@Satisfaction45, karakaya_o , Mystik ; yorumlarınız için teşekkür ederim.
Forumun bu bölümünü bir süredir takip ediyorum. Sistemlere yorum yaparken bazı konularda (özellikle bütçe konusunda) amacını aşan arkadaşlar oluyor. Ben de bütçeyi "oyun bilgisayarı" için biraz yüksek tuttuğumun farkındayım, ancak en son bilgisayarımı 2007 yılında topladım ve halen onu kullanıyorum(q6600 işlemci,asus commando anakart, 2gb ram, 8800gts(gtx260 ile 2009 yılında yer değiştirdi) Oyunları en son ayarlarda oynama gibi bi takıntım yok :) Ama gördüğünüz üzere sık sık da donanım değişikliği yapan biri değilim. Her ne kadar bilgisayar teknolojisinde ömürlük cihaz olmasa da beni en azından 4-5 yıl idare edecek sistem toplama amacındayım. Bikaç soru ekleyim hazır ön bilgi vermişken.
- i5 yerine i7 tercih etmem gerekir mi? - ssd yanında depolama için tek 1tb disk yerine 2 tane 1tb lik disk koymamın zararı olur mu. ssd de sadece işletim sistemi olacak(belki bikaç program) oyunlar, diziler, filmler diğer disklerde. - ps için 750w yeterli olur mu ? - sabit disk için neden wd tavsiye edilmiyor? (merakımdan soruyorum bunu) - son olarak, su soğutma hariç olmak üzere sistemi mümkün olduğunca sessiz hale getirmek için ne önerirsiniz.
monitör 5 ms olmasın demenizdeki amaç nedir anlayamadım.2 ms falanmı alsın diyosunuz.
şimdi bu sistem seni 10yıl götürür diyemem çünkü tekloloji bu ne olacağı belli olmuyor ama 4-5 yıl en üst durumda çalıştırır fark etmişsindir onun için özel soğutucu ve kasayıda ona göre seçtim soğutması çok güzel o.c de yapabilirsin ekran kartını msı alma derim servis son zamanlarda çok sıkıntı çıkarıyor donanıma yazılanlara göre söylüyorum yazdığım monörde çözünürlük ve kalite olarak karşılığını alırsın sorularına gelince; 1-i5-i7 fark etmez senin için yukarda yazdığım işlemci senin için fazlasıyla görür 2-ssd alıpta hdd alınmazmı istersen 2adet 2tb al fark etmez ssd'ye windows ve driverları kurarsın diğer bilgilerinide hddlere atarsın herkes öyle yapıyor doğrusuda bu zaten. 3-power olarak sorduğun sistemede yeter yukarda yazdığımada yeter yalnız 80+ plus bronz gold gibi olması şartıyla çünkü bilinmedik bi marka 750w yazar ama ilerde sorun çıkarır 4-Aslında bi nedeni yok herkes seagate ve samsung'a alışmış aslında servis olarak bakarsan ikiside aynı kalitede hatta forumlarda yazılanlara göre samsung daha fazla servise gittiğide açıkça görülüyor 5-eğer hem bilgisayarımın iyi soğutması olsun hemde minumum ses olsun diyorsan iyi marka büyük 20lik 12lik fanların olması gerekiyor küçük fanların hepsi devirlerinden dolayı çok ses çıkarır (eğer amd işlemci alacaksanda kesinlikle stok fanını kullanmayacaksın çünkü fanın kendisi bile baş ağrıtıyor.
eğer yardımcı olabildiysem ne mutlu şimdiden hayırlı olsun dostum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme