Intel Core i7 6700K Soket 1151 4.0GHz 8MB GIGABYTE Z170-HD3P Intel Z170 Soket 1151 DDR4 3466MHz(OC) CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Kırmızı DDR4 2400MHz Deep Cooler Fan WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk Samsung 24inc freesync 4MS 72hz monitör ( önceden almıştım ) Msi RX 480 Gaming x 8GB ekran kartı ( Önceden Alındı ) OCZ ZS series 550 watt 810 plus psu ( Öneden vardı )
Şimdi sorum şu ;
Ben Gta 5 de ultra ayarlarda 80-90 fps lerin yakalamak ve aşmak için MSI GTX 1070 Gaming Z ekran kartı amlak istiyorum. RX 480 İade edip alabiliyorum sorun yok . Ama NVIDIA G-SYNC , AMD FREESYNC kullanıyor . Benim monitör de nvidia ile bu özelliği kullanamayacağım. Bu durumda bir sorun yaşar mıyım sizce ? Yırtılma, görüntüde bozulma olur yoksa farketmiyim ?
Bu hamleyi yapmak mantıklı mı ? Yoksa Saphire r9 fury ya da Asus r9 390x mi alsam ? Bana yardımcı olmanızı rica ederim .
Vsync acik olmassa yirtilmalardan kaçış olamaz. Gtx 1070 alabiliyorsan al bence. Bu arada o sisteme gerçekten ssd koymadın mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
adamın yazdıgını oku once rx 480 alıncan monitorden dolayı aam 80-90 fpsde bekleme bosuna monitorde 72 hz var :))
Hocam ssd başka boyut onu ekstra tartışırız koyarız sorun değil o. Yırtılma olacaksa neden gtx1070 öneriyorsunuz ? Vsync açık olamaz çünkü nvidia gsync destekli
anl90
kullanıcısına yanıt
Tam olarak anlayamadım. Monitörünün desteklediği özellik neler? freesync mi sadece? rx 480 güçlü bir kart ama gtx 1070 alınabiliyorsa al yani daha iyi. Monitör'de gsync desteği yok anladığım kadarı ile o zaman vsync açarsın 72 fps sabit oynarsın. Vsync ile yırtılma da olmaz.
Arkadaşlar kafama takılan birşey var benim şimdi.
Şunu hiç kimse inkar edemezki bir çok firma satış politikası amacıyla saçma sapan yazılım isimleri paylaşıyor. Birçoğu da bir işe yaramıyor . Ya da örneğin TV sektöründe yıllarda insanları 1500 TL Tv 1000 hz diye kandırdılar ya da şu sinema sistemi 1000watt diye kandırdılar. G-sync ve Freesync işe yaramıyor , yalan demiyorum yanlış anlamayın böyle bir bilgim yok.
Kafama takılan şu ; G-sync için 2000 lira para vereceğim diyelim Nvidia güçlü kartlar için ; iyi de Nvidia kartlar G-sync olmadan güçsüz müydü? O zaman nasıl g-sync monitörlerde yırtılma muhabbetleri bu kadar yoktu ? O zaman oyunuyorduk hepimiz on numara sıkıntısız. Ben bu işin de biraz satış politikası olduğuna inanmaya başladım. Ama bir de şu var ; Rx 480 den Gtx 1070 ' e geçmek istiyorum. Sırf monitörüm freesync diye Nvidia almama durumuna düşmek üzereyim. Bu durumda Nvidia için iyi bir şey olmazki kart satışı anlamında ... Ama hemen yanında bir de iphone örneği var . Adam benim bluetooth android ile uymaz , ister al ister alma diyor ... Acaba Nvidia da mı bu şekilde düşünüyor ?
Kafamda elli tane senaryo var :) Vatan bilgisayar'ın sadece bugün 8 şubesini aradım. Adamlar hiçbirşey olmaz sen her yazan özelliği ciddiye alma dedi :) sorun yaşanmaz dediler . Aynı şekilde ; birkaç büyük bilgisayar firması ile konuştum ve sorun olmaz dediler. En son samsung ile konuştum . Onlar da aynı bilgiyi verdiler.
Bu durumda GTX 1070 almaya yaklaştım diyebilirim. Ama hala cevabını bulmayan sorular var gördüğünüz gibi. Lütfen kopyala yapıştır yapmadan biraz düşünüp araştırarak, en azından sorgulayarak yorum yapalım.
ŞUAN BU KONUYA YORUM YAPAN KİMSE İÇİN DEĞİL BU AÇIKLAMA . Bazen hemen siteden , forumdan kopyala yapıltır yapıp konuda mesaj kalabalığı yapılıyor bunun belki önüne geçer niyetiyle yazdım. Sakın yanlış anlaşılmasın arkadaşlar.
Ben sadece hangisi doğru onun peşindeyim. Kimse ile iddalaşma derdinde değilim savunacak savımda yok. Sadece sorguluyorum.Sesli düşünüyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: fuko08
Tam olarak anlayamadım. Monitörünün desteklediği özellik neler? freesync mi sadece? rx 480 güçlü bir kart ama gtx 1070 alınabiliyorsa al yani daha iyi. Monitör'de gsync desteği yok anladığım kadarı ile o zaman vsync açarsın 72 fps sabit oynarsın. Vsync ile yırtılma da olmaz.
işte böyle bir cevap arıyordum abi .
Yani sorun elimde freesync monitör olması . rx 480 GTA 5 ultrada tüm detaylar da açıkken , 40 fps zor buluyor . GTX 1070 ise duman ediyor ortalığı adeta . msi gtx 1070 gaming z 8 gb . Ama nvidia gsync olduğu için ben bu özelliği kullanamayacğımdan yırtılma vs sorun olur mı oyun akıcılığında diye korkuyorum .
Bu sorunun cevabını vsync vs gsync diye aratarak bulabilirsin. Videolar var. Açıkçası ben de gsyncin vsynce göre tam olarak ne üstünlüğü olduğunu bilmiyorum.
anl90
kullanıcısına yanıt
istanbuldaysan adekse gidip denemek lazım şu freesync nasıl bişeymiş görmek istiyorum bende...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme