Şimdi Ara

Sistem nasıl yakın zamanda toplanacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sistem evde tasarım amaçlı kullanılıcak(SolıdWORKS PowerMILL iyi kullanıyorum.)
    3DSMAX ve PhotoSHOP orta düzey ilerletmek istiyorum.
    Render ve animatıon eğitimine başlıcam.

Anakart'dan biraz kısıp psu'a yatırım yapmak mantıklı olurmu.Yada psu bu tür işlemler için yeterli gelirmi.

INTEL Core i7-2600K 3.40 GHz LGA1155 İşlemci 687,23 TL

G.SKILL Ripjaws (F3-12800CL9Q-16GBZL) 16GB Dual KIT (4x4GB) DDR3-1600MHz - X79 Series 231,94 TL

CORSAIR Enthusiast Series (CP-9020002-EU) TX650M 650W 80 Plus Bronze Güç Kaynağı 272,75 TL

ASUS ENGTX560 Ti DCII TOP/2DI/1GD5 GTX 560 Ti 1 GB 256 Bit GDDR5 Ekran Kartı 592,74 TL

ASUS P8Z68-V PRO/GEN3 Z68 LGA1155 DDR3 2200 Anakart 511,13 TL

OCZ Agility 3 (AGT3-25SAT3-120G) 2.5" 120GB SATA III SSD 266,30 TL

ASUS DRW-24B5ST DVD Yazıcı Sata 24X Siyah (DVD- RW Konusunda tavsiye bekliyorum) 51,54 TL

CORSAIR Carbide Serisi 500R (CC-9011012-WW) Power Yok USB Ses Firewire Siyah Kasa 306,26 TL

NOT: ürünlerin yanlarındaki fiatlara KDV dahil.

Sepet Tutarı: 2.468,40 TL
    KDV Tutarı: 444,31 TL
    KDV Dahil Toplam: 2.912,71 TL

bir çok kez konu açtım ancak farkına varamadığım bir yalnış nedeni ile konularım kaldrırıldı.

arkadaşlar yorumlarınız gerçekden önemli benim için.

Kolay Gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerMILL -- 20 Temmuz 2012; 16:05:52 >

• şimdilik bu sistem sana yeter ama 3d tasarımlarda ilerlersne sana yetmeyecektirç bence ana kartını z77 chipsetli bir kasa yap. bide eğer bütçen yeterse ve oyun oynamam dersen pny quadro serisi bir ekran kartı al. biraz pahalı ama 3d çizimler için en iyi orta düzey karttır.
  • Cevabın için teşekkür ederim
    Ancak pny qudronun bana şu an bir artısı olmaz masraf dışında çünkü yüksek seviye bir quadro gerekiyor bana ben yüzey modelleme ağırlıklı çalışıyorum amacım
    3dsmax ile modellemeyi ilerletmek animation ve render yapabilmeyi öğrenmek
    Modelleme yaparken yada orta düzey render veya animationda sıkıntı çıkarmaması benim için önemli
    SolıdWORKS ve PowerMILL'i iyi kullanıyorum bunlarda sorun çıkarmasın arada ufak oyun oynanır tabii
    günden güne peyder pey amacım sistemi güncellemek.
    Psu yeterlimi yüksek alak gerekirmi.
    Ayrıca monitör olarak şu an 17'' tüplü monitorle çalışıcam bir müddet sonra belki alırım monitör
    Nedersin epey götürürmü tavsiyelere sonuna kadar açığım.
    Kasa konusunda kararsızdım ancak corsaır 500r de karar kıldım enson sade ve kullanışlı bir kasa yoksa haf 912 alıcaktım.

Kolay Gelsin...

• öncelikle kasaya fazla takılma dış görünümden ziyade bilgisayarın içi güçlü olması lazım.

orta düzey bir quadro4000 serisi ekran kartı yüzey modelleme ve geniş 3d tasarımlarınız için gayet yeterli ve güçlü bir ekran kartıdır. Orta düzey bir ekran kartı olarak sizi yarı yolda koymaz ama bu ekrankartıyla oyun da oynayamazsınız.

