Şimdi Ara

Sistem Seçimim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
1.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • amd nin ısınma sorunu yok diye biliyorum ben kuzenim kullanıyor ve acayip derece mennun. zaten laptop değilki bu işlemci fanı alıyoruz o kadar sirkülasyon sağlıyoruz.
  • benim x4 955 vermemdeki amaç ileride bulldozere geçsin 8 çekirdeğin multimedia işlerinde farkı olur diyeydi.
    boş boş dursun zararı yok. işlemciyi sonradan bulldozer alırsa i5 2500k multimedia da yalan olur. video işleme de falan daha etkili olur. bana kalırsa kendi yaşadığım sorunlardan ders çıkardım. psu ve kasa kesinlikle çok önemli. anakartı da serinin chipsetin düşük modellerinden değil en azından orta modellerinden almak gerek diye düşünüyorum. kendim sıkıntısını çekiyorum şu an.
    ben düzgün bir dille eleştirdim. sen sert bir dil kullanıyorsun. 5 senedir dahili bileşenler forumuyla ilgileniyorum. nasıl davrancağımı emin ol senden iyi öğrendim. ben sana birşey öğretmiyorum birinin sistemine kendi yorumunu yazarsın. çünkü bu senin görüşüne göre neden kendi sistemini tavsiye ettiğini anlatır. ben sistemi kurdum bak yukarıda bana eleştiriler var birşey diyormuyum?
    lütfen yanlış yorumlar yapma. senin sistemim hakkındaki görüşüm buydu. ve söyledim. benim sistemim daha çok eleştiri aldı. arkadaş bunca eleştiri boşa değil deyip senin yazdığını alabilir. veya bana güvenip alabilir. kendi kararı. ama eleştiri bu forumda önemlidir. tartışma çıkarmak istemiyorum o yüzden yorumun bu kısmına cevap beklemiyorum

@amd yanar

kardeşim senin laptop pavilionun düşük bir modeli ise o/b ekran kartı ve 2gb ram ile crysis oynuyorsan dizin değil masaya koysan masa tutuşur heralde. bu inteldede olur. birşey bilmiyorsun milleti kandırmaya çalışma. amd ekran kartında nvidia dan serin çalışıyor. işlemcide ise intel ile aynı. hatta bazen daha da iyi oluyor. sence bu yeterli mi?

edit: ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarkolar -- 24 Ağustos 2011; 9:35:15 >

• Öncelikle, yorumunuzun cevap beklemediğiniz kısmını hiç yazmayınız. Ben söyledim konu kapandı, böyle bir mantık ve yaklaşım tarzı olmaz.
    Şunu da aklınızdan çıkarmayan burada kimse kimseyi eleştirmiyor ve eleştiremez, hiç kimseye öyle bir hak vermiş mi Sn. DH Yöneticileri? Falanca adam bu forumun eleştirmenidir; çok bilgilidir, çok yetkilidir, onu dinleyin demişler mi? Burada kimse eleştiri yapmıyor, doğru olduğuna inandığı bilgileri söylüyor yalnızca ve ortak bir görüşte birleşiyorlar. Kaç senedir bu forumda olursa olsun, kaç mesaj gönderirse göndersin herkesin eşit bir söz hakkı var.
    "seçim yanlış olmuş işlemciye önem verilip diğer bileşenler kısılmış şu an 1500-1600 tl ile 2500K 2600K alınmaz"
    İşte bu sizin cümleniz, kesin hüküm belirtir ve ben bilirim havasında yazılmış. Sonrasında da diyorsunuz ki "ben düzgün bir dille eleştirdim, sen sert bir dil kullanıyorsun". Ayrıca da, neyi benden daha çok bildiğinizi bilebilecek kadar beni tanımıyorsunuz. Herşeye rağmen size karşı "siz" ifadesini kullanmaya gayret ediyorum. Son derece kendini beğenmiş ve ukala üslubunuzla kimi eleştiriyorsanız eleştirin, kime ne yazıyorsanız yazın ama benden uzak durun lütfen...

• Kesinlikle amd kur!
  • quote:

Orijinalden alıntı: DenizSERT

valla açıkcası bütcem 2000 tl ama o kadar harcamak istemiyorum istediğim özellikler 4 çekirdek işlemci 1 gb ekran kartı 8 gb ram 1 gb 7200 rpm disk prof ses kartı ve 5+1 ses sistemi (creative logitech yada Eşdeğer)duoble layer dvd wifi keyboard mause yeterli derecede bir kasa yalnız klavye mause ve kasa ful siyah olucak ve gerekli fanlar vs vs. yalnız amd olsun istiyorum intel sistemler pahalıya maal oluyor be intel i serisi olursa 7 olsun isterim yoksa şimdiye gidip i5 bir laptop almıstım :)

2 li söyleşiyi bırakıp şimdi bu dediklerime cevap vericek varmı ?
  • quote:

quote:

valla açıkcası bütcem 2000 tl ama o kadar harcamak istemiyorum istediğim özellikler 4 çekirdek işlemci 1 gb ekran kartı 8 gb ram 1 gb 7200 rpm disk prof ses kartı ve 5+1 ses sistemi (creative logitech yada Eşdeğer)duoble layer dvd wifi keyboard mause yeterli derecede bir kasa yalnız klavye mause ve kasa ful siyah olucak ve gerekli fanlar vs vs. yalnız amd olsun istiyorum intel sistemler pahalıya maal oluyor be intel i serisi olursa 7 olsun isterim yoksa şimdiye gidip i5 bir laptop almıstım :)

2 li söyleşiyi bırakıp şimdi bu dediklerime cevap vericek varmı ?

ENCHANTER in oluşturdugu sistemi alın.intel olacaksa i7 olacak illa demeyin.i5 2500k şu anda alınacak en mantıklı işlemci.amd nin x6 ları yanından bile geçmiyor performans olarak.amd aldıgınızda buldozere geçseniz bile i5 2500k performansı alacagınız muamma.8 çekirdeklisi geçer muhtemelen ama fiyatı fazla olur.uzun süre işlemci masrafı yapmazsın.Üstelik 22nm intel işlemcileri ilerde takabilirsin anakart degiştirmeden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Al Swearengen -- 24 Ağustos 2011; 15:16:26 >

• Yalnızca, bütçenizde biraz esneme payınız varsa kasayı Akasa Xone 600watt olarak değiştirmenizi öneririm. Güç kaynağı olarak da CF sistemi kaldırmaya yeteceğini düşünüyorum, bu şekilde ileride upgrade ihtiyacı duymazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarkolar

benim x4 955 vermemdeki amaç ileride bulldozere geçsin 8 çekirdeğin multimedia işlerinde farkı olur diyeydi.
    boş boş dursun zararı yok. işlemciyi sonradan bulldozer alırsa i5 2500k multimedia da yalan olur. video işleme de falan daha etkili olur. bana kalırsa kendi yaşadığım sorunlardan ders çıkardım. psu ve kasa kesinlikle çok önemli. anakartı da serinin chipsetin düşük modellerinden değil en azından orta modellerinden almak gerek diye düşünüyorum. kendim sıkıntısını çekiyorum şu an.
    ben düzgün bir dille eleştirdim. sen sert bir dil kullanıyorsun. 5 senedir dahili bileşenler forumuyla ilgileniyorum. nasıl davrancağımı emin ol senden iyi öğrendim. ben sana birşey öğretmiyorum birinin sistemine kendi yorumunu yazarsın. çünkü bu senin görüşüne göre neden kendi sistemini tavsiye ettiğini anlatır. ben sistemi kurdum bak yukarıda bana eleştiriler var birşey diyormuyum?
    lütfen yanlış yorumlar yapma. senin sistemim hakkındaki görüşüm buydu. ve söyledim. benim sistemim daha çok eleştiri aldı. arkadaş bunca eleştiri boşa değil deyip senin yazdığını alabilir. veya bana güvenip alabilir. kendi kararı. ama eleştiri bu forumda önemlidir. tartışma çıkarmak istemiyorum o yüzden yorumun bu kısmına cevap beklemiyorum

