Bilgisayar toplama planlarım var ancak şu şekilde toplamayı düşünüyorum: 3500 TL civarında monitör dahil şekilde bir iskelet, daha sonra ekran kartı ve depolama genişletmek gibi şeyler. Yani ilk etapta ihtiyacım olanlar bir kasa(PSU ile), anakart, işlemci, SSD, RAM ve monitör. Kasam ve PSU belli ikisi beraber 460 TL yapıyor. Ancak anakart için yaptığım seçim çok mu uçuk bilemiyorum, MSI Z170A Tomahawk AC almayı düşünüyorum. Tek sebebi de (kesinlikle online oyun oynamıyorum ve ping derdim yok) dahili Wi-Fi desteği. İşlemci olarak ya 6500 alıp ekonomi yapayım diyordum ya da 6700 alırım diyordum, fikir danıştığım biri aklıma o anakarta bu yakışır diyerek 6600k'yı soktu. SSD olarak OCZ düşünüyorum 240 GB, RAM de GSkill 8 GB 300 Mhz olacak (Şimdilik tek parça) Tüm bu parçalar 1750 TL gibi yapıyor. Geriye 1750 TL kalıyor işlemcim ve monitörüm belirsiz. Monitör için Benq GL2460HM ile Viewsonic VX2263SMHL arasında gidip geliyorum. Ortalama 650 TL dersem 1100 TL civarı işlemci için kalıyor. Eğer ciddi derecede fark ederse monitörü biraz erteleyip 6700k da alabilirim ama kafam ciddi derecede karışık. Konu hakkında fikir alışverişi yapmak istiyorum.
e.kartı da 3500 tl içerisinde ise 6700'ü unut. aynı şekilde Tomahawk'ı.
forvet09
kullanıcısına yanıt
Ekran kartı 1-2 ay sonra gelecek o yüzden bu bütçeye dahil değil. Bütçe de kesin değil esneklik payı mevcut.
Monitörü VX2457 al derim. İnceleme videolarını izleyebilirsin..
Öncelikle kendi konumu hortlatmak istemezdim ama aradan 1 yıl geçti ve o bir yıllık sürede bu konuda yaşadığım kararsızlıkla topladığım bilgisayarı kullanmaya devam ediyorum. Oldukça da memnunum. Yardımcı olan olmayan herkese iyi forumlar.