Şimdi Ara

SİSTEM KONTROLU ve VİRÜS TEMİZLEME (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
901
Cevap
24
Favori
30.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba hocam, bende liderhaber virüsü vardı. Konuya yazmıştınız, yardım edebileceğinizi belirterek.

Logları yükledim, dosyalar aşağıdadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicosia -- 29 Aralık 2019; 17:15:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nicosia

Merhaba hocam, bende liderhaber virüsü vardı. Konuya yazmıştınız, yardım edebileceğinizi belirterek.

https://send.firefox.com/download/4ab132aa3bbba6e0/#efcI9QAUPOHIYPEskLfKwQ
    Merhaba. Loglarınızı inceliyorum. Bittiğinde cevap yazacağım.
  • Merhaba konu çok güzelmiş elinize,emeğinize sağlık, ben bu işlerden pek anlamıyorum şuan yaşadığım bir sorun yok ancak yanlış giden düzeltilmesi gereken bir şeyler var mı diye zamanınız olursa bakabilir misiniz acaba ?

FRST

Addition

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draqonn -- 29 Aralık 2019; 19:35:16 >

• quote:

Merhaba hocam, bende liderhaber virüsü vardı. Konuya yazmıştınız, yardım edebileceğinizi belirterek.

https://send.firefox.com/download/4ab132aa3bbba6e0/#efcI9QAUPOHIYPEskLfKwQ
    Merhaba,

Sistem geri yüklemeniz kapalı. İşlemlere başlamadan önce sistem geri yüklemeniz açık olmalıdır.

Windows firewall devre dışı. Güvenliğiniz açısından aktif etmelisiniz.

C:\ComboFix.txt
    Bu logu kontrol etmem için gönderbilir misiniz.
    Combofix artk bir kaç yıldır güncellenmeyen yazılımdır. Yeni zararlılara karşı etkin değildir.

IObit klasörünü kaldıralım. Bu yazılımları kullanmamlısınız.

uTorrent gibi yazılımları kullanmamanızı öneririm.

Proxy yazılımını kullanıyor musunuz ?

Yukarıdaki konularda cevabınızı aldıktan sonra sisteminizde silinmesi gerekli bilgiler için Farbar script uygulaması yapacağız.

Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Draqonn

Merhaba konu çok güzelmiş elinize,emeğinize sağlık, ben bu işlerden pek anlamıyorum şuan yaşadığım bir sorun yok ancak yanlış giden düzeltilmesi gereken bir şeyler var mı diye zamanınız olursa bakabilir misiniz acaba ?

FRST

Addition
    Merhaba,
    Teşekkür ederim. Vaktim ölçüsünde yardımcı olmaya çalışacağım.

Loglarınızı inceledikten sonra yazacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Malware Removal

Merhaba,

Sistem geri yüklemeniz kapalı. İşlemlere başlamadan önce sistem geri yüklemeniz açık olmalıdır.

Windows firewall devre dışı. Güvenliğiniz açısından aktif etmelisiniz.

C:\ComboFix.txt
    Bu logu kontrol etmem için gönderbilir misiniz.
    Combofix artk bir kaç yıldır güncellenmeyen yazılımdır. Yeni zararlılara karşı etkin değildir.

IObit klasörünü kaldıralım. Bu yazılımları kullanmamlısınız.

uTorrent gibi yazılımları kullanmamanızı öneririm.

Proxy yazılımını kullanıyor musunuz ?

Yukarıdaki konularda cevabınızı aldıktan sonra sisteminizde silinmesi gerekli bilgiler için Farbar script uygulaması yapacağız.

Kolay gelsin.

Alıntıları Göster
    Sistem geri yüklemeyi açtım, IObit Driver Booster'ı ve klasörünü sildim. Yalnız hocam bu IObit yazılımları çokça öneriliyor, zararlı mı diyorsunuz? uTorrent konusunda ise şartsa sileyim hocam ama ihtiyaç oluyor. :)

Proxy yazılımı kullanmıyorum hocam. Combofix logunu iletiyorum hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicosia -- 29 Aralık 2019; 22:31:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Draqonn

Merhaba konu çok güzelmiş elinize,emeğinize sağlık, ben bu işlerden pek anlamıyorum şuan yaşadığım bir sorun yok ancak yanlış giden düzeltilmesi gereken bir şeyler var mı diye zamanınız olursa bakabilir misiniz acaba ?

