Şimdi Ara

Sistem Tavsiye-i7 fiyat farkına değer mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Angelmax

quote:

Orijinalden alıntı: raziel1991

Aklım AMD'ye daha da kaymış durumda
    Kasa olarak CoolerMaster Haf XB modelini beğendim hem kompakt hem de 33 santimlik ekran kartlarını destekliyor(7970ler daha büyük değiller herhalde)
    HDD, DVD-RW filan zaten var. İşlemci soğutucusu da Thermaltake bigtyp 14 pro kullanıyorum AMD için onu değiştirmeme gerek kalmaz herhâlde. Aslında kasamda güzelde elimdeki 4890 ucu ucuna sığıyor ondan değiştirmek istiyorum.

O zaman sistemin kafamdaki son hali

Anakart: ASUS crosshair V Formula-z 735tl indirimsiz
    İşlemci : AMD FX8350 590tl indirimsiz
    RAM : Ya elimdeki 4gb 1600Mhz OCZ leri kullanırım yada G-Skill veya Corsair ram alırım. Alırsam (+240tl indirimsiz)
    Kasa : Cooler Master HAF XB 334tl indirimsiz
    Ekran Kartı: ASUS 7970 DCU II veya Sapphire 7970 OC 1340tl indirimsiz

Toplam :3240 tl indirimsiz VATAN fiyatı
    %25 indirimle 2430 yapıyor. Belki rami almam hemen gerçi MATLAB kullanırken ram lazım oluyor.
    Şimdi bu sistem 1-2 hafta içinde almak için uygun ve fiyat performans oranı yüksek(anakartı ayrı tutalım biraz fazla olduğunun bilincindeyim) beni yine elimdeki PC gibi 4 sene idare ettirebilecek bir sistem midir?
    Başka bir yorumda bulunmak isteyen veya aksi bir öneride fikir paylaşacak olanlar varsa lütfen yazsın.

i7ye para vermek yerine h100i filan alıp overclockla 1-2 sene sonra tabi ki iyi bir sistem olacak gibi geliyor.
    Ekleme: Elimde zaten Sandisk 240gb extreme SSD var. Onun sayesinde elimdeki PC windowsta kendine gelmişti.

7970 o kasaya sığsa bile soğutma açısından o kasanın iyi bir tercih olacağını sanmıyorum.. Tam yükte OC'lu halde 270 - 280 Watt güç çeken bir kart 7970.. İşlemci de standart 125 Watt TDP değerine sahip, ama sağlam OC ile 160 Watt'ı görecektir en iyi ihtimalle.. Diğer bileşenler de var.. kasa içi kalabalık ve sıkışık olacak yani.. Bence 100 lira fark verip, hem sorun yaşamayacağın, hem çok uzun süre kullanacağın garanti olan diğer kasayı tercih etmek daha mantıklı olacaktır.. Ekran kartını da ASUS gibi normal kasada bile 3 slot kaplayan devasa bir şey tercih etmişsin zaten, hiç olmaz senin işin..

Anakart abartı, çok pahalı ve gereksiz.. Benim önerdiğim bile pahalı iken, o modeli direk es geç derim.. Alacağın en pahalı model benim tavsiye ettiğim olmalı, ötesi para ziyanlığı sadece..

H100i gibi pahalı ve gürültülü bir soğutmaya ihityacın yok, yine sana önerdiğim Hyper 212X modeli yepyeni ve işini iyi yapan, uygun fiyatlı bir ürün.. Kesinlikle 8350'ye yeterli gelecektir..

Benim önerdiğim şekilde alırsan, fazla para harcamadan 4 sene rahat rahat götürecek bir sistem toplamış olursun..

Cevap için teşekkürler anakart için gittiğimde artık içimden nasıl geçerse onu alırım ama hakikaten crosshair i alacağım gibi duruyor(Fiyatının fazlalığının bilincindeyim ama hoşuma gidiyor kart.)
    Kasayıda beğendim 7970le denemişler yabancı incelemede bir sorun çıkmıyor yazıyordu. Ekran kartını sapphire alacağım daha ufak.
    Dediğim gibi soğutucum zaten var. h100i yi iyi diye bildiğim için yazmıştım. Gerek yoksa zaten elimdeki de yeter.
    Yardımlar için teşekkürler arkadaşlar indirimi yakaladığım gün gider alırım

• quote:

Cevap için teşekkürler anakart için gittiğimde artık içimden nasıl geçerse onu alırım ama hakikaten crosshair i alacağım gibi duruyor(Fiyatının fazlalığının bilincindeyim ama hoşuma gidiyor kart.)
    Kasayıda beğendim 7970le denemişler yabancı incelemede bir sorun çıkmıyor yazıyordu. Ekran kartını sapphire alacağım daha ufak.
    Dediğim gibi soğutucum zaten var. h100i yi iyi diye bildiğim için yazmıştım. Gerek yoksa zaten elimdeki de yeter.

Sen kararını vermişsin ama, ben yine son bir uyarı yapayım.. Anakartın oyun performansına çok bir etkisi yoktur.. Görünüşe bakılarak anakart alınmaz.. Sana önerdiğim de sıradan bir anakart değil, 5 yıl garantili, çok ama çok sağlam malzeme ve işçilik kalitesine sahip, 7 - 8 sene arkana bakmadan kullanacağın özel bir seri karttır.. Bunlar da seni kna etmiyorsa yapacak bir şey yok kardeşim.. Al Formula'yı, güle güle kullan..

• quote:

quote:

Sen kararını vermişsin ama, ben yine son bir uyarı yapayım.. Anakartın oyun performansına çok bir etkisi yoktur.. Görünüşe bakılarak anakart alınmaz.. Sana önerdiğim de sıradan bir anakart değil, 5 yıl garantili, çok ama çok sağlam malzeme ve işçilik kalitesine sahip, 7 - 8 sene arkana bakmadan kullanacağın özel bir seri karttır.. Bunlar da seni kna etmiyorsa yapacak bir şey yok kardeşim.. Al Formula'yı, güle güle kullan..

Girdin kanıma onu ciddi düşüneceğim peki o kartın yeni versiyonu çıkmış 1-2 gün olmuş GEN3/REv2.0 diye vatanada gelmiş onun ne farkı var?
    Herhalde bu kartta overclock için üst düzeydir.

Ekleme: Ben yeni sisteme doğrudan eski ssd mi taksam windowsta bir problem olur mu? Yoksa format atmam gerekir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raziel1991 -- 5 Haziran 2013; 4:04:14 >

• quote:

Girdin kanıma onu ciddi düşüneceğim peki o kartın yeni versiyonu çıkmış 1-2 gün olmuş GEN3/REv2.0 diye vatanada gelmiş onun ne farkı var?
    Herhalde bu kartta overclock için üst düzeydir.

Ekleme: Ben yeni sisteme doğrudan eski ssd mi taksam windowsta bir problem olur mu? Yoksa format atmam gerekir mi?

O kart daha da iyi özellikler içeriyor kardeşim.. AMD platformunda ekran kartları için PCI Ex. 3.0 desteği ilk defa bu kartla geliyor.. 4xUSB 3.0, 2XE-Sata, Stereo Ses çıkışı, COM Port, CMOS sıfırlama tuşu, yine çok üst düzey malzeme ve işçilik kalitesi, ekstra güzel yazılımlar, Win 8 ile %100 uyum gibi zengin detaylara sahip.. Bir de 8350'den sonraki yeni nesil FX işlemcileri de destekliyor sanırım.. Fiyatı yine çok yüksek, biraz bekle daha düşer, 7 - 8 sene kullanmak istiyorsan alacağın anakartı iyi bir tercih olabilir.. OC konusunda alabileceğin en iyi kartlardan biridir tabi aynı zamanda..

Diğer sorunun cevabı da olumlu; anakart cihazı tanımama gibi bir arıza çıkarmazsa, eski SSD'ni yeni sisteminde sorunsuz kullanabilirsin.. Format atmana gerek yoktur..

• quote:

En büyük sıkıntım işlemci ve ekran kartında i7 nin amd karşısındaki üstünlüğünü biliyorum özellikle tek izlek performansı fersah fersah üstte ama anakart ve işlemci arasındaki fiyat farkı minumum 500 tl ediyor. Sizce bu fiyat farkı değer mi?

Core İ5 ile diğer AMD ve Core İ3 arasında performans farkı var ama
    Core İ5 ile İ7 arasında ve hızaşırtılmış İ5 arasında performans farkı yok
    oyunlarda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mystik

quote:

En büyük sıkıntım işlemci ve ekran kartında i7 nin amd karşısındaki üstünlüğünü biliyorum özellikle tek izlek performansı fersah fersah üstte ama anakart ve işlemci arasındaki fiyat farkı minumum 500 tl ediyor. Sizce bu fiyat farkı değer mi?

Core İ5 ile diğer AMD ve Core İ3 arasında performans farkı var ama
    Core İ5 ile İ7 arasında ve hızaşırtılmış İ5 arasında performans farkı yok
    oyunlarda

Tartışılır Ama Intel ve nvidia'dan şaşmam Yani gerçekten mecbur kalmazsam Malum amd'nin mallarını hiç kullanmadığım için ve mallarında intel ve nvidia'ya göre sorun çıkma ihtimali olduğu için Ben duydum yani amd ekran kartı alıp da geri veren v.b Ben bu zamana kadar söylediğim iki marka'da öyle bir sorun yaşamadım Yani para haricinde markanın verdiği güvende önemli bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RocheBobois -- 5 Haziran 2013; 15:33:22 >

• amd fanları konuya toplanıp i5i çürütmüşler. böyle bir şey yok googlea yazıp istediğiniz oyun testlerine bakın.
    intel tek çekirdek performansı sağlar bu yüzden max 4 çekirdek destekleyen yani çoğu oyunda i5 öndedir
    ancak amdde fazla çekirdek bulunduğu için aynı anda bir çok işi yapmak ve ps vb. uygulamalarda intelden önde.

kısaca: oyun için intel, fp ve çok çekirdek uygulamaları için amd.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thestell

amd fanları konuya toplanıp i5i çürütmüşler. böyle bir şey yok googlea yazıp istediğiniz oyun testlerine bakın.
    intel tek çekirdek performansı sağlar bu yüzden max 4 çekirdek destekleyen yani çoğu oyunda i5 öndedir
    ancak amdde fazla çekirdek bulunduğu için aynı anda bir çok işi yapmak ve ps vb. uygulamalarda intelden önde.

i5 i çürütmedim ben i5 alacağıma AMD alırım dedim. AMD sevdiğim için(fanı değilim ama). İntel alacaksam anakarta daha fazla para verdikten sonra işlemciye de daha fazla para verip i7 alırım en iyisi olur diye düşünmüştüm. Daha sonra AMD ucuz ve belki de tek çekirdek performansı ciddi düşük olsa da çoklu izlek performansı fiyatına göre iyi duruyor diye düşündüğüm için AMD tercihine çok yaklaştım. İntel için ekstra soğutucu parası da ödemem gerekecek, elimdeki soğutucu uyumsuz.

Peki 7970 bulamazsam bazen stoklarda olmuyor. GTX770 alsam hangi fiyattan bulursam almalıyım ya da alsam daha mı iyi olur?

• quote:

Peki 7970 bulamazsam bazen stoklarda olmuyor. GTX770 alsam hangi fiyattan bulursam almalıyım ya da alsam daha mı iyi olur?

Bence şu an GTX 770 almak için erken.. Fiyatı çok yüksek, 7970 bulamazsan, onun fiyatının en fazla 100 lira civarı üzerinde 770 bulursan hemen al, bana göre daha fazla etmez çünkü..
  • quote:

quote:

Bence şu an GTX 770 almak için erken.. Fiyatı çok yüksek, 7970 bulamazsan, onun fiyatının en fazla 100 lira civarı üzerinde 770 bulursan hemen al, bana göre daha fazla etmez çünkü..

Peki o zaman öyle yaparım 770 ile 7970 arasında ne kadar bir performans farkı %olarak?
  • quote:

quote:

amd fanları konuya toplanıp i5i çürütmüşler. böyle bir şey yok googlea yazıp istediğiniz oyun testlerine bakın.

i5 i çürütmedim ben i5 alacağıma AMD alırım dedim. AMD sevdiğim için(fanı değilim ama). İntel alacaksam anakarta daha fazla para verdikten sonra işlemciye de daha fazla para verip i7 alırım en iyisi olur diye düşünmüştüm. Daha sonra AMD ucuz ve belki de tek çekirdek performansı ciddi düşük olsa da çoklu izlek performansı fiyatına göre iyi duruyor diye düşündüğüm için AMD tercihine çok yaklaştım. İntel için ekstra soğutucu parası da ödemem gerekecek, elimdeki soğutucu uyumsuz.

Anakart konusunda amdde pek bilgili değilim ama sık tavsiye verilen anakart ile benim i5te kullandığım anakartın fiyatları:

Intel:
    http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/gigabyte-ga-b75m-d3h-b75m-d3h-intel-b75-soket-1155-ddr3-1600mhz-sata-30-usb-30-dvi&hdmi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=63221

Amd:
    http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/gigabyte-ga-970a-ds3-970a-ds3--amd-970sb950-am3+-ddr3-2000mhz-(oc)-usb-30-sata-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=62819

Yani anakart fiyatları aynı. Aşırı incelemedim ama özellikleri birbirine çok yakın

Gelelim soğutucu konusuna, 3570k alıp o.c etmeyecekseniz soğutucuya falan gerek yok. Veya ekvatorda oturmuyorsanız. Yaz kış farketmez sadece stok soğutucum ve hdd fanım çalışıyor ve en ağır oyunda ani sıçramalarda bile max 70 dereceyi buluyor(ki sadece önde fan var diyorum, çoğumuzda 3ten aşağı kasa fanı çalışmıyor). Yani soğutucuya falan da gerek yok.

Yanlışları düzelttiğime göre sisteminiz hayırlı olsun şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thestell -- 5 Haziran 2013; 16:29:06 >

• quote:

Arkadaşlar öncelikle kullandığım sistemi yazayım
    Phenom II x4 955
    Asus M4A79T-DELUXE anakart
    HIS HD4890-1gb
    OCZ 2*2gb 1600Mhz ddr3 ram
    Thermaltake toughpowerxt 750Watt PSU

Ben bu sistemi 2009 Haziranda almıştım beni 4 sene idare etti ama şimdi sistemi değiştirme kararı aldım. Aslında çok FPS meraklısı değilim akıcılığa da oyun donmadıkça çok takılmam(belki düşük FPSlere gözüm alışık diyedir) Tomb Raider'ı orta ayarda FullHD de 21-30 FPS civarı oynamıştım ve grafikleri o ayarlara rağmen çok hoşuma gitti. Neyse yaz geldiği için ve artık bu yazdan sonra fazla oyunlara vakit ayıramayacağımı düşündüğüm için sistemi değiştireyim diyorum.

