Merhaba arkadaşlar öncelikle başka bir konuda yazmıştım cevap verip aydınlatan arkadaşlar oldu onboard ekran kartlı bir sistem bakıyordum AMD yi ilk kez kullanıcam ryzen 5 3600 bakıyordumki bir uyarıyla onbooard ekran kartı olmadıgını ögrendim :)
Şimdi olayımı anlatıyım. 2011 model bir notebook var lenovo. 2.sınıfa giden bir kızım var ve bu uzakan eğitim ile bayagı yogun ders görüyorlar. Okulların kapanmasına 1 ay kadar kaldı ama önümüzü göremiyoruz. Ve bu nedenle onun odasında olacak bir pc toplamak istiyorum. En son 15 sene kadar önce toplamıştım :)) notebook istemiyorum. Anakart değiştir klavye değiştir ssd tak bu zamana kadar geldik. Yapacaklarımızı yazayım genelde kızım ders yapıcak nette gezeriz ve ben amatörce photoshop da bişeyler yaparım. Oyun sanmam oynayacagımızı.
Eski bir monitörüm var LG L222WS Max 1680*1050 çözünürlük veriyormuş bu şuanlık yeter.
Gelelim araştırıp seçtiğim ürünlere. sistemi AMD toplamak istiyorum.
İşlemci : AMD Ryzen 5 3400G Grafik kartı olduğundan bu seçildi yoksa ryzen 5 3600 olacaktı.
Anakart : Bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum nvme desteği olsun.
Ram : Corsair Vengeance LPX 8GB 3000MHz bu rami bulmuştum sadece 8gb olacaktı ama şuan : XPG 8GB*1 3000MHZ DDR4 GAMMIX D10 Ram Kırmızı 2 adet olacak 2*8 gb
SSD : Crucial BX500 240GB 3D NAND 540MB-500MB/s Sata 3 2.5'' Şuan için yeterli daha sonra cinden ucuz yollu bir nvme alınabilir.
Kasa : Bu konudada fikirlerinizi bekliyorum siyah klasik bir kasa olabilir psu ekstra olarak 500-600w alınabilir 80+ olanlardan. daha birkaç ay önce kardeşim psu cooler master de sanırım benim annemlerdeki eski kasayı thermaltake oda buydu galiba içinde ne varsa atmış :((
Klavye Mouse olarak logitech kablosuz bir set alırız 170 tl civarına. OK.
Bu PC toplama işinde fikirlerinizle bana destek olursanız sevinirim. Ne için kullanıcagımı düşünerek tavsiyede bulunursanız sevinirim.
Hayırlı Forumlar.
işlemci olarak yine ryzen 5 3600 seçilip şimdilik ikinci el bi ekran kartı ile de sistem kurulabilir mantıklımı ?
birde kasa + psu olarak.
Zalman t7 olur gibi 325 tl
psu olarakda rampage rmp-600 80+ 325 tl
R5 3600 almanız daha iyi olur r5 3400g daha performanslı bir işlemcidir. Anakart olarak fiyat performans oranı yüksek olan gigabyte b450m s2h alabilirsiniz. Ram seçiminiz iyi. İkici el ucuz yollu bir ekran kartı ile sistem kurabilirsiniz.
Kasa olarak tercihinize göre önü mesh panel bir kasa bakarsanız kasa içi havas sirkülasyonu konusunda sıkıntı yaşamazsınız.
Psu için bütçenizi biraz daha artırabilirseniz eğer high power performance gd 600w 80plus gold güç kaynağını tavsiye ederim.
Teknobiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
High Power 600W 80+ GOLD Performance GD Aktif PFC Güç Kaynağı (HP1-J600GD-F12S) | Teknobiyotik
R5 3600 almanız daha iyi olur r5 3400g daha performanslı bir işlemcidir. Anakart olarak fiyat performans oranı yüksek olan gigabyte b450m s2h alabilirsiniz. Ram seçiminiz iyi. İkici el ucuz yollu bir ekran kartı ile sistem kurabilirsiniz.
