Şimdi Ara

Sistem Tavsiyesine İhtiyacım Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Merhabalar. Ben 5 yıldır laptop kullanıyorum. Bilgisayarlarla iç içeyim burada hocama sordum sizede danışmak istedim. 5000 TL gibi bir bütcem var size hocamla yaptığım bir sistemi gösterdim sizden ricam Sistem iyi mi? Herhangi biri yerine şu daha iyi olur gibi yada bu paraya böyle daha iyi tarzı şeyler bekliyorum.
    Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

• Anakartı 3600 yerine 3000 mhz'ye düşür

5k'lık sistem topluyorsun güç kaynağın en az 700w +80 bronze ya da gold olmalı psu'ya önem vermelisin

Vatan'dan toplamışsın sanırım. Vatan yerine uygun bir yerden toplarsan ekran kartını 1070 bile yapabilirsin
  • öncelikle bazı parçaları eksik ve hatalı seçmişsin
    -örneğin işlemci soğutucusu eklememişsin (i7 6700K işlemci kutusundan işlemci soğutucusu çıkmıyor)
    -seçtiğin monitör VGA çıkışlı ve GTX 1060 ekra kartını desteklemiyor.

sistemi alttaki gibi düzenledim bu şekilde alırsan sorun yaşamazsın

http://novabilgisayar.com/pc.asp

nova bilgisayardan alırsan sorunsuz montaj ve test yapıp yollarlar onu da tavsiye ederim.

• Teşekkür ederim kaydettim senin dediğini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • StarForce kullanıcısına yanıt
    Birde ilk yorum atan arkadaş demiş ya bu fiyata 1070 olur diye böyle iyimi yoksa ekran kartını değiştireyim mi?

• Merhaba ben de monitör dahil 5000 TL civarında bir sistem kurmayı düşünüyorum ve bu nedenle de biraz araştırma yaptım ve öğrendiğim bazı şeyleri paylaşmak istiyorum.

öncelikle video işleme gibi işlemci gücüne ihtyaç duyacağın bir amacın yoksa bu işlemci bu sisteme fazla. GTX 1060'la 6600k işlemciyi hiç zorlamadan kullanabilirsin.

Ayrıca ben sistemi 1070'e yükseltmen gerektiğini de düşünmüyorum. 1070 daha çok 1440p çözünürlükte oyunlar için tasarlanmış ve senin almak istediğin monitör de 1080p. Eğer 1070'ten tam performans almak istiyorsan en az 1440p monitör alman gerekir ki o da en az 1300tl.

Son olarak Nvidia'nın Pascal mimarisiyle enerji tüketimleri çok azaldı. 1060 ekran kartı kullanan bir sistemin tavsiye edilen PSU gücü 400W. Çoğu oyuncu kasasıyla birlikte gelen PSU'nun da 600W civarında olduğunu düşünürsek oyuncu kasarının PSU'su bile yetecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: utkupa

5400 liraya gtx 1060

+1
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu daha mı iyi sizce fazla anlamıyorumda

• DuyguSerin D kullanıcısına yanıt
    i7 6700K+1060'a göre i7 6700+1070 daha mantıklı. Siz ne amaçla kullanacaksınız? Belki bu kadar bütçeye gerek yoktur. i5 6500 de yetebilir.
  • Benim okulun icin gerekli mühendislik çizim felan aynı zamanda kardeşim var o oyunlara baya meraklı o yüzden böyle ikisini bir arada yapacak birşey alalım dedik

• Yukarıda önerdiğimi alabilirsiniz. Bütçe fazla geldiyse şu da olabilir:

• Teşekkür ederim yardımların için ilk dediğini alabilirim başka eksiği varsa söylersen sevinirim

• Psu ve kasayı ayrı almak daha önemli bu tip sistemler için ayrıca psu nün 80+ sertifikasına sahip olması gerekir

• DuyguSerin D kullanıcısına yanıt
    Başka eksiği yok, alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FDA1336A -- 16 Aralık 2016; 20:11:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: drwho123

Psu ve kasayı ayrı almak daha önemli bu tip sistemler için ayrıca psu nün 80+ sertifikasına sahip olması gerekir

80plus zaten. 12v kanalından 648w veriyor.

• Teşekkür ederim yardımınız için

• Bence bukadar para vermişken bi 1070 li alın ilerisi sorun olmaz oyunlarda
  • İ7 6700 ile GTX 1070 toplamak daha uzun ömürlü olacaktır. Oyun anlamında tabi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.