@amd yanar

kardeşim senin laptop pavilionun düşük bir modeli ise o/b ekran kartı ve 2gb ram ile crysis oynuyorsan dizin değil masaya koysan masa tutuşur heralde. bu inteldede olur. birşey bilmiyorsun milleti kandırmaya çalışma. amd ekran kartında nvidia dan serin çalışıyor. işlemcide ise intel ile aynı. hatta bazen daha da iyi oluyor. sence bu yeterli mi?

edit: ekleme

2011 de aldığım pavilion laptop diyorum dostum anlama kıtlığın mı var ?
    Ayrıca 4 gb ram var ben böyle bir sorun yaşıyorum ve burda dile getirdim.
    Milleti kandırmaya çalışma diyo bide ya cahiliyet.

• quote:

Orijinalden alıntı: ENCHANTER

Yalnızca, bütçenizde biraz esneme payınız varsa kasayı Akasa Xone 600watt olarak değiştirmenizi öneririm. Güç kaynağı olarak da CF sistemi kaldırmaya yeteceğini düşünüyorum, bu şekilde ileride upgrade ihtiyacı duymazsınız.

kasa ve psu için link verebilirmisiniz?
  • k.bakma enhancter. ben çok bilgiliyim demiyorum. ancak sen abartıyorsun. kesin hüküm değildir. herkes kendi görüşünü kesin hükümle yazıyor bu forumda.
    ayrıca ben hakların eşit olmadığını söylemedim. söylediğim tek şey bunca zamandır ne zaman nasıl davranmam gerektiğini öğrendiğim.
    kimseye ukalalık yapmıyorum tanıyan tanır beni(her ne kadar benim öğrendiğim zamanlardan kimse kalmasa da). ben herkese karşı böyleyim aynı zamanda herkes herkese karşı böyle.
    siz söylediklerimi anlamadan yorum yapıyorsunuz. sert bir dil kullanıyorsun "sizden birşey öğrenecek değilim" gibi bir üslup tarzı budur. benim söylediğim ise sadece kendi görüşüm. ister kesin hüküm tarzında olur, ister normal bi tarzla bu sizi ilgilendirmez. ancak herkes her yorumun kişisel olduğunu ve kendi görüşü olduğunu bilir. bu dh de değil bütün forumlarda böyledir.
    dh yöneticileri kimseye böyle hak vermemiş isteyen de yok. siz herşeyi yanlış anlamaya gayret mi ediyorsunuz anlamadım. eleştiri kişinin görüşüyledir. nitekim her yerde herkes eleştirisini görüşüne göre yapar.siz ise bunu terse çekip, ukalalık yaptığımı öne sürüyorsunuz. k.bakmayın ama bunları yazarken size ne diyeceğimi bilemedim. ne dersem diyeyim havada kalacaktır.

benim konu kapansın dememdeki amaç tartışma haline gelmemesiydi ama siz uzatıyorsunuz. k.bakma ama konu kirleniyor. tekrar söylüyorum lütfen konu kapansın.

• konuyu fazlasıyla saptırdınız arkadaşlar lütfen.
  • k.bakma hocam tamam. ben sistemim de hala tavsiye ediyorum neden dersen birkaç ay sonra elindeki işlemciyi satıp 8 çekirdekli bulldozere geçersin medya işleri için 2500k yı bitirir... ancak bir süre daha kötü performanslı bir sistem kullanırsınız.. bana kalırsa şimdi hiç ellemeden bulldozer çıkınca direk bulldozer li sistem toplaman birkaç ay kadar beklemelisin.
  • quote:

k.bakma hocam tamam. ben sistemim de hala tavsiye ediyorum neden dersen birkaç ay sonra elindeki işlemciyi satıp 8 çekirdekli bulldozere geçersin medya işleri için 2500k yı bitirir... ancak bir süre daha kötü performanslı bir sistem kullanırsınız.. bana kalırsa şimdi hiç ellemeden bulldozer çıkınca direk bulldozer li sistem toplaman birkaç ay kadar beklemelisin.