Kasa olarak tercihinize göre önü mesh panel bir kasa bakarsanız kasa içi havas sirkülasyonu konusunda sıkıntı yaşamazsınız.
Psu için bütçenizi biraz daha artırabilirseniz eğer high power performance gd 600w 80plus gold güç kaynağını tavsiye ederim.
Teknobiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
High Power 600W 80+ GOLD Performance GD Aktif PFC Güç Kaynağı (HP1-J600GD-F12S) | Teknobiyotik
Teşekkürler fikir için. işlemci ve ekran kartı aynen sizin dediğiniz gibi yapacagım sanırım. 3600 ve ikinci el bi ekran kartı oda RX-460 2gb 128bit olsa benim işimi hayli görür sanırım.
Psu önerisi içinde teşekkürler ama kasa ve psu benim için 600 tl civarında olsa yeter görünmeyecek bile :)
anakart için de yine teşekkürler. Zamanında asus ve gigabyte tan cok çektim MSI öneriniz varmı :)
quote:
Orijinalden alıntı: ceyhun187
Teşekkürler fikir için. işlemci ve ekran kartı aynen sizin dediğiniz gibi yapacagım sanırım. 3600 ve ikinci el bi ekran kartı oda RX-460 2gb 128bit olsa benim işimi hayli görür sanırım.
Psu önerisi içinde teşekkürler ama kasa ve psu benim için 600 tl civarında olsa yeter görünmeyecek bile :)
anakart için de yine teşekkürler. Zamanında asus ve gigabyte tan cok çektim MSI öneriniz varmı :)
Alıntıları Göster
Gigabyte b450m s2h giriş seviye b450 kartlar arasında performansı ve fiyatı ile cazip bir kart. Yinede karar sizin tabi.
Msi olarak bütçenize göre b450m pro m2 max yada b450m a pro max modellerine bakabilirsiniz.
Anakart olarak MSI b450m pro M2 Max trendyolda 579 TL iyi fiyat bunu alicam sanırım.
yksln dostum kac satıs yaptıgını gormedim satıcının ama 9.8 ortalama iyi bence. en önemli nokta satıcı güvenilirliği zaten.
ceyhun187
kullanıcısına yanıt
evet, bazen çok iyi fiyatlar oluyor fakat 100 tl için sıkıntılı malzemelerle uğraşmak çok daha kötü.
Maksimum 3500 liralik bir butcem var buna yeni cikan oyunlarda dahil.hepsini kaldiricak kasmadan burnumdan.getirmeden oynatacak bir bilgisayar istiyorum Gta 5 detroit become hunter pubg vs oyunlari gibi grafikli oyunlari severim beni uzmicek aglatmicak bir bilgisayar tavisyesi istiyorum laptopmu masaustumu masaustuyse degistirebilir parcalar mi sabit mi vs cok anlamiyorum abilerimin ablalarimin yardimini bekliyorum internet uzerindenmi vatan vs den mi alinmali 2 . Eller is gorurmu gorurse nerden alinmali bayram gelmeden almak.istiyorum lutfen yardim edin uzun oldu hakkinizi helal.edin hayirli kandiller
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle konuya cevap verip fikirleri ile bana yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.
Uzunca zamandır baktığım ve şuan için fiyatının iyi olduğunu düşündüğüm ancak son 2-3 aya göre her ürün gibi onunda fiyatının artmış olduğu bir notebook aldık kızıma.
Lenovo marka Ryzen 7 3700u işlemci 8 GB ram var 512 ssd nvme ye takılı + bir ssd daha takılabilir yuva var ve birde Rami 16 yaparsak çok iyi olacağını düşünüyorum.
Gönül isterdi ki aynı ücrete çok daha güçlü bir masaüstü bilgisayar toplayalım ama kızım ufak ve PC yi taşımak zorunda olabiliriz. Bu nedenle şuan için en makul çözüm olarak bunu gördük.
Tekrar teşekkürler cevap vermeniz ve yardımlarınız için.
Bu arada bende eski emektar Lenovo ile devam. Geçen çöktü yine 😀 win 7 ye döndük orj i oydu. Birazda böyle gitsin bakalım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme