Merhaba, ben çook uzun yıllardır laptop kullanan birisi olarak bir kasa toparlamaya karar verdim. Ancak tabii ki konuya aşırı uzak olduğumdan dolayı da dipsiz bir kuyunun içinde buldum kendimi. Bir noktaya kadar hangi ekran kartı, hangi işlemci daha iyidir falan halledebiliyorum ama ondan sonrası çok karmaşıklaşıyor. Bu noktada birkaç sorum olacak; 1- Genelde 2x8 lik ram kullanılıyor gibi. 16gb yeterli oluyor mu? Bir de Mhz vs gibi değerlerde dikkat etmem gereken nedir? Marka olarak da Corsair genelde öneriliyor galiba? 2- İşlemci olarak Ryzen 5 3600 serisini gözüme kestirdim. Doğru bir karar mıdır? Buna uygun anakartla alakalı okuduğumda B550 falan gibi bir anakart serisinden bahsedilmiş ancak bu B550'nin de çeşitleri var, orada koptum maalesef. Neye dikkat etmeliyim? Hangi markanınkini almalıyım? 3- Ekran kartı olarak Gtx 2060 super oldukça iyi duruyor ama fiyatı da öyle ahah. Fiyat performans mantığıyla önerilebilecek bir kart var mıdır? Aşırı zorlayıcı oyunlar oynar mıyım bilmiyorum ama aldığım kartın uzunca bir süre performans sorunu yaşamamasını isterim. Ona göre almak iyi olur. 4- En anlamadığım konulardan birisi kasa. Modellere bakınca biri diğerinden neden üstün kesinlikle anlayamıyorum. Bazılarına Watt değeri yazıyor sanıyorum ama bazılarında hiçbir şey, bu nedendir? Neye dikkat etmeliyim? 5- Kendi bilgisayarını topla şeklindeki şeylerde (örneğin itopya, sinerji gibi sitelerde) işlemci fanı ve PSU diye 2 ayrı şey var. İşlemci fanı gerekli midir? PSU'da da watt değerleri var, bunu neye göre seçmek lazımdır? (Kesin gerekli bir şey midir diye de anlamış değilim) 6- İtopya'nın sitesinde kasa toplarken kasa fanı ve sıvı soğutma kit diye 2 ayrı şey daha var. Sanki kasalarda fan zaten var gibi, kasa fanı ihtiyaç mıdır? Sıvı soğutma kiti de aynı şekilde, ne işe yarar, kesin lazım mıdır anlayamadım :( Biraz fazla temel sorular olmuş olabilir ama bakındıkça daha çok karıştı kafam. Şimdiden çok teşekkürler. |
Sistem toplama yardım
-
-
en iyisi kullanım senaryonu yaz anlat ve sana ilk önce sağlam sistem toplasinlar. bütçeni yaz. sonra soru sorar öğrenirsin böylesi daha iyi olabilir -
quote:
Orijinalden alıntı: Kanaat34
en iyisi kullanım senaryonu yaz anlat ve sana ilk önce sağlam sistem toplasinlar. bütçeni yaz. sonra soru sorar öğrenirsin böylesi daha iyi olabilirŞöyle ki; oyun oynayabilmek için istiyorum aslında ama almışken minimum 5 yıl falan var olan tüm oyunları çok rahat oynayabilir olmayı istiyorum. Bütçem 12bin civarı.
-
Sinerjinin sitesindeki arayüzden topladığım bu PC, 12bin civarına geliyor. Buna da yorum alabilirsem harika olur.
İşlemci
AMD Ryzen 5 3600 3.6 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm İşlemci
Anakart
Asus TUF Gaming B550M-PLUS 4600mhz(OC) RGB M.2 AM4 mATX Anakart
Bellek
Corsair 16GB(2x8) Vengeance Lpx Siyah 3000mhz CL16 DDR4 Ram (CMK16GX4M2D3000C16)
Ekran Kartı
Gigabyte GeForce RTX2070 Super Windforce OC 3x 8G 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
SSD Disk
Kingston 500GB A2000 NVMe Okuma 2200MB-Yazma 2000MB M.2 SSD (SA2000M8/500G)
PC Diski
Seagate 2TB Barracuda 256MB 7200rpm (ST2000DM008) Harddisk
Kasa
CoolerMaster MasterBox TD500 ARGB Tempered Glass Siyah USB 3.2 ATX Mid Tower Kasa
Güç Kaynağı
CoolerMaster 700W MWE 80+ White Güç Kaynağı
-
İşlemci güzel ama soğutucu gereksinimi oluyor bence ilave edin. Bir de ram 3200 mhz ve üzeri tavsiye ediliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 11 Kasım 2020; 0:45:41 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X