Şimdi Ara

Sistem Upgrade veya Yeni sistem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Halihazırda kullandığım 4 senelik bilgisayarıma sadece CPU Fan'ı ve 2GB takviye ram yaparak bu güne kadar getirdim fakat artık değiştirmenin vakti geldi sinyalleri vermeye başladı sistemim.

Öncelikle Sistemim Hakkındaki Bilgiler;

ANAKART:GIGABYTE P35C-DSR3
    CPU: INTEL CORE2QUAD 6600 (g0 revizyon)
    CPU SOGUTUCU: Thermaltake Frio ( 2 FAN )
    EKRAN KARTI:ATI HD4850
    RAMLER:2GB(1X1) OCZ 800MHZ + 2GB OEM KINGSTON RAM
    HDD:SEAGATE 320GB HDDx2
    KASA:COOLERMASTER RC-690
    PSU:THERMALTAKE QFAN 650W

Bu sisteme upgrade ile veya baştan kurmak fikrindeyim. Toplam 2.000TL'yi geçmiyecek çözümler bekliyorum(TÜM KASA için).Upgrade için maksimum 1000TL ayırabilirim.

Teşekkürler.

Not: Diğer çevre bileşenleri ( Klavye , Monitor , Mouse , Kulaklık vb. ) şuanda üst seviye ürünlerdir ve değişmeyeceklerdir.
    Not2: AMD - INTEL veya ATI - NVIDIA taraftarı değilim ve pek geri kaldım yaklaşık 4 sene gibi :) . Bu yüzden her markaya açığım.
    Not3: Kasa almayıda şuanki kasamın işlevsel olmaması nedeniyle düşünüyorum.

Upgrade Önem Sırası:
    1-) Ekran Kartı - ( HD4850 %100 değişmesini istiyorum. Stabilitemi mahveden belkite tek sebep bu. Anakartımı 45-İşlemcimi 45-50 dereceye yükseltebilen kendisi çay suyu için ideal bir ısıtıcıdır. Tüm kahvehanelere önerimdir. )
    2-) Kasa - ( Lütfen Full Tower ekstrem 400-500TL'lik kasalar söylemeyiniz. Onun yerine Mid Tower fakat etkili kasalar için öneriye açığım.(Plastik internet cafe kasası istediğim yok yani ama uçakta istemiyorum ayağımın yanında. )
    3-) İşlemci & Anakart ( Intel Serisinden Corei7-Corei5 önerisi ile bunlara uygun f/p anakartlar ( ileriye dönük sata3&usb 3.0 destekleyen )
    4-) HDD veya SSD ( HDD'lerim şuanda 720GB kapasiteye sahipler ve SSD için sadece açılış diski gibi birşey düşünmekteyim o yüzden 500-600TL SSD'ye maalesef günümüz koşullarında veremem. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PanchoLOL -- 18 Kasım 2011; 21:42:04 >

• Lütfen ekran kartı önerilerinizide bekliyorum. Asıl değişmesini istediğim şey o.

AMD-INTEL / ATI-NVIDIA ayrımı yapan biri değilim o yüzden her marka açığım.

Intel Cephesinde i7 ve i5 serisi dışında önermeyiniz lütfen.
  • ekran kartı butcesı nedır
  • AMD Phenom II X4 965 Black Edition AM3 3.4 GHz, 8 MB, BOX İşlemci 267.00tl

http://www.trdukkan.com/Products-3552-amd-phenom-ii-x4-965-quad-core-34-ghz-8mb-black-edition-938p-am3.html?ref=akakce&v=1.84.4

anakart :Msi 990FXA-GD65 AM3+ Amd 990FX/SB950 Ddr3 2133Mhz (O.C.) Sata 3.0 Usb 3.0 Anakart 336.00tl

http://www.tuslaal.com/U22586%2C292%2Cmsi-a-990fxa-gd65-ddr3-2133-gl-s-usb-30-am3.htm?ref=akakce&v=1.55.7

ram :Geil Enhance Corsa 8GB 1600MHz CL9 Dual Channel Bellek Kiti (2x4GB) 127.00tl

http://www.teknobiyotik.com/donanim/ram-bellek/geil-enhance-corsa-8gb-1600mhz-cl9-dual-channel-bellek-kiti-2x4gb.html

ekran kartı :Powercolor ATI HD6850 1GB DDR5 256 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı 324.00tl

http://www.teknobiyotik.com/donanim/ekran-karti-vga/powercolor-ati-hd6850-1gb-ddr5-256-bit-pci-ekspres-ekran-karti.html

kdv dahil 1054.00tl

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem Upgrade
    14 yıl önce açıldı
    Sistem upgrade için tavsiye.
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MichaeL JacksoN qkN

ekran kartı butcesı nedır

Ekran karti temel butceye dahildir ekstra butce dusunmuyorum.
  • 2500 k
    asus p8 p67 anakart
    Ripjaws] F3-12800CL7D-4GBRM (2Gx2) - G.SKILL
    5770 hıs
    500 gb seagate
    500 w hıgpower psu
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunus_70

2500 k
    asus p8 p67 anakart
    Ripjaws] F3-12800CL7D-4GBRM (2Gx2) - G.SKILL
    5770 hıs
    500 gb seagate
    500 w hıgpower psu

Öncelikle böyle öneri yapıcaksanız hiç yapmamanızı tercih ederim gördüğüm kadarıyla bir sistem tavsiye spam gibi birşey yapmışsınız. Diğer arkadaşlar özenerek ne istediğime bakarak önerilerini sunuyorlar. O sistemdeki işlemci dışındsa neredeyse tüm parçaların daha iyisi hali hazırda varken böyle öneri yapmanızı pek beğenmedim.

Diğer arkadaşlardan da öneri bekliyorum :)
  • ANAKART:GIGABYTE P35C-DSR3
    CPU: INtel CORE2QUAD 6600 (g0 revizyon)
    EKRAN KARTI:ATI hd4850
    KASA:COolERMASTER RC-690

Elinizdeki Cpu soğutucusu, HDD, Kasa, PSU Bunları değiştirmeden şöyle bir sistem yapabilirisiniz.

İşlemci: i5 2500k
    Anakart: z68 yada p67 çipsetli orta seviye anakart (p67a gd55-65..z68-g45)
    Ram. 2x2 yada 2x4 gb şeklinde 1.5v ram (geil value plus yada Gskill)
    Ekran kartı olarakta şuan vatanda hd5870 var 395 tl gibi (HIS)

aşağı yukarı 1200tl gibi oluyor
    Elinizde kalan parçaları 2.el forumda satarak bütçenizin üzerine ekleyebilirsiniz.
    kasanızda kaç fan kullanıyorsunuz bilmiyorum ama boş fan yuvalarına 12cm fan takarak soğutma performansınızı arttırabilirsiniz
    eğerki alacağım parçalar 0 olsun gbi bir düşünceniz yoksa 2.el olarak daha uygun fiyata sistemi toplayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Squadd -- 19 Kasım 2011; 13:11:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Squadd

ANAKART:GIGABYTE P35C-DSR3
    CPU: INtel CORE2QUAD 6600 (g0 revizyon)
    EKRAN KARTI:ATI hd4850
    KASA:COolERMASTER RC-690

Elinizdeki Cpu soğutucusu, HDD, Kasa, PSU Bunları değiştirmeden şöyle bir sistem yapabilirisiniz.

İşlemci: i5 2500k
    Anakart: z68 yada p67 çipsetli orta seviye anakart (p67a gd55-65..z68-g45)
    Ram. 2x2 yada 2x4 gb şeklinde 1.5v ram (geil value plus yada Gskill)
    Ekran kartı olarakta şuan vatanda hd5870 var 395 tl gibi (HIS)

aşağı yukarı 1200tl gibi oluyor
    Elinizde kalan parçaları 2.el forumda satarak bütçenizin üzerine ekleyebilirsiniz.
    kasanızda kaç fan kullanıyorsunuz bilmiyorum ama boş fan yuvalarına 12cm fan takarak soğutma performansınızı arttırabilirsiniz
    eğerki alacağım parçalar 0 olsun gbi bir düşünceniz yoksa 2.el olarak daha uygun fiyata sistemi toplayabilirsiniz.

Aslında evet elimdeki parçaları satmaktan ve bütçeme eklemekten yanayım. Tam olarak elimdeki tüm parçaların değerlerini bilmediğim için o konuda sorun yaşıyorum fakat evet gereksiz kalan tüm parçaları satıcam.

i5 2500K önermişsiniz bunun yerine çarpan kilidi açık AMD X6 - X4 acaba nasıl olur ? ( 1FPS için 150TL verenlerden değilim. )
    Anakart'ta evet orta seviye bir anakart düşünüyorum bu AMD ve INTEL cephesinde marka olarak önerileriniz neler.
    Ram olarak 8GB hatta olabilirse 16GB ram düşünüyorum. ( x264 Canlı Yayın - Oyun - vs. aynı anda çalışıcak. ) 8GB'ta Geil'in 1.5v lık ramleri bulunmakta. 2x4 yerine 4x4 kullanmam birşey kaybettirir mi ?
    Ekran kartı bildiğim kadarıyla şuan 6000 Serisi son seri neden 5870 ? 6870 veya 6850 olması durumunda bir kaybım olabilir mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: paNcho maNcho

Aslında evet elimdeki parçaları satmaktan ve bütçeme eklemekten yanayım. Tam olarak elimdeki tüm parçaların değerlerini bilmediğim için o konuda sorun yaşıyorum fakat evet gereksiz kalan tüm parçaları satıcam.

i5 2500K önermişsiniz bunun yerine çarpan kilidi açık AMD X6 - X4 acaba nasıl olur ? ( 1FPS için 150TL verenlerden değilim. )
    Anakart'ta evet orta seviye bir anakart düşünüyorum bu AMD ve INTEL cephesinde marka olarak önerileriniz neler.
    Ram olarak 8GB hatta olabilirse 16GB ram düşünüyorum. ( x264 Canlı Yayın - Oyun - vs. aynı anda çalışıcak. ) 8GB'ta Geil'in 1.5v lık ramleri bulunmakta. 2x4 yerine 4x4 kullanmam birşey kaybettirir mi ?
    Ekran kartı bildiğim kadarıyla şuan 6000 Serisi son seri neden 5870 ? 6870 veya 6850 olması durumunda bir kaybım olabilir mi ?

Ben ferformans için yazmıştım ama dediğiniz gibi...çarpan kilidi açık x6 larda oyunlarda işinizi fazlasıyla görecektir.
    AMD tarafında am3+ anakart almanız daha iyi bulldozer destekli vs.
    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/msi-990fxa-gd65-amd-990fx-soket-am3-ddr3-2133-anakart.aspx
    İmtel taradından da (p67a-gd53-55-65 bütçene uygun olanı alırsın)
    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/msi-p67a-gd53--b3--p67-lga1155-ddr3-2133-anakart.aspx

ekran kartında hd5870 6870e göre daha üstün bir kart fiyatı uygun diye yazdım.
    http://www.anandtech.com/bench/Product/294?vs=290
    2.el forumda 340tl ye bulabılırsınız :)
    Ram'in 16 gb olması oyunlarda birşey farkettirmez 8 gb fazlasıyla yeterlı.

• quote:

quote:

Ben ferformans için yazmıştım ama dediğiniz gibi...çarpan kilidi açık x6 larda oyunlarda işinizi fazlasıyla görecektir.
    AMD tarafında am3+ anakart almanız daha iyi bulldozer destekli vs.
    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/msi-990fxa-gd65-amd-990fx-soket-am3-ddr3-2133-anakart.aspx
    İmtel taradından da (p67a-gd53-55-65 bütçene uygun olanı alırsın)
    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/msi-p67a-gd53--b3--p67-lga1155-ddr3-2133-anakart.aspx

ekran kartında hd5870 6870e göre daha üstün bir kart fiyatı uygun diye yazdım.
    http://www.anandtech.com/bench/Product/294?vs=290
    2.el forumda 340tl ye bulabılırsınız :)
    Ram'in 16 gb olması oyunlarda birşey farkettirmez 8 gb fazlasıyla yeterlı.

Sadece oyun amaçlı olmayacağını söylemiştim sistemin galiba es geçtiniz önemli değil. Bu bilgisayar ile x264 Video Streaming + Youtube 1080P Video yapımı gibi işlemlerde olucaktı ama yinede 8GB ile 16GB arasında O.C'de bir zararı olur mu demiştim 16GB'ın.

Ben sadece 6000 serisinin 5000'den sonra çıktığı için demiştim benchmarkları pek takip edemedim açıkçası :)

• quote:

Sadece oyun amaçlı olmayacağını söylemiştim sistemin galiba es geçtiniz önemli değil. Bu bilgisayar ile x264 Video Streaming + Youtube 1080P Video yapımı gibi işlemlerde olucaktı ama yinede 8GB ile 16GB arasında O.C'de bir zararı olur mu demiştim 16GB'ın.

Ben sadece 6000 serisinin 5000'den sonra çıktığı için demiştim benchmarkları pek takip edemedim açıkçası :)

Ram'in 16 gb olmasının herhangıbır zararı yok yaptıgınız işte yanılmıyorsam ram mıktarı önemli Oyuzden 16gb ram kullanabılırsınız o.c yapıncada sorun olmaz.ekran kartı olarak daha çok F/P oranına bakarak 5870'i tavsiye ettim.
  • quote:

quote:

Ram'in 16 gb olmasının herhangıbır zararı yok yaptıgınız işte yanılmıyorsam ram mıktarı önemli Oyuzden 16gb ram kullanabılırsınız o.c yapıncada sorun olmaz.ekran kartı olarak daha çok F/P oranına bakarak 5870'i tavsiye ettim.

Teşekkür ederim gerçekten yardımcı oldunuz. AMD serisini tercih edicem sanırım. Benim işlerimden anlayan arkadaşımla baya bir konuştuktan sonra bana AMD'yi önerdi ve X6'nın MHZ değerlerini çok kolay artırabileceğimi ve f/p olduğunu ve benim işimin genelde işlemcinin mhz ile ilgili olduğunu söyledi.( kullandığım programın yapım ekibinin başındaki isim ). Ayrıca üst seviye anakart ve işlemcilerin çok pahalı olması Intel cephesinde ama AMD'de bu geçerli değil. O yüzden

Anakart: [ Anakart olarak ileriye dönük ve kaliteli olan MSI markasının 990FX yongalı anakartını ] [ veya başka markanın bu yongalı kartlarını ]

İşlemci: [ AMD'nin X6 modellerini düşünüyorum. Bulldozer'in gerek verimsiz olması gerekte ekstra işlemci çekirdeği gerektiğinden. ] [ Aklımda sadece hangi modeli alayım geldi. ]
    1100 - 1090 - 1055 - 1075 modelleri arasında gördüğüm kadarıyla sadece MHZ farkı var.

Kasa:

Silverstone Raven RV03 Big Tower

yada

SilverStone Precision PS06 Mid Tower.

düşünüyorum. Hangisi kablo saklama , ses ve soğutma açısından daha karlı bir f/p ürünü olur.

Ram:

Ram olarak 4x4GB 1.5V çalışan Geil ramlerden alıcam.

• quote:

Teşekkür ederim gerçekten yardımcı oldunuz. AMD serisini tercih edicem sanırım. Benim işlerimden anlayan arkadaşımla baya bir konuştuktan sonra bana AMD'yi önerdi ve X6'nın MHZ değerlerini çok kolay artırabileceğimi ve f/p olduğunu ve benim işimin genelde işlemcinin mhz ile ilgili olduğunu söyledi.( kullandığım programın yapım ekibinin başındaki isim ). Ayrıca üst seviye anakart ve işlemcilerin çok pahalı olması Intel cephesinde ama AMD'de bu geçerli değil. O yüzden

Anakart: [ Anakart olarak ileriye dönük ve kaliteli olan MSI markasının 990FX yongalı anakartını ] [ veya başka markanın bu yongalı kartlarını ]

İşlemci: [ AMD'nin X6 modellerini düşünüyorum. Bulldozer'in gerek verimsiz olması gerekte ekstra işlemci çekirdeği gerektiğinden. ] [ Aklımda sadece hangi modeli alayım geldi. ]
    1100 - 1090 - 1055 - 1075 modelleri arasında gördüğüm kadarıyla sadece MHZ farkı var.

Kasa:

Silverstone Raven RV03 Big Tower

yada

SilverStone Precision PS06 Mid Tower.

düşünüyorum. Hangisi kablo saklama , ses ve soğutma açısından daha karlı bir f/p ürünü olur.

Ram:

Ram olarak 4x4GB 1.5V çalışan Geil ramlerden alıcam.

işlemci olarak tavsiyem x6 1090 olur eğer bütçenizi aşarsa daha alt modellerıne bakarsınız kasa olarakta dediğiniz 2 model arasında raven 3 daha performanslı bir kasa anakart montjı yukarı dogru oldugu ıcınde daha serın kasadır :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.