Şimdi öncelikle istediğim sistem şudur : çok üst düzey oyun delisi olmadığım ve pc yi genel olarak film ve internet arada sırada solidworks-autocad tarzı programlar kullanmak için almak istiyorum -tabi biraz oyun da oynarım-soracağım sorular :
1) Yukarıda yazdığım sistem sistem sizce isteklerimi karşılarmı
2) Anakart olarak yazdığım 770 TA-UD3 ü istiyorum ancak bazı yerlerde anakartın problemli olduğu-çok ısındığı söyleniyor. sizce bu doğrumu?
3) Sata 3 destekli anakartta Sata 2 uygun olurmu maalesef sata 3 hard disk aldığım yerde hatta nette bile yok
4) Yazdığım sistemin fiyatı iyimi?
5) Önerebileceğiniz başka bişey varmı mesela o kasa olmamış onun yerine şunu al gibi =)
6) Yazdığım sisteme veya sizin önereceğiniz sisteme uygun bir HD uyumlu 21"-22" güzel bir monitör tabi uygun fiyata önerebilirmisiniz
NOT: max 50-100 TL daha verebilirim sadece kasaya. Sorular çok oldu ama cevaplarsanız çok sevinirim. Okuyan yorum yapsın lütfen.
E-GREEN alınmaz.
1333MHZ CL9 rem alınmaz.
S3 ve U3 destekliyor diyerek 770 chipset alınmaz, 785 alın.
O kasadan cıkan PSU 420W asla veremez.
15-20 YTL 500GB HDD yapabilirsiniz.
...
Hatalı sistem.
E-Green 9800 GT performansındadır ondan Ramleri 1600 mhz yapın en azından İçinde sağlam PSU olan bi kasaya yönlenin...
başka yardımcı olacak birileri varmı? neden e-green alınmaz veya 1333 le 1600 arasında çok fark varmı vs...
1333mhz cl9 ile 1600mhz cl9 arasında biraz fark vardır, 1333mhz cl7 alabilrseniz oldukca iyi olur. E-green modelinin saat hızları düşürülmüştür,daha az güç tüketir ve daha az ısınır.Bunun yanında performansıda biraz daha düşüktür. Gigabyte peak 420w psu için alınabilir bir kart.
peki mert alyan adlı arkadaş S3 ve U3 destekliyor diyerek 770 chipset alınmaz, 785 alın. ancak ben burdaki sistem önerilerinde genelde 770TA-U3 önerildiğini gördüm ama şimdi eski olduğu söylenip 785 alınması tavsiye ediliyor. ne gibi bir fark var aralarında