Şimdi Ara

Sistem toplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar merhaba ilkkez hayatimda sistem toplayacağım ve islemcisinden ekran kartina ne kadar detayli arastirma yapsam da aklimda bir kac soru isareti kaldi. Buldugum alicagim parçalar

i5 2500 (overclocksuz)
    Lga 1155 pin anakart(overclocksuz)
    Rx 470 ekran karti
    4+8 gb ram ddr3
    Power
    Kasa

Simdi burada sormak istedigim seyler sunlar

1. i5 2500 islemci 1155 pin ve benim herhangi alicagim bir 1155 pin anakart buna uygun olur mu ?

2. Anakartin üstünde dx 10 yaziyor veya dx 10.1 bu sistemde dx11 uyumlu oyunlar oynanmaz mi?

3.anakartta islemci icin uygun pin sayisi belirtilmis. Ayni sekilde ekran karti icin de boyle bisey var mi yani ben alacagim bir lga 1155 pin anakarta rx 470 takabilir miyim

4. Islemci bilgilerinde bellek frekansi 1333 mhz yaziyor ancak anakartta da 1600 mhz yaziyor yani ben kac mhz ram takmaliyim veya kendi mhz degerinin ustunde bir bellek taksam olur mu?

5. Bir de overclock yok islemci de ama ram overclock veya ekran karti overclock diye bisey varmis bunlarin aciklamasi nedir ? Yani ben lga 1155 pin anakart aldim ama 2100 mhz oc yazıyor diyelim bu ne anlama geliyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 1- 1155 pin anakart bulursanız o işlemciyi büyük ihtimalle destekleyecektir çünkü çok yaygın bir işlemci. sorun olursa bile bios güncellemesi ile düzelir
    2- anakartın üzerinde onboard gpunun dx10 desteklediği yazıyordur. sizin sonradan takıcağınız kartı ilgilendirmez. rx 470 dx12 ve dx11 destekliyor sıkıntı olmayacaktır.
    3- rx470, 1155 pin tüm anakartlara uyacaktır sorun olmaz.
    4- orada yazan bilginin önemi yoktur. anakartınız 1600mhz ram destekliyorsa 1600mhz ram takabilirsiniz.
    5- anakartın üzerindeki mikroçipin hızı 2100mhzdir. ekran kartını, işlemciden bağımsız olarak overclock edebilirsiniz.

ek- işlemcinizi overclock edebilirsiniz fakat ramlerinize ve pci buslara baskı yapmaya başlayacaktır. bence overclock yapmanıza gerek yok. veya bulabilirseniz 2500k işlemci alın. çarpan ile oynayarak ram ve pci buslara baskı yapmadan overclock yapabilirsiniz.
  • oguz298 kullanıcısına yanıt
    Ya benim kisitli bir butcem var turkiyeden alisveris yapmak istedigim icin ve overlock ile uğraşmadan stock sekilde islemcinin ekran kartını besleyebildigini ogrenince 2500k dan 2500 e yöneldim. Cunku 2500k alinca oc destekli bir anakart almam lazim ve iyi pahali sogutma lazim bunlar da bütçemi asiyor ama butcemi asmadan da stock sekilde kullanirsam videolarda gördüğüm kadariyla bir sorun olmayacak. Bios guncellemesi hakkinda da kısa bir bilgi verebilir misiniz? Bir de sunu sormak istiyorum i5 2500 overclock destegi yok ama turbo boost teknolojisi var 3.7 ghz ye kadar cikabiliyor hiz olarak. Bunu kullanmak icin turbo boost teknolojisi destekleyen bir anakart bulmam mi gerekir yoksa bu islemci ile alakali bisey midir yani anakart ile alakali olan bisey degil midir ? Ve 4. Sorunun cevabi olarak anakart uzerindeki mikrocipin hizi 2100 mhz dir demissiniz o deger bizim alip kullanabilecegimiz ram hizini mi gosteriyor ?yoksa ayri bir sonucu mu var bu degerin? Yani mesela bazi anakartlarda hatirladigim kadariyla 3000 mhz oc yaziyor yani bu 3000 mhz ye kadar ram takabilicegimizi mi gosterir ne anlama gelir? Tesekkur ederim cevaplariniz icin :) gercekten aydinlattiniz beni yillardir sorularim icin geldigim donanim forumda suan kendi sorularim icin cevaplar bulmam cok guzel :)