FRST

Addition
    Genel olarak sisteminiz temiz. Ama az da olsa bazı küçük sorunlar var.

Altta bilgilerini de verdiğim yazılımda sorun var. Bunu düzeltmenizi öneririm.

S3 WinRing0_1_2_0; \??\C:\Users\black\AppData\Local\Temp\Rar$EXa11520.32344\WinRing0x64.sys [X] <==== ATTENTION

www.file.net
    WinRing0.sys Windows process - What is it?
    https://www.file.net/process/winring0.sys.html

Bu türden bazı indirmeler var. Sizin indirdiğiniz dosyalarsa sorun yok.
    C:\Users\black\Downloads\.d748be8f8c2213a3ee0afa913dd53be96645e0a2.parts

İnternet Explorer tarayıcınızı resetlemeniz gerekiyor. Yerimlerinizi yedeklemenizde fayda var.

Adwcleaner yazılımını masaüstüne indirip çalıştırın. Tüm dosya ve klasörleriniz kapalı olmalıdır. Sonuç raporunu gönderin.

https://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/

uTorrent yazılımlarını kullanmamanızı öneririm.

Yukarıdaki işlemleri yapın. Cevaplarınızı yazın. Sonraki adımda Farbar script uygulaması yapacağız.

• quote:

Sistem geri yüklemeyi açtım, IObit Driver Booster'ı ve klasörünü sildim. Yalnız hocam bu IObit yazılımları çokça öneriliyor, zararlı mı diyorsunuz? uTorrent konusunda ise şartsa sileyim hocam ama ihtiyaç oluyor. :)

Proxy yazılımı kullanmıyorum hocam. Combofix logunu iletiyorum hocam.

https://send.firefox.com/download/2a3a9a207772828c/#y_CTk1vp1Hb6ncSJsSQTbg

Alıntıları Göster
    send firefox sürenin dolduğunu söylüyor.(İndirme süresini 7 gün olarak ayarlayabilirsiniz.) Yeni log gönderir misiniz.

IObit Driver Booster,register cleaner gibi yazılımlar sistemi aynı zamanda bozan yazılımlardır. Bu yazılımları kullanmadan da sağlık ve temiz bir bilgisayar kullanılabilir. Dünyanın en saygın uzmanlarının bu konuda uyarıları var.Bana güvenebilirsin.

uTorrenti kaldırmank şart değil tabi. Ama bu tür yazılımlarla bir çok zararlı da kullanıcılar tarafından sistemlerine indiriliyor. Dünya kadar örnek var.Sorun yaşayanlar var. İyi bir kullanıcı olduğunuzu düşünüyorsanız kullanmaya devam edin. Aksi taktirde bir gün sorun yaşarsınız. Buna da değmez.

Sisteminizde proxy yazılımı görüyorum. Kullanmıyorum dediğinize göre silebiliriz bunu.

LucaProxy 20190613001 sürümü (HKLM-x32\...\{DB543203-474E-437D-ACD9-8F43DA111FAD}_is1) (Version: 20190613001 - Türmob)
    Shortcut: C:\Users\Hp\Desktop\Luca Bağlantı Merkezi.lnk -> C:\LucaProxy\lucaproxy.bat ()

Combofix.txt dosyasını tekrar gönderin lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malware Removal -- 29 Aralık 2019; 23:18:56 >

• quote:

send firefox sürenin dolduğunu söylüyor.(İndirme süresini 7 gün olarak ayarlayabilirsiniz.) Yeni log gönderir misiniz.

IObit Driver Booster,register cleaner gibi yazılımlar sistemi aynı zamanda bozan yazılımlardır. Bu yazılımları kullanmadan da sağlık ve temiz bir bilgisayar kullanılabilir. Dünyanın en saygın uzmanlarının bu konuda uyarıları var.Bana güvenebilirsin.

uTorrenti kaldırmank şart değil tabi. Ama bu tür yazılımlarla bir çok zararlı da kullanıcılar tarafından sistemlerine indiriliyor. Dünya kadar örnek var.Sorun yaşayanlar var. İyi bir kullanıcı olduğunuzu düşünüyorsanız kullanmaya devam edin. Aksi taktirde bir gün sorun yaşarsınız. Buna da değmez.

Sisteminizde proxy yazılımı görüyorum. Kullanmıyorum dediğinize göre silebiliriz bunu.