Aklımda iki sistem var AMD sever(Fan değilim) biriyim o yüzden FX-8350 i5 in rakibi olsa da i5 yerine fx8350 tercih ederim o yüzden intel alırsam i7 alırım. Size sorum fx8350 ile i7 4770k arasında vereceğim fiyat farkına değer mi tarzı bir soru olacak.
    Öncelikle iki sistem içinde sabit parçaları yazayım
    KASA: Cooler Master XB
    PSU : Eski sistemdekini kullanacağım yeterli diye düşünüyorum yetmez derseniz lütfen onu da önerin.
    RAM: Şimdilik onu da değiştirmeye bilirim
    ANAKART olarak intel(Maximus VI Extreme) içinde AMD(Crosshair V Formula-z) içinde asusun rog serisi anakartlarını düşünüyorum(Hoşuma gittiği için bu anakartları yazdım)

ekran kartı içinde 7970 veya gtx770 düşünüyorum(2000 tlye yakın parayı bir ekran kartına vermeye aklım razı gelmedi)Lazım olursa crossfire veya SLI yaparım diye düşünüyorum.

Siz benim yerimde olsaydınız nasıl bir sistem tercih ederdiniz ve neden?(Tabi ki bu soruyu aşağıda yazdığım kullanım senaryoma göre yazmanızı rica ediyorum)

Kullanım Senaryosu: Çok sık olmasa da video işleme(editing, encoding, vs), RPG, Strateji ve Tomb Raider, Hitman benzeri aksiyon-macera oyunları. Zaten diğer işler için elimdeki makine fazla bile o yüzden daha fazla detaya gerek yok. FPS oyunu sevme hız gereken oyunları hem beceremem hem de sevmem.

Kendi fikrimi de yazayım size nerede takıldığımı anlatmaya yardımcı olmak için: Aklım AMD sistemden yana o kadar para harcamaya gerek nasıl olsa işini ikisi de görecek AMD çoklu izlekli uygulamalarda gayet iyi diyor. Bir yandan da parayı bir kere veriyorsun 4 sene kullanacağın alete biraz daha para harcayabilirsin diyor. Uzun zamandır AMD kullanıyorum en son kullandığım intel penitum 3 celeron 366mhz di. O yüzden inteli de merak etmiyor değilim. Ayrıca İNTEL anakartlarda AMD anakartlara göre daha fazla özellik oluyor. Steamroller işlemciler seneye gelecek gibi gözüküyor o yüzden onları beklemeyeceğim.

Ekran kartı konusunda gtx770 yeni ve Driverı daha rahat diye tercih ediyorum. 7970 ise amd sevdiğim için ve ileride crossfire a daha uygun olduğunu düşündüğüm için tercih ettim. Bu arada amd 8000 serisi ekran kartlarıyla ilgili çıkış tarihi açıklandı mı onlar beklenmeli mi?

Arkadaşlar biliyorum uzun bir yazı oldu ve belki de anlatmak istediğimi tam anlatamadım umarım okuyup kişisel fikirlerinizi paylaşırsınız. Elimdeki fan sadece AMD işlemciyle uyumlu thermaltake bigtyp 14 pro soğtucu intel alırsam fanla mı geliyor 4770k?

o kadar yüksek kalite anakart alıyorsan güzel bir sogutucuda alır o.çda yaparsın ve o.c yapacaksan haswell al keyfine bak ayrıca haswell uzun süre görecegiz daha memnu kalırsın 4770k al gitsin

• quote:

Herşey oyun değil.

Ve çoğu testte Fx8350 i5 3570k'dan önde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihyilmaz1820

quote:

Herşey oyun değil.

kardeş sanırım körsün neyse tamam 8 tokmak al sen arkadaşın işine karışma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fatihyilmaz1820

quote:

Herşey oyun değil.

kardeş sanırım körsün neyse tamam 8 tokmak al sen arkadaşın işine karışma

1 sene sonra bu lafı hiç söylememeyi dileyeceksin.

Bu arada işlemcim Intel.

Sistem Tavsiye-i7 fiyat farkına değer mi?

İstersen Fx8350'nin i5 3570k'dan iyi olduğunu gösteren onlarca kanıt göstereyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Korkusuz Korkak -- 6 Haziran 2013; 15:22:48 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.