Şimdi Ara

SİSTEM KONTROLU ve VİRÜS TEMİZLEME (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
901
Cevap
24
Favori
30.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Malware Removal

Eğer daha önce Firefox Sync hesabı açmışsanız, sistemi ne kadar temizlersek temizleyelim Firefox tekrar eşitleme (senkrenizasyon) yapacağı için zararlı tekrar gelebilir. Sisteme format da atsanız geri gelir. Format atarak hata yapmayın.

Firefox Sync hesabınızı açın. >> FF tarayıcınızda Menü > Seçenekler > Sync

Eşitleme:Açık bölümünde Değiştir butonuna basın. Bağlantıyı kes dedikten sonra ayarları kaydedin. Ve çıkın.

Eğer sorunu kökten temizlemek istiyorsanız mevcut hesabı kapatın ve yeni bir hesap açın.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu işlemlerden sonra sistemi tekrar kontrol etmek gerekir.

Alıntıları Göster
    Evet hocam Sync hesabı açık, ancak oradan Chrome'a vs. de bulaşabilir mi?

Şimdi kestim bağlantıyı, Eset'le taratayım tekrar.

• quote:

Orijinalden alıntı: nicosia

Evet hocam Sync hesabı açık, ancak oradan Chrome'a vs. de bulaşabilir mi?

Şimdi kestim bağlantıyı, Eset'le taratayım tekrar.

Alıntıları Göster
    Chrome direkt bulaşma durumu olmaz. Ama farklı yollardan olasılık dahilinde olabilir.

Eset Online tam taraması sonucunda silme raporunu da paylaşırsanız sevinirim. (Tarama çok uzun sürebilir.Bu nedenle rahat bir zamanınızda yapın.)

Ardından Farbar logları ile kontol da edilmelidir .
  • quote:

Chrome direkt bulaşma durumu olmaz. Ama farklı yollardan olasılık dahilinde olabilir.

Eset Online tam taraması sonucunda silme raporunu da paylaşırsanız sevinirim. (Tarama çok uzun sürebilir.Bu nedenle rahat bir zamanınızda yapın.)

Alıntıları Göster
    Hocam tamamladı taramayı, herhangi bir virüs veya enfeksiyon algılanmadı dedi. Temiz çıktı. Farbar ile de tarayayım o zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicosia -- 11 Ocak 2020; 1:25:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Alıntıları Göster
    Farbar logları hocam;

filebin.net
    Filebin :: bin 9yc5wjeqoirmur27
    https://filebin.net/9yc5wjeqoirmur27

Malwarebytes ise bir zararlı buldu. Onun dökümü de aşağıda;

filebin.net
    Filebin :: bin 7lqw3xxz2rku35ji
    https://filebin.net/7lqw3xxz2rku35ji

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicosia -- 11 Ocak 2020; 2:51:37 >

• quote:

Farbar logları hocam;

https://filebin.net/9yc5wjeqoirmur27

Malwarebytes ise bir zararlı buldu. Onun dökümü de aşağıda;

https://filebin.net/7lqw3xxz2rku35ji

Alıntıları Göster
    Merhaba

Öncelikle gösterdiğiniz sabır ve irade için teşekkür ederim. Ne yazık ki günümüzde, helede ülkemizde,kullanıcılarda az bulunan bir özellik. Formatcı bir kullanıcı toplumundan problemlerin üzerine giden ve çözme yolunda irade gösteren bir toplum oluşturmada önemli bir adım. Darısı diğer kullanıcılarımıza. Aksi taktirde hangi antivirüs daha iyi veya hijacthis gibi eski teknolojilerde devinip duruyoruz. Konunun ilk mesajındaki yabancı linkleri bu nedenlerle vermiştim zaten. Gittiğimiz yol doğru olan yoldur.

----------------------

Eset Taramasında; ''İstenmeyen türden olabilecek uygulamaları algılamak ve karantinaya almak için Eset'i etkinleştir'' yapmıştırsınız umarım. Gözden kaçan küçük bir ayrıntı başarısızlığa yol açabilir.