LucaProxy 20190613001 sürümü (HKLM-x32\...\{DB543203-474E-437D-ACD9-8F43DA111FAD}_is1) (Version: 20190613001 - Türmob)
    Shortcut: C:\Users\Hp\Desktop\Luca Bağlantı Merkezi.lnk -> C:\LucaProxy\lucaproxy.bat ()

Combofix.txt dosyasını tekrar gönderin lütfen.

Alıntıları Göster
    Aa pardon hocam o luca proxy iş ile alakalı bir proxy çok nadir kullandığım için unutmuşum.

Combofix logu için yeni link;

• luca proxy üzerinde işlem yapmıyoruz o zaman doğru mudur ?
  • Malware Removal kullanıcısına yanıt
    Evet hocam doğru.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Evet hocam doğru.
    Anladım nicosia,

Şöyle bir işlem yapmamız gerekiyor;

-Güvenlik yazılımlarınızı geçici olarak kapatın.
    -Farbar yazılımı masaüstünde olsun.

-Bağlantıdaki Fixlist dosyasını masaüstüne indirip kaydedin.

-Farbar yazılımını açın.FİX butonuna sadece bir kez basın. İşlemin bitmesini bekleyin.
    -Sisteminiz işlem bittiğinde yeniden başlayacaktır. Yeniden başlamak için onay isterse onaylayın.
    -Masaüstünde Fixlog.txt dosyası oluşacaktır.
    -Fixlog.txt dosyasını + Yeni Farbar raporlarını benimle paylaşın.

==================================================================
    Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malware Removal -- 30 Aralık 2019; 0:2:26 >

• quote:

Anladım nicosia,

Şöyle bir işlem yapmamız gerekiyor;

-Güvenlik yazılımlarınızı geçici olarak kapatın.
    -Farbar yazılımı masaüstünde olsun.

https://files.fm/u/2rhkm2ad#sign_up

-Bağlantıdaki Fixlist dosyasını masaüstüne indirip kaydedin.

-Farbar yazılımını açın.FİX butonuna sadece bir kez basın. İşlemin bitmesini bekleyin.
    -Sisteminiz işlem bittiğinde yeniden başlayacaktır. Yeniden başlamak için onay isterse onaylayın.
    -Masaüstünde Fixlog.txt dosyası oluşacaktır.
    -Fixlog.txt dosyasını + Yeni Farbar raporlarını benimle paylaşın.

==================================================================
    Kolay gelsin.

Alıntıları Göster
    Söylediğiniz şekilde işlemleri yaptım, buyrun hocam log dosyaları;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicosia -- 30 Aralık 2019; 0:16:34 >

• quote:

Söylediğiniz şekilde işlemleri yaptım, buyrun hocam log dosyaları;

https://files.fm/u/mbshek2t

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim.Herşey güzel gözüküyor.

Alttaki iki dosya gözden kaçmış.Onları da Farbar ile silelim tekrar.

Masaüstünde not defteri açın. Adını Fixlist olarak kaydedin.
    Alttaki satırları kopyalayıp Fixlist içine yapıştırın ve kapatın dosyayı.

C:\ProgramData\ProductData
    C:\Windows\system32\Tasks\AVAST Software

Farbar yazılımını açın ve bir kez Fix butonuna basın.
    İşlem bitince masaüstünde Fixlog dosyası oluşacaktır.

Herhangi bir sorunuz veya sorununuz var mı ?

• quote:

Teşekkür ederim.Herşey güzel gözüküyor.

Alttaki iki dosya gözden kaçmış.Onları da Farbar ile silelim tekrar.

Masaüstünde not defteri açın. Adını Fixlist olarak kaydedin.
    Alttaki satırları kopyalayıp Fixlist içine yapıştırın ve kapatın dosyayı.

C:\ProgramData\ProductData
    C:\Windows\system32\Tasks\AVAST Software

Farbar yazılımını açın ve bir kez Fix butonuna basın.
    İşlem bitince masaüstünde Fixlog dosyası oluşacaktır.

Herhangi bir sorunuz veya sorununuz var mı ?

Alıntıları Göster
    Dediğinizi yaptım hocam yalnız bu kez yeniden başlatmadı sistem, kendim yaptım. Tarayıcılara bulaşmış olan virüs temizlenmiş görünüyor. Çok sağolun.

Daha önce başka yöntemlerle temizlediğimde geri gelmişti, umarım tekrar etmez.

• quote:

Dediğinizi yaptım hocam yalnız bu kez yeniden başlatmadı sistem, kendim yaptım. Tarayıcılara bulaşmış olan virüs temizlenmiş görünüyor. Çok sağolun.

Daha önce başka yöntemlerle temizlediğimde geri gelmişti, umarım tekrar etmez.

Alıntıları Göster
    Zararlı sisteminizden silindi.

Silindi ama bazen kullanıcı alışkanlıkları da hesaba katılmalıdır. Ben gereken uyarıları yapmaya çalıştım. Her şeyde olduğu gibi interneti kullanmanın da bir kültürü vardır. Sisteme en küçük şeydeyde format atmak ve bir antivirüs ile taratıp işi bitirmek sorunları çözmüyor. Kültür oluşmayınca aynı hatalar tekrar yapılıyor.

Bu bölümün esas amacı zararlı temizlemek değildir. Bahsettiğim kültürün oluşmasına karınca kararınca atkıda bulunmak ve farkındalık yaratmaktır.

Bu bölümden yararlanan her kullanıcı da kültürün oluşmasına bu forumda yardımcı olmalıdır diye düşünüyorum.

İyi günler.

• Malware Removal kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz programı düzelteceğim, utorrenti kaldırdım zaten kullanmıyordum aynı şekilde internet explorer da kullanmıyorum ama resetledim onuda, dediğiniz programı indirip çalıştırdım raporu da burda ;
    wikisend.com
    Wikisend: free file sharing service
    http://wikisend.com/download/353924/AdwCleaner_Debug.log

wikisend.com
    Wikisend: free file sharing service
    http://wikisend.com/download/253382/AdwCleaner
    [S00].txt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draqonn -- 30 Aralık 2019; 2:26:34 >

• quote:

Zararlı sisteminizden silindi.

Silindi ama bazen kullanıcı alışkanlıkları da hesaba katılmalıdır. Ben gereken uyarıları yapmaya çalıştım. Her şeyde olduğu gibi interneti kullanmanın da bir kültürü vardır. Sisteme en küçük şeydeyde format atmak ve bir antivirüs ile taratıp işi bitirmek sorunları çözmüyor. Kültür oluşmayınca aynı hatalar tekrar yapılıyor.

Bu bölümün esas amacı zararlı temizlemek değildir. Bahsettiğim kültürün oluşmasına karınca kararınca atkıda bulunmak ve farkındalık yaratmaktır.

Bu bölümden yararlanan her kullanıcı da kültürün oluşmasına bu forumda yardımcı olmalıdır diye düşünüyorum.

İyi günler.

Alıntıları Göster
    Aslında hocam yaklaşık 15 yıldır bilgisayar ve internet kullanıyorum, hiç antivirüs dahi kullanmadım ilk defa bir virüs bulaştı. Daha önce hiç virüs yüzünden format attığım da olmadı. Bilgisayar evin ortak kullanımında olduğu için bazen ne kadar uğraşsanız da engel olamıyorsunuz.

• Tekrar merhaba buda benim son zamanlarda nedenini bilmediğim şekilde yavaşlayan diğer bilgisayarım buna da bakabilir misiniz ?
    filebin.net
    Filebin :: bin g82wrg86vtiy0m26
    https://filebin.net/g82wrg86vtiy0m26
  • quote:

Aslında hocam yaklaşık 15 yıldır bilgisayar ve internet kullanıyorum, hiç antivirüs dahi kullanmadım ilk defa bir virüs bulaştı. Daha önce hiç virüs yüzünden format attığım da olmadı. Bilgisayar evin ortak kullanımında olduğu için bazen ne kadar uğraşsanız da engel olamıyorsunuz.

Alıntıları Göster
    Anlıyorum sizi. Yazdıklarım şahsınıza değil zaten. Genel kullanıcı kitlesinedir.

Kullanıcıların, kendi sorunu olsun olmasın,sorunu olan kullanıcıları bu konuya yönlendirmesi ve buradaki olup biteni takip etmeleri yararlarınadır.

Delfix yazılımını da kullandığınızda tüm kullandığımız araçlar sisteminizden kaldırılacaktır.
    https://www.bleepingcomputer.com/download/delfix/

İyi günler.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.