Şimdi Ara

Sistem Toplama Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayar toplama planlarım var ancak şu şekilde toplamayı düşünüyorum: 3500 TL civarında monitör dahil şekilde bir iskelet, daha sonra ekran kartı ve depolama genişletmek gibi şeyler. Yani ilk etapta ihtiyacım olanlar bir kasa(PSU ile), anakart, işlemci, SSD, RAM ve monitör. Kasam ve PSU belli ikisi beraber 460 TL yapıyor. Ancak anakart için yaptığım seçim çok mu uçuk bilemiyorum, MSI Z170A Tomahawk AC almayı düşünüyorum. Tek sebebi de (kesinlikle online oyun oynamıyorum ve ping derdim yok) dahili Wi-Fi desteği. İşlemci olarak ya 6500 alıp ekonomi yapayım diyordum ya da 6700 alırım diyordum, fikir danıştığım biri aklıma o anakarta bu yakışır diyerek 6600k'yı soktu. SSD olarak OCZ düşünüyorum 240 GB, RAM de GSkill 8 GB 300 Mhz olacak (Şimdilik tek parça) Tüm bu parçalar 1750 TL gibi yapıyor. Geriye 1750 TL kalıyor işlemcim ve monitörüm belirsiz. Monitör için Benq GL2460HM ile Viewsonic VX2263SMHL arasında gidip geliyorum. Ortalama 650 TL dersem 1100 TL civarı işlemci için kalıyor. Eğer ciddi derecede fark ederse monitörü biraz erteleyip 6700k da alabilirim ama kafam ciddi derecede karışık. Konu hakkında fikir alışverişi yapmak istiyorum.

• e.kartı da 3500 tl içerisinde ise 6700'ü unut. aynı şekilde Tomahawk'ı.
  • forvet09 kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı 1-2 ay sonra gelecek o yüzden bu bütçeye dahil değil. Bütçe de kesin değil esneklik payı mevcut.
  • Monitörü VX2457 al derim. İnceleme videolarını izleyebilirsin..

https://www.youtube.com/watch?v=wm98ZcGPIys

https://www.youtube.com/watch?v=k5UhOTbmlso&t=766s
  • Öncelikle kendi konumu hortlatmak istemezdim ama aradan 1 yıl geçti ve o bir yıllık sürede bu konuda yaşadığım kararsızlıkla topladığım bilgisayarı kullanmaya devam ediyorum. Oldukça da memnunum. Yardımcı olan olmayan herkese iyi forumlar.

Sistem:
    MSI H170 Gaming M3
    Intel i7 6700
    MSI RX 480 Gaming X 8 GB
    24 GB (16+8) Kingston HyperX 2133 Mhz CL14
    250 GB Samsung Evo 850
    2 TB Seagate Barracuda
    500 GB WD Blue
    Zalman Z9 Neo kasa ve ZM 700 LX 700 watt PSU
    Viewsonix VX2457
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hazır Sistem Tavsiyesi
    geçen ay önce açıldı
    Sistem tavsiyesi
    5 yıl önce açıldı
    Yeni sistem tavsiyesi
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.