Şimdi Ara

Sistem Seçimim? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
1.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tarkolar

quote:

Orijinalden alıntı: ENCHANTER

İşlemci: INTEL CORE I5 2500K QUAD CORE 3.30 GHZ 6MB TURBO 850 MHZ GFX 1155P SANDY BRIDGE
    Anakart: MSI INTEL Z68MA-G45 (B3) Z68 DDR3 2133 VGA GLAN RAID 0,1,5,10 1155P
    Bellek: GSKILL RIPJAWESX 4GB (2X2) 1333MHZ DDR3 CL7 PC RAM F3-10666CL7D-4GBXH
    Sabit Disk: SAMSUNG 3.5 1TB 7200 RPM 32MB SATA II PC HDD HD103UJ/HD103SJ/HD103SI
    Ekran Kartı: MSI 1GB HD6850 CYCLONE DDR5 256 BIT 1GD5 PE/OC 2XDVI HDMI ATI 16X
    Kasa: COOLER MASTER ELITE 500W PENCERELI SIYAH ATX KASA RC-430-KWP500
    DVD Okuyucu: ASUS 24B3ST 24X8X16 DVD YAZıCı SIYAH SATA DOUBLE LAYER KUTULU
    Toplam: 1570TL (trdukkan)

Seçtiğiniz ekran kartının performansına kıyasla fiyatı çok yüksek. Çevre birimlerine de (klavye-mause) oldukça fazla harcama yapmışsınız. Bu bileşenlerinizi şimdilik idare edebilecek şekilde alıp sistemin kendisine yatırım yapmanız daha uygun olur. İleride CF düşüneceğiniz zaman gerçek 600w. kaliteli bir PSU alabilirsiniz. İşlemci fanı, ilave kasa fanı vb. bileşenleri de O.C ve CF yapmayı düşündüğünüzde alabilirsiniz.

seçim yanlış olmuş işlemciye önem verilip diğer bileşenler kısılmış şu an 1500-1600 tl ile 2500K 2600K alınmaz
    @dostum senin seçiminde ise sistem oyun oynamaya yönelik olmadığı anlaşılıyor amacını yazarsan daha iyi olur. 165 tl ye yolu var heralde. eğer oyun amaçl değilse üstteki sistemin psu sunu değiştirerek alabilirsin. eğer oyun içinse şunu öneririm

AMD Phenom II 955 ---http://www.teknobiyotik.com/donanim/islemci-cpu/amd-phenom-ii-x4-955-black-ed-am3-8mb-3-2ghz-dort-cekirdekli-islemci.html
    GIGABYTE 990XA-UD3 ---http://www.netsiparis.com/detay/27951125032/GIGABYTE-990XA-UD3-AMD-AM3--DDR3-S-GL-ATX
    HI-LEVEL 4GB 1333MHZ DDR3 Soğutuculu Dual Kit ---http://www.exa.com.tr/hilevel/bellekler/hilevel_4-326-7043.html
    SAMSUNG Spinpoint F3 1TB 32MB ---http://www.sanalmarketim.com/urun/0b5649c2c7117c2ab34591f4a6d86af8/SAMSUNG-HD103SJ-Spinpoint-F3-1TB-7200Rpm-SATA2-32MB-HDD
    XFX EX-HD-685X-ZNBC HD6850 BLACK EDITION O.C. 1GB ---http://www.netsiparis.com/detay/12831626019/XFX-EX-HD-685X-ZNBC-HD6850-BLACK-EDITION-O-C--1GB-DDR5-820MHZ-PCI-E-EKRAN-KARTI
    Dark Raptor 6 Fan Yuvalı 3 Fanlı USB 3.0 Kasa ---http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/dark-orion-kirmizi-led-fanli-usb-3-0-ve-esata-destekli-oyuncu-kasasi-5026.html
    HIGH Power PLUS 750W Modüler PSU ---http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/high-power-plus-serisi-750w-80-guc-kaynagi.html
    Sunbeam Core Contact Freezer 120MM ---http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/sunbeam-core-contact-freezer-intel-amd-islemci-sogutucu.html
    A4 TECH KX-2810BK GAMER Q-TR MM KLAVYE+OPTİK MOUSE ---http://www.sanalmarketim.com/urun/00638e741ee4516b7f33fbd3ccfdf9f9/A4-TECH-KX-2810BK-GAMER-Q-TR-MM-KLAVYE+OPTIK-MOUSE-Siyah

Toplam 1592 TL
    kargo + taksitler falan normal bir fiyat çıkar

işte bu. ileridede bulldozer e geçersin derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: DenizSERT

quote:

i5 2500k bulldozer x4 le aynı olacağı kanaatindeyim. arkadaş oc yapmayacak sonuçta

i7 2600k dan pahalı olacağına gelirse p2 1055t ve 1090t çıktığındaki durumu hatırlatmak istiyorum. 1090t çıktığında 600tl 1055t 400 tl civarlarındaydı.
    bunlardada 400-450 düşük versiyon yüksek versiyon 600-650 olacaktır ki düşük 500 bile olsa 2600k 610 tl

xperia arc ve eski sistemin işini görür heralde

eski sistemim dediğiniz şuan kullandığım arçelik laptop :D foxcon anakart pentium dual core 2.2 gghz 2 gb ram 160 gb hdd 128 mb ekran kartı :D bu cihazın vardiği ses desteği berbat bir gitarist olarak kayıtlar konusunda küplere biniyorum desem yeridir bana şöyle bir amd 4 çekirdekli bir sistem yazabilecek varmı yada benim yazdıklarımda değişmesi gerektiğini düşündükleriniz varsa?

gitaristsen bende gitaristim, bilgisayarımı satıyorum, neden dersen boss gt-10 almak istiyorum, yalnız komple(klavye,mouse,monitör,....) 1100 tl, boss gt-10 da o fiyatta daha ucuza satmam, şu an sistemim 1 haftalık, daha kullanamayacağım için satıyorum birde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Özgür Güneş

quote:

quote:

i5 2500k bulldozer x4 le aynı olacağı kanaatindeyim. arkadaş oc yapmayacak sonuçta

i7 2600k dan pahalı olacağına gelirse p2 1055t ve 1090t çıktığındaki durumu hatırlatmak istiyorum. 1090t çıktığında 600tl 1055t 400 tl civarlarındaydı.
    bunlardada 400-450 düşük versiyon yüksek versiyon 600-650 olacaktır ki düşük 500 bile olsa 2600k 610 tl

eski sistemim dediğiniz şuan kullandığım arçelik laptop :D foxcon anakart pentium dual core 2.2 gghz 2 gb ram 160 gb hdd 128 mb ekran kartı :D bu cihazın vardiği ses desteği berbat bir gitarist olarak kayıtlar konusunda küplere biniyorum desem yeridir bana şöyle bir amd 4 çekirdekli bir sistem yazabilecek varmı yada benim yazdıklarımda değişmesi gerektiğini düşündükleriniz varsa?

gitaristsen bende gitaristim, bilgisayarımı satıyorum, neden dersen boss gt-10 almak istiyorum, yalnız komple(klavye,mouse,monitör,....) 1100 tl, boss gt-10 da o fiyatta daha ucuza satmam, şu an sistemim 1 haftalık, daha kullanamayacağım için satıyorum birde.

ilk olarak arc alacağım dostum şuan durumlar yeni düzelmeye başlıyor bu sistem ekimde falan toplanacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: delarux

Dostum AMD alma yanarsın.Heleki laptopa alıyorsan ciddi anlamda yanarsın.Bacaklarından dumanlar çıkar

dostum sana söyle diyim, 4 yıl önce toshiba a 200 aldım, islemci intel t7300 dü, arkadasım a210 aldı. tıpa tıp aynısıydı, tek farkı islemcisi amd turion x2(o zaman turion vardı galıba), ozellıkler tıpal tıp aynıydı, benım laptopa 15 dakka sonra dokunulmuyordu, adamın laptop 5 saat sonra bile buz gıbıydı, tozdur falan demeyın aynı zamanda almıstık.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

ilk olarak arc alacağım dostum şuan durumlar yeni düzelmeye başlıyor bu sistem ekimde falan toplanacak.

arc ne ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

arc ne ?

sony ericson xperia arc. pda.

• ben htc ye bak derim, güzel telefon, gitar hocam kullanıyor ama htc çok daha iyi, gitarist adamın telefonla ne işi olur, bırak bence :D
  • quote:

ben htc ye bak derim, güzel telefon, gitar hocam kullanıyor ama htc çok daha iyi, gitarist adamın telefonla ne işi olur, bırak bence :D

müzik dinlemek fotoraf çekmek blogları her an takip etmek hayatı kolaylaştırmka mobil olabilmek bürçok yönü var yani :)
  • hmmmm :D peki o zaman htc sensation lara bak derim, bende htc desire hd var, çok memnunum, 12 taksit 1350 tl ye aldım. ama sonradan aynı özellikte daha güncel sensation modellerini öğrenince baya bi üzülmüştüm :D ama bence git boss gt 10 al :D
  • quote:

İşlemci: INTEL CORE I5 2500K QUAD CORE 3.30 GHZ 6MB TURBO 850 MHZ GFX 1155P SANDY BRIDGE
    Sabit Disk: SAMSUNG 3.5 1TB 7200 RPM 32MB SATA II PC HDD HD103UJ/HD103SJ/HD103SI

Seçtiğiniz ekran kartının performansına kıyasla fiyatı çok yüksek. Çevre birimlerine de (klavye-mause) oldukça fazla harcama yapmışsınız. Bu bileşenlerinizi şimdilik idare edebilecek şekilde alıp sistemin kendisine yatırım yapmanız daha uygun olur. İleride CF düşüneceğiniz zaman gerçek 600w. kaliteli bir PSU alabilirsiniz. İşlemci fanı, ilave kasa fanı vb. bileşenleri de O.C ve CF yapmayı düşündüğünüzde alabilirsiniz.

Bu sistemi al ancak hdd yi hd502hj yapıp raidlersin.20 tl daha fazla ödersin ancak 2 kata yakın performans artışı olacaktır.Birde kasayı aopen nagas g6 yap.İntel düşünmeme sebebini de merak ettim açıkcası.Herşey fp değil arkadaşım.Performans istiyorsan ve bütçede el veriyorsa intel alırsın ki bu işlemci seni çok uzun süre idare edecektir.Ayrıca ileride ivy e de geçebilme imkanın var.İleride bd alırım diye amd almak sana boş yere zaman ve çok daha fazla para kaybı olacaktır.Ayrıca alacağın bd de oyun performansı açısından 2 sene boyunca fark yaratmaz.Ne zaman 6 yada 8 çekirdek kullanan oyunlar çıkar o zaman farkı görürsün ki bunu düşünerek bd beklenmemeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feelsgoodman -- 27 Ağustos 2011; 16:23:58 >

• quote:

hmmmm :D peki o zaman htc sensation lara bak derim, bende htc desire hd var, çok memnunum, 12 taksit 1350 tl ye aldım. ama sonradan aynı özellikte daha güncel sensation modellerini öğrenince baya bi üzülmüştüm :D ama bence git boss gt 10 al :D

arc da 1350 tl ama daha iyi diyorlar gene bu forumda :) ayrıca boss gt-10 alıcam zaten :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ForqottenHopes

quote:

Bu sistemi al ancak hdd yi hd502hj yapıp raidlersin.20 tl daha fazla ödersin ancak 2 kata yakın performans artışı olacaktır.Birde kasayı aopen nagas g6 yap.İntel düşünmeme sebebini de merak ettim açıkcası.Herşey fp değil arkadaşım.Performans istiyorsan ve bütçede el veriyorsa intel alırsın ki bu işlemci seni çok uzun süre idare edecektir.Ayrıca ileride ivy e de geçebilme imkanın var.İleride bd alırım diye amd almak sana boş yere zaman ve çok daha fazla para kaybı olacaktır.Ayrıca alacağın bd de oyun performansı açısından 2 sene boyunca fark yaratmaz.Ne zaman 6 yada 8 çekirdek kullanan oyunlar çıkar o zaman farkı görürsün ki bunu düşünerek bd beklenmemeli.

intelin aynı değerleri veripte pahalı olması canımı sıkıyor açıkcası. bir sistem aldıktan sonra güncellemeyeceğim kesinlikle düşünmüyorum topicde yazdığım gibi oyun meraklısıda değilim çoklu uygulama kullananan biriyim pc de 10 ve uzeri program açık olabiliyor o yuzden rahat olsun bana yeter. kasa az geldi evet bir kasa önerdiler bayağı beğendim aklımda o var onun dışında kendi yazdığım sistem olacak gibi ama genede şuna fazla veriyosun buna şöyle uyguna var derseniz seve seve kabul ederim :D

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ForqottenHopes

quote:

intelin aynı değerleri veripte pahalı olması canımı sıkıyor açıkcası. bir sistem aldıktan sonra güncellemeyeceğim kesinlikle düşünmüyorum topicde yazdığım gibi oyun meraklısıda değilim çoklu uygulama kullananan biriyim pc de 10 ve uzeri program açık olabiliyor o yuzden rahat olsun bana yeter. kasa az geldi evet bir kasa önerdiler bayağı beğendim aklımda o var onun dışında kendi yazdığım sistem olacak gibi ama genede şuna fazla veriyosun buna şöyle uyguna var derseniz seve seve kabul ederim :D

bak oyun oynamayacağım diyorsun, 1000 liralık bir sistem sana fazlasıyla yeter:

İşlemci: AMD PHENOM II X4 965 QUAD CORE 3.4 GHZ 8MB BLACK EDITION 938P AM3
    Anakart: MSI AMD 880GM-E41 880G DDR3 1600 VGA GLAN RAID 0,1 16X 938P AM3
    Bellek: 2 X KINGSTON HYPERX 4GB 1600MHZ DDR3 PC RAM KHX1600C9D3/4GB TEK MODÜL
    Sabit Disk: SAMSUNG 3.5 1TB 7200 RPM 32MB SATA II PC HDD HD103UJ/HD103SJ/HD103SI (buraya kadar trdukkan, ankarada oturuyorsan aynı fiyata aynı kaynaklı bir yerden toplatabilirim)
    Kasa: AOPEN NAGAS G3 400W MICRO ATX CUBE KASA (vatan)

bu arada stok fan gayet sessiz, herkes demiş yok çok kafa şişiriyor falan diye, yalan ben kendim kullanıyorum, sıfır dB.

TOPLAM: 860 TL

bu sisteme isterseniz güzel bir ses kartı alabilirsiniz, ayrıca istediğin klavye mouse da al ama bence çok para yatırma, kendi kullandığım microsoft wireless desktop 5000 i öneririm, vatan bir alt modeli 50 tl idi, gayet güzel

• xperia arc adlı telefonu kullandım, fakat kullanımı zor ve karışık, ama htc çok güzel bir menü yapmış

modeller bunlar:
    http://www.htc.com/tr/product.aspx

benim önerim ve çoğu kişinin önerisi sensation modeli olacaktır.

sonra boss gt 10

en sonda benim dediğim sistemi alırsan tahminimce sana 3000-3500 tl ye patlar bunlar, bu arada gitarın ne ? :D

bu arada kayıtlarda gecikme varsa asio4all adlı programı kullanabilirsin
  • quote:

xperia arc adlı telefonu kullandım, fakat kullanımı zor ve karışık, ama htc çok güzel bir menü yapmış

modeller bunlar:
    http://www.htc.com/tr/product.aspx

benim önerim ve çoğu kişinin önerisi sensation modeli olacaktır.

sonra boss gt 10

en sonda benim dediğim sistemi alırsan tahminimce sana 3000-3500 tl ye patlar bunlar, bu arada gitarın ne ? :D

bu arada kayıtlarda gecikme varsa asio4all adlı programı kullanabilirsin

xperi arc ve hdscreen hediye alınacak benimde 2000 tl param var pedalı 2. el alıcam nakit diğerlerinide peşin fiyatına armayan taksit seçenekleriyle alıcam asio kullanıyorum şuan bayağı etkisi oluyor gitar olarak gibson explorer el yapımı var kendi yapımım :)

• gitar gerçek gibson mı sen mi yaptın ? :D bu arada çok ciddiyim benim topladığım sistem sana fazlasıyla yeter ve çok şıık bir sisttem, pedal 1100 tl(sıfır), 900 tl de sistem desen, istediğin herşeye sahipsin, bendede avatardakii gitarın vintage sunburst u var, ama inan dünyada renginin aynısından yok :D
  • quote:

gitar gerçek gibson mı sen mi yaptın ? :D bu arada çok ciddiyim benim topladığım sistem sana fazlasıyla yeter ve çok şıık bir sisttem, pedal 1100 tl(sıfır), 900 tl de sistem desen, istediğin herşeye sahipsin, bendede avatardakii gitarın vintage sunburst u var, ama inan dünyada renginin aynısından yok :D

orjinal gibson kalitesinde el yapımı solak olduğu için :) sistem alırken tekrar bir konu açıcam gibi ekimde :)
  • ya bi git, benim gitar daha iyidir, epiphone lp standard plus top
  • quote:

ya bi git, benim gitar daha iyidir, epiphone lp standard plus top

gibsonla kim baş edebilirki :)
  • quote:

quote:

ya bi git, benim gitar daha iyidir, epiphone lp standard plus top

gibsonla kim baş edebilirki :)

forumuda boş yere doldurduk ama neyse, fotoğrafı varmı çok merak ettim, baya bi övdün :D
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.