Şimdi Ara

Sistem uyumlumu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ekran kartını daha sonra alıp eklemek üzere bu sistemi topladım. Video izlemek ve facebookta takılmak için kullanılacak bir bilgisayar lazım. Fakat ileriye dönük olması açısından böyle bir sistem topladım. İlk defa pc toplayacağım o yüzden kafama takılan sorular var yardımcı olursanız sevinirim.
    1. Harici ekran kartı olmadan bilgisayar çalışırmı?
    2. İşlemci soğutucusu, fan, güç kaynağı gibi sepetimde olmayan bileşenler işlemci ve kasayla beraber gelirmi? Yoksa harici olarak bunları almam gerekiyormu?
    3. Vatan bilgisayarda bunları toplatıp almam mümkünmü, yoksa parçaları alıp kendim birleştirmek veya bir bilgisayarcıya toplatmak mı zorundayım?
    Ek olarak şunu sorayım. Monitörü kafamda kesinleştirdim, bu monitörün hakkını verecek 1000 tl civarı sistem toplanabilirmi, toplanabilirse sistem önerebilirmisiniz? Amaç netten dizi izlemek ve facebook oyunları oynamak. Ben olayı biraz abarttım sanırım
    Edit: Sistem uyumlumu? Bunu sormayı unutmuşum.
     Sistem uyumlumu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YoYoxP -- 5 Ekim 2014; 22:24:30 >

• 1-Çalışır ama oyun oynayamazsın. Çünkü İntel OnBoard'lar sadece bilgisayar'ı çalıştırır.

2-Gelir, ama o.c yapılabilen bir işlemci olsa sağlam bir soğutucu gereke bilir. Kasada 500w psu var yeterlidir. Fan var mı bilmiyorum.

3-Vatanda ücretsiz montaj yaparlar ama işletim sistemini almazsan kurmazlar orjinal w8.1'in olmaz alman lazım yada çakma kullancan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TwsrT

1-Çalışır ama oyun oynayamazsın. Çünkü İntel OnBoard'lar sadece bilgisayar'ı çalıştırır.

2-Gelir, ama o.c yapılabilen bir işlemci olsa sağlam bir soğutucu gereke bilir. Kasada 500w psu var yeterlidir. Fan var mı bilmiyorum.

3-Vatanda ücretsiz montaj yaparlar ama işletim sistemini almazsan kurmazlar orjinal w8.1'in olmaz alman lazım yada çakma kullancan.
    Böyle bir sistemi alma, pişman olma.
  • TwsrT T kullanıcısına yanıt
    1- Facebook oyunları oynanacak zaten. onboard hd4600 olacak sanırım o yeterli olur.
    2- O.C la işim olmayacak o açıdan sıkıntı yok.
    3- İnternetten sipariş vereceğim mağazaya gidip alma şansım yok malum her parça her mağazada olmuyor. Birleştirip yollarlarmı acaba? İşletim sistemi sorun değil bilgisayar gelsinde ben ayarlarım onu
    Yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim
  • BerkhanBalta kullanıcısına yanıt
    Hocam alma diyip bırakmışsınız, keşke yeni bir sistem önerisinde bulunsaydınız. :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: YoYoxP

1- Facebook oyunları oynanacak zaten. onboard hd4600 olacak sanırım o yeterli olur.
    2- O.C la işim olmayacak o açıdan sıkıntı yok.
    3- İnternetten sipariş vereceğim mağazaya gidip alma şansım yok malum her parça her mağazada olmuyor. Birleştirip yollarlarmı acaba? İşletim sistemi sorun değil bilgisayar gelsinde ben ayarlarım onu
    Yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim
    hocam ileriye dönük olmasından kastın yani ileride sağlam oyunları da oynarım anlamında mı? yoksa yanlış mı anladım
  • quote:

Hocam alma diyip bırakmışsınız, keşke yeni bir sistem önerisinde bulunsaydınız. :(
    FX 6300
    MSI 970 G-43 ANAKART
    4 GB RAM
    ASUS R7 265
    WD BLUE 1TB ( HDD VARSA ALMA )
    CM HYPER 212X SOGUTUCU
    ( MID TOWER KASA VE ICINDE KALITELI BIR 400-500W PSU OLSUN )
    HAYIRLI OLSUN GULE GULE KULLAN :)
  • quote:

İnternette gezinmek için i3 4150 bile fazla fazla yetecektir.
    Hemde anakart haswell ile uyumlu olduğu için ileri dönük olacaktır.
    Ama gerçekten sistem olmamış.
  • testerenecmi kullanıcısına yanıt
    Tanıdıklara topluyorum pc'yi, ekran kartı eklenince bütçeyi çok aştığından dolayı daha sonra almayı önerdim, şuan pc açılsın face, video işini halletsin yeterli. Daha sonrahttp://www.vatanbilgisayar.com/gtx760-gddr5-2gb-256bit-nvidia-geforce-dx111-ekran-kart.html?srt=UP gibi bir kart koyup pc yi tamamlamayı düşündüm.
  • BerkhanBalta kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk defa topluyorum fazla bilgim yok, o yüzden buraya konu açtım, işlemci-anakart uyumu olayında bilgisizim o yüzden tam bir sistem yazmanızı rica ediyorum.
  • quote:

Tanıdıklara topluyorum pc'yi, ekran kartı eklenince bütçeyi çok aştığından dolayı daha sonra almayı önerdim, şuan pc açılsın face, video işini halletsin yeterli. Daha sonrahttp://www.vatanbilgisayar.com/gtx760-gddr5-2gb-256bit-nvidia-geforce-dx111-ekran-kart.html?srt=UP gibi bir kart koyup pc yi tamamlamayı düşündüm.
    düşünülebilir. özellikle monitör eklemedim.monitör tercihini sana bıraktım.ama uygun bir şey düşünürsen bu monitörü alabilirsin:

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/viewsonic-va2246-215-1920x1080-5ms-siyah-led-monitor.aspx
     Sistem uyumlumu?
     Sistem uyumlumu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi testerenecmi -- 5 Ekim 2014; 23:30:54 >

• Hocam çok teşekkür ederim öneriniz için, sistemi topladım fotoğrafını kontrol etmeniz açısından atıyorum. Herhangibir uyumsuzluk vs. olmaz değil mi? Birdehttp://www.vatanbilgisayar.com/samsung-215-s22c350h-genis-ekran-led-monitor.html bu monitörü ekleyince görüntü sağlam olur herhalde diye düşünüyorum.
     Sistem uyumlumu?

• quote:

Hocam ilk defa topluyorum fazla bilgim yok, o yüzden buraya konu açtım, işlemci-anakart uyumu olayında bilgisizim o yüzden tam bir sistem yazmanızı rica ediyorum.

ASUS Z97-AR Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.) HDMI&DVI Anakart
    GSKILL 4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V Tek Modül Ram
    ZALMAN Z3 PLUS MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA
    CORSAIR CX SERİSİ 80PLUS 600W GÜÇ KAYNAĞI
    WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
    Intel Core i3 4150 Soket 1150 3.5GHz 3MB Cache 22nm İşlemci
    PHILIPS 23" 234E5QSB/01 LED IPS MONİTÖR
  • quote:

Hocam çok teşekkür ederim öneriniz için, sistemi topladım fotoğrafını kontrol etmeniz açısından atıyorum. Herhangibir uyumsuzluk vs. olmaz değil mi? Birdehttp://www.vatanbilgisayar.com/samsung-215-s22c350h-genis-ekran-led-monitor.html bu monitörü ekleyince görüntü sağlam olur herhalde diye düşünüyorum.
     Sistem uyumlumu?

SUANDA HER SEY COK GUZEL KARDESIM HAYIRLI OLSUN GULE GULE KULLAN

• testerenecmi kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam sizin önerdiğiniz sistemde güzel. Yorumunuzun hemen altına attığım resimdeki sistemle önerdiğiniz sistemi kıyaslarsak performans farkı ne olur acaba, orda ekran kartıda ekli ekran kartını çıkarıpta değerlendirmenizi rica ediyorum. Amd konusunda fikriniz yoksada bu işlerden anlayan biri cevaplarsa çok iyi olur
  • Hocam burda sormak istediğim birşey var. Soğutucu almam şartmıdır acaba?
  • quote:

Çok teşekkür ederim hocam sizin önerdiğiniz sistemde güzel. Yorumunuzun hemen altına attığım resimdeki sistemle önerdiğiniz sistemi kıyaslarsak performans farkı ne olur acaba, orda ekran kartıda ekli ekran kartını çıkarıpta değerlendirmenizi rica ediyorum. Amd konusunda fikriniz yoksada bu işlerden anlayan biri cevaplarsa çok iyi olur

hocam benim önerdiği sisteme ekran kartı eklediğin zaman performans farkı fazla olur.i5-4460 ile fx-6300 karşılaştırılmak hata olur. kararı elindeki bütçen doğrultusunda sen vereceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: testerenecmi

quote:

hocam benim önerdiği sisteme ekran kartı eklediğin zaman performans farkı fazla olur.i5-4460 ile fx-6300 karşılaştırılmak hata olur. kararı elindeki bütçen doğrultusunda sen vereceksin.

Düşündümde i5 benim standartım fakat burdakiler oyuncu değiller, o kadar sağlam işlemci gereksiz para kaybı olur onlar için, fazla paralarıda yok zaten. Amd'li sistem fiyat bakımından en uygunu olacak gibime geliyor. Kafama takılan ekran kartı olmadan amd'li sistemi alırsam, video izleme face'de oyun oynama olaylarında kasma olurmu . Ekran kartını daha sonra alır ekleriz hertürlü ihtiyaçlarını karşılayacak duruma gelir. Açıp tomb raider oynayacak kimse yok evde

Edit: Bunu almam şartmı, şart değilsede ne derece önemli, bu soruyada kesin bir cevap bulabilirsem başka problemim kalmayacak inşallah. Cevap veren herkese çok teşekkür ediyorum, adamsınız adamın hasısınız http://www.vatanbilgisayar.com/hyper-212-evo-lga775_1155_1156_1366_2011--am2_am2-am3_am3-_fm1-islemci-sogutucu.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YoYoxP -- 6 Ekim 2014; 0:23:35 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: testerenecmi

quote:

Düşündümde i5 benim standartım fakat burdakiler oyuncu değiller, o kadar sağlam işlemci gereksiz para kaybı olur onlar için, fazla paralarıda yok zaten. Amd'li sistem fiyat bakımından en uygunu olacak gibime geliyor. Kafama takılan ekran kartı olmadan amd'li sistemi alırsam, video izleme face'de oyun oynama olaylarında kasma olurmu . Ekran kartını daha sonra alır ekleriz hertürlü ihtiyaçlarını karşılayacak duruma gelir. Açıp tomb raider oynayacak kimse yok evde

Edit: Bunu almam şartmı, şart değilsede ne derece önemli, bu soruyada kesin bir cevap bulabilirsem başka problemim kalmayacak inşallah. Cevap veren herkese çok teşekkür ediyorum, adamsınız adamın hasısınız http://www.vatanbilgisayar.com/hyper-212-evo-lga775_1155_1156_1366_2011--am2_am2-am3_am3-_fm1-islemci-sogutucu.html

amdli sistemi ekran kartsız alamazsın. çünkü 970/990 chipsetlerde ekran kartı yok. yada şöyle birşey alabilirsin.ekran kartını sonradan eklersin.

Sistem uyumlumu?

edit:ayrıca amdli sistem için soğutucu sıkıntısının sebebi oyunlarda sesli çalışması. oyüzden fx serisi işlemcili sistemlerde soğutucu da tavsiye ediyoruz.yoksa soğutmasında bir sıkıntı yok. hatta stok soğutucu ile oc yapanlar da var belli değerlere kadar.ama stok fan oyunlarda gerçekten çok sesli çalışıyor. 5000-6000rpmlerde çalıştığı oluyor sağlam oyunlarda ve kulağının dibinde elektrik süpürgesi çaılışır gibi hissediyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi testerenecmi -- 6 Ekim 2014; 1:06:27 >

• YoYoxP kullanıcısına yanıt

ZALMAN
    CNPS10X OPTİMA INTEL LGA775/1155/1156/1366/2011&AM2/AM2+/AM3 İŞLEMCİ SOĞUTUCU
    115 TL

alman önemli yoksa sesten duramazlar sanada bol bol giydirirler kafa şişirir çok stok fan ve ısınır.

alacağın pcyi kararlamadıysan yardımcı olayım bütçe 1900 monitör dahil mi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.