Bildirim
Sistem olmuş mu? (Bütçe 4500)
Durex Intense Uyarıcı Jel 20 Kullanım (1 x 10 ml) : Amazon.com.tr: Sağlık ve Bakım
https://www.amazon.com.tr/dp/B07RPQVBVJ?th=1
3 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
Buna benzer bir sistemi de ben almayı planlıyorum, ekran kartı olarak ASUS'un bu modelini tercih ettim çünkü ekran kartını arkadaşım yurt dışından getirecek ve MSI gaming x alacaktım normadle fakat onlarda sorun oluyormuş:
CPU: intel Core i5-6600K 3.5GHz Quad-Core Processor
CPU Cooler: Cooler Master Hyper 212 EVO 82.9 CFM Sleeve Bearing CPU Cooler
Motherboard: Asus Z170-A ATX LGA1151 Motherboard
Memory: Kingston HyperX Fury Black 16GB (2 x 8GB) DDR4-2133 Memory
Storage: samsung 850 EVO-Series 250GB 2.5" Solid State Drive
Storage: Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive
Video Card: Asus GeForce GTX 1070 8GB Video Card
Case: Zalman ZM-Z9 NEO BK ATX Mid Tower Case
Power Supply: EVGA SuperNOVA GS 550W 80+ gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply
Optical Drive: Asus DRW-24B1ST/BLK/B/AS DVD/CD Writer
Keyboard: Razer BlackWidow Ultimate 2016 Wired Standard Keyboard
Mouse: Razer DeathAdder 2013 Wired Optical Mouse
-
@umut_baris
Yanıtınız için teşekkür ederim. Overclock yapmayı düşünmüyorum ancak b150 serisi anakartlar bana çok kırpılmış geldiği için önce h170 serisine baktım. Sonra h170 ile z170lerin fiyatının yakın olduğunu görünce z170 alayım bari diye düşündüm. Önerdiğiniz kart ile arasında 40 dolar fark var, bu farka kullanılabilen ram mhz'sini 2166'dan 3466'ya çıkarıyor, gaming serisi olduğu için Killer network ve daha kaliteli ses kapasitörleri gibi özellikleri var, mortar'daki 2 adet 2.0 usb yerine tamamen usb 3.0 ve 3.1 koyulmuş. Farka değer mi sizce?
SSD ve kasa konusunda haklısınız. Yalnız genelde kasa ve psu'yu ayrı al şeklindeki önerilerden dolayı o kasayı pek düşünmemiştim. Önerir misiniz? Yoksa Corsair Spec 02-03 tarzı bir kasa + psu mu almalıyım? Teşekkürler. -
Ben de ilk başta ekran kartını amazondan almaya karar vermiştim ancak Evga dışındaki markaların Türkiye'de geçerli garantisi olmadığını öğrenince vazgeçtim. Evga'nın da kartlarının sanırım Almanya'daki Evga EU'ya gönderilmesi gerekiyormuş herhangi bir problemde. Bu da bazen gümrükte sıkıntı yaşatabiliyormuş. Bu yüzden Türkiye'den almaya karar verdim. Geri kalan parçalarda yurt dışı ile Türkiye arasında fazla fark olmuyor, hatta kasa gibi ürünler pahalıya bile gelebiliyor büyük kargolanmasından dolayı. Sisteminiz güzel olmuş ama. -
quote:
Orijinalden alıntı: sertruzgar
@umut_baris
Yanıtınız için teşekkür ederim. Overclock yapmayı düşünmüyorum ancak b150 serisi anakartlar bana çok kırpılmış geldiği için önce h170 serisine baktım. Sonra h170 ile z170lerin fiyatının yakın olduğunu görünce z170 alayım bari diye düşündüm. Önerdiğiniz kart ile arasında 40 dolar fark var, bu farka kullanılabilen ram mhz'sini 2166'dan 3466'ya çıkarıyor, gaming serisi olduğu için Killer network ve daha kaliteli ses kapasitörleri gibi özellikleri var, mortar'daki 2 adet 2.0 usb yerine tamamen usb 3.0 ve 3.1 koyulmuş. Farka değer mi sizce?
SSD ve kasa konusunda haklısınız. Yalnız genelde kasa ve psu'yu ayrı al şeklindeki önerilerden dolayı o kasayı pek düşünmemiştim. Önerir misiniz? Yoksa Corsair Spec 02-03 tarzı bir kasa + psu mu almalıyım? Teşekkürler.
Aradaki farka değmez. Daha pahalı bellekler almadığın sürece 3466 yı göremezsin. 2133 lük bellek o hıza hayatta çıkamaz, yok öyle bir dünya.
Ses kartı konusu tamamen bir aldatmacadır. Niye dersen, Microsoft Windows XP'den sonra directsound olayını bitirdi. Ses önce cpu da işlenip sonra ses kartının dac (digital to analog converter) ına giriyordu. Bu da sese yapaylık kattı.
Açıkçası o ağ donanımlarını birebir deneyimlemedim fakat pek fazla esprisi olduğunu zannetmiyorum. Ülkedeki altyapı belli. İstediği kadar iyi olsun. İş internet servis sağlayıcıda bitiyor.
Kasa-psu ayrı ayrı almak paranız varsa yapabilirsiniz.
Bugün aaa title oyunlar 50-60 gb tutabiliyor. Sen de sadece 1 tane oyun kuracak değilsin, 250 gb ssd yetmez. Ayrıca m2 satadan 10 kat daha hızlı. Pci-e üzerinden çalışıyor çünkü.
Sana benim konfigürasyonu gözün kapalı al diyorum. Usb 3.1 için o kadar fark vermeye değmez. usb nin 3.1 olması senin oyunu kazanmanı sağlamıyor.
Ki 3.1 destekli aygıt takmadıktan sonra 3.1 bant genişliğini kullanamazsın. Niye çünkü taktığın aygıtın kontrolcüsü maksimum 3.0 bantgenişliği destekliyor.
Sli (çift ekran kartı kullanma) konfigürasyonu yapacak değilsin. O psu sana fazlasıyla yeter.
Ben diyebileceğim herşeyi dedim.
Kurcaladıkça içinden çıkamazsın.
Daha fazla vakit kaybetme ve oyun oynamanın keyfine erkenden var derim.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X