GTX560 TI size şimdilik yeter bunuda aşağıdaki videoda görebilirsiniz.
    http://www.youtube.com/watch?v=0LmBfqHJ5pI

PSU yeterlidir ekran kartını tam güçte bile çalışsa sorun olmayacaktır.

ama yinede forumdaki başkalarındanda yardım al sadece benim dediklerimle yetinme. Ne kadar fazla yorum olursa bilginin sağlamlığı o kadar yüksek olur.

• Çok büyük ihtimalle Corsair yeni ürünleri Pazartesiden itibaren stoklarda olacaktır.
    Pazartesiyi beklemenizde yayar var o açıdan. 500R güzel seçim olacaktır. (300R/400R/C70 gibi altrnatiflerde var.)

Öncelikle, söylediğiniz işlemler için seçtiğiniz ekran kartı sizi tatmin etmeyebilir, çünkü o bir oyun kartı.
    Ama beni idare eder derseniz sisteminiz daha mantıklı kurulabilir.
    Anakart düşürülebilir, SSD Corsair GT serisi yapılır, Vga 2.elden birşey alınır GTX660Ti vs. çıktığında alınır yeni nesil ve mimarisi daha uygun 3D için. Vb.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Çok büyük ihtimalle Corsair yeni ürünleri Pazartesiden itibaren stoklarda olacaktır.
    Pazartesiyi beklemenizde yayar var o açıdan. 500R güzel seçim olacaktır. (300R/400R/C70 gibi altrnatiflerde var.)

Öncelikle, söylediğiniz işlemler için seçtiğiniz ekran kartı sizi tatmin etmeyebilir, çünkü o bir oyun kartı.
    Ama beni idare eder derseniz sisteminiz daha mantıklı kurulabilir.
    Anakart düşürülebilir, SSD Corsair GT serisi yapılır, Vga 2.elden birşey alınır GTX660Ti vs. çıktığında alınır yeni nesil ve mimarisi daha uygun 3D için. Vb.

Chris Brown ankart olarak nasıl düşürülebilir mesela ben aslına ilk bakarsan asus maximus genz/gen3 düşünüyordum bu sitedeki incelemeden etkilenmiştim sonra slı desteği yok diye vazgeçtim ama sonra slı gereksiz benim için dedim :) biraz gitgel oldu yani sonra bu anakarta karar verdim.
    Bu sitedeen çok feyz aldım inkar edemem amacım sistemi bu fiat aralığında toplayıp sonra peyderpey güncelleme en başta dediğim gibi.
    Amacım sistem beni stabil en az iki sene verimli kullanayım çünkü kullanacağım uygulamaları tam anlamı ile oturtmuş olucam tabii daha uzun götürse daha iyi olur ama minumum iki sene
    Senin önerdiğin verimli bir anakart varmı model olarak
    Ayrıca dvd-rw'i gelişi güzel seçtim arkadaşlar bilginiz olsun.(verimli bir tane önerirseniz)
    birde hdd tasiyesi istiyorum Hdd almıyacam şu an için kısa süre sonra alcam eğer fiatı çok aşmaz ise belki şimdi bile alabilirim.
    Ekran kartı ikinci el alınabilir demişin buradaki alışverişleri menunniyet ve memnuniyetsizlikleri takip ediiyorum ancak elektronik üründe hiç ikinci el almadım bakalım belkide olabilir.

Kolay Gelsin...

• Sistemi keisn olarak toplamadan 3gün önce pm atın yardımcı olayım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangi sistem daha uygun ve iyi?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar kasayıda ekledim.
    Yorumlarınızı ve tasarruf sağlanacak daha sonradan güncelleştirilebilecek bir parça görüyorsanız
    lütfen yorumlarınızı esirgemeyin.

