin de kurtarın beni dertten.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bilmiyom

bu ne yaman çelişki anne... napim ben arkadaşlar onu söyleyin. veya 1,300+kdv usd ye kadar makul bir sistem söyleyin de kurtarın beni dertten.

O zaman sana amd 64 bit yolu gözüküyor.
  • dostum bence 1. hata anakartla grafık kartı arasındakı uyumsuzluk... 2.sıde bu amd ıntel fln geyıklerıne fazla bakma.... denıldııne gore amd cook hızlı dıolar ama alakası yok bende dusundum amdyı ama gereksız buldum bende suan p4 lga 775 3,0 64bıt işlemcı var bende cook memunum aynı degerlerdekı amddeyıde gordum cokta bı fark yok... hem uyum olarakta ıntel bı numara cunku tum kart uretıcılerı ıntele donuk daha buyuk yatırımlar yapıolar amdye o kdr deıl bunuda goz onunde bulundur... ayrıca ıslemcını satarkende ıntelde amd kadar kayba ugramazsın buda bı gercek... ben amdcılerı kızdırmak ıstemem ama ıntel bu pıyasayı ele gecırmıs adamlar yıllarca alt yapıyı buna gore kurmus ee tabı doal olarak amd gıbı cıkıslar doaldırr yanı... sımdı sen ıntelın amd kdr teknolojı olmadıınımı dusunuosun? saka gıbı...adamlar otturecek doal olarak amdyı.... bence secımın guzel ıntele dvm... bu arada 64 bıt ıslemcı 250 300 dolar deıl.. bendekı ıslemcı 200 dolar ortalama ok? burda cok yonlu konusmalar oluo sen sadece oku ve bılgılen... etkılenme...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozd84 -- 21 Mayıs 2005, 18:15:27 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.