Lütfen zararlı bulunmamış boş logları da daima gönderin.

Buradaki çalışmalarımızda hangi yazılımı veya işlemi çalıştırırsak çalıştıralım daima yazılım üzerinde sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır demeye özen gösterelim. Zararlının tekrar tekrar geri gelmesi ince ayrıntılarda gizli. Problem üzerinde hala çalışıyor olmamız sizi bıktırmasın. Yabancı sitelerde bir sorunun çözümü için 2-3 ay uğraşıldığını görmüşlüğüm vardır.

----------------------------

İE,Chrome,FF tarayıcılarınızı yönetici olarak açın,çerezleri,geçmişi,önbelleği temizleyin ve resetleyin.

---------------------------

Farbar yazılımını yönetici olarak açın, v9-tp.com bilgisini kopyalayın ve Farbar ekranındaki boş pencere alanına yapıştırın. Search files butonuna basın. Çıkan bulguları log olarak paylaşın. Aynı şekilde Serach registry butonu ile de arama yaptırın.Sonuçları gönderin.

-------------------------------

Firefox da yaptığımız gibi İE ve Chrome de de Eşitleme mekanizması olması gerekir. O ayarları kontrol edin ve eşitlemeleri (sync) durdurmaya çalışın. Daha sonra ben de yine bunun için komut hazırladım.İlerde uygularız.

----------------------------------

Daha önce yapmıştınız bir benzeri; alttaki komutları kopyalayıp Zoek boş alanına yapıştırın ve Run script butonuna basın. Daha öncesinde defender ve firewall i geçici olarak durdurun. yazılımı zararlı olarak görüp engelleme yapabilir.

createsrpoint;
    emptyiecache;
    emptyclsid;
    emptyalltemp;
    CHRdefaults;
    iedefaults;
    FFdefaults;
    ielook;
    firefoxlook;
    chromelook;
    C:\Users\Hp\AppData\Local\{0332148E-0CEE-47BB-BA26-1F98D16CD887};vs
    C:\Users\Hp\AppData\Local\xx.ini;virustotal
    C:\Users\Hp\AppData\Local\updater.log;virustotal
    resethosts;
    ipconfig /flushdns;b

-------------------------------------------------

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malware Removal -- 11 Ocak 2020; 15:32:28 >

• Malware Removal kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah hocam asıl ben yardımlarınız için teşekkür ederim.

Evet, Eset taramasında o seçeneği seçerek yaptım taramayı. Maalesef logunu almadım.

Söylediğiniz şekilde tüm tarayıcıların önbelliğini temizleyip, resetleme işlemini yaptım.

Farbar'da yapılan v9-tp.com taraması ile Zoek'te ilettiğiniz komutlarla yapılan taramanın logları aşağıdadır;

filebin.net
    Filebin :: bin 4km3vrernf57oskz
    https://filebin.net/4km3vrernf57oskz

• quote:

Estağfurullah hocam asıl ben yardımlarınız için teşekkür ederim.

Evet, Eset taramasında o seçeneği seçerek yaptım taramayı. Maalesef logunu almadım.

Söylediğiniz şekilde tüm tarayıcıların önbelliğini temizleyip, resetleme işlemini yaptım.

Farbar'da yapılan v9-tp.com taraması ile Zoek'te ilettiğiniz komutlarla yapılan taramanın logları aşağıdadır;

Merhaba
    filebin.net
    Filebin :: bin 4km3vrernf57oskz

Fixlist dosyasını masaüstüne indirin.
    Tüm dosya ve klasörleriniz kapalı olsun.
    Farbar yazılımını yönetici olarak açın. Ve Fix butonuna bir kez basın.
    İşlemler bittiğinde sisteminizi yeniden başlatabilir.
    Masaüstünde Fixlog dosyası oluşacaktır. Bu dosyayı gönderin. (Önceki fixlog dosyaları ile karışmasın.)

-------------------------------------------

ZHP Cleaner yazılımını indirin ve yönetici olarak çalıştırın. https://www.nicolascoolman.com/fr/en/download/zhpcleaner/

----------------------------------------------

Adwcleaner ile tekrar yönetici olarak çalıştırın. Tüm logları gönderin.

Not:
    1)-
    Bu işlemlerde tarayıcı eşitlemeleri durduruldu.
    Tarayıcılar resetlendi.
    İnternet ağınız zararlı açısından temizlendi.
    Raporlara yansıyan tüm olumsuz dosyalar silindi.

2)- İE varsayılan ayarlarına dönünce Bing de varsayılan olarak tarayıcıya yerleşti. Tarayıcıda Bing bilgilerini kaldırabilirsiniz.

=======================================================================================

Sisteminizi şimdi gözlemleyin. Zararlı ve çalışma yönünden nasıl şimdi ?

• quote:

Merhaba

Fixlist dosyasını masaüstüne indirin.
    Tüm dosya ve klasörleriniz kapalı olsun.
    Farbar yazılımını yönetici olarak açın. Ve Fix butonuna bir kez basın.
    İşlemler bittiğinde sisteminizi yeniden başlatabilir.
    Masaüstünde Fixlog dosyası oluşacaktır. Bu dosyayı gönderin. (Önceki fixlog dosyaları ile karışmasın.)

-------------------------------------------

ZHP Cleaner yazılımını indirin ve yönetici olarak çalıştırın. https://www.nicolascoolman.com/fr/en/download/zhpcleaner/

----------------------------------------------

Adwcleaner ile tekrar yönetici olarak çalıştırın. Tüm logları gönderin.

Not:
    1)-
    Bu işlemlerde tarayıcı eşitlemeleri durduruldu.
    Tarayıcılar resetlendi.
    İnternet ağınız zararlı açısından temizlendi.
    Raporlara yansıyan tüm olumsuz dosyalar silindi.

2)- İE varsayılan ayarlarına dönünce Bing de varsayılan olarak tarayıcıya yerleşti. Tarayıcıda Bing bilgilerini kaldırabilirsiniz.

=======================================================================================

Sisteminizi şimdi gözlemleyin. Zararlı ve çalışma yönünden nasıl şimdi ?

Alıntıları Göster
    Dediğiniz işlemleri sırasıyla yaptım hocam, yalnız ZHP Cleaner taramasından sonra 25 sorun buldu utorrent'i vs. de işaretlemişti. Devamında ne yapılacağını belirtmediğiniz için hepsi düzeltmesini seçtim.

ZHP Cleaner'ınkiler de dahil olmak üzere tüm logları birlikte yükledim hocam;

filebin.net
    Filebin :: bin 3cq13oqw8mglprfe
    https://filebin.net/3cq13oqw8mglprfe

Tarayıcılar temizlenmiş görünüyor hocam şu an. Sync ve oturumları kapattım, devamını takip edeceğim.

• quote:

Dediğiniz işlemleri sırasıyla yaptım hocam, yalnız ZHP Cleaner taramasından sonra 25 sorun buldu utorrent'i vs. de işaretlemişti. Devamında ne yapılacağını belirtmediğiniz için hepsi düzeltmesini seçtim.

ZHP Cleaner'ınkiler de dahil olmak üzere tüm logları birlikte yükledim hocam;

https://filebin.net/3cq13oqw8mglprfe

Tarayıcılar temizlenmiş görünüyor hocam şu an. Sync ve oturumları kapattım, devamını takip edeceğim.

Alıntıları Göster
    Güzel,teşekkür ederim.

Zhp radikal bir temizleme yapmış. Mouse çalışıyor mu ! Sistemde herhangi bir sıkıntı var mı ?

Şimdi sistemi zararlı anlamında gözlemleyin.

Bir süre uTorrent'i kaullanmayın.

Yeni bir yazılım yüklemesi yaparsanız,muhakkak güvenlik taramalarından geçirdikten sonra çalıştırın. Güvenliği öncelikli sıraya alın.

İyi günler.

• quote:

Güzel,teşekkür ederim.

Zhp radikal bir temizleme yapmış. Mouse çalışıyor mu ! Sistemde herhangi bir sıkıntı var mı ?

Şimdi sistemi zararlı anlamında gözlemleyin.

Bir süre uTorrent'i kaullanmayın.

Yeni bir yazılım yüklemesi yaparsanız,muhakkak güvenlik taramalarından geçirdikten sonra çalıştırın. Güvenliği öncelikli sıraya alın.

İyi günler.

Alıntıları Göster
    Çalışıyor hocam, herhangi bir sıkıntıya da denk gelmedim şu ana kadar.

uTorrent'i aslında epeydir kullanmıyorum, atıl şekilde duruyor. Arada bir gerektiği için kaldırmıyorum.

Tabi hocam dikkatli şekilde devam edeceğim. 1-2 hafta içinde geri gelmezse komple silinmiş demektir bu sefer. Umarım öyle olur. :)

Tekrar sağolun yardımlarınız için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicosia -- 12 Ocak 2020; 19:40:7 >

• Şu anda bilgisayarın temiz ve sorunsuz çalışmasına sevindim.

İstediğiniz zaman Delfix kullanarak çalışmalarda oluşan tüm dosya ve klasörleri kaldırabilirsiniz.

İyi günler.
    Hiçbir program vs. yüklemediğim halde liderimiz bugün geri döndü. :) utorrent'i vs. de kullanmadım, o günden bu yana sadece 2 defa pc'yi açıp oyun oynayıp çıktım. Çok acayip bir durum gerçekten, dandik bir sitenin virüsünun bu kadar başarılı olması akıl alır gibi değil. Sizin inancınız kaldı mı hocam artık temizleneceğine dair.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicosia -- 13 Ocak 2020; 21:55:9 >
  • merhabalar. benim laptop donanımsal olarak herhangi bir sorun yaşamıyor ancak formattan 1 hafta sonra bazen 2-3 gün sonra normal performansının (gpu yüzde 14e kadar düşüyor) 5te birine kadar performansı düşüyor. sorularım var. format atmak laptopumu tamamen temizler mi? ikinci sorum modeme virüs, malware bulaşır mı ve bu internete bağlanan telefon ve ya laptopları pcleri etkiler mi? virüsten malwareden trojandan etkilenmemek için ne yapmalıyız? format öncesi yedek aldığım harddiske virüs bulaşmış olabilir mi ve son sorum ultimate bir antivirüs antimalware programı yok mu çok can sıkıcı çünkü bu performans düşüklüğü...

edit: sizin yardımınızla (çünkü artık format atmaktan ciğerim soldu) bu işi halletmek istiyorum ve adım gibi eminim laptopumda baya bir tracker, trojan ve bilimum malware var. Kredi kartıyla alışveriş de yapıyorum bile bile alışveriş yapmak can sıkıcı tabi ki help plz .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MortredNC -- 14 Ocak 2020; 8:56:5 >

• quote:

Hiçbir program vs. yüklemediğim halde liderimiz bugün geri döndü. :) utorrent'i vs. de kullanmadım, o günden bu yana sadece 2 defa pc'yi açıp oyun oynayıp çıktım. Çok acayip bir durum gerçekten, dandik bir sitenin virüsünun bu kadar başarılı olması akıl alır gibi değil. Sizin inancınız kaldı mı hocam artık temizleneceğine dair.
    Zararlının tekrar geri dönmesinin nedenini anlamakta zorlanıyorum.

[Çok acayip bir durum gerçekten, dandik bir sitenin virüsünun bu kadar başarılı olması akıl alır gibi değil. Sizin inancınız kaldı mı hocam artık temizleneceğine dair.]

Bugüne kadar kendi bilgisayarlarıma zararlı nedeni ile hiç format atmadım. Zararlı girişlerine de elden geldiğince müsade de etmedim.

Artık günümüzde bilgisayar ve internet sektörü muazzam gelişti. İnternete giren aletler çeşitlendi ve bir biri ile entegre oldular. Sadece bir cihazı sıfırlamanında yetersizliği herkesin bildiği bir şey.