Allah nasip ederse sistem yarın toplanacak

Kolay Gelsin...
  • iyi ghünlerde kullan
  • quote:

Orijinalden alıntı: PowerMILL

Sistem evde tasarım amaçlı kullanılıcak(SolıdWORKS PowerMILL iyi kullanıyorum.)

Anakart'dan biraz kısıp psu'a yatırım yapmak mantıklı olurmu.Yada psu bu tür işlemler için yeterli gelirmi.

G.SKILL Ripjaws (F3-12800CL9Q-16GBZL) 16GB Dual KIT (4x4GB) DDR3-1600MHz - X79 Series 231,94 TL

CORSAIR Enthusiast Series (CP-9020002-EU) TX650M 650W 80 Plus Bronze Güç Kaynağı 272,75 TL

ASUS ENGTX560 Ti DCII TOP/2DI/1GD5 GTX 560 Ti 1 GB 256 Bit GDDR5 Ekran Kartı 592,74 TL

ASUS DRW-24B5ST DVD Yazıcı Sata 24X Siyah (DVD- RW Konusunda tavsiye bekliyorum) 51,54 TL

CORSAIR Carbide Serisi 500R (CC-9011012-WW) Power Yok USB Ses Firewire Siyah Kasa 306,26 TL

bir çok kez konu açtım ancak farkına varamadığım bir yalnış nedeni ile konularım kaldrırıldı.

Kolay Gelsin...

Gayet düzgün bir sistem olmuş..Yalnız işlemciyi i7 2600K yerine daha güncel olan i7 3770 ü öneririm..

• SSD agility yerine Vertex3 Senkron SSD daha iyi bir seçim olacaktır fiyat farkı oldukça az bütçen varsa Vertex 4
  • quote:

Orijinalden alıntı: aLoNe

SSD agility yerine Vertex3 Senkron SSD daha iyi bir seçim olacaktır fiyat farkı oldukça az bütçen varsa Vertex 4

Aynen onu unutmuşum..
  • Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim bugün 13:30 gibi işten çıkıcam sistemi almaya gidicem;

Kendi kendime düşündüm;SSD bir ev kullanıcısı içinçok fark edermi yani normal HDD 7200rpm 500 gb gibi alıp ssd yi sonrayamı bıraksam yani çok etkilermi sistemi.
    Anakartı biraz daha düşük alsam hani arta kalanı PSU'a yatııp biraz daha yüksekmi alsam düyorum
    Doğru olurmu doğru olursa bizzat marka yazarak tavsiye ederseniz.
    Ayrıca bir arkadaşımda sıfır Zotac gtx 560ti 2gb 256bit ekran kartı var açılmamış sıfır garantili 500tl istiyor
    Bu ekran kartını bırakıp onu alsam çok fark edermi marka olarak (çift fan soğutmalı diyordu)
    bu kısıtlamaları yaparak diğer parçalara yatırım yapabilirmiyim nedersiniz.
    Corsaır 500r kasa son kararımdır forumda araştırdım elbet bu konudada fikirlerinizi rica ediyorum.
    Soğutma ve performans konusunda
    makine yoğun çalışıcak anlayacağınız(her boş zamanımda pcde kullandığım yazılımlara yoğunlaşıcam)

listone işlemci tavsiyeni dikkate aldım ancak 3770 ile 3770k arasında fark varmıdır yani sonuçda K lı olan çarpan kilidi açık diye biliyorum zorlanmalarda işlemci değerini yükselticek sanırım.
    yani 3770 2600k ile kıyaslandığında dahamı verimli olur.

Hepinize saygı ve sevgiler.

Kolay Gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerMILL -- 21 Temmuz 2012; 11:51:04 >

• quote:

Sistem evde tasarım amaçlı kullanılıcak(SolıdWORKS PowerMILL iyi kullanıyorum.)

Kolay Gelsin...

