Şimdi Ara

Sistem Stabilite Testi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle iyi haftasonları arkadaşlar.Oc ile ilgili tecrübeli arkadaşlara bir kaç sorum var.İşlemciye verdiğim voltajın yeterli olup olmadığını herkesin yaptığı gibi işkence testleri ile deneme yanılma yöntemiyle anlıyorum.Bunu yaparken prime95 testini uyguluyorum,sizce bu testi ne kadar süre ile uygulamam kâfidir ? Daha önceden aklımda 15 dk yeterli diye kalmış fakat emin olamadım sizlere sormak istedim.İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• Stabiliteyi test etmek için OCCT'yi tavsiye ederim Ahmet. Sistemi en fazla zorlayan stabilite testi diyebilirim. Ben genelde OCCT'yi 1 saate ayarlarım ve kesin stabil kaldığından emin olurum. Aynı şekilde yapmanı öneririm.
  • Çok zorlarsak zarar vermez mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Furkán

Stabiliteyi test etmek için OCCT'yi tavsiye ederim Ahmet. Sistemi en fazla zorlayan stabilite testi diyebilirim. Ben genelde OCCT'yi 1 saate ayarlarım ve kesin stabil kaldığından emin olurum. Aynı şekilde yapmanı öneririm.

Şu an orthos'u çalıştırıyorum 30 dk oldu hala hata vermedi.OCCT'yi duymuştum Furkan gerçekten çok kasıyor sistemi,zamanında denemiştim.Şu an voltaj yeterli mi değil mi onu anlamak istiyorum,orthos-prime95 gibi testler voltaj düşük olduğunda hata verir sanırım yada mavi ekran olur en azından,bu yaz gününde işlemciyi fazla ısıtmayım diyorum 4.0 ghz'e sabitleyip stabil bir şekilde yaz kış kullanayım diyorum,4 ghz sonrası hem vermen gereken voltaj artıyor hemde pek bir artısını göremedim ben oyunlar olsun uygulamalar olsun.Orjinali 3,16 ghz zaten bence 4 ghz gayet makul bir değer,hem fazla voltaj istemiyor.İşte bende çalıştırabileceğim en düşük voltaj değerini arıyorum şu an Ama yinede OCCT'yi denerim orthos'tan sonra.Büyük ihtimal gece yaparım o testi çünkü benim için şu an voltaj önemli işlemciyi kullandığım hiç bir oyun-uygulama o kadar zorlayamaz ve o kadar yüksek sıcaklık değerlerine çıkartamaz sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: f(x)

Çok zorlarsak zarar vermez mi ?

Eğer sistemin sağlam ve soğutması iyi ise bir sorun olacağını sanmıyorum
  • quote:

Zarar vermek için baya bir uğraşman lazım o kadar söyleyeyim. Zaten sistem herhangi bir zarara uğrayacağını hissettiği zaman otomatik olarak kendini korumaya alıyor ve sistemi resetliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Furkán

quote:

Zarar vermek için baya bir uğraşman lazım o kadar söyleyeyim. Zaten sistem herhangi bir zarara uğrayacağını hissettiği zaman otomatik olarak kendini korumaya alıyor ve sistemi resetliyor.

celeron işlemciye overclock çetim.Zorlayınca yandı ama

not:Gözden çıkarmıştım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    dns performans testi...
    4 yıl önce açıldı
    GPU ve CPU test sonuçlarım
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Orthos 30 dk hiç hata vermedi ve kapattım içim rahat etmedi şu an OCCT'yi çalıştırdım 10 dk oldu hata yok test sürüyor ve bu yaz günü 30 derecelik ortam sıcaklığında max 61 dereceye kadar çıktı işlemci.Bence gayet güzel bir değer.Test eğer sorunsuz biterse ss atarım buraya Furkan
  • quote:

Orijinalden alıntı: torque89

Orthos 30 dk hiç hata vermedi ve kapattım içim rahat etmedi şu an OCCT'yi çalıştırdım 10 dk oldu hata yok test sürüyor ve bu yaz günü 30 derecelik ortam sıcaklığında max 61 dereceye kadar çıktı işlemci.Bence gayet güzel bir değer.Test eğer sorunsuz biterse ss atarım buraya Furkan

Tamam
  • Test sorunsuzca bitti,çekirdekler max 63 oldu işlemci ise max 61 derece oldu.Sıcaklıklar belki yüksek gelebilir ama malum yaz günündeyiz ve ortam sıcaklığı 30 derecenin üstünde.Bunları göz önünde bulundurursak bana normal geldi değerler.Son 4 dk yüklenmeyi bıraktı işlemciye bilseydim 4 dk olmadan ilk ss'i çekerdim.Buyrun ss'ler

Sistem Stabilite Testi

Sistem Stabilite Testi

Sistem Stabilite Testi

• quote:

Orijinalden alıntı: torque89

Test sorunsuzca bitti,çekirdekler max 63 oldu işlemci ise max 61 derece oldu.Sıcaklıklar belki yüksek gelebilir ama malum yaz günündeyiz ve ortam sıcaklığı 30 derecenin üstünde.Bunları göz önünde bulundurursak bana normal geldi değerler.Son 4 dk yüklenmeyi bıraktı işlemciye bilseydim 4 dk olmadan ilk ss'i çekerdim.Buyrun ss'ler

[ssimage]http://img402.imageshack.us/img402/1731/testoqo.png[/simage]

[ssimage]http://img638.imageshack.us/img638/9366/2011062517h34cpu1.png[/simage]

[ssimage]http://img812.imageshack.us/img812/7375/2011062517h34cpu2.png[/simage]

Sıcaklıklar makul düzeyde. Yapılan testin OCCT olduğunu göz önüne alacak olursak normal uygulamalardaki sıcaklıklar bunlardan tahminen 5-6 derece daha düşük olacaktır.

• @Furkán Artık yaz-kış ~ sabah-akşam içim rahat kullanabilirim bu sistemi,hem ısınmıyor hem 4 ghz daha ne olsun
  • konu hort

arkadaşlar pcde işlemci değişikliği yaptım. aida 64 ile sistem stabilite testi başlattım. işlemci sıcaklığı 98 e kadar çıktı. baktım devam ediyor. yakmayalım dedim kapattım testi. normal beklemede sıcaklıklar 45 civarı. sizce durum nedir? sıkıntılı mı?
  • İ5 3570k stok fan oc yok bosta 58 60 derece de sikinti ne olabilir ki ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.