Şimdi Ara

Sistem Hakkında Yorumlarınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Mimari programlarda(Autocad - 3dsMax - Photoshop - Cinema4D - Maya) kullanmak üzere tamamen netten araştırdığım kadarıyla kendi amatör bilgimle bir sistem topladım. Yaklaşık 15 gün içerisinde de alacağım. Kasayı mimari programlarda kullanılacak olup, aynı zamanda da oyunlar konusunda da kesinlikle sıkıntısız çalışmasını istiyorum. Çünkü BF4, Call Of tarzı oyunlar zaman buldukça beğenerek oynadığım oyunlar ve sıkıntı yaşamak istemiyorum. Fakat benim için esas olan 3dsmaxte poligonlarla uğraşırken aynı zamanda autocadte geçip kasmadan çalışabilmeliyim ve tabii ki hızlı renderde önemli. Fakat render eninde sonunda zaten bekletiyor ,benim için program üzerinde sorunsuz çalışmak çok daha önemli. Açıkçası yeni çıkan sistemlerden donanımsal olarak çok fazla anlamıyorum, o kadar çok marka ve model var ki. Araştırdığım kadarıyla intelin grafik programlarında daha üstün olduğunu gözlemledim. Tamamen internetten araştırma yaparak bir sistem kurdum, fakat endişelerim var performans konusunda. Özellikle bazı parçaların ne markasal nede kasaya yardımsal olarak ne kadar işe yaradığını bilmiyorum. Bunların yanına not düştüm. Donanım konusunda uzman arkadaşlardan yardım ve tavsiye bekliyorum. İlgilenirseniz sevinirim.

İŞLEMCİ:http://www.vatanbilgisayar.com/C ... ils.aspx?I_ID=66043

ANAKART:http://www.vatanbilgisayar.com/A ... ils.aspx?I_ID=66191

EKRAN KARTI:http://www.vatanbilgisayar.com/E ... ils.aspx?I_ID=68052

KASA :http://www.vatanbilgisayar.com/B ... ils.aspx?I_ID=63254

RAM :http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/gskill-f3-1600c9d-16gxm-16gb-(2x8gb)-ripjawsx-ddr3-1600mhz-cl9-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=59079

DD :http://www.vatanbilgisayar.com/D ... ils.aspx?I_ID=69770

SSD :http://www.vatanbilgisayar.com/S ... serisi-sata-30-ssd-(555mb-okuma--515mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=56068

DVD-DWR:http://www.vatanbilgisayar.com/Optik%20S%C3%BCr%C3%BCc%C3%BCler/asus-drw-24b5st-drw-24b5st-24x-%C2%B1-double-layer-sata-dvd-yazici/productdetails.aspx?I_ID=60456
    Öncelikle kafama takılan konular şunlar:

1-) Overclock denilen olayın ne nasıl yapıldığını biliyorum, ne de bilgisayara ne gibi bir faydası olduğunu, sadece tek bildiğim hız aşırtması olduğu. Eğer daha verimli çalışmama sebep verecekse öğrenebilirim nasıl yapıldığını. Overclock yapanlar diye görüyorum sürekli sitelerde, bilgisayarda ne yapıyorlar da overclock ihtiyacı duyuyorlar ve gerçekten nasıl bir performans artışı oluyor?

2-) HDD ve SDD konusunda hangi marka, model iyi hiçbir fikrim yok. Benim için uzun ömürlü ve hızlı olması yeterli.

3-) SSD'nin bilgisayarın çalışmasını hızlandırdığı dışında hiçbir fikrim yok. Sadece bilgisayarın açılması yada programların hızlı açılıp kapanmasına yarıyor ise benim için gereksiz. Fakat çalıştığım programların(autocad-max-render-photoshop) daha hızlı ve verimli çalışmasını sağlayacaksa kesin alırım.