olabilir aslında şimdi bi xperia arc alıcam int işlerimi onla görebilirim.
  • quote:

k.bakma hocam tamam. ben sistemim de hala tavsiye ediyorum neden dersen birkaç ay sonra elindeki işlemciyi satıp 8 çekirdekli bulldozere geçersin medya işleri için 2500k yı bitirir... ancak bir süre daha kötü performanslı bir sistem kullanırsınız.. bana kalırsa şimdi hiç ellemeden bulldozer çıkınca direk bulldozer li sistem toplaman birkaç ay kadar beklemelisin.

8 çekirdekli buldozer ucuz olmayacak yalnız.i7 2600k yı geçecegide muamma.Aynı şekilde 4 çekirdekli buldozerin de i5 2500k ten iyi olup olamayacagı ki sanmıyorum.Çok çekirdek destekli uygulamalarda geçer 8 çekirdek buldozer.Sonradan buldozer için para harcamak ne kadar mantıklı? i5 2500k gibi işlemci alınabiliyorken şu an

• quote:

Orijinalden alıntı: ENCHANTER

İşlemci: INTEL CORE I5 2500K QUAD CORE 3.30 GHZ 6MB TURBO 850 MHZ GFX 1155P SANDY BRIDGE
    Anakart: MSI INTEL Z68MA-G45 (B3) Z68 DDR3 2133 VGA GLAN RAID 0,1,5,10 1155P
    Bellek: GSKILL RIPJAWESX 4GB (2X2) 1333MHZ DDR3 CL7 PC RAM F3-10666CL7D-4GBXH
    Sabit Disk: SAMSUNG 3.5 1TB 7200 RPM 32MB SATA II PC HDD HD103UJ/HD103SJ/HD103SI
    Ekran Kartı: MSI 1GB HD6850 CYCLONE DDR5 256 BIT 1GD5 PE/OC 2XDVI HDMI ATI 16X
    Kasa: COOLER MASTER ELITE 500W PENCERELI SIYAH ATX KASA RC-430-KWP500
    DVD Okuyucu: ASUS 24B3ST 24X8X16 DVD YAZıCı SIYAH SATA DOUBLE LAYER KUTULU
    Toplam: 1570TL (trdukkan)

Seçtiğiniz ekran kartının performansına kıyasla fiyatı çok yüksek. Çevre birimlerine de (klavye-mause) oldukça fazla harcama yapmışsınız. Bu bileşenlerinizi şimdilik idare edebilecek şekilde alıp sistemin kendisine yatırım yapmanız daha uygun olur. İleride CF düşüneceğiniz zaman gerçek 600w. kaliteli bir PSU alabilirsiniz. İşlemci fanı, ilave kasa fanı vb. bileşenleri de O.C ve CF yapmayı düşündüğünüzde alabilirsiniz.

@DenizSERT
    Bu sistemi almanızı tavsiye ediyorum. Ama bir kaç değişiklik yapılırsa daha iyi olur.

1)Kasanın psusu peaktir ve yanılmıyorsam 350-400 watt civarı gerçek güç oranı vardır. Bu psu ile bu sistemi yakabilirsiniz. Anlık olarak 500 watt görmesi bile zordur. Tavsiyem f/p ürünlerinden aerocool 550w, akasa 600 w, dark orion 600w kasalardır.
    2)Ramlerde her zaman mhz hissedilmediği söylenirki bu kısmen doğrudur. Ddr 400 ramler zamanındada millet 2 dolar fark için 333 alırdı. Ddr2 800 zamanında millet 600 alırdı. Gerçek şuki ram hızları sürekli artyor. Bugün ddr2 800 ramle ddr3 1600 ram arasında oldukça fark vardır. Biz her ne kadar hissedilmiyor desekte bir kaç dolar için 1333 ram alınmasını doğru bulmuyorum. Bir fark varki bugün afaki hız farklarıda var. Biz hissdemeyiz çünkü bu daha çok performans gerektiren uygulamalarda anlaşılır.
    3)Harddiski eğer biraz daha sesli çalışmasını göze alabilirsen wd caviar black almanı tavsiye ederim. Aradaki performans farkı oldukça muazzamdır.
    4)Ekran kartını sapphire hd 6870 almanı tavsiye ederim. 6870 ile fiyatları aynıyken 6850 almak parayı çöpe atmaktan farklı olmayacaktır.

• İşlemci 10141 INTEL CORE I5 2500K QUAD CORE 3.30 GHZ 6MB TURBO 850 MHZ GFX 1155P SANDY BRIDGE
    Anakart 13117 MSI INTEL Z68MA-G45 (B3) Z68 DDR3 2133 VGA GLAN RAID 0,1,5,10 1155P
    Bellek 10994 KINGSTON HYPERX 4GB 1600MHZ DDR3 PC RAM KHX1600C9D3/4GB TEK MODÜL 2 Adet
    Sabit Disk 336 SAMSUNG 3.5 500GB 7200 RPM 16MB SATA II PC HDD HD502HJ/HD502IJ 2 Adet
    Ekran Kartı 10879 MSI 1GB HD6850 CYCLONE DDR5 256 BIT 1GD5 PE/OC 2XDVI HDMI ATI 16X
    Kasa 8373 THERMALTAKE V3 600W FULL SIYAH ATX KASA VL86021W2E

1640 tl ( tr dukkan )
  • yalnız işte böyle intel önerdiğinizde daha dış bileşenleri almadan 1500 tl yi geçiyor oda benim için pahalı geliyor çünkü iyi bir ses sistemi ses kartı ve kontrol birimleri almak istiyorum sonuçta kendimi bildim bileli bilgisayar kullanan biri olaraktan artık rahat etmek istiyorum. sonuçta oyun oynamıycağım çok oynasam online oyunlar onlarda core duo da çalışabiliyorlar. ben daha çok medya için istiyorum ama genede gündeme yakın olsun istemindeyim.
  • i5 2500k bulldozer x4 le aynı olacağı kanaatindeyim. arkadaş oc yapmayacak sonuçta

i7 2600k dan pahalı olacağına gelirse p2 1055t ve 1090t çıktığındaki durumu hatırlatmak istiyorum. 1090t çıktığında 600tl 1055t 400 tl civarlarındaydı.
    bunlardada 400-450 düşük versiyon yüksek versiyon 600-650 olacaktır ki düşük 500 bile olsa 2600k 610 tl

xperia arc ve eski sistemin işini görür heralde
  • quote:

i5 2500k bulldozer x4 le aynı olacağı kanaatindeyim. arkadaş oc yapmayacak sonuçta

i7 2600k dan pahalı olacağına gelirse p2 1055t ve 1090t çıktığındaki durumu hatırlatmak istiyorum. 1090t çıktığında 600tl 1055t 400 tl civarlarındaydı.
    bunlardada 400-450 düşük versiyon yüksek versiyon 600-650 olacaktır ki düşük 500 bile olsa 2600k 610 tl

xperia arc ve eski sistemin işini görür heralde

eski sistemim dediğiniz şuan kullandığım arçelik laptop :D foxcon anakart pentium dual core 2.2 gghz 2 gb ram 160 gb hdd 128 mb ekran kartı :D bu cihazın vardiği ses desteği berbat bir gitarist olarak kayıtlar konusunda küplere biniyorum desem yeridir bana şöyle bir amd 4 çekirdekli bir sistem yazabilecek varmı yada benim yazdıklarımda değişmesi gerektiğini düşündükleriniz varsa?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.