Şimdi Ara

sistem kilitlenmesini bir türlü çözemedim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar zamanında extrem bilgisayardan P4 2.4 presscott işlemci aldım. (Daha önce p4 1.6 vardı) Bu işlemciyi aldıktan sonra başıma gelmeyen kalmadı diyebilirim. Sürekli ısınıyor ve oyunlarda 5 dakika oynadıktan sonra kilitleniyor. Yok anakart işlemci ile uyumlu değilmiş yeni anakart aldım. Yok kasanın psu'su 300 w mış ben 450 w'lık aldım. (foxcon vidasız 130 ytl'ye almıştım) Yok işlemci fanı yetersizmiş gittim zalman 7000b-cu aldım. Biraz önce fifa 2006 'yı yükledim test etmek için zalmanı yeni aldım. Oyun başladı ve 5 dakika sonra sistem kilitlendi. Anlıyacağınız bir değiştirmediğim işlemci kaldı.Benim merak ettiğim bu işlemciyi kullanan arkadaşlar oyun oynarken sistem kilitleniyormu?

Size Detaylı olarak sistem özetini vereyim yorumlarınızı bekliyeyim teknik bilgi bekliyorum.

Özet

--------------------------------------------------------------------------------

Bilgisayar:
    Bilgisayar Türü ACPI Tek işlemcili Bilgisayar
    İşletim Sistemi Microsoft Windows XP Professional
    OS Servis Paketi Service Pack 2
    Internet Explorer 6.0.2900.2180 (IE 6.0 SP2)
    DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
    Tarih / Saat 2006-08-16 / 01:40

Anakart:
    CPU Türü Intel Pentium 4, 2400 MHz (18 x 133)
    Anakart Adı MSI 865PE Neo2-PS (MS-6728 v2.0) (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio)
    Anakart Çipseti Intel Springdale i865PE
    Sistem Belleği 512 MB (PC2700 DDR SDRAM)
    BIOS Türü AMI (09/29/04)
    İletişim (COM ve LPT) İletişim Bağlantı Noktası (COM1)
    İletişim (COM ve LPT) İletişim Bağlantı Noktası (COM3)
    İletişim (COM ve LPT) ECP Yazıcı Bağlantı Noktası (LPT1)

Görüntü Birimi:
    Görüntü Bağdaştırıcısı MSI RADEON 9550 Secondary (256 MB)
    Görüntü Bağdaştırıcısı MSI RADEON 9550 (256 MB)
    3D-Hızlandırıcı ATI Radeon 9550 (RV350)
    Monitör Samsung SyncMaster 788DF/793DF(X)/793MB [17" CRT] (HMAXC06888)

Çokluortam:
    Ses Bağdaştırıcı AVerMedia TV Series Device - Bt878 Audio Section
    Ses Bağdaştırıcı Creative SB Live! 5.1 Digital (SB0220) Sound Card

Depolama :
    IDE denetleyici Intel(R) 82801EB Ultra ATA Storage Controllers
    Floppy Sürücüsü Disket sürücüsü
    Disk Sürücüsü ST340810A (40 GB, 5400 RPM, Ultra-ATA/100)
    Optik Sürücü _NEC DVD_RW ND-3550A (DVD+R9:8x, DVD-R9:6x, DVD+RW:16x/8x, DVD-RW:16x/6x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW)
    SMART Sabit Disk Durumu OK

Bölümler:
    C: (FAT32) 11989 MB (6117 MB boş)
    D: (FAT32) 14011 MB (9864 MB boş)
    E: (FAT32) 4986 MB (651 MB boş)
    Toplam Boyut 30.3 GB (16.2 GB boş)

Giriş:
    Klavye Standard 101/102Tuşlu ya da Microsoft Natural PS/2 Klavye
    Fare PS/2 Uyumlu Fare

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi er1923 -- 16 Ağustos 2006; 23:19:50 >

• ekran karti fazla isiniyor dostum o yuzden kilitleniyor. ekran karti icin iyi bir sogutma sistemi kullanman lazim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: serji

ekran karti fazla isiniyor dostum o yuzden kilitleniyor. ekran karti icin iyi bir sogutma sistemi kullanman lazim.

Ekran kartının ısındığını nasıl anladın yada daha önce başına böyle bir olay gelmişmiydi. Sorun ekran kartı değil. nvidia geeforce 2mx/400 kartlada denedim sonuç aynıydı
  • quote:

Orjinalden alıntı: er1923
    Ekran kartının ısındığını nasıl anladın yada daha önce başına böyle bir olay gelmişmiydi. Sorun ekran kartı değil. nvidia geeforce 2mx/400 kartlada denedim sonuç aynıydı

hatasiz kilitlenmelerde vede resetlenme olmuyorsa ekran karti isinmasi vardir. daha once bir cok kez basima geldi ve bu bilindik bir problem
  • kesinlikle işlemci. işlemcinle alakalı bir problemin var arkadaşım. senin işlemcinin üzerine yazmış olmasınlar. yani daha eski bir sürüm olan işlemcini bi kac model yenilemiş olabilirler (owerwrite) istersen bi işlemciyi değiştirip tekrar dene işlemciden kaynakladıgını göreceksin. ramlarla alakalı bir sorunda olabilir ama cokdüşük bir ihtimal dediğin gibi ekran kartı değil bu. ve bu basit bi sorun. işlemcini değiştir dene olmadı işlemci eski ayarlarına getirmeyi dene. bios ta ayarlarını birkac kademe düşür tekrar dene.işlemcin fazla ısınıyor. şimdiye kadar işlemcinin yanmamıs olmasının sebebi de iyi bi sogutmaya sahipsin. zalman zaten süper o olmasa bile onceki de iyiymiş. neyse sen işlemciyi değiştir...
  • bana göre kasanın içerisindeki hava akımı/Dolaşımı normalden az olduğu için böle bir sorun yapıyor sen kasana fan eklet. kaç tane fan var 3-4 tane ise ekletme. hatayla over clock mu yaptın yoksa sen?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HamitCagdas -- 16 Ağustos 2006; 14:06:37 >
  • Arkadaşlar sanırım sorunun ne olduğunu buldum. %99 ram'ler. Abimin bilgisayarındaki ram'leri taktım. Oyuna girdikten 5 dadika sonra kilitleniyor demiştim ya; yarım saat oynamama rağmen herhangi bir kilitlenme olmadı. Oyundan çıktım. Bu gece yatana kadar oyun oynayacam eğer kilitlenme olmazsa ramleri değiştirecem. Verdiğiniz cevaplar için hepinize teşekkürü borç biliyorum. SAĞOLUN. Hayırlı ve sorunsuz günler geçirmeniz dileğiyle.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir garip Sistem Davranışı
    5 ay önce açıldı
    Bir Garip Sistem Güncellemesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.