4-) Soğutma ile ilgili bilgi sahibi değilim. Sıvı soğutma gerçekten önemli mi? Fanlarla da kasa soğutulamaz mı? Özellikle bu kasayı tamamen birçok insan tavsiye ettiği için seçtim. Başka kasa önerir misiniz? Yada şayet bu kasa iyi ise, bu kasayı ne gibi soğutma sistemleri kullanarak sorunsuz kullanabilirim.

Bu sitede birçok inceleme videosunu da izledim, çok araştırdım, fakat profesyonel olarak anlamadığım için tereddütteyim. İlgilenmenizi rica ederim, 15 gün içinde alacağım çünkü.

• Cevap yok mu donanım haber ailesinde?
  • Dostum linkler calısmıyor
  • Linkler neden çalışmadı anlamadım konuyu tekrar düzenledim

Selam arkadaşlar,

Mimari programlarda(Autocad - 3dsMax - Photoshop - Cinema4D - Maya) kullanmak üzere tamamen netten araştırdığım kadarıyla kendi amatör bilgimle bir sistem topladım. Yaklaşık 15 gün içerisinde de alacağım. Kasayı mimari programlarda kullanılacak olup, aynı zamanda da oyunlar konusunda da kesinlikle sıkıntısız çalışmasını istiyorum. Çünkü BF4, Call Of tarzı oyunlar zaman buldukça beğenerek oynadığım oyunlar ve sıkıntı yaşamak istemiyorum. Fakat benim için esas olan 3dsmaxte poligonlarla uğraşırken aynı zamanda autocadte geçip kasmadan çalışabilmeliyim ve tabii ki hızlı renderde önemli. Fakat render eninde sonunda zaten bekletiyor ,benim için program üzerinde sorunsuz çalışmak çok daha önemli. Açıkçası yeni çıkan sistemlerden donanımsal olarak çok fazla anlamıyorum, o kadar çok marka ve model var ki. Araştırdığım kadarıyla intelin grafik programlarında daha üstün olduğunu gözlemledim. Tamamen internetten araştırma yaparak bir sistem kurdum, fakat endişelerim var performans konusunda. Özellikle bazı parçaların ne markasal nede kasaya yardımsal olarak ne kadar işe yaradığını bilmiyorum. Bunların yanına not düştüm. Donanım konusunda uzman arkadaşlardan yardım ve tavsiye bekliyorum. İlgilenirseniz sevinirim.

İŞLEMCİ: INTEL CORE I7 4770K SOKET 1150 3.5GHZ 8MB CACHE 22NM İŞLEMCI

ANAKART: GIGABYTE Z87X-OC INTEL Z87 SOKET 1150 DDR3 1600MHZ SATA 3.0 USB 3.0 HDMI ANAKART

EKRAN KARTI: ASUS GTX780 DIRECTCU II GDDR5 3GB 384BIT NVIDIA GEFORCE DX11.1 EKRAN KARTI

KASA : COOLER MASTER HAF 912 ADVANCE GX 80PLUS 750W MIDT ATX PENCERELİ SİYAH KASA

RAM : GSKILL 16GB (2X8GB) RIPJAWSX DDR3 1600MHZ CL9 DUAL KIT RAM

HDD : WD 3.5" 1TB CAVIAR BLACK SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM HARDDISK

SSD : SAMSUNG 120GB 840 EVO SATA 3.0 (OKUMA 540MB / YAZMA 410MB) SSD

DVD-DWR: ASUS DRW-24F1ST 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI

Öncelikle kafama takılan konular şunlar:

1-) Overclock denilen olayın ne nasıl yapıldığını biliyorum, ne de bilgisayara ne gibi bir faydası olduğunu, sadece tek bildiğim hız aşırtması olduğu. Eğer daha verimli çalışmama sebep verecekse öğrenebilirim nasıl yapıldığını. Overclock yapanlar diye görüyorum sürekli sitelerde, bilgisayarda ne yapıyorlar da overclock ihtiyacı duyuyorlar ve gerçekten nasıl bir performans artışı oluyor?

2-) HDD ve SDD konusunda hangi marka, model iyi hiçbir fikrim yok. Benim için uzun ömürlü ve hızlı olması yeterli.

3-) SSD'nin bilgisayarın çalışmasını hızlandırdığı dışında hiçbir fikrim yok. Sadece bilgisayarın açılması yada programların hızlı açılıp kapanmasına yarıyor ise benim için gereksiz. Fakat çalıştığım programların(autocad-max-render-photoshop) daha hızlı ve verimli çalışmasını sağlayacaksa kesin alırım.

4-) Soğutma ile ilgili bilgi sahibi değilim. Sıvı soğutma gerçekten önemli mi? Fanlarla da kasa soğutulamaz mı? Özellikle bu kasayı tamamen birçok insan tavsiye ettiği için seçtim. Başka kasa önerir misiniz? Yada şayet bu kasa iyi ise, bu kasayı ne gibi soğutma sistemleri kullanarak sorunsuz kullanabilirim.

Bu sitede birçok inceleme videosunu da izledim, çok araştırdım, fakat profesyonel olarak anlamadığım için tereddütteyim. İlgilenmenizi rica ederim, 15 gün içinde alacağım çünkü.

• Tum parcalar gayet ust duzey seni 5 yil rahat goturur. Guzel sistem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • caglaraycan C kullanıcısına yanıt
    Arastirmalarin bosa gitmemis, bence gayet duzgun makina toplamissin.

Sorularina gelirsek,

1) islemci ve anakart overclock'a uygun. islemcinin standard voltaji ile vs ile oynayip 3,5 Ghz olan standard hizini mesela 4Ghz cikarabilirsin.
    ama bu ilk gunden yapman gereken bir sey degil. Makinayi bir kur duzgun calissin, overclock'a sonra bakarsin.
    ileri seviyelere cikmadigin surece 10% civarinda bir performans artisi saglarsin.
    Anakart olarak daha iyi f/p kartlar olabilir, piyasayi cok iyi bilmiyorum.
    ileride gerekirse bir 16GB ram daha ekleyebilirsin

2) HDD ve SSD iyi modeller. Onemli fiyat avantaji olmadigi surece bunlardan sasma derim

3) Boyle bir makinaya SSD almamak buyuk hata olur. SSD cok daha yuksek okuma/yazma hizi ve daha onemlisi cok dusuk access time demektir. Yani disk windows'un istedigi dosyalari aninda bulup verir, mekanik disk gibi once data'nin yerini bulmaya calismaz.

4) Iyi bir kasa icin su sogutma kesinlikle zorunluluk degil. Hatta Noctua gibi ust seviye fanlar en iyi sivi sogutma ile basabas gider.
    Bana kalirsa HAF cok iri ve kaba bir kasa ama performansina lafim yok.
    Corsair carbide 300R bence cok daha estetik.
    overclock'a girmedigin surece intel'in standart sogutuculari yeterlidir. Daha iyi sogutma ve sessizlik icin cooler master hyper 212 /412 gibi bir sogutucu ekleyebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: caglaraycan

Linkler neden çalışmadı anlamadım konuyu tekrar düzenledim

Selam arkadaşlar,

Sistemi gayet güzel toplamışsın kardeşim.. Sadece 4 tane kart alıp takmayacaksan, ekstreme O.C. peşinde değilsen o anakart senin için gereksiz bir model olur.. onu biraz kırpabiliriz.. şunlar olabilir:

MSI Z87-G45 Gaming Soket 1150http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/msi-z87-g45-gaming-z87-g45-gaming-intel-z87-soket-1150-ddr3-3000mhz(oc)-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=66519

Gigabyte Z87X-D3H Soket 1150http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/gigabyte-ga-z87x-d3h-z87x-d3h-intel-z87-soket-1150-ddr3-1600mhz-sata-30-usb-30-hdmi&dvi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=65950

Bir de WD Black serisi hard diskler çok performanslıdır, ancak bunun karşılığında da çok sesli çalıştığı ve ısındığı yönünde çok şikayetler yapılıyor forumda.. Daha uygun fiyata benzer performans sunan Seagate Barracuda serisi bir model ile değiştirebilirsin istersen.. :)

• oracle8 O kullanıcısına yanıt
    daha iyi f/p anakarta ornek MSI Z87-G45 450TL
    takip ettigim bir donanim sitesinde gaming icin en iyi F/P'li anakart secilmis. Bu kart ta overclock destekliyor.

senin sectigin anakartta overclock'cular icin en iyi anakart secilmis ama daha overclock'un ne oldugunu bilmeden en iyisini almak ne kadar mantikli sen karar ver.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oracle8

Arastirmalarin bosa gitmemis, bence gayet duzgun makina toplamissin.

Sorularina gelirsek,

1) islemci ve anakart overclock'a uygun. islemcinin standard voltaji ile vs ile oynayip 3,5 Ghz olan standard hizini mesela 4Ghz cikarabilirsin.
    ama bu ilk gunden yapman gereken bir sey degil. Makinayi bir kur duzgun calissin, overclock'a sonra bakarsin.
    ileri seviyelere cikmadigin surece 10% civarinda bir performans artisi saglarsin.
    Anakart olarak daha iyi f/p kartlar olabilir, piyasayi cok iyi bilmiyorum.
    ileride gerekirse bir 16GB ram daha ekleyebilirsin

2) HDD ve SSD iyi modeller. Onemli fiyat avantaji olmadigi surece bunlardan sasma derim

3) Boyle bir makinaya SSD almamak buyuk hata olur. SSD cok daha yuksek okuma/yazma hizi ve daha onemlisi cok dusuk access time demektir. Yani disk windows'un istedigi dosyalari aninda bulup verir, mekanik disk gibi once data'nin yerini bulmaya calismaz.

4) Iyi bir kasa icin su sogutma kesinlikle zorunluluk degil. Hatta Noctua gibi ust seviye fanlar en iyi sivi sogutma ile basabas gider.
    Bana kalirsa HAF cok iri ve kaba bir kasa ama performansina lafim yok.
    Corsair carbide 300R bence cok daha estetik.
    overclock'a girmedigin surece intel'in standart sogutuculari yeterlidir. Daha iyi sogutma ve sessizlik icin cooler master hyper 212 /412 gibi bir sogutucu ekleyebilirsin.

İlgilendiğiniz için gerçekten çok teşekkür ederim. Donanımdan anlamayan biri olarak tamamen netten araştırma(video-test-forum)ile bir sistem toplamaya çalıştım, fakat takdir edersiniz ki insanın uzman olmadığı bir noktada tereddüt etmesi çok kötü bir his. Yaklaşık 5000 TL para vereceğim bir sistemle daha sonra sorun yaşamak istemem açıkçası. Vaktinizi almayacaksa bir kaç sorum daha olacak?

1-) İşlemci olarak İ7 4770 K seçmiştim, fakat dikkat ettiğim kadarıyla birde bunun İ7 4770 K olmayan bir modeli daha var, sanırım aralarında da yaklaşık 50-60 $+KDV oynuyor, bu K harfi özel bir kullanım için mi? Ben açıkçası daha performanslıdır diye seçmiştim. Eğer hala ne olduğunu anlamadığım overclock yapılır-yapılmazı anlatıyor ise o K harfi ve iki model overclock yapabilme dışında aynı ise ucuz olanı almayı yeğlerim.

2-) Anakart konusunda tamamen sanırım bu sitede bir video izlemiştim ve profesyonel donanım uzmanlarının hazırladığı bir video olduğu kesindi. Sanırım siz overclock yapmayacaksan gereksiz masraf diyorsunuz. Anladığım kadarıyla müzik dinlemeyen birinin arabasına Pioneer marka lüks bir video çalar alması gibi mi? Anakart tavsiyelerinize uyacağım. Fakat anakart konusunda merak ettiğim asıl konu şu. Önerdiğiniz anakartlar ile benim seçtiğim arasında performans farkı var mı? Yoksa performans aynı, fakat overclock işlemi için ideal yada ne biliyim 3-4 daha parça(ekran kartı-tv-ses vs..) takmak için ekstra slot mu var fiziksel olarak? Benim için performans önemli çünkü.

3-) Kasa büyüklük, yer kaplama yada estetik olarak kıstaslarımda değil. Tek bir kıstasım var, ister küçük ister büyük olsun içine koyduğum parçalar ısınma problemi olmadan ve tam performans çalışsın. Çünkü psu su var mı yok mu, varsa yeterli bir psu mu yoksa kasanın içine öylesine konmuş bir psu mu, yada ne biliyim alırım kasayı içinde psu vardır eve bir gelirim bir de derler ki o psu senin ekran kartına yeterli güç vermez falan böyle problemler yaşamak istemiyorum, çünkü anlamadığım ve uzmanı olmadığım bir husus bilgisayar donanımı.

4-) Bu overclock dediğiniz işlem anladığım kadarıyla bilgisayarın bir takım donanımsal ve yazılımsal değerlerini(sanırım fabrika ayarları) değiştirerek daha fazla hızlı kullanma diye düşünüyorum, arabaya turbo taktırarak motoru daha fazla zorlayarak daha fazla hız yada ivme mi doğru mu anlamışım? Benim bu hususta merak ettiğim asıl konu şu? Ben diyelim ki overclock yapmasını öğrendim ve yapacağım. Yaptığım anda atıyorum bir modelin renderını 20 dk yerine 15 dakikada alabilecek miyim? Yada ne biliyim 50000 poligonlu bir sahnede daha rahat kasılmadan mı çalışacağım?

İlgilendiğiniz için tekrar teşekkür ederim, kendi adıma da güzel bir sistem toplamışşsınız dediğiniz için sevinmedim desem yalan olmaz.

Saygılarımla

• cevap bekliyorum
  • quote:

cevap bekliyorum

Arkadaş müsait değil sanırım o gelince yine yanıtlar, kısaca ben de yardımcı olmaya çalışayım kardeşim.. :)

1. Evet, K olan ve olmayan işlemci arasında O.C. dışında teknik bir fark yok bildiğim kadarıyla.. bu nedenle O.C. yapmayacaksan 4770 de alabilir, işlemci parasından biraz tasarruf edebilirsin..

2. Anakart konusunda da söylediğin şekilde geçerli, daha pahalı anakart, daha iyi malzeme kalitesi, daha fazla O.C., daha iyi ses kalitesi, daha fazla bağlantı özellikleri gibi detaylara sahiptir.. Ancak hepsini birden sonuna kadar kullanmayacaksan, mesela 4 tane ekran kartı portu bulunan bir model senin için fuzuli masraf demektir.. kullanım amacına uygun ortalama bir model yeterlidir senin için..

3. Bütçen geniş olduğu için çok uğraşmayacaksan bile, senin alacağın sisteme 250 - 300 liralık kasa komik kaçacak ve sisteme de yetersiz kalacaktır.. Uzun süreli kullanım için kasada kısmaya gerek yok, işlemci, anakart, ekran kartından kıs ama kasada kesinlikle ucuza kaçma derim.. zaten üst düzey fiyata sahip çoğu modelde dahili PSU vardır, olmayanları ayrıca kendin seçmen gerekiyor.. :)

4. Evet, O.C. işlemi tam tarif ettiğin işi yapmaya yarıyor.. Bu yüzden ileride merak eder ve yapmak istersen bileşenleri çok iyi düşünerek seçmelisin.. K olmayan işlemci, düşük bir anakart, ortalama bir kasa ve PSU ile O.C. yapma imkanın olmayacaktır..

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelmax

quote:

cevap bekliyorum

Arkadaş müsait değil sanırım o gelince yine yanıtlar, kısaca ben de yardımcı olmaya çalışayım kardeşim.. :)

1. Evet, K olan ve olmayan işlemci arasında O.C. dışında teknik bir fark yok bildiğim kadarıyla.. bu nedenle O.C. yapmayacaksan 4770 de alabilir, işlemci parasından biraz tasarruf edebilirsin..

2. Anakart konusunda da söylediğin şekilde geçerli, daha pahalı anakart, daha iyi malzeme kalitesi, daha fazla O.C., daha iyi ses kalitesi, daha fazla bağlantı özellikleri gibi detaylara sahiptir.. Ancak hepsini birden sonuna kadar kullanmayacaksan, mesela 4 tane ekran kartı portu bulunan bir model senin için fuzuli masraf demektir.. kullanım amacına uygun ortalama bir model yeterlidir senin için..

3. Bütçen geniş olduğu için çok uğraşmayacaksan bile, senin alacağın sisteme 250 - 300 liralık kasa komik kaçacak ve sisteme de yetersiz kalacaktır.. Uzun süreli kullanım için kasada kısmaya gerek yok, işlemci, anakart, ekran kartından kıs ama kasada kesinlikle ucuza kaçma derim.. zaten üst düzey fiyata sahip çoğu modelde dahili PSU vardır, olmayanları ayrıca kendin seçmen gerekiyor.. :)

4. Evet, O.C. işlemi tam tarif ettiğin işi yapmaya yarıyor.. Bu yüzden ileride merak eder ve yapmak istersen bileşenleri çok iyi düşünerek seçmelisin.. K olmayan işlemci, düşük bir anakart, ortalama bir kasa ve PSU ile O.C. yapma imkanın olmayacaktır..

Angelmax guzel aciklamis, bir iki nokta daha eklemek gerekirse.

K islemci overclock'a acik islemci demek, standard ayarlarda 4770 ile aralarinda fark olmamasi lazim.
    Tom's hardware incelemesinde fazla risk almadan 4,3 - 4,4 Ghz'e cikilabilir diyor. Yani K'ya yatirim yaparak islemciden ek bir %20-25 performans cikarabilirsin ama OC yapmazsan 40-50 dolari cope atmis olursun.
    Overclock'a girince sogutma daha da onem kazaniyor. Intel'in bu serisi (haswell) overclock altinda daha cok isiniyor diyorlar, standard sogutucu ile OC hic tavsiye edilmez.
    Boyle bir sistem icin anakarttan cok kisma. Ben bir kere ucuz ankart aldim, garip stabilite sorunlari yasadim, daha iyi anakarta gecince makina kendine geldi.
    Mesela MSI Z87 G45 uzerinde basit modellere gore daha kaliteli network cipi, ses karti, fanlar icin voltaj ayari, OC yapabilmek icin daha iyi voltaj kontrolu vs. var ve daha kaliteli bilesenler kullaniliyor. Sende makinaya iyi yuklenecegin icin stabilite onemli.
    Anakartin standard ayarlarla (OC ayri bir hikaye) direkt performansa etkisi cok azdir aslinda. Kac tane test gordum, en baba kartlar bile %3-5 fark ediyor. Ama dedigin gibi ozellikler ve kalite olarak fark ediyor daha cok.
    Senin ekran karti icin Nvidia 600W'lik PSU tavsiye ediyor. 750W'lik HAF912 fazlasiyla yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oracle8 -- 28 Şubat 2014; 10:33:55 >

• Arkadaşlar bu hafta sonu siparişini veriyorum, son hali budur;

Lütfen bir kusur görürseniz uyarın, birkaç real arkadaşımın da son tavsiyelerini düşünerek bu hali aldı

İŞLEMCİ : INTEL CORE I7 4770K SOKET 1150 3.5GHZ 8MB CACHE 22NM İŞLEMCI 938 TL

ANAKART : GIGABYTE Z87X-OC INTEL Z87 SOKET 1150 DDR3 1600MHZ SATA 3.0 USB 3.0 HDMI ANAKART 617 TL

EKRAN KARTI : ASUS GTX780 DIRECTCU II GDDR5 3GB 384BIT NVIDIA GEFORCE DX11.1 EKRAN KARTI 1453 TL

RAM : CORSAIR 16GB (2X8GB) VENGEANCE PRO DDR3 1600MHZ CL9 SIYAH SOĞUTUCULU RAM 538 TL

HDD : WD 3.5" 1TB CAVIAR BLACK SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM HARDDISK 238 TL

SSD : SAMSUNG 120GB 840 EVO SATA 3.0 (OKUMA 540MB / YAZMA 410MB) SSD 275 TL

KASA : COOLER MASTER HAF 912 PLUS GX 80PLUS 750W MIDT ATX SİYAH KASA 442 TL

DVD : ASUS DRW-24F1ST 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI 63 TL

SOĞUTUCU : COOLER MASTER HYPER 212 EVO LGA775/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU 125 TL

MONİTÖR : ASUS 23" VS238H-P GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR 497 TL

KLAVYE+MAUSE : A4 TECH 6100H KABLOSUZ KLAVYE MOUSE SET 62 TL

TOPLAM : 5248 TL

• quote:

Arkadaşlar bu hafta sonu siparişini veriyorum, son hali budur;

Lütfen bir kusur görürseniz uyarın, birkaç real arkadaşımın da son tavsiyelerini düşünerek bu hali aldı

İŞLEMCİ : INTEL CORE I7 4770K SOKET 1150 3.5GHZ 8MB CACHE 22NM İŞLEMCI 938 TL

ANAKART : GIGABYTE Z87X-OC INTEL Z87 SOKET 1150 DDR3 1600MHZ SATA 3.0 USB 3.0 HDMI ANAKART 617 TL

EKRAN KARTI : ASUS GTX780 DIRECTCU II GDDR5 3GB 384BIT NVIDIA GEFORCE DX11.1 EKRAN KARTI 1453 TL

RAM : CORSAIR 16GB (2X8GB) VENGEANCE PRO DDR3 1600MHZ CL9 SIYAH SOĞUTUCULU RAM 538 TL

HDD : WD 3.5" 1TB CAVIAR BLACK SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM HARDDISK 238 TL

SSD : SAMSUNG 120GB 840 EVO SATA 3.0 (OKUMA 540MB / YAZMA 410MB) SSD 275 TL

KASA : COOLER MASTER HAF 912 PLUS GX 80PLUS 750W MIDT ATX SİYAH KASA 442 TL

DVD : ASUS DRW-24F1ST 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI 63 TL

SOĞUTUCU : COOLER MASTER HYPER 212 EVO LGA775/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU 125 TL

MONİTÖR : ASUS 23" VS238H-P GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR 497 TL

KLAVYE+MAUSE : A4 TECH 6100H KABLOSUZ KLAVYE MOUSE SET 62 TL

TOPLAM : 5248 TL

Anakart: Gigabyte Z87X-D3H Soket 1150http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/gigabyte-ga-z87x-d3h-z87x-d3h-intel-z87-soket-1150-ddr3-1600mhz-sata-30-usb-30-hdmi&dvi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=65950

Hard Disk: Seagate 3.5" 1 TB SATA 3.0 64 MB 7200 Rpmhttp://www.vatanbilgisayar.com/Dahili%20Harddisk/seagate-st1000dm003-35-1tb-barracuda-sata-30-64mb-cache-7200rpm-harddisk/productdetails.aspx?I_ID=59053

Kasa+PSU: Xigmatek Assassin Bl. Ed. Tauro 80+ 700 Watt MidT ATXhttp://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisayar%20Kasası/xigmatek-ccm-38cbw-e71-assasin-black-edition-tauro-80plus-700w-midt-atx-pencereli-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=67827

Monitör: ASUS 23.6" VN247H 1 ms LED Full HD 2xHDMI VGA 0.27 pxhttp://www.vatanbilgisayar.com/Monitör/asus-vn247h-236-vn247h-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=64785

Klavye - Mouse: Microsoft Wired Desktop 400 Türkçe Q USBhttp://www.vatanbilgisayar.com/Klavye/microsoft-5mh-00019-wired-desktop-400/productdetails.aspx?I_ID=54974

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.