• quote:

Orijinalden alıntı: bilgehanclk

Ya benim kisitli bir butcem var turkiyeden alisveris yapmak istedigim icin ve overlock ile uğraşmadan stock sekilde islemcinin ekran kartını besleyebildigini ogrenince 2500k dan 2500 e yöneldim. Cunku 2500k alinca oc destekli bir anakart almam lazim ve iyi pahali sogutma lazim bunlar da bütçemi asiyor ama butcemi asmadan da stock sekilde kullanirsam videolarda gördüğüm kadariyla bir sorun olmayacak. Bios guncellemesi hakkinda da kısa bir bilgi verebilir misiniz? Bir de sunu sormak istiyorum i5 2500 overclock destegi yok ama turbo boost teknolojisi var 3.7 ghz ye kadar cikabiliyor hiz olarak. Bunu kullanmak icin turbo boost teknolojisi destekleyen bir anakart bulmam mi gerekir yoksa bu islemci ile alakali bisey midir yani anakart ile alakali olan bisey degil midir ? Ve 4. Sorunun cevabi olarak anakart uzerindeki mikrocipin hizi 2100 mhz dir demissiniz o deger bizim alip kullanabilecegimiz ram hizini mi gosteriyor ?yoksa ayri bir sonucu mu var bu degerin? Yani mesela bazi anakartlarda hatirladigim kadariyla 3000 mhz oc yaziyor yani bu 3000 mhz ye kadar ram takabilicegimizi mi gosterir ne anlama gelir? Tesekkur ederim cevaplariniz icin :) gercekten aydinlattiniz beni yillardir sorularim icin geldigim donanim forumda suan kendi sorularim icin cevaplar bulmam cok guzel :)
    evet i5 2500 o kartı besler sıkıntı olmaz. eğer bütçeniz yetmiyorsa 2500 alabilirsiniz sorun olmaz. turbo boost tüm anakartlarda çalışır sorun olmaz. bios güncellemesi %95 gerekli olmayacaktır. eğer gerekli olursa o anakartta çalışan bir işlemci bulup bios flash dosyasını bir usb belleğe atıp biostan yüklemeniz gerekir. ama dediğim gibi bunun olma ihtimali çok düşük. alacağınız anakartın modelini yazarsanız yapıp yapmamanız gerektiğini yazabilirim.

evet anakartın mhz değeri ile ramlerin bir alakası yok. anakart 3000mhze kadar çıkabiliyor demekki orada verilen bilgilere göre. dediğim gibi modeli yazarsanız yardımcı olabilirim.

• oguz298 kullanıcısına yanıt
    Suanda ona bir karar vermisligim yok 3 4 kisiye mesaj attim geri donus bekliyorum
    Bunun disinda intelin kendi sitesinde soyle bir ifade var islemci ile alakali

Sistem toplama

Max bellek boyutu ve bellek hizi ve max bellek kanali ifadesi aklimi karistirdi
    Bu islemci ile en fazla 32 gb ram kullanabiliriz anladigim kadariyla
    1066/1333 mhz bellek turu diyor ya bunun bizim takicagimiz ram 1600 mhz de olsa bir sorun olusturmaz mi? Olusturmasa da 1600 mhz lik bellek yine 1333 mhz lik ram gibi mi calisir yani fazladan masraf mi yapmis olurum yoksa 1600 mhz lik ram performansini alir miyim?
    (Max zaten 16gb bellek kullanıcam ama merak ediyorum :/ )

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC Toplama
    2 yıl önce açıldı
    İTOPYA Sistem Toplama Yorum
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.