Dikkat ediyorsanız sistem raporları üzerinden çalışıyorum. Her işlemin başlangıç ve sonucu rapora yansıyor.Yaptığımız işlemlerde zararlının silindiği görülüyor. Ama bu çalışmalarda mesela cep telefonunuza hiç bir müdahelemiz olamıyor. Kullandığınız bulut sistemlerine de müdahele şansımız yok. Bu nedenle kullanıcının güvenlik bilgisi, kültürü belirleyici olabiliyor bazen.. Gözden kaçırdığım bir nokta mı var acaba diye düşünüyorum ama göremiyorum.

Temizleme esnasında kullanılan bazı yöntemler ülkemizde kullanılan yöntemler değil. Varsa gösterin.

Problem üzerinde yeni bir nefes ile çalışmaya devam edelim derseniz yeni Farbar Logları gönderebilirsiniz. Veya başka alternatifleri deneyebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: MortredNC

merhabalar. benim laptop donanımsal olarak herhangi bir sorun yaşamıyor ancak formattan 1 hafta sonra bazen 2-3 gün sonra normal performansının (gpu yüzde 14e kadar düşüyor) 5te birine kadar performansı düşüyor. sorularım var. format atmak laptopumu tamamen temizler mi? ikinci sorum modeme virüs, malware bulaşır mı ve bu internete bağlanan telefon ve ya laptopları pcleri etkiler mi? virüsten malwareden trojandan etkilenmemek için ne yapmalıyız? format öncesi yedek aldığım harddiske virüs bulaşmış olabilir mi ve son sorum ultimate bir antivirüs antimalware programı yok mu çok can sıkıcı çünkü bu performans düşüklüğü...

edit: sizin yardımınızla (çünkü artık format atmaktan ciğerim soldu) bu işi halletmek istiyorum ve adım gibi eminim laptopumda baya bir tracker, trojan ve bilimum malware var. Kredi kartıyla alışveriş de yapıyorum bile bile alışveriş yapmak can sıkıcı tabi ki help plz .
    Bu konudaki ilk mesajı lütfen okuyun. Orada bahsedilen şekilde Farbar loglarını çıkartarak gönderin.

Kullandığınız tüm SD kart,Usb bellek ve harici diskleriniz sisteme takılı olmalıdır.
    https://forum.donanimhaber.com/virus-temizleme--135009649

İyi günler.

Hocam, eğer bulut sistemi veya cep telefonu sistemiyle alakalı olsaydı iş yerindeki bilgisayarıma da bulaşırdı diye düşünüyorum. Çünkü evdekinin aksine iş yerinde aktif olarak kullanıyorum bulut/drive sistemlerini ve orada da bir anti virüs yok. Evdeki pc'yi ise yani bu virüsün bulaştığı sistemi ise neredeyse sadece oyun için kullanıyorum. Nadir olarak film izliyorum veya internette geziyorum.

Siz uğraştıkça benim de uğraşasım geliyor hocam, pes etmek istemiyorum. :)

Yeni loglar ekte. İncelemenizi bekliyorum.

gofile.io
    Gofile - File sharing platform, anonymous and free
    https://gofile.io/?c=ss7JfK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicosia -- 15 Ocak 2020; 22:43:54 >

• quote:

Hocam, eğer bulut sistemi veya cep telefonu sistemiyle alakalı olsaydı iş yerindeki bilgisayarıma da bulaşırdı diye düşünüyorum. Çünkü evdekinin aksine iş yerinde aktif olarak kullanıyorum bulut/drive sistemlerini ve orada da bir anti virüs yok. Evdeki pc'yi ise yani bu virüsün bulaştığı sistemi ise neredeyse sadece oyun için kullanıyorum. Nadir olarak film izliyorum veya internette geziyorum.

Siz uğraştıkça benim de uğraşasım geliyor hocam, pes etmek istemiyorum. :)

Yeni loglar ekte. İncelemenizi bekliyorum.

https://gofile.io/?c=ss7JfK
    Bulut sistemi ve cep telefonu söylemim sizin kullanım alışkanlıklarınızı vurgulamak istediğimden kaynaklanıyor. Bulut sistemi ve cep telefonunuzda zararlı olduğunu söylemedim zaten. Kullanıcı alışkanlıklarını ön plana çıkartma isteyişimdendir. Kullanıcı güvenlik bilgisi ve alışkanlıkları sisteme zararlı girişinde önemli bir faktördür.

Yaptığımız işlemlerin içeriklerini ne derece anlıyorsunuz,takip ediyorsunuz bilemiyorum. Uygulamalarımız dünyada kullanılan güncel bir sistemdir.. Ülkemizdeki başka forumlarda bu uygulamaların olduğunu sanmıyorum. Konunun ilk mesajında paylaştığım yabancı sitelerde bu yöntemlerin aynısını görebilirsiniz.

Herneyse loglarınızı inceledikten sonra yazacağım.

Farbar taraması öncesi, kullandığınız sd kart, usb bellek,harici diskleriniz sisteme takılı mıydı? Hayır diyorsanız takıp yeni loglar göndermelisiniz.

Windows firewall bu zararlı için hiç uyarı vermiyor mu ? Windows firewall'ı tamamen kapatalım.

MalwareBytes yazılımı zaman zaman 14 gün için premier lisanslı kullanıp hakkı veriyor. Ayarlardan aktif ettiğinizde size bu olanağı tanıyor mu kontrol eder misiniz ?

Biliyorsunuz artık Microsoft win7 sistemden güncelleme desteğini çekti.

Not: Başka bir antivirüs ve firewall yükleyebiliriz ileride.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malware Removal -- 15 Ocak 2020; 23:45:26 >

Anladım hocam ne niyetle söylediğinizi, ben de belirtmiş oldum kullanım şeklimi.

Windows firewall uyarı vermedi hiçbir şekilde. Kapattım şimdi.

MalwareBytes verdi 14 günlük premium lisansı hocam. Şu an aktif durumda.

Farbar taraması konusunda da nadiren kullandığımı belirttiğim usb bellek vardı, takılı değildi. Şimdi takıp taramayı gerçekleştirdim. Yeni loglar;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicosia -- 15 Ocak 2020; 23:59:5 >

• quote:

Anladım hocam ne niyetle söylediğinizi, ben de belirtmiş oldum kullanım şeklimi.

Windows firewall uyarı vermedi hiçbir şekilde. Kapattım şimdi.

MalwareBytes verdi 14 günlük premium lisansı hocam. Şu an aktif durumda.

Farbar taraması konusunda da nadiren kullandığımı belirttiğim usb bellek vardı, takılı değildi. Şimdi takıp taramayı gerçekleştirdim. Yeni loglar;

https://files.fm/u/jm32qkfr
    USB belleğiniz sistemde takılı olsun devamlı.

Windows defender + firewallı tamamen kapatalım. Artık onlarla işimiz kalmadı. Hiç kullanmayın.

services.msc den defender ve firewal bilgilerini kontrol edebilirsiniz.

https://www.bleepingcomputer.com/download/rkill/

İExplorer dosyasını masaüstüne indirin.

Ağ desteği ile güvenli moda geçin.
    İExplorer dosyasını çalıştırın. İşlem bitince size log verecektir. Bu esnada sistemin yeniden başlatılmasına müsade etmeyin. Bu önemli.
    Ardından hemen MalwareBytes ile tarama yapın. Zararlı bulursa onları silin.
    Tarama öncesi Settings > Scan opsions bölümünde arşiv ve rootkit taramasını aktif edin.
    MalwareBytes silme ve İExplorer loglarını gönderin.

MalwareBytes yazılımının uyarı verdiği her dosya ve yolunu veya varsa siteyi tesbit edin.Beni bilgilendirin. Log bilgileri ile mukayese yapacağım.

Not: Güvenlik taramalarında zararlı bulunmasa da loglarını gönderin lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malware Removal -- 16 Ocak 2020; 1:13:14 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.