• quote:

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim bugün 13:30 gibi işten çıkıcam sistemi almaya gidicem;

Kendi kendime düşündüm;SSD bir ev kullanıcısı içinçok fark edermi yani normal HDD 7200rpm 500 gb gibi alıp ssd yi sonrayamı bıraksam yani çok etkilermi sistemi.
    Anakartı biraz daha düşük alsam hani arta kalanı PSU'a yatııp biraz daha yüksekmi alsam düyorum
    Doğru olurmu doğru olursa bizzat marka yazarak tavsiye ederseniz.
    Ayrıca bir arkadaşımda sıfır Zotac gtx 560ti 2gb 256bit ekran kartı var açılmamış sıfır garantili 500tl istiyor
    Bu ekran kartını bırakıp onu alsam çok fark edermi marka olarak (çift fan soğutmalı diyordu)
    bu kısıtlamaları yaparak diğer parçalara yatırım yapabilirmiyim nedersiniz.
    Corsaır 500r kasa son kararımdır forumda araştırdım elbet bu konudada fikirlerinizi rica ediyorum.
    Soğutma ve performans konusunda
    makine yoğun çalışıcak anlayacağınız(her boş zamanımda pcde kullandığım yazılımlara yoğunlaşıcam)

listone işlemci tavsiyeni dikkate aldım ancak 3770 ile 3770k arasında fark varmıdır yani sonuçda K lı olan çarpan kilidi açık diye biliyorum zorlanmalarda işlemci değerini yükselticek sanırım.
    yani 3770 2600k ile kıyaslandığında dahamı verimli olur.

Hepinize saygı ve sevgiler.

Kolay Gelsin...

Dostum sana pm gönderdim

• KDTrey#25 güzel insan 16 gb'ı büyük yazmışın azmı çokmu anlayamadım şimdi.

Ayrıca arkadaşlar tüm katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim sistemi bir yerden toplayacaktım gittim
    ellerinde anakart,ram ekran kartı güç kaynaı yokmuş sitelerinde var görünüyordu.
    Bende o sırada başka yerlerede baktım bazı yerlerde işlemcide fiat farkı var anakartta fiat farkı var artık

Önümüzdeki hafta içi peyder pey toplamaya başlıcam inşallah.

Her daim yorumlarınızı bekliyorum bu şekilde hesap etim ayrı ayrı aldığımda parçalaı tam tamına 400 tl ye yakın bir mebla kardayım.

Yardımlarınızı esirgemeyin özellikle aynı meslekden olduğum arkadaşların yorumlarınıda bekliyorum
    makine mühendisi tekniker grafik tasarımcı gibi arkadaşlarında yorumlarını ve önerilerini bekliyorum.
    Programlardan aldıkları performanslar konusunda mesela.

Kolay Gelsin...

• Arkadaşlar sistem toplanmadı henüz firma tavsiyesi olanlar veya parçalayı ayrı ayrı yerlerden f/p araştırması yaparak alsam sıkıntı çıkarmı.?

Kolay Gelsin...
  • Sistem alında akşam vatandan teslim alıncak;

Anakart ; P8Z77 V PRO asus

Ekran kartı; Asus gtx 560ti top 1gb 256 bit

RAM; Gskıll ribjawsZ 16 gb 4x4

KASA ; Cooler master HAF 912 PLUS GX 80 PLUS 750W midTOWE atx(içinde CM GX 80plus 750W)

İşlemci ; İntel İ7 3770K 3.5Ghz

HDD; 3.5'' 500GB Seagate barracuda sata 3 16 mb 7200rpm

DVD; Asus DRW24B5ST 24 Double layer sata

topkapı vatan dan alında akşam teslim alıcam

yorumlarınızı bekliyorum toplam

2.611.25 TL KDV Dahil.
  • arkadaşlar topladığım sistem nasıl sizce eksik bir durum yada ileride şuda olabilir dediğiniz varmı.?

Kolay Gelisin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.